torakat

eli kertokaa minulle mitä torakoita on siis lemmikeiksi,ja miten ison terran ne tarvii ja muuta tärkeetä,esim. pohjamateriaali.
kiitos vastanneille.
Ilmoita


En mä juurikaan tiedä torakoista, kun en omista, mutta tässä nyt jotain:

Ainakin madagascarin (vai mite se kirjotetaa, anyway) sihisevä jättiläistorakka on yks tunnettu lemmikkitorakka. Serkulla on sellainen. On todellakin tosi isoja enkä uskalla koskea vaikka ittelläni kaikenlaisia öttiäisiä... Sihisee kun käärme ja pureekin kuulemma.. Yuck.

Serkultani sain tiedon, että joku 20l terraario on hyvä. Pohjamateriaaliksi turvetta tai hienoa hiekkaa. Pitäis olla hyvin matala vesi- ja ruokakuppi. Valaistus ois kans vissii hyvä.. Torakkaa kuulemma aika vaikee hoitaa..Emt..
No kuiteskin, siin jotain. Onnee jos aiot ottaa sellasen! :)
1 VASTAUS:
Madagaskarin torakka ei pure, lennä eikä haise....oiva lemmikki!!!
+Lisää kommentti
...suositella niin älä ota torakoita lemmikiksi. Torakan ulosteet ja oleminen houkuttelee muita torakoita ja kun niitä alkaa olla asunnossa irrallaan joitain satoja niin toivot ettet olisi koskaan nähnytkään. Torakka on oivallinen hepatiitin ja salmonellan levittäjä eikä kuole kunnolla oikein millään ja vaikka kuolee ne löytää kohta takaisin. Torakka on siinä mielessä ongelmallinen että tutkijat ovat lähes yhtä mieltä siitä että kun maailmanloppu tulee niin potentiaalinen selviytyjä maailmanlopusta on torakka. Sopeutuu hyvin joten torkaan sukulainen metsätorakkakin saattaa asettua taloksi...houkuttimia ei kannata hankkia. Pahimmillaan torkasta eroon pääsemiseen tarvitaan niin paljon työtä että on helpompaa luopua kaikesta siitä mitä omistat ellet halua kiduttaa itseäsi suurella määrällä vaivaa kuten pakastaa jokainen lyijykynäkin. Ja kun torakat alkaa paskomaan niin sitä paskaa riittää...paskassa on se hyvä puoli että se kertoo viimeistään sen että thEm LiVEeeEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

PS. tämä taisi tulla myhässä?
1 VASTAUS:
...no sinä et kyllä nyt ainakaan tiiä mitään torakoista, ainakaan madagaskarin sihisijöistä...
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Ite en oikein noista tiiä..........,......
+Lisää kommentti
Meillä on kaksi Madagaskarin sihisevää jättiläistorakkaa. Ne on molemmat naaraita ja asustelevat 23 x 15,3 x16,5 cm (PxKxL) faunaboksissa ja nyt rakentelen niille suurempaa asumusta. Tuo oli vaan niitten "poikas" asumuksena, kun en halunnut niiden heti katoavan suurempaan tilaan. Eli jos ei täysikasvuista sihisevää hommaa, niin kannattaa johonkin vastaavan kokoiseen aluksi penskat pistää. Sitten kun ovat täysikokoisia niin niille kannattaa suurempi boksi hommata. Kannattaa ottaa huomioon, että nämä kiipeilevät ja ainakin pieninä mahtuvat yllättävän pienistä raoista.

Madagaskarintorakat ovat helppohoitoisia eivätkä pure. Niille riittää se, että antaa tuoreruokaa ja sumuttelee boksin seinille. Jos hometta tulee, niin se poistetaan. Meillä on torakoilla oma lämpömatto, tykkäävät olla enemmän sen boksin puolen pääällä missä mattokin on.
Mitään erityistä valaistusta torakat eivät tarvitse, sillä ne ovat hämärä/yöaktiivisia.

Täällä ei ulosteet oo haissu, sillä boksissa on hyvä ilmanvaihto. Ja ei oo muita torakoita kämpässä näkynyt, eli tuskin taloon muita torakoita ilmestyy, jos muutaman sihisevän tai muun torakkalajin hommaa. Ja torakat eivät levitä salmonellaa, eivät ainakaan nämä lemmikkinä tai ruokakasvatuksessa käytettävät, sillä ne eivät pääse paskomaan ihmisten ruoan päälle.

Nämä ovat mielestäni sympaattisia otuksia, määrä ei takuulla jää vain kahteen. Voi olla että suuremman asumuksen valmistuessa hankin näitä lisää :>
3 VASTAUSTA:
Minullakin on madagaskarin sihisevä jättiläistorakka. Se on niiiiiin kiva! Halusin jopa antaa nimen. Sen nimi on Sheikki. :)
Hei!
Osaisiko joku kertoa mikä on vialla kun torakka ei liiku mihinkään?
Pyörii vaan pituusakselinsa ympäri mutta ei tule kepin nokasta pois/alas ollenkaan.
Hangissä se on mutta ei ole yli kuukauteen liikkunut mihinkään, eikä siis myöskään syö mitään. Mikä sitä vaivaa? Mitä pitäisi tehdä?
Kannattaisko nostaa pois se siitä kepinnokasta. Se on nimittäin jumissa.
+Lisää kommentti
Oon hankkimassa tommosen torakan mutta tietoa ravinnosta ei paljoa ole :( vaanku se et tykaa esim kalan hiutaleista , kasviksista hedelmista ja vauvvojen hedelma soseista :D
mulla on semmonen 45#45#45#45cm kokone terra :)
Johon aijon hankii 3 kpl noit sihisevii :)
Vissii maksaa faunassa semmose 6 euroo 1 kpl$ Muuten oon laittamassa ne ehka samaan terraan sauvasirkkojen kanssa
Ja jos sihisevat syo sauvikset
ei haittaa :D koska mulla on jo
varmaa 40 sauviksen munaa :)
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

torakat

eli kertokaa minulle mitä torakoita on siis lemmikeiksi,ja miten ison terran ne tarvii ja muuta tärkeetä,esim. pohjamateriaali.
kiitos vastanneille.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta