Joi jalkansa?

sivusta seuraava

Mitä se niinkuin tarkoittaa kun henkilön lakkaa jalat toimimasta juomisen seurauksena? Kuulin tuossa juuri hiljattain että eräs meidänsuvun mieshenkilö oli löydetty kotoaan yltäpäältä kusessa,paskassa ja vetänyt itseään käsin eteenpäin!!!
Voiko siitä toipua vielä normaaliksi vai onko se menoa! Miksi joltain menee jalat ja jotkut vain juovat ja porskuttavat eteenpäin? Ollanko me kaikki vaan niin erilaisia ja koemme alkoholin vaikutukset erilaisina? Mikä yleisimmin pettää ensin? Pää?,sisäkalut,jalat?

Paljon kysymyksiä mutta jos tietoa niin vastakkaa!

40

27532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavasti

      Aivoissa tapahtuvat muutokset vievät jalatkin alta, jos niikseen on käyvä. Maksa kestää yllättävän pitkää - jopa niin pitkään, että aivoissa jo aivosolut etsivät toisiaan. Haima on erikseen ja voi oireilla joko akuutisti tai kroonisesti - paha juttu kumminkin päin. Akuutti haimatulehdus voi johtaa kuolemaan. Muutokset aivoissa on valitettavasti myös pysyvimpiä eikä juomisen lopettaminen enää korjaa syntyneitä aivovaurioita. Lisäksi rankka alkoholin käyttö rasittaa sydäntä, nostaa verenpainetta ja altistaa sydäninfarktille ja samoin pään alueella altistaa aivoverenvuodolle ja aivoinfarktille. Pelottelinko tarpeeksi?!

    • sAAmari

      mutta jonkinlaisesta pareesista lienee kysymys, kokeile googlettaa vaikka pareesi alkoholi tms.

      Muita alkoholin suurkulutuksen merkkejä voi havainnoida esim. tämän listan avulla:
      http://www.juwanet.org/sosterv/alkoholi/Suurkul_merkit.htm

      (En itse allekirjoittaisi ihan kaikkia listan asioita ainakaan ilman täsmennystä, mutta en nyt ehdi kommentoida sitä yksityiskohtaisesti)

    • raitistunut

      vaurioutuvat viinalla ja se vie mm. kävelykyvyn. Voin omalta osalta sanoa että itsellä rupes menemään n. viikon juomisen jälkeen joskus että en pystynyt kävelemään edes vessaan, tasapaino heitti ja huimasi hirveesti (epilepsia). Välillä kai kramppailinkin ja muisti oli pois kun en muistanut mitään, mutta paikat oli jälkeenpäin rikki.
      Aika kammottavaa kun jattelee. Nyt olen ollut toista vuotta ilman tipan tippaa eikä ole mitään huomattavia oireita jäänyt.
      Olen nähnyt tapauksia jolloin mies saanut ns. juopon jalat viinalla, siis on ollut sellaista töpöttelykävelyä. On pystynyt jonkun aikaa raittiina olessaan kävelemään, mutta jos joi yhdenkin illan viinaa niin seuraavana päivänä ei pystynyt kävelemään metriäkään. Siis se voi olla rajoilla se halvaus tai sitten jää pysyväksi.
      Samantapaisia vaurioita ovat esim sormiin tulevat tunnonmenetykset. Itsellä on sellainen oikeassa pikkurillissä, joka ei ehkä koskaan parane.
      B-vitamiini suurina annoksina auttaa, ja sitä pitäisi juopon muistaa syödä vaikka tabletteina, kun ryyppää jos ruoka ei maita. B-vitamiini nimittäin ehkäisee jonkun verran noita vaurioita. Myös juomisen lopettamisen jälkeen on tärkeää syödä B-vitamiinia aika pitkääkin, koska ne vauriot voivat tulla vaikka on jo selvinnytkin.
      Alkoholin hajoamistuote asetaldehyydi aiheuttaa luultavasti nuo vauriot koska se on hyvin myrkyllinen ja krapulassa saattaa pysyä elimistössä pitkään. Maksan toiminta on tietenkin tärkeä koska sehän poistaa myrkkyjä.
      Nämä on karkeat vauriot jotka jo näkyy. Muut aivovauriot kuten muistikatkot, masennus tai persoonallisuuden muutokset ovat sitten jo luku sinänsä. Mutta aivot parantavat itseään aika paljon jos vain antaa mahdollisuuden, eli lopettaa juomisen kokonaan. Uusia aivosoluja tuskin syntyy mutta aivot ottavat käyttöönsä sellaisia soluja jotka ovat "lepotilassa". Aivosoluja on niin paljon että normaalisti vain muutama promille niistä on vaadittavissa toiminnoissa.
      Näin siis silloin kun vielä on jotakin toivoa jäljellä, eli vauriot eivät ole menneet liian pahaksi.

      • sAAmari

        (myös Wernicke-Korsakovin syndrooma), sehän se termi oli joka minulta oli päivällä hukassa. Myös sanalla "katkokävely" voi googlettaa lisätietoja, mutta kannattaa olla terveesti lähdekriittinen...


    • Solon

      Sama juttu, eli jalat rupee prakaa kun vähän pidempään juo. Vielä näin nuorena niiden toimintakyky palautuu täysin viikon sisällä, mutta tuskin pitkään jatkuu sekään. Oon sen verran huolissani elämänlaatua reilusti laskevista seikoista, että taidan jättää alkoholin ihan kokonaan. Vielä pitäisi selvittää mitä voi tehdä juomattomuuden aiheuttamalle masennukselle.

      • sdvfbgmjh

        Juomattomuus mitään masennusta aiheuta - tylsistymistä mahdollisesti. Juo kahvia, nauti paremmasta itsetunnosta ja terveydestä.


      • Anonyymi

        Bethover Neuro on juopoille tarkoitettu vitamiini.
        Putkien jälkeen napsin noita, alkaa tunto palata vähitellen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bethover Neuro on juopoille tarkoitettu vitamiini.
        Putkien jälkeen napsin noita, alkaa tunto palata vähitellen.

        Kyllä se niin on että kun viina vaurioittaa aivoissa jotain osaa niin vammatvoivat jäädä ikuisiksi. Koska alkoholi ei ole mitenkään ihmisen keholle hyvää, aivot antaa käskyn jaloille että kävele, mutta jos on vaurio päässyt menemään liian pitkälle niin lopulta ei kävele yhtään enää…maksa ja haimakin ovat juojalla koko ajan kovalla koetuksella .
        Minun isän isäni oli alkoholisti ja hän joi vähitellen koko kroppansa hajalle . Sitten on myöhäistä enää valittaa kun mitään ei ole tehtävissä . Moni joutuu hoitoon lopuksi elämäänsä.
        En ole koskaan ymmärtänyt sellaista juomista missä ihminen juo pullon illassa, tai paljon olutta.
        Nämä potilaat tulee usein kalliiksi yhteiskunnalle, kun saavat vatsa vaivoina ja selkä ei kestä eikä jalat.
        Mutta niinhän se on että kukin päättää itse omasta kropastaan ja miten paljon sitä turmelee.


    • rollaattori muori

      No mitä pienistä, aina voi hankkia rollaattorin. Ei juomista lopettaa kannata!

    • ferwgfwer

      katkokävely on coolia, antaa rispektiä hyvissä piireissä.

    • hkhkjk

      Yksi etäinen tuttu joutui pitkän putken jälkeen rullatuoliin, mutta ilmeisesti toipui kävelykuntoon. Hoidettavana oli viikkotolkulla.

      • Anonyymi

        Mitähän sekin itse hommattu sairaus maksoi yhteiskunnalle .äihme että monella on vieläkin juomatavat missä juovat itsensä vahvaan humalatilaan.


    • Ex-juoppo

      Kyllä se on varma merkki siitä juoppo alkaa olla finaalissa.
      Alkaa olla katkokävelyä ja sitten ei enää edes jalat toimi.
      Silloin tulee juopolle noutaja.Näin siinä vaan käy.

    • Vaginaa

      Alkoholi rampauttaa ihmisiä ympäri maailman, riippuvaiseksi tekeepi drinkki

      • Anonyymi

        Kyllä se on vale jos muutaman paukun illassa. Paska puhetta että jalat menee.


    • Aloittelevaalkoholisti

      Entä jos Kipu on polven yläpuolella ja alkoholia olen nauttinut 3,5 vuotta mutta en joka päivä tai viikko vain silloin kun paniikkihäiriölääke loppuu. Kaikki omaiseni kuolivat myöskin kissa lukuun ottaen. Piti ylittää lääkitys ja tiesin etten tulisi saamaan lääkettä vielä... No ainoa apukeino oli marssia Alkoon jossa en ollut koskaan käynyt koska halusin olla hoikka niin en juonut edes olutta tai lonkeroa koskaan. Nykyään olen päivittäinen asiakas pullo 21% Marabelloa päivässä. Mutta jalkani meni jo toukokuussa alta, eikä lekurit tiedä syytä siihen. Siis reisiluu tai polven yläpuolelta ei alapuolelta kuten useat alkoa käyttävät kertovansa että pohjelihakset tulee kipeiksi.

    • Valkotakkinennainen

      Kuulut kroonikko-osastolle muiden aivonsa ryypänneiden joukkoon. Tuolla dokaamisella olet jo vihannes.

    • Lopettava-alkoholisti

      Lopetan huomenna... menen sairaalaan ja perjantaina saan sellaiset lääkkeet että juominen nyt loppuu.

      • Anonyymi

        Minun entinen naapuri osasi lopettaa ajoissa ja sairaalareissuun jälkeen ei ottanut tippaakaan,löysiä vielä itselleen naisenkin jonkamkqnssa viettää nyt vanhuuden päiviä, ja sanoo että elämä raittiina on kymmenen kertaa parempi kun se väärän kaiken juominen joka ei mitään anna ihmiselle.


    • Asdfh4523

      Sontisten saattohoito pätevöityy. Viimeisten sikailujen aikaansaamaa skandaalit lääkäri joukkueessa johon 1hoitsu kuuluu, ovat saaneet nämä ahneet siat vapisemaa peloissaan.
      Samaan aikaan peräänkuulutetaan sonta seppojen asianmukaista hoitoa ja ihmisarvoista saattohoitoa.

      Loistavaa, tämä takaa vasemmiston vaalivoiton ja tulonsiirtojen jatkumisen ennallaan. 1hoitsu veroillaan kestitsee 10 sontaseppoa. Kyllä naurattaa🤣

      • hellureihei

        Keskikaljallakin koivet alkaa toimia omituisesti. Varsinkin kun kaljan kaloriannokset sai aikaan ylipainoa 30 kiloa, niin selvinpäin on hankalaa liikkua. Mutta auta armias kun nauttii sixpäkin, niin johan on vauhti päällä. Ei tunnu jaloissa miltään, kun liukastelee lähipubiin pikkupöhnässä!


    • Akat_ja_Kristian

      Voisko joku selventää, mikä tämä Marabello 21% on, kun sitä hoetaan jokaisessa ketjussa? Tuleeko se muka halvemmaksi, kuin kauppojen halvimmat keskioluet?

      • kyIIähän.se.joo

        Joo.


      • Anonyymi
        kyIIähän.se.joo kirjoitti:

        Joo.

        Marinella 21% väkevä viini mikä minut vei aika sekaisin 1970-luvulla ja tuli kamala krapula vähän Gambarin tapainen mutta halpa viini... Nyt taitaa olla tullut tilalle Dorikset..17% ja saa hyvän humalan....Nyt kyllä näitten juttujen jälkeen suljen pullon korkin lopullisesti


      • Anonyymi
        kyIIähän.se.joo kirjoitti:

        Joo.

        Kippis ja kuvaus joka päivä,eikä huolta huomisista kävelyistä!


      • Anonyymi

        Mara bello on 15% viiniä joka on aika suosittua monelle. En tiedä tehdäänkö sitä muillakin prosenteilla , mutta juuri Mara Bello on ainoastaan 15% .monimottaa sitä oluen sijasta.
        Itse en ole maistanut sitä , mutta moni kuuluu pitävän siitä


    • Ärtynyt

      Alkoholi tuhoaa pikkuaivoa ja siitä johtuu että jalat eivät enään pelitä.Sukulainen joi itseltään jalat alta,eräänä aamuna kaatui keittiön lattialle ja sen jälkeen ei sitten pärjännyt ilman kyynärsauvoja.Tila on parantumaton.Vaatii tiukkaa viinaa mun mielestä pelkkä keskikalja ei riitä,ei nouse prommillet tarpeeksi ja kännissä kannattaa olla aamusta iltaan eikä selvitä välillä.Näillä ohjeella kannattaa koittaa jos haluaa työkyvyttömyyseläkkeelle.

    • Luultavasti

      Kyllä se varmaan aivoista johtuu. Itse mönkijä onnettomuudessa sain aivovamman.

      Nykyään on tasapaino 75vuotiaan tasolla. (olen 40)

      Luulisin, että aivovamma voi tulla ryyppäämälläkin.

    • Asdfh4368

      Olen jo vuosia sitten juonut pidätyskykyni. aah.

      • tuttu_tiIanne

        RipuIikakka vain roiskahtelee housuihin.


    • serkku

      Join päivittäin 1 l leijonaa vähintään. Suuren osan 10 vuoden ajasta kävin töissä. Hyvällä suunnittelulla onnistuu. Luuserit katkokävelee. Kukaan ei uskoisi musta! Noh lopetin 3 kk sitten seinään eikä tee edes mieli. Heikot ei osaa hallita elämäänsä. Olen 40 nainen, ihan hyvännäköinen ja pukeudun hyvin ja halveksin ördääjiä. Hyi saatana

      • Anonyymi

        Sinuna miettisin mitä sanoo, et itse tajua kuinka juopolle näytät ja alkoholismi on sairaus, arvostele vain muita niim kosto tulee sinulle tulet sen huomaamaan vielä tavalla tai toisella.


    • Ärtynyt

      Kaverini joi jalkansa ja sairaalaan tutkimuksiin,kuvauksissa tumma alue pikkuaivoissa eikä parane.Kävin katsomassa ja hoitajan kanssa juttelin,ihmettelin kun en niin juoppona pitänyt töissäkin kävi selvinpäin,hoitaja totesi ettei elämä mitään reilua ole toiset kestää toiset ei,jokainen voi kokeilla mitä kestää sairastumatta.Heti pystyn luettelemaan toistakymmentä tuttua jotka juopotteluun on kuollut kaikki eivät olleet örveltäjiä.Auttaa pitämään tipattomia kun kavereita muistelee,varsinkin kun jo 40v takana hönöttelyä,alkaa uutuuden viehätys loppumaan.

    • Rynnäkköpenaali

      Luulin pelkäksi väsymyksestä johtuvaksi oireeksi tuota ilmiötä, kunnes luin tämän ketjun. En edes tiennyt, että aivojani on tuhottu. Yritin kerran oikaista polkua pitkin, että kaljanhakureissu lyhenisi, mutta polku oli niin lumessa ja epätasainen, että könysin naamalleni.

      Tai sitten mulla on vain levottomat jalat, Huippu biisi.

    • Anonyymi

      Juominen edesauttaa jossain,vaiheessa -riippuu tietysti yksilöstä, milloin- pikkuaivovaurioita, jotka kostautuvat motoriikassa, nesteen kertymistä jalkoihin, ääreisvwrenkierron vaurioitumista, kihtiä, Kuopion vaaraa ja veritulppariskiä.

      Vieläkö maistuu sontiksille?

      Asd

    • Anonyymi

      ?Ei mitään tietoa.Kalja tapaa aivoissa soluja. Olisiko kyse siitä? Lähtee jalat alta ? Kyllä naisiakin kulkee rollatori liian nuorina eli jo 50v. Miehillä ihan yleistä jotka juopotelevaT.Syy on kalja.usein sinä koktailina rauhottavat lääkeet.

    • Anonyymi

      On aika lailla yleisesti tiedossa, että runsas alkoholinkäyttö vaurioittaa ensisijaisesti jalkojen ääreisverenkiertoa ja hermostoa. Varpaiden osittainen tunnottomuus, pienet kipukohtaukset ja kylmyyden tunne jaloissa kielii jo siitä, että hermosto alkaa vaurioitumaan. Prosessi on samankaltainen kuin diabeetikoilla, siksi diabeetikon humalahakuinen alkoholinkäyttö vauroittaa hermostoa potenssiin kaksi.

      Pidemmälle menneen sontiksen diagnoosilistalla on jalkojen verenpurkaumat, kalkkiviivoilla ollaan silloin kun alkaa esiintyä katkokävelyä ja muuta köpöttelyä (voivat toki johtua myös muista sairauksista tai vanhuudesta).

      Asd

    • Anonyymi

      Näitä tapauksia näkee joskus marketin jonossa avustajan kantaessa olutostoksia.
      Osa juo jopa molemmat jalkansa ennen sisuskalujen pettämistä. Aivot vaurioituvat aina ensin.

    • Anonyymi

      Noita jalkansa juoneita sontiksia näkee useinkin ns. juoppotalojen ympäristöissä ja tietenkin lähikaupassa halpakaljaa ostamassa. Onpa joillakin kunnan taxikorttikin niin pääsevät ilmaiseksi Alkoon.

      Juuri muutama päivä sitten näin pari tällaista rollaattorisontista kun työasioissa kävin eräässä turkulaisessa lähiössä. Ikää oli ehkä 40 mutta näyttivät 70-vuotiailta.

    • Anonyymi

      Pää on herkin paikka, järkkää vielä morkkiksen tärinän lisäksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe