Näkövamma homeista?

inhere

Tunnetko hometalon asukkaita, jotka ovat menettäneet näkönsä tai saaneet vaikean silmävamman hometalossa ollessaan? Etsin havaintoja siitä, voivatko homeet aiheuttaa vakavia silmäsairauksia tai suorastaan näkökyvyn menettämistä.

Vielä hyvin vähäisen "tilastollisen näyttöni" perusteella näkö on hometalossa työtä tekevällä tai hometalossa asuvalla pahasti vaarassa. Vakavampien johtopäätösten aika on vasta sitten, kun silmäsairauksiin sairastuneita hometalojen ihmisiä tulee tietoon selvästi enemmän.

Hälyttävää kokemuksissani on, että nämä, joilla vakavia silmäsairauksia on ollut ja joista jotain tiedän, ovat kaikki toimineet todistetusti poikkeuksellisen homeisessa työ- tai kotiympäristössä.

Muutaman viikon sisällä minulle on tullut tietooni jo ihmisiä, jotka ovat saaneet vakavan silmäsairauden toimittuaan jonkin aikaa erittäin homeisessä ympäristössä. Kaikissa niissä tiloissa homeisuus on todistettu materiaalinäyteistä tehdyilla mittauksilla. Niitä taloja on sitten homeiden vuoksi määrätty purettavaksi, osassa on osastoitu pahiten homehtuneet tilat ilmatiiviisti pois käytöstä ja eristetty muista tiloista, ja osassa on yritetty tehdä mittavia homeremontteja.

Näissä taloissa tai huoneissa toimineilla ihmisillä on ollut verkkokalvon irtoamisia ja muuta rappeumaa, mikä on johtanut osittaiseen sokeutumiseen tai huomattavaan sokeutumisvaaraan.

Kerro havainnoistasi, jos saat tietoosi jotain vastaavaa.

91

33826

  Vastaukset

  • jotain näköongelmia, olen havainnut että on vaikea tarkentaa katsetta esim. lukiessa. Mistä saisi lisää tietoa asiasta. Osaavatko silmälääkärit tunnistaa alkavan ongelman?

   • Silloin kun asuin hometalossa, minulla oli usein vaikeuksia tarkentaa katsettani esimerkiksi sanomalehden tekstiin. Se vaivasi pahimmin aamukahvin aikaan, kun yritin lukea päivän sanomia. Päivän mittaan haitta hellitti.

    Olen likinäköinen, ja tiedän tasan tarkkaan, millaista on likinäköisyyteen kuuluvat ongelmat näkemisessä ja tarkentamisessa. Tämä oli kuitenkin jotain muuta. Kirkkaan sumun kaltaisesti silmissä huojuva epätarkan näkemisen alue esti näkemästä tekstiä. Tarkan näön alueen pystyi jotenkin "kalastamaan" kohdalleen pään asentoa muuttamalla, mutta onnistumisprosentti oli aika heikko, joten jätin lehden lukematta.

    Nyt olen ollut jo jonkin aikaa puhtaassa ympäristössä ja samaa ongelmaa ei ole enää ollut. Vaiva hävisi nopeasti muuton jälkeen. ... mutta verkkokalvo irtosi pari viikkoa sitten.


   • Minulla oli vaikeuksia tarkentaa katse. Sitten alko silmän jomotus ja lopulta toisesta silmästä lähti näkö. Näkö on palautunut pikkuhiljaa pois muuton jälkeen, mutta ihan entiselleen ei taida tulla.

    Silmälääkärini ei osannut ollenkaan asiasta varoittaa, onneksi keksin sen itse!!!

    Näkö lähtee!!


  • Professori Salkinoja-Salonen:

   Hometalojen mikrobimyrkyt ovat vaarallisia ja vaikeasti tuhottavissa:

   Myrkyt voivat vaurioittaa esismerkiksi silmän rakennetta ja aiheuttaa harmaakaihin eli cataractan tai silmänpainetaudin eli glaukooman. Myrkyt tuhoavat myös kuulohermon soluja, jotka eivät enää vaurioiduttuaan uusiudu.

   http://www.yle.fi/akuutti/arkisto2000/250100.html

  • En tiedä mikä näössäni on, kun en pysty näkemään enää tarkasti. On kuin sumua silmissä. Kävin vuosi sitten ensimmäisen kerran elämässäni silmälääkärillä (tosi nuori), käynnistä ei ollut mitään apua. Hänen mielestään silmissäni ei ollut mitään erikoista. Moneen vuoteen ei ikänäkökään ole ongelma, vaikka sitä itse luulin. Tietin hänen reseptillään kaiken varalta uudet silmälasit, joilla en nyt näe senkään vertaa. Työpaikallani on paljon ongelmia, erilaiset kuidut, homeet ja aktinomykeetit. Silmät ärtyvät siellä, punoittavat ja joskus olen saanut niihin silmätippoja, koska on ollut muistaakseni sidekalvontulehdus tai jotain sellaista. Yleensä kukaan ei tutki silmiäni, vaikka niistä mainitsenkin. Ja siksi kävin varmuuden vuoksi silmälääkärillä, joka ei ollut kuulevinaankaan oireitani eikä kommentoinut altistustani mitenkään. Olisi kiva tietää mistä on kyse.

   • Vaivani alkoivat jo vuosia sitten ennenkuin edes huomasin yhteyden työpaikan ongelmiin. Tuli aluksi näköhäiriöitä, vähän kuin olisi sälekaihtimia liikutellut eli vaakasuuntaan ihmeellisiä värinöitä. Lisäksi oli elohiiriä ja lihasnykinöitä pitkin kasvoja ja muuallakin, huimausta, kävelin päin seiniä yms. niin että muutkin huomasivat sen. Olin jopa tutkimuksissa neurologisten ongelmien vuoksi, lähinnä MS-tautia etsittiin. Mitään ei sieltä puolelta eikä muualtakaan löytynyt.Kukaan ei vain osannut ihmetellä jatkuvaa yskääni, en itsekään siinä vaiheessa. Luomien reunoissa on ollut myös pieniä rakkuloita, mutta ne eivät ole olleet kipeitä eivätkä ole häirinneet näkökenttää. Toivottavasti näkö ei mene tämän vuoksi, olen vähän yli 40-kymppinen.


   • vielä edelliseen kirjoitti:

    Vaivani alkoivat jo vuosia sitten ennenkuin edes huomasin yhteyden työpaikan ongelmiin. Tuli aluksi näköhäiriöitä, vähän kuin olisi sälekaihtimia liikutellut eli vaakasuuntaan ihmeellisiä värinöitä. Lisäksi oli elohiiriä ja lihasnykinöitä pitkin kasvoja ja muuallakin, huimausta, kävelin päin seiniä yms. niin että muutkin huomasivat sen. Olin jopa tutkimuksissa neurologisten ongelmien vuoksi, lähinnä MS-tautia etsittiin. Mitään ei sieltä puolelta eikä muualtakaan löytynyt.Kukaan ei vain osannut ihmetellä jatkuvaa yskääni, en itsekään siinä vaiheessa. Luomien reunoissa on ollut myös pieniä rakkuloita, mutta ne eivät ole olleet kipeitä eivätkä ole häirinneet näkökenttää. Toivottavasti näkö ei mene tämän vuoksi, olen vähän yli 40-kymppinen.

    tutkimuksissa pariin otteeseen. Mitään ei siltä puolen löytynyt - joten kyllä nämä oireilut ja lääkäreiden toimenpiteen menevät saman kaavan mukaisesti.

    Täytyy kait uskoa, että lääkäritkin ovat vielä tosiaan ymmällään näiden homeista ja muista sisäilmamyrkyistä johtuvista oireista - ja niiden seurauksista.


   • Ongelmia näön kanssa useilla. Mistähän johtuu?


  • kummastako lääkäreiden kohdalla on kyse? Totaalisesta tietämättömyydestä, vai totaalisesta perseiden nuolemisesta? Itse olen kallistunut viimeisen vaihtoehdon puolelle, mutta onko näin?

   • Jos oikeasti ajattelet näin, haluaisitko kenties tavata meikäläisen?

    Usko tai älä, niin mä oikeasti haluan potilaan parasta.


   • Lääk kand kirjoitti:

    Jos oikeasti ajattelet näin, haluaisitko kenties tavata meikäläisen?

    Usko tai älä, niin mä oikeasti haluan potilaan parasta.

    mahtavaa tietää, että löytyy lääkäreitä, jotka oikeasti ajattelee potilaan parasta! Minullakin on vain niin hemmetin huonoja kokemuksia viimeaikaisista lääkärikontakteista, että väkisinkin on joutunut ajattelemaan järellä, eikä tunteilla!


   • Lääk kand kirjoitti:

    Jos oikeasti ajattelet näin, haluaisitko kenties tavata meikäläisen?

    Usko tai älä, niin mä oikeasti haluan potilaan parasta.

    lääkäri. Siis koko lause vielä: Olet todella inhimillinen ihminen, tuleva lääkäri. Otat potilaan huolet ja oireet tosissaan.

    Silmäni punoittivat ja niitä särki ja kirveli. Silmälääkäri totesi silmieni tulehduksen. Jos-vakuutusyhtiön asiantuntijalääkäri lähetti kirjeen, ettei silmäoireeni johdu homeisesta työpaikastani. Mistä pirusta ne sitten johtuvat?
    Silmäoireet kun tulevat minulle vain homeisissa taloissa. Homekontaktin jälkeen tuntuu, että silmät poksahtavat ulos päästä ja kipu on kammottavaa koko silmän alueella ja silmän pohjiin asti. Näköhermon vieressä on joku ihmeellinen kuoppa, sanoi silmälääkäri.


   • Lääk kand kirjoitti:

    Jos oikeasti ajattelet näin, haluaisitko kenties tavata meikäläisen?

    Usko tai älä, niin mä oikeasti haluan potilaan parasta.

    Niin mutta onko sinulla vielä vastaanottoa missään. Puhe onkin näistä virassa olevista lääkäreistä. Kahdessa-kolmessa vuodessa nuori lääkäri oppii virassa sen minkä vanhat ovat jo oppineet eli mitä ei saa nähdä ja kuinka suu pannaan suppuun jos kuuluu sana home.


   • Samassa talossa asutiin ja välittäjä sekä omistaja kumpikaan ei kertonut että talo on homessa.
    Sitä kohdetta vuokrataan edelleen. Varo!!! varo !!!varo!!!


   • Homepakolaiset kirjoitti:

    Samassa talossa asutiin ja välittäjä sekä omistaja kumpikaan ei kertonut että talo on homessa.
    Sitä kohdetta vuokrataan edelleen. Varo!!! varo !!!varo!!!

    Milloin olette asuneet tässä talossa kun kävimme tänään esittelyssä ja välittäjä sanoi että isot remontit tehty, eikä hometta kuulemma enää ole. Ikkuna oli auki kun ei kuulemma toimi mutta olikohan hajujen tuuletuksen takia . Taitaa olla viisainta kiertää kaukaa


   • Kannattaa kiertää talo kaukaa ...mitään remontteja ei ole tehty . ..kövin katsomassa kuvat arvokiinteistön linkistä ja samat pinnat lattiassa kuin mitä silloin ku talo oli asumiskiellossa...ja jos home alapohjassa niin olisi melko isosta remontista kyse että asia olisi korjattu


   • Talolle on annettu puhtaat paperit ja asumiskielto on purettu


   • Vuokralaiset kirjoitti:

    Milloin olette asuneet tässä talossa kun kävimme tänään esittelyssä ja välittäjä sanoi että isot remontit tehty, eikä hometta kuulemma enää ole. Ikkuna oli auki kun ei kuulemma toimi mutta olikohan hajujen tuuletuksen takia . Taitaa olla viisainta kiertää kaukaa

    asutiin talossa 1.6.2016-15.11.2017
    vaikka meillekin kerrotiin etä laaja remontti on tehty ei kyllä huomaa mitään kun katsotiin vanhempia valokuvia


   • Asumiskielto voidaan purkaa kun sisäilmatutkumus tehty mutta varsinainen ongelmahan on siellä ja pysyy talon alapohja kun homeessa niin melko iso remontti ois pitänyt tehdä että se olisi poistettu. Eli varmaan vain tiivistetty, että home ei tule sisälle,mutta siellä se edelleen on. Sitten yritetään huijata kertomalla että remonttia tehty


   • Hometalouhri kirjoitti:

    Asumiskielto voidaan purkaa kun sisäilmatutkumus tehty mutta varsinainen ongelmahan on siellä ja pysyy talon alapohja kun homeessa niin melko iso remontti ois pitänyt tehdä että se olisi poistettu. Eli varmaan vain tiivistetty, että home ei tule sisälle,mutta siellä se edelleen on. Sitten yritetään huijata kertomalla että remonttia tehty

    Sokkelista päätellen tuuletus ja kapillaarikatko riittää, että ei tuo nyt niin iso homma ole vaan viittii


   • Homepakolaiset kirjoitti:

    asutiin talossa 1.6.2016-15.11.2017
    vaikka meillekin kerrotiin etä laaja remontti on tehty ei kyllä huomaa mitään kun katsotiin vanhempia valokuvia

    Eikös teidät häädetty maksamattomien vuokrien vuoksi ja siks kirjoittatte shittiä nyt täällä anonyymina :-) LOL


   • Naapuri___ kirjoitti:

    Eikös teidät häädetty maksamattomien vuokrien vuoksi ja siks kirjoittatte shittiä nyt täällä anonyymina :-) LOL

    ei ole kyllä ketään häädetty mutta asia on annettu nyt viranomais käsiin eli ilmeisesti odotta oikeudenkäynti.
    :)LOL


   • Asuin talossa, jossa todettiin vakava homevaurio, mm. Sädesientä. Minulla oli pahoja näköhäiriöitä koko asumisen ajan. Myös pyörrytystä, hermostuneisuutta, uniongelmaa, jatkuva pääkipu ja silmäsärky, painetta päässä, kasvoissa kuumotusta sekä punoitusta. Oireet loppuivat muuton jälkeen, mutta jos vahingossa käsittelen vanhoja saastuneita tekstiilejä , oireet palautuvat n.2 vrk ajaksi.


  • mutta opiskelin 2,5 vuotta 160 ov:tä työnohella ennen sairastumistani. Silloin näössäni ei ollut mitään vikaa.

   Nyt noita tarkentamisongelmia, erityisesti aamuisin, joskus näen paremmin joskus huonommin. En ole tarkkaillut miten olotila silloin muutoin on - uskoin että silmät menivät opiskelusta.

   Joskun pystyn lukemaan kuten ennenkin - ja silloin luin paljon ja nopeasti. Matkoille en koskaan voinut ottaa riittävästi luettavaa mukaan. 1-2 normaalipaksua kirjaa päivässä lukunopeus lomalla.

   Nyt en mielelläni lue, koska silmälaseillakin on vaikea kohdistaa näkökenttä oikein. Hankin pelkät lukulasit, kun arvelin ongelman olevan noissa moniteholasien lukukentissä. Näin ei kuitenkaan ole, lukeminen ei vain enää ole helppoa.

   Opiskeluaikana luin useita hyllymetrejä kirjoja - nyt on hyvä jos luen kirjan silloin tällöin - usein se ei anna enää sellaista lepoa kuin ennen - enemmän koko lukeminen piinaa näkökykyä.

  • TTL:n altistusten jälkeen sain heti kotiin tultua hetkellisen toisen silmän näön "häviämisen". Näkö palautui, mutta silmälääkäri totesi silmänpohjaan tulleen pigmentaatiota ja molempien silmien "kuiva silmäisyyden !
   TTL: ei ainakaan minua varoittanut altistusten riskeistä !!
   Haloo Piipari ja Nordman ?????

   • Mun silmälääkäri totesi, että mulla on lisäksi kuivat silmät. Mutta selittääkö se ne nesterakkulat joita tulee silmän reunoihin. Ne on täynnä sellaista veden näköistä. Poksahtavat puhki ja kirvelevät.

    Onko muilla näitä rakkuloita.


   • homekorva kirjoitti:

    Mun silmälääkäri totesi, että mulla on lisäksi kuivat silmät. Mutta selittääkö se ne nesterakkulat joita tulee silmän reunoihin. Ne on täynnä sellaista veden näköistä. Poksahtavat puhki ja kirvelevät.

    Onko muilla näitä rakkuloita.

    Töissä kärsin hengitystieongelmien lisäksi silmäongelmista. Silmät olivat valonarat, roskan tunne silmässä, punoittivat, rähmivät. Joskus herätessä silmiä ei saanut auki pesemättä, rähmää oli tullut yöllä ja se oli kuivunut.
    Kävin yksityisillä silmälääkäreillä, sain kosteustippoja. Joskus sain kortisonivoidetta, se auttoi niinkauan kuin sitä sai käyttää.
    Teetätin tummennetut lasit ilman vahvuuksia (silmät valonarat, tietokoneen käyttö vaikeaa). Eräs asiantuntija-silmälääkäri sanoi, että ehkä kannattaisi teettää vielä tummemmat linssit.
    Minulle myös ehdotettiin, että 'jospa silmäoireilun taustalla on joku vakavampi sairaus?'. Kysyin, miten tämä vakava sairaus tietää, koska on viikonloppu tai loma? Kotona silmät olivat kunnossa.
    Ongelma ratkesi, kun jäin pois töistä.
    Altistus oli itsejäljentävien lomakkeiden liuottimille/kemikaaleille - aiheesta julkaistu sittemmin Suomessa tehty tutkimus; oireiden syy ei allergia vaan ärsyttävät ja myrkylliset kemikaalit.
    Silmäni ovat herkät, mutta kuivasilmäisyydestä tai muista em. oireista en ole kärsinyt altistuksen loputtua. Mitkään antihistamiinit eivät auttaneet silmätippojen lisänä.
    Joskus illalla silmät olivat niin kipeät, että kotona piti pitää aurinkolaseja.


   • Hajusteintolerantti kirjoitti:

    Töissä kärsin hengitystieongelmien lisäksi silmäongelmista. Silmät olivat valonarat, roskan tunne silmässä, punoittivat, rähmivät. Joskus herätessä silmiä ei saanut auki pesemättä, rähmää oli tullut yöllä ja se oli kuivunut.
    Kävin yksityisillä silmälääkäreillä, sain kosteustippoja. Joskus sain kortisonivoidetta, se auttoi niinkauan kuin sitä sai käyttää.
    Teetätin tummennetut lasit ilman vahvuuksia (silmät valonarat, tietokoneen käyttö vaikeaa). Eräs asiantuntija-silmälääkäri sanoi, että ehkä kannattaisi teettää vielä tummemmat linssit.
    Minulle myös ehdotettiin, että 'jospa silmäoireilun taustalla on joku vakavampi sairaus?'. Kysyin, miten tämä vakava sairaus tietää, koska on viikonloppu tai loma? Kotona silmät olivat kunnossa.
    Ongelma ratkesi, kun jäin pois töistä.
    Altistus oli itsejäljentävien lomakkeiden liuottimille/kemikaaleille - aiheesta julkaistu sittemmin Suomessa tehty tutkimus; oireiden syy ei allergia vaan ärsyttävät ja myrkylliset kemikaalit.
    Silmäni ovat herkät, mutta kuivasilmäisyydestä tai muista em. oireista en ole kärsinyt altistuksen loputtua. Mitkään antihistamiinit eivät auttaneet silmätippojen lisänä.
    Joskus illalla silmät olivat niin kipeät, että kotona piti pitää aurinkolaseja.

    Silmät olivat työpäivien jälkeen niin kipeät, että katselin TV:tä aurinkolasit päässä.

    Siten, että peitin aina toisen silmän. Vuorottelua siis. Koska ne oli niin arat. Samoin en voinut lukea, kuin vuorottelemalla silmiä. Kaksoiskuvat häiritsevät tekstiä.

    Aamulla herätessä piti laittaa heti Lomudal ja Artelac että pystyi pitämään silmiä auki..
    Kyyneltiehyt tukossa.

    Silmän pinnalla kasvaa kystia jonomaisena muodostelmana. Sidekalvokystia siis. Niitä on puhkottu jo 1 kerran ja ne tuli takaisin, kun sairasloma lakkasi silmätoimenpiteestä.
    Nyt olen jonossa verrucojen poistoon. Lisäksi poistetaan sidekalvokystat uudestaan

    Minulla on näiden lisäksi molemmissa silmissä sidekalvossa hyvälaatuiset kasvaimet temporaalipuolella, luomen reunan luona. Niitä on moni lääkäri katsonut.
    --Vastaus: Niitä voi tulla, ei niille voi mitään tehdä.

    MUTTA silmätautiopin kirjasta jonka nyt hain:
    Vastaus: Ne ovat Pinguecula:t eli sidekalvon tuumorit. Ne VOISI siis poistaa..!! Hankaavat silmää luomenreunaan räpytellessä.

    Lisäksi toisessa silmässä on yläluomessa Xanthelasma: lipidikertymä en tiedä poistetaanko se?

    Mulla siis nämä luomenreunoissa olevat verrucat poistetaan.

    Diagnoosiksi tämä lääkäri antoi siis kuivasilmäisyyden. Keratoconjucvitis sicca.

    Luinpa silmätautiopin kirjasta sivu 163.
    ------------
    " Etupäässä kyynelnestekerroksen ns. musiinikerroksen puutteesta johtuvia sarveiskalvon kuivumistiloja ovat VOIMAKKAAN ALLERGISEN REAKTION AIHEUTTAMAT SIDEKALVON NEKROOTTISET VAURIOT.
    (erytherma multiforme, steven-johnson syndrooma, A-vitamiinin puutos ja palo&emäs vammat.
    ---------
    Lisäksi sivu 130.
    SIENIKONJUKTIVIITIT

    Sienen aiheuttama konjuktiviitti on maassamme harvinainen. Yleisimmin se liittyy immunosupressioon, piilolasien käyttöön, SIDEKALVON TAI SARVEISKALVON PINNAN VAURIOITUMISEEN LUONNOSSA, MAANVILJELYS TAI ULKOTÖISSÄ tai pitkään jatkuneessa antibiootti/kortisonitiputuksiin.

    YLEISIMMÄT AIHEUTTAJAT OVAT FUSARIUM, ASPERGILLUS JA PENICILLIUM lajit.
    Diagnoosi varmistetaan sieninatiivinäytteellä tai sieniviljelyllä.

    Sienikonjuktiviitin hoidoksi riittää piilolasien käyttäjällä käytön lopettaminen ja pitkään jatkuneessa antibiootti/kortisonitippojen käytössä niiden lopettaminen.
    Paikallislääkityksenä erikoisluvalla toimitettava NATAMYSIINIVOIDE.
    Yleislääkityksenä Itrakonatsoli tai ketokonatsoli.

    --
    Olisi kiva päästä sellaiselle silmälääkärille, joka ottaisi nämä viljelyt. Sairaala ei ota. Oftan C-C joka vaivaan.

    Mun silmälääkäri on käyttäytynyt mua kohtaan tosi töykeästi, oli kyllä asiantunteva ja specialisti. Mutta hän ei kuunnellut oireitani.

    Olin ensin odottanut vastaanottoa 6 kuukautta ja sitten kun pääsin, lääkäriin niin silmiä katsottiin ja toimenpidejonoon vaan.
    6 kuukautta piti olla leikkaus ja toimenpide jono.. MUTTA..
    Kysyessäni asiaa jonohoitajalta:
    -Voitte varautua AINAKIN 8 Kuukauden odotukseen.
    Tämä on siis keskussairaalan vastaanotto, ja jono.

    Eli hoitotakuu toimii?

    Menisin yksityiselle, mutta ongelmana on se, mistä löytää specialisti?

    Olen käynyt lääkärikeskuksissa. Aina tuloksetta, ovat kierrelleet ja kaarrelleet. Ei hoitoa, ei apua. Maksu on kyllä otettu HETI. Ei hoideta silti. Sanotaan et voi, voi..
    On vaan saivarreltu, että silmän pinnalla on kasvaimia ja niitä näkee silloin tällöin. Lisäksi verrucoja ei ole tunnistettu, Niitä on väitetty alkuun näärännäpyiksi, mutta ne on verrucoja. Aina määrätty sama Oftan C-C joka ei siis vie niitä pois.
    Ainakin 20 eri tippakuuria!! Alkaa riittämään...

    Jos joku tietää kunnollisen HOITAVAN silmälääkärin niin olisin kiitollinen yhteystiedoista.

    Tähän mennessä mua on vain rahastettu ERI keskuksissa.

    Mistä siis lääkäri HELSINKI - UUSIMAA ALUEELLA??


   • homekorva kirjoitti:

    Silmät olivat työpäivien jälkeen niin kipeät, että katselin TV:tä aurinkolasit päässä.

    Siten, että peitin aina toisen silmän. Vuorottelua siis. Koska ne oli niin arat. Samoin en voinut lukea, kuin vuorottelemalla silmiä. Kaksoiskuvat häiritsevät tekstiä.

    Aamulla herätessä piti laittaa heti Lomudal ja Artelac että pystyi pitämään silmiä auki..
    Kyyneltiehyt tukossa.

    Silmän pinnalla kasvaa kystia jonomaisena muodostelmana. Sidekalvokystia siis. Niitä on puhkottu jo 1 kerran ja ne tuli takaisin, kun sairasloma lakkasi silmätoimenpiteestä.
    Nyt olen jonossa verrucojen poistoon. Lisäksi poistetaan sidekalvokystat uudestaan

    Minulla on näiden lisäksi molemmissa silmissä sidekalvossa hyvälaatuiset kasvaimet temporaalipuolella, luomen reunan luona. Niitä on moni lääkäri katsonut.
    --Vastaus: Niitä voi tulla, ei niille voi mitään tehdä.

    MUTTA silmätautiopin kirjasta jonka nyt hain:
    Vastaus: Ne ovat Pinguecula:t eli sidekalvon tuumorit. Ne VOISI siis poistaa..!! Hankaavat silmää luomenreunaan räpytellessä.

    Lisäksi toisessa silmässä on yläluomessa Xanthelasma: lipidikertymä en tiedä poistetaanko se?

    Mulla siis nämä luomenreunoissa olevat verrucat poistetaan.

    Diagnoosiksi tämä lääkäri antoi siis kuivasilmäisyyden. Keratoconjucvitis sicca.

    Luinpa silmätautiopin kirjasta sivu 163.
    ------------
    " Etupäässä kyynelnestekerroksen ns. musiinikerroksen puutteesta johtuvia sarveiskalvon kuivumistiloja ovat VOIMAKKAAN ALLERGISEN REAKTION AIHEUTTAMAT SIDEKALVON NEKROOTTISET VAURIOT.
    (erytherma multiforme, steven-johnson syndrooma, A-vitamiinin puutos ja palo&emäs vammat.
    ---------
    Lisäksi sivu 130.
    SIENIKONJUKTIVIITIT

    Sienen aiheuttama konjuktiviitti on maassamme harvinainen. Yleisimmin se liittyy immunosupressioon, piilolasien käyttöön, SIDEKALVON TAI SARVEISKALVON PINNAN VAURIOITUMISEEN LUONNOSSA, MAANVILJELYS TAI ULKOTÖISSÄ tai pitkään jatkuneessa antibiootti/kortisonitiputuksiin.

    YLEISIMMÄT AIHEUTTAJAT OVAT FUSARIUM, ASPERGILLUS JA PENICILLIUM lajit.
    Diagnoosi varmistetaan sieninatiivinäytteellä tai sieniviljelyllä.

    Sienikonjuktiviitin hoidoksi riittää piilolasien käyttäjällä käytön lopettaminen ja pitkään jatkuneessa antibiootti/kortisonitippojen käytössä niiden lopettaminen.
    Paikallislääkityksenä erikoisluvalla toimitettava NATAMYSIINIVOIDE.
    Yleislääkityksenä Itrakonatsoli tai ketokonatsoli.

    --
    Olisi kiva päästä sellaiselle silmälääkärille, joka ottaisi nämä viljelyt. Sairaala ei ota. Oftan C-C joka vaivaan.

    Mun silmälääkäri on käyttäytynyt mua kohtaan tosi töykeästi, oli kyllä asiantunteva ja specialisti. Mutta hän ei kuunnellut oireitani.

    Olin ensin odottanut vastaanottoa 6 kuukautta ja sitten kun pääsin, lääkäriin niin silmiä katsottiin ja toimenpidejonoon vaan.
    6 kuukautta piti olla leikkaus ja toimenpide jono.. MUTTA..
    Kysyessäni asiaa jonohoitajalta:
    -Voitte varautua AINAKIN 8 Kuukauden odotukseen.
    Tämä on siis keskussairaalan vastaanotto, ja jono.

    Eli hoitotakuu toimii?

    Menisin yksityiselle, mutta ongelmana on se, mistä löytää specialisti?

    Olen käynyt lääkärikeskuksissa. Aina tuloksetta, ovat kierrelleet ja kaarrelleet. Ei hoitoa, ei apua. Maksu on kyllä otettu HETI. Ei hoideta silti. Sanotaan et voi, voi..
    On vaan saivarreltu, että silmän pinnalla on kasvaimia ja niitä näkee silloin tällöin. Lisäksi verrucoja ei ole tunnistettu, Niitä on väitetty alkuun näärännäpyiksi, mutta ne on verrucoja. Aina määrätty sama Oftan C-C joka ei siis vie niitä pois.
    Ainakin 20 eri tippakuuria!! Alkaa riittämään...

    Jos joku tietää kunnollisen HOITAVAN silmälääkärin niin olisin kiitollinen yhteystiedoista.

    Tähän mennessä mua on vain rahastettu ERI keskuksissa.

    Mistä siis lääkäri HELSINKI - UUSIMAA ALUEELLA??

    Kokemuksesi osoittavat taas kerran, kuinka perusteellisesti lääkäriltä nollautuu muisti hometta lähestyttäessä. Kaikki alan perusoppikirjoistakin kerrattava tietämys syistä ja seurauksista katoaa heiltä ihan nixnaxykskaks, jos vain vihjaatkaan sanaan home. On niillä refleksit herkässä kunnossa.


  • että silmäni reagoivat homeisiin. Sekä rähmimällä että sähköisiä tiedotusvälineitä (tv, tietokone) käyttäessäni näkökyky häiriintyy ja tulee ns. painontunne silmään. Myös verestys ja epätarkkuus liittyvät kuvioon. Kestää noin viikon kaksi, että silmät palautuvat ennalleen.

  • Kävin myös silmälääkärissä,oireina tuo sumuisuus,kohdistamisen vaikeus,kutina,punoitus,
   valonarkuus.Kerroin hometaustani.Lääkärin mukaan
   kaikki kunnossa,ei kommentoinut homeiden osuutta.
   Helpottaa kuulla etten ole ainoa.Tutkimukset
   jatkuvat,pidän siitä huolta,lääkäriltä toiselle,toivottavasti tarpeeksi yhteiskunnan
   rahoja "tuhlattuani" joku ottaa minutkin vakavasti ja pääsisin Allergiasairaalan tutkimuksiin.Poskiontelovaivat,päänsärky,silmäongelmat,vatsavaivat,upiapne niitä home minulle toi,ennen olin aivan terve.

   • Justiinsa samat mulla kun olin hometalossa: vaaleaa sumua, jonka läpi ei voinut tarkentaa katsetta tekstiin, kutinaa, punoitusta, joskus koko silmä oli kirkkaanpunainen, valonarkuutta. Pieni tuulenvire sai silmät valumaan vettä.

    Syytä ei tiedetä mutta ei voi johtua homeesta, tiedettiin arvauskeskuksessa.

    Näkövaivat jäivät sinne hometaloon.


   • En usko kirjoitti:

    Justiinsa samat mulla kun olin hometalossa: vaaleaa sumua, jonka läpi ei voinut tarkentaa katsetta tekstiin, kutinaa, punoitusta, joskus koko silmä oli kirkkaanpunainen, valonarkuutta. Pieni tuulenvire sai silmät valumaan vettä.

    Syytä ei tiedetä mutta ei voi johtua homeesta, tiedettiin arvauskeskuksessa.

    Näkövaivat jäivät sinne hometaloon.

    mutta arvauskeskuksessa tiedetään varmasti että se ei johdu kosteusvauriohomeesta! Kumma juttu; Ensin ei tiedetä ja sitten tiedetään!

    SE JOHTUU NIMEN-OMAAN KOSTEUSVAURIOHOMEESTA!!!

    Mutta se ei johdu LUONNONHOMEESTA, vaan nimen-omaan kosteusvauriohomeesta!
    Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa!!!

    Muuten: Paras hoito näissä ongelmissa on hakeutua välittömästi pois niistä tiloista, joissa on KOSTEUSVAURIOHOMETTA!!! Mikäli pysyviä vaurioita ei ole kerennyt tulla, niin oirehtiminen (näköhäiriöt ym.) poistuu noin 2vrk-3kk.n kuluttua siitä, kun altistus loppuu!!!


   • Itse odotin pahojen homeoireiden (mm. neurologisia oireita, näköhäiriöitä, keuhko-oireita) vuoksi pitkään pääsyä allergiasairaalaan. Käynti siellä oli shokki, en suosittele kenellekään. Olin nimenomaan sisäilma-yksikössä, mutta lääkärit (kävin kahdella eri) eivät tienneet mitään homeista, testit olivat alkeellisia, muista sisäilman epäpuhtauksista kuten ftalaateista (muovimattojen pehmitinaineet, joita asunnostani kaiken muun lisäksi löytyi) he eivät tienneet mitään. Lääkäri oli mm. sitä mieltä, että homeet eivät missään nimessä voi aiheuttaa neurologisia oireita, että kemikaalit eivät ole ihmiselle vaarallisia (naurettava väite), homealtistusta ei hoideta välttämällä homeita vaan allergialääkkeillä, ja että minä somatisoin ja hän voi jopa määrätä minut psykiatriseen pakkohoitoon.
    Aion tehdä käynneistäni valituksen potilasasiamiehelle, ja toivon että muutkin vastaavaa kokeneet tekevät.


   • ei-jaksa kirjoitti:

    Itse odotin pahojen homeoireiden (mm. neurologisia oireita, näköhäiriöitä, keuhko-oireita) vuoksi pitkään pääsyä allergiasairaalaan. Käynti siellä oli shokki, en suosittele kenellekään. Olin nimenomaan sisäilma-yksikössä, mutta lääkärit (kävin kahdella eri) eivät tienneet mitään homeista, testit olivat alkeellisia, muista sisäilman epäpuhtauksista kuten ftalaateista (muovimattojen pehmitinaineet, joita asunnostani kaiken muun lisäksi löytyi) he eivät tienneet mitään. Lääkäri oli mm. sitä mieltä, että homeet eivät missään nimessä voi aiheuttaa neurologisia oireita, että kemikaalit eivät ole ihmiselle vaarallisia (naurettava väite), homealtistusta ei hoideta välttämällä homeita vaan allergialääkkeillä, ja että minä somatisoin ja hän voi jopa määrätä minut psykiatriseen pakkohoitoon.
    Aion tehdä käynneistäni valituksen potilasasiamiehelle, ja toivon että muutkin vastaavaa kokeneet tekevät.

    Järkyttävä juttu! Voimia!

    Mitä tunareita Suomessa oikein hyyssätään?

    Valita ihmeessä eteenpäin!

    _____

    Jk. Oikeasti Suomessa on niin laaja homeongelma, että on käsittämätöntä, kuinka Junttilandiassa toimitaan.

    Johan meille hevosetkin hirnuu - ja syystäkin:

    http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010020411048321_uu.shtml


  • Sanon vain sen verran, että hurjalta kuulostaa.

   • Meillä oli hometalossa asuessamme silmät paksussa rähmässä joka aamu. Lapsellani oli kaksi pahaa bakteeritulehdusta silmissä - silmät muurautuivat umpeen.

    Nämä ongelmat hävisivät, kun muutimme pois. Teimme kuitenkin havainnon, että tämän vuoden kestäneen homealtistumisen jälkeen näkökykymme oli selvästi alentunut.


  • Me olemme asuneet hometalossa vuosia ja oireet ovat lukuisat.
   Meillä on ollut myös silmäoireita. Minulla on ollut "outo" silmä jo joitakin vuosia eikä lääkärit osaa sanoa mitään. Tutkivat ja ihmettelevät. Ovat yrittäneet avata kyynelkanaviakin mistä ei ollut mitään hyötyä.
   Siis en pysty niistämään nenääni muuta kuin vetämällä räkää kurkkuun ja sylkäisemällä pois ja lopun puhdistuksen teen kaivamalla. Jos niistän nenän kunnolla minun ottaa vasempaan silmään TODELLA KIPEÄÄ kuin joku löisi sinne jonkin piikin.Sen jälkeen silmä on vielä jonkin aikaa kipeä. Joskus tunne on kuin silmä repeäisi.Varaa ei ole kulkea erikoislääkäreillä joten vaiva jää ilmeisesti selvittämättä.Onneksi saan nenäni "niistettyä" omalla keinolla.
   Minulla on silmälasit joten käyn säännöllisesti silmälääkärillä eikä silmässäni näy mitään erikoista. Vaiva on tullut hometalossa asumisen aikana.
   Joskus minulla myös alkoi maailma pyöriä kun menin maata tai istuin pää taaksepäin esim. hammaslääkärin tuolissa.Tämä vaiva on ollut pois sen jälkeen kun on muutettu pois.
   Vanhimmalla lapsellamme (oli silloin 12v) oli tasapainohäiriöitä ja näköhäiriöitä jotka nyt ovat pois.
   Miehelläni on ollut krooninen silmätulehdus myös vuosia ja välillä on valkuaisessa paha "pallukka". Nyt pallukka on enää harvemmin kun asumme evakossa, mutta nyt silmässä on todettu taittovika mikä ilmeisesti johtuu tästä jatkuvasta silmätulehduksesta.
   Nyt pitäisi hankkia miehelle silmälasit(ei ennen ole ollut)ja minä tarvitsisin myös uudet, mutta milläs ostaa kun rahat menee asumiskiellossa olevan talon ja vuokran maksuun. Sekä jokuaika sitten piti ostaa uudet lasit kahdelle vanhimmalle lapselle. Lasten lasit ovat tärkeämmät.
   Täytyy vaan toivoa että silmät ei enää pahene kun nyt ollaan hometalosta pois.
   Oireita meillä oli lukuisia, mutta nämä oli silmäoireitamme.

   • Unohdin kokonaan, että miehellä on nyt epäilyksen alla kaihi jonka työterveyslääkäri mainitsi. Nyt pitäisi tilata silmälääkärille aika.


  • Homeisessa työpaikassa työskennellessäni podin useita todella kipeitä silmän väri- ja kovakalvon tulehduksia, jotka paranivat kortisonitipoilla. Tulehdus uusi aina muutaman päivän kuluttua tippakuurin loppumisesta. Kortisonitipat alkoivat sitten nostamaan silmien painetta. Tulehdukset loppuivat, kun aloin syömään kortisonia tabletteina.

   Puhtaaseen työpaikkaan päästyäni silmätulehdukset eivät ole vaivanneet, vaikka en syökään enää kortisonitabletteja. Silloin tällöin saan kuitenkin silmäoireita, jos törmään homeeseen. Silloin silmissä on ikään kuin kuplia, jotka leijailevat näkökentässä alaspäin. Aina silmää räpäyttäessäni nämä "kuplat" nousevat näkökentän ylärajaan. Kuplia on sitä enemmän, mitä voimakkaampi altistus on ollut. Kysyin asiasta joskus silmälääkäriltä; hänen mukaansa silmän nesteeseen tulee vanhetessa "roskia" (ei se ollut tuo termi, mutta jotain hiukkasia ne olivat), jotka sitten lillivät räpäytettäessä.

   Toisinaan jossakin kohdin näkökenttää on kirkasta säkenöintiä. Joskus silmät tulevat aivan kirkkaan punaisiksi ja kipeiksi; näihin oireisiin auttavat reseptivapaat, allergian hoitoon tarkoitetut silmätipat. Hiukan homeisissa tiloissa saan myös todella herkästi elohiiren silmään.

  • MONIPUOLISEN RUUAN MYYTTI

   1. Köyhtynyt ruoka

   Ravitsemustieteen dosentti Esko H. Koskinen Helsingin yliopiston ravitsemustieteen laitokselta piti esitelmän vitamiinien ja hivenaineiden saantitutkimuksesta lääkäreiden koulutustilaisuudessa marraskuussa 1985. Hän aloitti esitelmän seuraavasti: ”Muuten olen sitä mieltä, että jokainen terve suomalainen saa kaikki tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet monipuolisesta suomalaisesta ruoasta” – hän piti pitkän tauon, ja jatkoi: ”Ellei hän saa, hän ei ole terve”.

   Ote kirjasta Kaarlo Jaakkola. Parantavat vitamiinit ja hivenaineet. Tampere 1998. Sivu189.

  • Minuun on ollut yhteydessä ainakin kaksi ihmistä, joilla on sarkoidoosi (eräs paikallinen syöpälajike) silmissä. Tällä toisella henkilöllä alkoi näkö mennä vähitellen homeisella työpaikalla. Hän sai useita kertoja kortisonitippoja silmiensä tulehduksiin. Nyt hän on soitellut enää harvoin. Hän kertoi, ettei näe enää lukea ja lääkärien mukaan näkö häviää vähitellen ihan kokonaan.
   Työhönsä lastentarhanopettajana hän ei enää pysty ja on työkyvyttömyyseläkkeellä. "Ei se johdu homeesta" oli lääkäri sanonut.

   Itselläni oli silmät aina punaiset ja erittäin kipeät, kun olin hometyöpaikallani.

   Kortisonikuurin aikana säikähdin kun en nähnytkään lukea tekstiä enää tietokoneeltani, kun olin juuri katsonut uutiset. Minulla on kaksiteholinssit. Näkö ei mukautunutkaan kauas katsottuani (TV) enää lähelle katsomiseen (tietokone). Menin silmälääkäriin seuraavana päivänä ja silmät "olivat vain kuivat".

   Opiskellessani homekoulussa, tulivat silmäni taas hirvittävän kipeäksi. Erikoissilmälääkäri kertoi, että silmät ovat kuin sipuli - eri kerroksia - ja että minulla oli jokainen kerros tulehtunut. Sain kolmeksi kuukaudeksi kortisonitippoja ja kipu lakkasi. Erikoissilmälääkäri käski käydä vähintäin kerran vuodessa silmälääkärissä. Silmälasit olen joutunut vaihtamaan kahden vuoden välein. Näkö muuttuu nopeasti.

   Tuo viisas erikoissilmälääkäri kertoi, että samaa limakalvoa on silmät ja nenä ja jos minulla on todettu jo allerginen nuha ja astma, niin on ihan varmaa, että myös silmät reagoivat.

   • Veristä - tulehduksellista? - räkää minulla on valunut jo kahden vuoden ajan. Hoitoa siihen ei terveyskeskuksesta saa. Silmät ovat ajoittain verestävän punaiset, arat. Kipua silmien takana on ajoittain. Tarkennusvaikeuksia. Mäteneekö silmämunani sieraimein kautta?


   • Eyeball kirjoitti:

    Veristä - tulehduksellista? - räkää minulla on valunut jo kahden vuoden ajan. Hoitoa siihen ei terveyskeskuksesta saa. Silmät ovat ajoittain verestävän punaiset, arat. Kipua silmien takana on ajoittain. Tarkennusvaikeuksia. Mäteneekö silmämunani sieraimein kautta?

    Onko veriräkä vaara silmille?
    Kirjoittanut: Eyeball 3.4.2006 klo 15.40

    Veristä - tulehduksellista? - räkää minulla on valunut jo kahden vuoden ajan. Hoitoa siihen ei terveyskeskuksesta saa. Silmät ovat ajoittain verestävän punaiset, arat. Kipua silmien takana on ajoittain. Tarkennusvaikeuksia. Mäteneekö silmämunani sieraimein kautta?
    ..........

    Epäilen että osasyy siihen, miksi et ole saanut apua terveyskeskuksesta, johtuu ehkä siitä, että tunnetaan vain luonnonhomeen aiheuttamat ongelmat elimistölle, mutta ei tunneta kosteusvauriohomeen aiheuttamia ongelmia*), jotka eivät näy kokeissa/testeissä, jotka kohdistetaan luonnonhomeeseen!
    Eli sitten joskus, kun lääketieteemmekin tajuaa sen, että luonnonhome ja kosteusvauriohome ovat
    kaksi aivan eri asiaa niin ehkä sitten saamme apua.
    *)Kannattaa lukea nisuiisun tekstit, niin saa asiantuntevaa tietoa aiheesta!

    Oletko siirtynyt käyttämään maitohappobakteeri -liuoksen suihkuttamista sieraimiin ja nieluun? Itse olen käyttänyt mhb-liuosta viikon ajan ja verenvuoto sieraimista/veriset räkäklimpit ovat loppuneet kokonaan!! Vetisen allergiarään tulo on vähentynyt minimiin! Jouduin aloittamaan pienillä annoksilla juuri sen takia, että kortisoni oli ohentanut/vioittanut limakalvot siihen kuntoon, että kirveli vietävästi alussa, ennenkuin mhb -rauhoitti kosteusvauriohomeen tihutyöt limakalvoilla. Eli tulehdus rauhoittuu uskoakseni tuon mhb.n ansiosta aika joutuin. En usko, että silmämunasi mätänee sieraimien kautta, kun rauhoitat tulehdusta tuolla maitohappobakteerilla.

    Apua maitohappobakteereista:

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000608&posting=22000000015219969

    Ps. tehoonsa nähen poskettoman halpa!


   • En ollut huomannut. Tässähän alkaa homeiden aiheuttamat oirekuvat vahvistumaan kummasti - ja ilman Suomen Akatemian tukea. Etuna sekin, että tieto tulee välittömästi niiden ihmisten käyttöön, jotka tietoa kipeimmin tarvitsevat. Eikä se tieto jää vain tutkijankammioihin ja ulkomaisten meriittilehtien kirjoituksiksi.

    Kopioimastasi linkistä löytyi toinen arvokas juuri tähän ketjuun vahvasti sopiva teksti; kopion sen alle, mutta ensin kaksi suomennosta alan termeihin:

    Terminologiaa

    Valinomysiini = sädesienen tuottama solumyrkky
    apoptoosi = solukuolemat, "soluitsemurhat"

    ==========================================

    MYRKYLLISET MIKROBIT SISÄTILOISSA -kirjan sivulta 69 löytyy:

    Valinomysiini aiheuttaa silmälinssiepiteelin solujen apoptoosia, joka voi johtaa näkövaurioihin.

    Mitokondriomyrkkynä valinomysiini saattaa käynnistää/ylläpitää sellaisia rappeutumistauteja, jotka kirjallisuudessa tunnetaan aiheutuviksi mitokondriovaurioista: kuulon heikkeneminen, verkkokalvon rappeuma, glaukooma, katarrakti, munuaisten rappeuma, diabetes, sydänsairaudet....


   • inhere kirjoitti:

    En ollut huomannut. Tässähän alkaa homeiden aiheuttamat oirekuvat vahvistumaan kummasti - ja ilman Suomen Akatemian tukea. Etuna sekin, että tieto tulee välittömästi niiden ihmisten käyttöön, jotka tietoa kipeimmin tarvitsevat. Eikä se tieto jää vain tutkijankammioihin ja ulkomaisten meriittilehtien kirjoituksiksi.

    Kopioimastasi linkistä löytyi toinen arvokas juuri tähän ketjuun vahvasti sopiva teksti; kopion sen alle, mutta ensin kaksi suomennosta alan termeihin:

    Terminologiaa

    Valinomysiini = sädesienen tuottama solumyrkky
    apoptoosi = solukuolemat, "soluitsemurhat"

    ==========================================

    MYRKYLLISET MIKROBIT SISÄTILOISSA -kirjan sivulta 69 löytyy:

    Valinomysiini aiheuttaa silmälinssiepiteelin solujen apoptoosia, joka voi johtaa näkövaurioihin.

    Mitokondriomyrkkynä valinomysiini saattaa käynnistää/ylläpitää sellaisia rappeutumistauteja, jotka kirjallisuudessa tunnetaan aiheutuviksi mitokondriovaurioista: kuulon heikkeneminen, verkkokalvon rappeuma, glaukooma, katarrakti, munuaisten rappeuma, diabetes, sydänsairaudet....

    Meilläkin löytyy noita oireita...korvaoireita, kaihia, rytmihäiriöitä... ja meillä oli paljon sädesientä.


   • homeahdistus kirjoitti:

    Kirjoittaja on poistanut tästä viestin

    Tyttärellä(nyt 14v)oli tasapainohäiriöitä, ruokavälineet saattoi pudota käsistä,nenäverenvuotoja,pahoinvointia,väsymystä
    (joskus meinas koulutunnilla nukahtaa),ihottumaa,hiukset lähti päästä isolta alueelta täysin(onneksi hiukset tuli takaisin kun muutettiin pois), muistihäiriöitä. Silmälasit hän sai myös(tietysti ne voi saada muutenkin)ja silmät huononi kovaa vauhtia. Silmälasit uusittiin puolenvuoden välein, mutta nyt kun asumme muualla lasia ei ole tarvinnut uusia niin usein.Luomeen tuli ihmeellinen näppylä jota nyt ei onneksi ole( jos se ei olisi lähteny lääkäri olisi leikannut sen).Jatkuvaa limaneritystä ja kurkkukipua.
    Neljällä pojallamme oli jatkuvia kurkkukipuja, limaneritystä, silmätulehduksia, korvatulehduksia,ihottumaa, huonoa oloa,kurkunpääntulehduksia, kuumetta, vatsa sekaisin. Yhdellä pojista lähti jalkapohjista nahka ja toisella taas oli jatkuva kutina iholla. Yksi pojista sai astman(jonka lääkäri on todennut johtuvan kodistamme).Samalle pojalle tuli myös ruoka-aine allergia.Kotimaiset viljat ja maito on edelleen pois muita jo kestää.Lääkäri sanoi että hän on voinut saada ruoka-aineallergian ihan siitä syystä, että hänen pieni elimistö on kamppaillut homeita vastaan ja on näin herkemmin altistunut eri sairauksiin(allergiat,astma).
    Lapsemme ovat tuttuja keskusairaalan infektio osastolla.Olen ollut siellä lukuisia kertoja kun lapsi on meinannut tukehtua kurkunpäätulehduksen vuoksi ja sitten on ollut muita vaivoja.Kaikilla pojilla on leikattu myös kitarisat.
    Tälläisiä vaivoja meidän lapsilla on ollut ja Jumalan kiitos ne on helpottanu kun ollaan muutettu pois!
    Poika jolla on silmälasit, myöskään hänen näkö ei ole huonontunut enää niin nopeaa.
    Sairaalaan ei enää ole tarvinnu mennä, onneksi sillä se oli rasittavaa kun pääsit lapsen kanssa kotiin niin pian oli jo seuraavan vuoro.
    6 vuotias ei ole tarvinnu täälä evakossa enää astmasuihkeita ja muutenkin vaivat ovat vähentyneet mitä nyt näin kevään tullen lisääntyvät.
    Siinä listaa meidän lasten oireista, on jotain voinu jäädä poiskin.


   • 5 lapsen äiti kirjoitti:

    Tyttärellä(nyt 14v)oli tasapainohäiriöitä, ruokavälineet saattoi pudota käsistä,nenäverenvuotoja,pahoinvointia,väsymystä
    (joskus meinas koulutunnilla nukahtaa),ihottumaa,hiukset lähti päästä isolta alueelta täysin(onneksi hiukset tuli takaisin kun muutettiin pois), muistihäiriöitä. Silmälasit hän sai myös(tietysti ne voi saada muutenkin)ja silmät huononi kovaa vauhtia. Silmälasit uusittiin puolenvuoden välein, mutta nyt kun asumme muualla lasia ei ole tarvinnut uusia niin usein.Luomeen tuli ihmeellinen näppylä jota nyt ei onneksi ole( jos se ei olisi lähteny lääkäri olisi leikannut sen).Jatkuvaa limaneritystä ja kurkkukipua.
    Neljällä pojallamme oli jatkuvia kurkkukipuja, limaneritystä, silmätulehduksia, korvatulehduksia,ihottumaa, huonoa oloa,kurkunpääntulehduksia, kuumetta, vatsa sekaisin. Yhdellä pojista lähti jalkapohjista nahka ja toisella taas oli jatkuva kutina iholla. Yksi pojista sai astman(jonka lääkäri on todennut johtuvan kodistamme).Samalle pojalle tuli myös ruoka-aine allergia.Kotimaiset viljat ja maito on edelleen pois muita jo kestää.Lääkäri sanoi että hän on voinut saada ruoka-aineallergian ihan siitä syystä, että hänen pieni elimistö on kamppaillut homeita vastaan ja on näin herkemmin altistunut eri sairauksiin(allergiat,astma).
    Lapsemme ovat tuttuja keskusairaalan infektio osastolla.Olen ollut siellä lukuisia kertoja kun lapsi on meinannut tukehtua kurkunpäätulehduksen vuoksi ja sitten on ollut muita vaivoja.Kaikilla pojilla on leikattu myös kitarisat.
    Tälläisiä vaivoja meidän lapsilla on ollut ja Jumalan kiitos ne on helpottanu kun ollaan muutettu pois!
    Poika jolla on silmälasit, myöskään hänen näkö ei ole huonontunut enää niin nopeaa.
    Sairaalaan ei enää ole tarvinnu mennä, onneksi sillä se oli rasittavaa kun pääsit lapsen kanssa kotiin niin pian oli jo seuraavan vuoro.
    6 vuotias ei ole tarvinnu täälä evakossa enää astmasuihkeita ja muutenkin vaivat ovat vähentyneet mitä nyt näin kevään tullen lisääntyvät.
    Siinä listaa meidän lasten oireista, on jotain voinu jäädä poiskin.

    moisesta asunnosta. Lasten ei tule kärsiä ja menettää terveyttään tällaisten asioiden vuoksi, jotka johtuvat aikuisten hölmöilyistä. Valitettavasti monet vanhemmat eivät edes huomaa/tajua lasten sairastelevan sisäilmaongelmien vuoksi. Pidetään luonnollisena jatkuvassa infektiokietessä olemista.


   • 5 lapsen äiti kirjoitti:

    Tyttärellä(nyt 14v)oli tasapainohäiriöitä, ruokavälineet saattoi pudota käsistä,nenäverenvuotoja,pahoinvointia,väsymystä
    (joskus meinas koulutunnilla nukahtaa),ihottumaa,hiukset lähti päästä isolta alueelta täysin(onneksi hiukset tuli takaisin kun muutettiin pois), muistihäiriöitä. Silmälasit hän sai myös(tietysti ne voi saada muutenkin)ja silmät huononi kovaa vauhtia. Silmälasit uusittiin puolenvuoden välein, mutta nyt kun asumme muualla lasia ei ole tarvinnut uusia niin usein.Luomeen tuli ihmeellinen näppylä jota nyt ei onneksi ole( jos se ei olisi lähteny lääkäri olisi leikannut sen).Jatkuvaa limaneritystä ja kurkkukipua.
    Neljällä pojallamme oli jatkuvia kurkkukipuja, limaneritystä, silmätulehduksia, korvatulehduksia,ihottumaa, huonoa oloa,kurkunpääntulehduksia, kuumetta, vatsa sekaisin. Yhdellä pojista lähti jalkapohjista nahka ja toisella taas oli jatkuva kutina iholla. Yksi pojista sai astman(jonka lääkäri on todennut johtuvan kodistamme).Samalle pojalle tuli myös ruoka-aine allergia.Kotimaiset viljat ja maito on edelleen pois muita jo kestää.Lääkäri sanoi että hän on voinut saada ruoka-aineallergian ihan siitä syystä, että hänen pieni elimistö on kamppaillut homeita vastaan ja on näin herkemmin altistunut eri sairauksiin(allergiat,astma).
    Lapsemme ovat tuttuja keskusairaalan infektio osastolla.Olen ollut siellä lukuisia kertoja kun lapsi on meinannut tukehtua kurkunpäätulehduksen vuoksi ja sitten on ollut muita vaivoja.Kaikilla pojilla on leikattu myös kitarisat.
    Tälläisiä vaivoja meidän lapsilla on ollut ja Jumalan kiitos ne on helpottanu kun ollaan muutettu pois!
    Poika jolla on silmälasit, myöskään hänen näkö ei ole huonontunut enää niin nopeaa.
    Sairaalaan ei enää ole tarvinnu mennä, onneksi sillä se oli rasittavaa kun pääsit lapsen kanssa kotiin niin pian oli jo seuraavan vuoro.
    6 vuotias ei ole tarvinnu täälä evakossa enää astmasuihkeita ja muutenkin vaivat ovat vähentyneet mitä nyt näin kevään tullen lisääntyvät.
    Siinä listaa meidän lasten oireista, on jotain voinu jäädä poiskin.

    Kymmeniin hometalojen perheisiin tutustuttuani totesin, että lapsille oli tehty tolkuttoman monia kurkkuleikauksia - eivätkä ne olleet auttaneet. Lapsilla oli äkillisiä hengenvaarallisia paiseita kurkussa ja vähäisempiä kurkkuvaivoja, joita koitettiin hoitaa leikkaamalla. Apu on tullut useimmille vasta sitten, kun potilaat ovat muuttaneet pois


   • Salatut syyt kirjoitti:

    Kymmeniin hometalojen perheisiin tutustuttuani totesin, että lapsille oli tehty tolkuttoman monia kurkkuleikauksia - eivätkä ne olleet auttaneet. Lapsilla oli äkillisiä hengenvaarallisia paiseita kurkussa ja vähäisempiä kurkkuvaivoja, joita koitettiin hoitaa leikkaamalla. Apu on tullut useimmille vasta sitten, kun potilaat ovat muuttaneet pois

    Niin ja useimmat lääkärit välttelee sanaa HOME.
    Meillä kun homeongelma alkoi ilmaantua ja asuimme vielä kotona kysyin lääkäriltä voisko tämä johtua homeista(aina kun jostain syystä joku oli vastaanotolla)lääkäri totesi että ei (vaikka oli muka tutustunut homeisiin).
    Minulla oli jatkuvasti korvakipeä ja ihmeellinen, lääkärit ei löytäneet syytä eikä nähneet siellä tulehdusta. Sitten sattui kesällä sellainen lääkäri joka tiesi homeista ja tutki korvani ja sanoi heti että se johtuu homeista.
    Kun meillä oli hiivasieni kierre varpaissa, päässä, alapäässä ja tiedustelin lääkäriltä että voisko se johtua homeista lääkäri vastasi melkein kauhistuen ettei sieni voi kasvaa ihmisessä. Olen nyt jälkeenpäin tavannut miehen jonka poskionteloissa kasvaa aspergillussieni jota meilläkin on.
    Lääkäreitä pitäisi mielestäni enemmän valistaa näistä homeista, että osaisivat potilaan sairaskertomuksesta jo alkaa epäillä voisko kyseessä olla home.
    Kuinka monet kerrat minäkin ihmettelin ja asiaa myös lääkäreiltä tiedustelin että miksi meidän lapset sairastaa näin paljon(tietysti myös me vanhemmat)ja aina kun on "räkätauti" he meinaavat tukehtua ja ovat osastolla. Sanoin joskus myös lääkäreille että kun olin pieni ja meillä oli flunssa sitä vaan yskittiin ja niistettiin mutta ei sitä meinattu tukehtua. Eivät osanneet vastata.
    Olen jälkeenpäin ajatellut, että kuinka kukaan lääkäri ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota, kun jo lasten sairaskertomukset ovat niin paksuja. Itse aloin jo epäillä että mikä on vialla, mutta lääkärit eivät pitäneet asiaa hälyttävänä. Harmi kun en itse silloin ymmärtänyt homeista mitään.


   • 5 lapsen äiti kirjoitti:

    Niin ja useimmat lääkärit välttelee sanaa HOME.
    Meillä kun homeongelma alkoi ilmaantua ja asuimme vielä kotona kysyin lääkäriltä voisko tämä johtua homeista(aina kun jostain syystä joku oli vastaanotolla)lääkäri totesi että ei (vaikka oli muka tutustunut homeisiin).
    Minulla oli jatkuvasti korvakipeä ja ihmeellinen, lääkärit ei löytäneet syytä eikä nähneet siellä tulehdusta. Sitten sattui kesällä sellainen lääkäri joka tiesi homeista ja tutki korvani ja sanoi heti että se johtuu homeista.
    Kun meillä oli hiivasieni kierre varpaissa, päässä, alapäässä ja tiedustelin lääkäriltä että voisko se johtua homeista lääkäri vastasi melkein kauhistuen ettei sieni voi kasvaa ihmisessä. Olen nyt jälkeenpäin tavannut miehen jonka poskionteloissa kasvaa aspergillussieni jota meilläkin on.
    Lääkäreitä pitäisi mielestäni enemmän valistaa näistä homeista, että osaisivat potilaan sairaskertomuksesta jo alkaa epäillä voisko kyseessä olla home.
    Kuinka monet kerrat minäkin ihmettelin ja asiaa myös lääkäreiltä tiedustelin että miksi meidän lapset sairastaa näin paljon(tietysti myös me vanhemmat)ja aina kun on "räkätauti" he meinaavat tukehtua ja ovat osastolla. Sanoin joskus myös lääkäreille että kun olin pieni ja meillä oli flunssa sitä vaan yskittiin ja niistettiin mutta ei sitä meinattu tukehtua. Eivät osanneet vastata.
    Olen jälkeenpäin ajatellut, että kuinka kukaan lääkäri ei kiinnittänyt siihen mitään huomiota, kun jo lasten sairaskertomukset ovat niin paksuja. Itse aloin jo epäillä että mikä on vialla, mutta lääkärit eivät pitäneet asiaa hälyttävänä. Harmi kun en itse silloin ymmärtänyt homeista mitään.

    Home tunkeutuu kaikkiin ruumiinaukkoihin. Niin kurkkuun, korviin kuin alapäähänkin. Näkeehän sen siitäkin, kun hometalossa asuessa tai työtä tehdessä kusi muuttuu paksuksi ja keltaiseksi kuin sula voi ja juoksee hitaasti ja ponnistelun kautta. Ei voi johtua homeista, väittävät lääärit, mutta kummasti sekin ongelma edes hellittää kun pääsee pois homesaastaisesta talosta.


   • totta... kirjoitti:

    Home tunkeutuu kaikkiin ruumiinaukkoihin. Niin kurkkuun, korviin kuin alapäähänkin. Näkeehän sen siitäkin, kun hometalossa asuessa tai työtä tehdessä kusi muuttuu paksuksi ja keltaiseksi kuin sula voi ja juoksee hitaasti ja ponnistelun kautta. Ei voi johtua homeista, väittävät lääärit, mutta kummasti sekin ongelma edes hellittää kun pääsee pois homesaastaisesta talosta.

    Sinä ja Lääkärisi olette molemmat oikeassa, mutta te olette puhuneet kahdesta ERI ASIASTA!!!

    Kun lääkärisi on väittänyt, että tautia/oireita ei ole aiheuttanut home, niin hän on siinä oikeassa: Sitä ei todellakaan ole aiheuttanut luonnonhome, vaan kosteusvauriohome, JOTKA OVAT KAKSI ERI ASIAA!!! Onneksi tämän on jo hiffannut osa lääkäreistä ja toivotaan, että loputkin lääkärit tämän tajuaa! Toivottavasti nisuiisu, joka on tutkinut näiden kahden eroa jo vuosia, pistäisi tekstiä nimen-omaan siitä, mikä erottaa nämä kaksi pientä pirulaista!

    Ja pyyntö jatkoksi: Puhukaa KOSTEUSVAURIOHOMEESTA, tai luonnohomeesta, mutta ei pelkästä HOMEESTA!


   • Pappa-Smurffi kirjoitti:

    Sinä ja Lääkärisi olette molemmat oikeassa, mutta te olette puhuneet kahdesta ERI ASIASTA!!!

    Kun lääkärisi on väittänyt, että tautia/oireita ei ole aiheuttanut home, niin hän on siinä oikeassa: Sitä ei todellakaan ole aiheuttanut luonnonhome, vaan kosteusvauriohome, JOTKA OVAT KAKSI ERI ASIAA!!! Onneksi tämän on jo hiffannut osa lääkäreistä ja toivotaan, että loputkin lääkärit tämän tajuaa! Toivottavasti nisuiisu, joka on tutkinut näiden kahden eroa jo vuosia, pistäisi tekstiä nimen-omaan siitä, mikä erottaa nämä kaksi pientä pirulaista!

    Ja pyyntö jatkoksi: Puhukaa KOSTEUSVAURIOHOMEESTA, tai luonnohomeesta, mutta ei pelkästä HOMEESTA!

    Minä ainakin olen aina kertonut talomme kohtalon lääkärille, joten lääkäri on kyllä tiennyt mistä homeesta puhutaan.


   • 5 lapsen äiti kirjoitti:

    Minä ainakin olen aina kertonut talomme kohtalon lääkärille, joten lääkäri on kyllä tiennyt mistä homeesta puhutaan.

    En minäkään kompostia nuuhki ja siellähän se sädesienen toinen pesä on.


   • kans kirjoitti:

    En minäkään kompostia nuuhki ja siellähän se sädesienen toinen pesä on.

    Luonnonhomeitiöiden itiön halkaisija on 10 mikrometriä ja alle. Tuon itiön koon vuoksi ne jäävät ylähengitysteihin, jossa aiheuttaa tulehduksen, joka voi johtaa astmaan, eli tulehdustila, josta on mahdollista parantua.

    Kosteusvauriohome itiön halkaisija on 5 mikrometriä ja alle, josta johtuen se sopii menemään keuhkojen viimeiseen sopukkaan, eli keuhkorakkulaan, jossa se aiheuttaa tulehduksen, eli allergisen alveoliitin. Ja tulehdus pitkittyessä tuhoaa keuhkorakkulan, johon viimekädessä kasvaa sidekudosta, eli muutos on pysyvä, eli parantumaton.

    Summasummarum:
    -Luonnonhomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat ylähengitysteihin.

    -Kosteusvauriohomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat enimmäkseen keuhkorakkulatasolle.

    Em.sta johtuen niin oireet, kuin sairaudetkin ovat erilaisia.
    ...

    No miksi hitossa nuo itiöt ovat erikokoisia, vaikka kyse on samoista homeista?
    -No siksi, että molemmat tarvitsee kosteutta ja lämpöä ollakseen aktiivisia. Mutta mitäs luonnonhome itiö saa, mitä kosteusvauriohome itiö ei saa? Niinpä tietysti, valoa ja happea! Mutta eihän kumpikaan tarvitse valoa, eikä happea "elääkseen". Eipä niin, mutta kun kosteusvauriohome itiön kokoon valon ja hapen puute vaikuttaa siten, että se jää "kitukasvuiseksi", eli pienemmäksi!
    ...

    Edellinen tuli ulkomuistista selkokielellä, jos jotain väärin, niin oikaisetko inhere!


   • Pappa-Smurffi kirjoitti:

    Luonnonhomeitiöiden itiön halkaisija on 10 mikrometriä ja alle. Tuon itiön koon vuoksi ne jäävät ylähengitysteihin, jossa aiheuttaa tulehduksen, joka voi johtaa astmaan, eli tulehdustila, josta on mahdollista parantua.

    Kosteusvauriohome itiön halkaisija on 5 mikrometriä ja alle, josta johtuen se sopii menemään keuhkojen viimeiseen sopukkaan, eli keuhkorakkulaan, jossa se aiheuttaa tulehduksen, eli allergisen alveoliitin. Ja tulehdus pitkittyessä tuhoaa keuhkorakkulan, johon viimekädessä kasvaa sidekudosta, eli muutos on pysyvä, eli parantumaton.

    Summasummarum:
    -Luonnonhomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat ylähengitysteihin.

    -Kosteusvauriohomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat enimmäkseen keuhkorakkulatasolle.

    Em.sta johtuen niin oireet, kuin sairaudetkin ovat erilaisia.
    ...

    No miksi hitossa nuo itiöt ovat erikokoisia, vaikka kyse on samoista homeista?
    -No siksi, että molemmat tarvitsee kosteutta ja lämpöä ollakseen aktiivisia. Mutta mitäs luonnonhome itiö saa, mitä kosteusvauriohome itiö ei saa? Niinpä tietysti, valoa ja happea! Mutta eihän kumpikaan tarvitse valoa, eikä happea "elääkseen". Eipä niin, mutta kun kosteusvauriohome itiön kokoon valon ja hapen puute vaikuttaa siten, että se jää "kitukasvuiseksi", eli pienemmäksi!
    ...

    Edellinen tuli ulkomuistista selkokielellä, jos jotain väärin, niin oikaisetko inhere!

    En tiennytkään valon merkitystä ja vaikutusta homeitiön kokoon, mutta järkeenkäypää tuo on mitä sanot. Kautta linjan on niin, että alle 3 mikrometrin töhnät ovat pahimpia.

    Merkitystä voi olla myös hiukkasten suhteellisella määrällä per ilmakuutio laskettuna. Kosteusvauriorakennuksissa homeita on suhteessa enemmän kuin ulkona. Liekö niin, että keuhkoilla ja iholla on eräänlainen "kyllästymispiste", jonka verran ne enintään pystyvät pienhiukkasia torjumaan, mutta kun sen rajan ylitse mennään, niin ympäristö alkaa olla vaarallinen. Kehon torjuntakyky tukehtuu ja ihminen sairastuu. Sairastumismekanismi on huonosti tunnettu.


   • 5 lapsen äiti kirjoitti:

    Minä ainakin olen aina kertonut talomme kohtalon lääkärille, joten lääkäri on kyllä tiennyt mistä homeesta puhutaan.

    mistä homeesta on kyse, mutta hän ei tiedä sitä, että luonnonhome ja kosteusvauriohome, tuosta itiön kokoerosta johtuen, aiheuttaa eri oireet ja eri sairaudet! Ja tämä on se pointti, mikä pitäisi saada joka lääkärin tietoon!!!


   • Pappa-Smurffi kirjoitti:

    Luonnonhomeitiöiden itiön halkaisija on 10 mikrometriä ja alle. Tuon itiön koon vuoksi ne jäävät ylähengitysteihin, jossa aiheuttaa tulehduksen, joka voi johtaa astmaan, eli tulehdustila, josta on mahdollista parantua.

    Kosteusvauriohome itiön halkaisija on 5 mikrometriä ja alle, josta johtuen se sopii menemään keuhkojen viimeiseen sopukkaan, eli keuhkorakkulaan, jossa se aiheuttaa tulehduksen, eli allergisen alveoliitin. Ja tulehdus pitkittyessä tuhoaa keuhkorakkulan, johon viimekädessä kasvaa sidekudosta, eli muutos on pysyvä, eli parantumaton.

    Summasummarum:
    -Luonnonhomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat ylähengitysteihin.

    -Kosteusvauriohomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat enimmäkseen keuhkorakkulatasolle.

    Em.sta johtuen niin oireet, kuin sairaudetkin ovat erilaisia.
    ...

    No miksi hitossa nuo itiöt ovat erikokoisia, vaikka kyse on samoista homeista?
    -No siksi, että molemmat tarvitsee kosteutta ja lämpöä ollakseen aktiivisia. Mutta mitäs luonnonhome itiö saa, mitä kosteusvauriohome itiö ei saa? Niinpä tietysti, valoa ja happea! Mutta eihän kumpikaan tarvitse valoa, eikä happea "elääkseen". Eipä niin, mutta kun kosteusvauriohome itiön kokoon valon ja hapen puute vaikuttaa siten, että se jää "kitukasvuiseksi", eli pienemmäksi!
    ...

    Edellinen tuli ulkomuistista selkokielellä, jos jotain väärin, niin oikaisetko inhere!

    Kiitos tuli uutta tietoa ainakin minulle.


   • Pappa-Smurffi kirjoitti:

    Luonnonhomeitiöiden itiön halkaisija on 10 mikrometriä ja alle. Tuon itiön koon vuoksi ne jäävät ylähengitysteihin, jossa aiheuttaa tulehduksen, joka voi johtaa astmaan, eli tulehdustila, josta on mahdollista parantua.

    Kosteusvauriohome itiön halkaisija on 5 mikrometriä ja alle, josta johtuen se sopii menemään keuhkojen viimeiseen sopukkaan, eli keuhkorakkulaan, jossa se aiheuttaa tulehduksen, eli allergisen alveoliitin. Ja tulehdus pitkittyessä tuhoaa keuhkorakkulan, johon viimekädessä kasvaa sidekudosta, eli muutos on pysyvä, eli parantumaton.

    Summasummarum:
    -Luonnonhomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat ylähengitysteihin.

    -Kosteusvauriohomeitiöiden tuhotyöt rajoittuvat enimmäkseen keuhkorakkulatasolle.

    Em.sta johtuen niin oireet, kuin sairaudetkin ovat erilaisia.
    ...

    No miksi hitossa nuo itiöt ovat erikokoisia, vaikka kyse on samoista homeista?
    -No siksi, että molemmat tarvitsee kosteutta ja lämpöä ollakseen aktiivisia. Mutta mitäs luonnonhome itiö saa, mitä kosteusvauriohome itiö ei saa? Niinpä tietysti, valoa ja happea! Mutta eihän kumpikaan tarvitse valoa, eikä happea "elääkseen". Eipä niin, mutta kun kosteusvauriohome itiön kokoon valon ja hapen puute vaikuttaa siten, että se jää "kitukasvuiseksi", eli pienemmäksi!
    ...

    Edellinen tuli ulkomuistista selkokielellä, jos jotain väärin, niin oikaisetko inhere!

    Pystytkö löytämään lähteen, missä tästä kerrottiin, niin saisi pontta taakse kun vien tietoa eteenpäin? Ja kiitos tiedosta joka tapauksessa. Sille on käyttöä.


   • 5 lapsen äiti kirjoitti:

    Kiitos tuli uutta tietoa ainakin minulle.

    ihan noin yksinkertaisia eivät asiat sentään ole.


   • Fakta juttu kirjoitti:

    Pystytkö löytämään lähteen, missä tästä kerrottiin, niin saisi pontta taakse kun vien tietoa eteenpäin? Ja kiitos tiedosta joka tapauksessa. Sille on käyttöä.

    Löytyiskö tietolähde?
    Kirjoittanut: Fakta juttu 10.4.2006 klo 16.35

    1. Pystytkö löytämään lähteen, missä tästä kerrottiin, niin saisi pontta taakse kun vien tietoa eteenpäin? Ja kiitos tiedosta joka tapauksessa. Sille on käyttöä.

    Vastaus:
    1.Suurin osa käyttämääni tietoon kosteusvauriohomeen ja luonnonhomeen eroista perustuu bioloki/opettaja Pekka Nikkola`n tutkimus-aineistoon, jonka hän on koonnut useiden vuosien työllä.
    Tuosta nisuiisun tekstistä on hyvä alottaa, joka valaisee KOSTEUSVAURIOHOMEEN ja LUONNONHOMEEN eroja:

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000608&posting=22000000014268129#22000000014268129

    Lisää löytyy avatun sivun oikealta-alhaalta, napsauttamalla pikakuvaketta: hae kaikki nimimerkin viestit.


   • Pappa-Smurffi kirjoitti:

    Löytyiskö tietolähde?
    Kirjoittanut: Fakta juttu 10.4.2006 klo 16.35

    1. Pystytkö löytämään lähteen, missä tästä kerrottiin, niin saisi pontta taakse kun vien tietoa eteenpäin? Ja kiitos tiedosta joka tapauksessa. Sille on käyttöä.

    Vastaus:
    1.Suurin osa käyttämääni tietoon kosteusvauriohomeen ja luonnonhomeen eroista perustuu bioloki/opettaja Pekka Nikkola`n tutkimus-aineistoon, jonka hän on koonnut useiden vuosien työllä.
    Tuosta nisuiisun tekstistä on hyvä alottaa, joka valaisee KOSTEUSVAURIOHOMEEN ja LUONNONHOMEEN eroja:

    http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000608&posting=22000000014268129#22000000014268129

    Lisää löytyy avatun sivun oikealta-alhaalta, napsauttamalla pikakuvaketta: hae kaikki nimimerkin viestit.

    Anteeksi nisuiisu kun tein sinusta biolokin. Piti olla Biokemisti/Mikrobioloki.   • hilkkaliisa kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Todennäköisesti helpoin tapa erottaa nämä luonnonhome ja kosteusvauriohome toisistaan, kun rupeamme puhumaan homeesta (luonnonhome) ja kosteusvauriomikrobeista (kosteusvauriohome).


  • Miten paljon näköongelmia sairastuneilla on? Usealla on leikattu kaihi, mitä muuta?

  • Miehelläni oli kesällä punaisuutta silmissä, jota luulimme allergiaksi, koska hänellä aika laaja sellainen on.
   Tipoista huolimatta ei parantunut, nyt Tammikuu ja hän on käynyt monesti silmälääkärillä, eikä syytä tähän ole löytynyt, epäilivät diabeteksen johtuvan tästä mutta erikois lääkäri sanonut että ei syy ole se.
   Silmät olivat todella pahassa kunnossa, haavaumia,tulehdusta, ja kaihi mikä on leikattu toisesta silmästä, mutta näkö ei ole palannut vaikka aikaa on jo mennyt yli viikko.Toinen silmä leikataan pian. Asumme kaupungin kerrostalossa,rakennettu 1950-60 luvulla, jonka perus remontti alkaa syksyllä 2011...Hometta on!!

   • jäi aso asuntoon mistä löytyi vanha kuivunut kosteusvaurio jääkaapin alta. Silmien hämäryys ja joku outo silmien vetäminen ja elohiirtä sun muuta. Nyt näen jo välillä kirkkaasti. Kannatti lähteä pois.
    Silmälääkäri meinasi, että piilevä karsastus. Kun sanoin, että "piilee siellä homeasunnon sisällä mutta ulkopuolella ei", niin loppui selittelyt siihen ammattilaiselta. Home/kosteusvaurioasunnot on aiheuttanut jotain mustia pilkkuja jonnekin silmien kalvoille ja niitä on paljon. Ei lähde pois. Oikeassa silmässä isompi harmaa täplä joka peittää lukiessa kirjaimia ja o ja a näyttää samalta sekä ö ja ä myös. Hometta mitä lie.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    jäi aso asuntoon mistä löytyi vanha kuivunut kosteusvaurio jääkaapin alta. Silmien hämäryys ja joku outo silmien vetäminen ja elohiirtä sun muuta. Nyt näen jo välillä kirkkaasti. Kannatti lähteä pois.
    Silmälääkäri meinasi, että piilevä karsastus. Kun sanoin, että "piilee siellä homeasunnon sisällä mutta ulkopuolella ei", niin loppui selittelyt siihen ammattilaiselta. Home/kosteusvaurioasunnot on aiheuttanut jotain mustia pilkkuja jonnekin silmien kalvoille ja niitä on paljon. Ei lähde pois. Oikeassa silmässä isompi harmaa täplä joka peittää lukiessa kirjaimia ja o ja a näyttää samalta sekä ö ja ä myös. Hometta mitä lie.

    Paljon on tapauksia, missä silmät alkavat tuntua kuivilta ja sidekalvolta löytyy kroonisen tulehduksen merkkejä, ylmfosyyttisoluja. Yksittäistapauksissa sarveiskavon pinta on ikään kuin irronnut, syntyy ensin kupla jonka sisällä on nestettä ja sitten haavauma.


   • '#' kirjoitti:

    Paljon on tapauksia, missä silmät alkavat tuntua kuivilta ja sidekalvolta löytyy kroonisen tulehduksen merkkejä, ylmfosyyttisoluja. Yksittäistapauksissa sarveiskavon pinta on ikään kuin irronnut, syntyy ensin kupla jonka sisällä on nestettä ja sitten haavauma.

    niin ja silmälääkärithän eivät tiedä näistä mitään. Mistähän ne oikein tietävät, ainakin se että tilille tule rahaa ja potilaita riittää. Samaa sakkia kuin yleislääkäritkin. Home on business! josta ei vähällä luovuta.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    jäi aso asuntoon mistä löytyi vanha kuivunut kosteusvaurio jääkaapin alta. Silmien hämäryys ja joku outo silmien vetäminen ja elohiirtä sun muuta. Nyt näen jo välillä kirkkaasti. Kannatti lähteä pois.
    Silmälääkäri meinasi, että piilevä karsastus. Kun sanoin, että "piilee siellä homeasunnon sisällä mutta ulkopuolella ei", niin loppui selittelyt siihen ammattilaiselta. Home/kosteusvaurioasunnot on aiheuttanut jotain mustia pilkkuja jonnekin silmien kalvoille ja niitä on paljon. Ei lähde pois. Oikeassa silmässä isompi harmaa täplä joka peittää lukiessa kirjaimia ja o ja a näyttää samalta sekä ö ja ä myös. Hometta mitä lie.

    onko elohiiri mukamas silmähermolperäistä, tuskin??. meillä oli myös kaikilla elohiiritaipumus, varsinkin aamuisin, hometalossamme. poismuutettuamme, ongelma katosi, kun jouduimme uudelleen homeasuntoon, elohiiri palasi, jopa vieraillamme oli elohiirtä meillä jota ihmettelivät. ja taas uudessa puhtaassa ei ole, joten yhdistimme sen kyllä vahvasti homeisiin. mistä mahtaa johtua?


   • elohiirikiusasi kirjoitti:

    onko elohiiri mukamas silmähermolperäistä, tuskin??. meillä oli myös kaikilla elohiiritaipumus, varsinkin aamuisin, hometalossamme. poismuutettuamme, ongelma katosi, kun jouduimme uudelleen homeasuntoon, elohiiri palasi, jopa vieraillamme oli elohiirtä meillä jota ihmettelivät. ja taas uudessa puhtaassa ei ole, joten yhdistimme sen kyllä vahvasti homeisiin. mistä mahtaa johtua?

    Elohiiri.
    Kooglaa.
    Home saa aikaiseksi vaikka mitä. Myrkyt vielä lisää.


   • faskikulaatio kirjoitti:

    Elohiiri.
    Kooglaa.
    Home saa aikaiseksi vaikka mitä. Myrkyt vielä lisää.

    Faskikulaatio johtuu lihaksia hermottavien solujen tuhoutumisesta.


   • vertti-eetu kirjoitti:

    jäi aso asuntoon mistä löytyi vanha kuivunut kosteusvaurio jääkaapin alta. Silmien hämäryys ja joku outo silmien vetäminen ja elohiirtä sun muuta. Nyt näen jo välillä kirkkaasti. Kannatti lähteä pois.
    Silmälääkäri meinasi, että piilevä karsastus. Kun sanoin, että "piilee siellä homeasunnon sisällä mutta ulkopuolella ei", niin loppui selittelyt siihen ammattilaiselta. Home/kosteusvaurioasunnot on aiheuttanut jotain mustia pilkkuja jonnekin silmien kalvoille ja niitä on paljon. Ei lähde pois. Oikeassa silmässä isompi harmaa täplä joka peittää lukiessa kirjaimia ja o ja a näyttää samalta sekä ö ja ä myös. Hometta mitä lie.

    Minullakin on nuo "mustat pilkut" molemmissa silmissä. Tai ennemminkin harmaat. Samoilla kohdilla molemmissa silmissä. Epäilen kanssa vahvasti hometta!


   • 89dguidsg kirjoitti:

    Minullakin on nuo "mustat pilkut" molemmissa silmissä. Tai ennemminkin harmaat. Samoilla kohdilla molemmissa silmissä. Epäilen kanssa vahvasti hometta!

    Kolmikymppinen sisareni, sairaanhoitaja, on vuosia työskennellyt homeiseksi todetussa sairaalassa. Viime syksynä hän menetti toisesta silmästään näön lähes täysin ja lopullisesti, syynä näköhermotulehdus. Yleensä näköhermotulehdus liittyy ms-tautiin, mutta sisarellani muut ms- diagnoosin kriteerit eivät täyty. Saman sairaalan työntekijöillä on myös ihmeen paljon esim. verkkokalvon irtaumia.
    Edellisen nimimerkin "vitsi" ei naurata minua yhtään.


   • sisko ja sen veli kirjoitti:

    Kolmikymppinen sisareni, sairaanhoitaja, on vuosia työskennellyt homeiseksi todetussa sairaalassa. Viime syksynä hän menetti toisesta silmästään näön lähes täysin ja lopullisesti, syynä näköhermotulehdus. Yleensä näköhermotulehdus liittyy ms-tautiin, mutta sisarellani muut ms- diagnoosin kriteerit eivät täyty. Saman sairaalan työntekijöillä on myös ihmeen paljon esim. verkkokalvon irtaumia.
    Edellisen nimimerkin "vitsi" ei naurata minua yhtään.

    "89dguidsg" edustaa vain näitä viimeisiä olentoja, jotka oman nahkansa pelastamiseksi yrittävät vähätellä homeiden vaikutusta.
    Mutta vähättelijöiden ja vitsin vääntäjien aika on jo ohi, sairastuneiden määrä kasvaa eksponentiaalisesti eikä heitä voi enää lakaista maton alle.


  • olen asunut hometalossa toinen silmäni on sairas noin 15vuotta ei auttan
   silmeäleikkaus joka tehtiin molenpiin silmiin häikäse eikä laseja voi käyttää
   onko mitään apua saatavissa olen 75vuotias toivossa elävä

  • Satuin löytämään tämän aiheen keskustelupalstalta etsiessäni tietoa voisiko kosteushomealtistuksella olla yhteys silmän verkkokalvon irtaumaan. Itse olen parhaillani sairauslomalla verkkokalvon irtauman takia. Olen vahvasti likinäköinen ja serkkuni on kokenut saman alle 4-kymppisenä, joten kieltämättä nämä 2 merkittävää altistavaa tekijää minulla on.

   Edellisessä työpaikassani altistuin kosteushomeille. Työskentelin paikassa vuosia, mutta vasta siirryttyäni n. vuodeksi kellaritilaan, jossa vaurio todettiin pahaksi, alkoi vakava oireilu eli turvotus silmien alapuolella ja otsalohkossa, heikotus, keskittymishäiriöt ym. Oireet jäivät pois aina jäätyäni sairauslomalle ja siirryttyäni etätyöhön. Näistä oireista on n. vuosi. Sittemmin aloitin valtavan terveellisen ruokavalion, teholiikunnan ja aloin voida eriomaisesti. Pari viikkoa sitten koin yllätyksen kummallisen varjon ilmaannuttuani toisen silmän näkökenttääni. Viikon sisällä hakeuduin silmälääkärin vastaanotolle, josta siirryin HUS Silmäklinikalle leikattavaksi. Toisen silmän verkkokalvo oli revennut alaosastaan ja toisenkin silmän verkkokalvolta löytyi reikiä, joten silmää laseroperoitiin. Leikatun silmän näkökyky heikkeni 1,5-2 yksikköä, mutta parantuminen on ollut hyvää. Säikähdin todella pahasti.

   Home-ja näkökyvyn vaarassaolon yhteyksistä ei juuri puhuta. Olisipa hienoa, kun jokin tutkimusyksikkö perehtyisi asiaan. Aineistoa löytyisi varmasti!!

   • "Satuin löytämään tämän aiheen keskustelupalstalta etsiessäni tietoa voisiko kosteushomealtistuksella olla yhteys silmän verkkokalvon irtaumaan. Itse olen parhaillani sairauslomalla verkkokalvon irtauman takia. Olen vahvasti likinäköinen ja serkkuni on kokenut saman alle 4-kymppisenä, joten kieltämättä nämä 2 merkittävää altistavaa tekijää minulla on."

    - Sen olen jo aikoja sitten oppinut, että kaikki kannattaa tarkistaa aina englannin kielellä saadakseen tietoa vähän laajemmin. Ei kun hakusanat "mold retinal tear" Googleen ja tuloksia ihmettelemään.

    Samaa ovat muutkin kyselleet, et ole ainoa. Vahva likinäköisyys on altistava tekijä, muttei se home ja sieni-infektiokaan mitään hyvää tee.

    Pari linkkiä:

    What Doctors Don't Tell You
    Floaters in the eye
    http://www.healthy.net/Health/Article/Floaters_in_the_eye/4397

    Doug Kaufmann's
    KNOW THE CAUSE
    Eye Floaters and Fungus
    http://www.knowthecause.com/index.php/contributor-blog/39-michael-smith/1665-eye-floaters-and-fungus

    Olen joutunut penkomaan aika paljon kaikkea. Tutustu myös perustamaani ketjuun:

    Sienet ja sairaus
    http://www.sanasinko.net/viewtopic.php?p=7204#7204

    "Home-ja näkökyvyn vaarassaolon yhteyksistä ei juuri puhuta. Olisipa hienoa, kun jokin tutkimusyksikkö perehtyisi asiaan."

    - Ei Suomessa haluta tutkia eikä myöntää mitään, ettei kukaan joutuisi vastuuseen.

    Tsemppiä!


  • http://homeasunto.suntuubi.com/

   Tuolta löytyy nuoren naisen tarina homeen aiheuttamasta MS-taudista ja mm. näkökyvyn menetyksestä.

   Sivuilta löytyy muutenkin hyödyllistä infoa, käykäähän lukemassa!


   • sanasinko kirjoitti:

    Satuin juuri viime yönä lukemaan näitä:

    Eye Problems? Take Another Look
    http://curezone.com/forums/fm.asp?i=955541#i

    FUNGUS
    Do the Eyes Have It?
    By Doug Kaufmann

    http://knowthecause.com/knowthis/april-1st-2014/

    Sunnuntaina 18.3.2018 kello 23.50.

    Tärisin taas herätessäni tänään oikea sierain tukossa ja liman ärsyttäessä keuhkoissa ajattelemaan kaikkea. Ei muka ole poskiontelontulehdusta, vaikka toinen rööri on tukossa koko ajan. En jaksanut ottaa nukkumaan mennessäni höyryhengitystä vahvan kanelinkuoriöljyn, Cinnamon Bark Oilin, avittaessa aika paljon. Mutta että pitäisi jaksaa 365 päivänä vuodessa yö yön perään hoitaa hengitysteitään höyryhengityksellä, on julmaa pilaa lääkäreiltä, jotka eivät ole tehtäviensä tasalla. Suomessa.

    Olisin tarvinnut viime yönä asiakirjaani varten tarkempaa tietoa siitä, milloin olin oikein keväällä 2017 lopettanut terbinafiinikuurini. Lokakuussa 2016 olin hakenut sekä terbinafiinia että flukonatsolia lisää samalta ihotautilääkäriltä Tallinnasta. Suomessa ihotautilääkäri veloitti käynnistä 140 euroa, Virossa 40 euroa palvelun ollessa yhtä hyvää ellei parempaakin siellä lääkkeineen, jotka kotimaassa olisivat jääneet saamatta. "Vaaralliset" sienilääkkeet, joilla parani 13 vuotta potemani vasemman silmän siipikalvokin iloisena yllätyksenä, jota en yhtään osannut odottaa silmälääkärin vastaanotolla 30.9.2016 kertomatta lääkärille nauttimistani lääkkeistä tai muusta mitään.

    Linkit eivät tuolla https://web.archive.org/web/20170406222709/http://sanasinko.net/viewtopic.php?p=12388#12388 toimi, mutta eiköhän sivuillenikin vielä päästä.

    Lainaus:

    "Mycosis of the Eye and Its Adnexa
    http://fmedicine.ajums.ac.ir/_fmedicine/documents/Mycosis of the Eye and Its Adnexa_20130415_091103.pdf

    Silmien sieni-infektioista parisataa sivua asiaa kirjassa vuodelta 1999.

    Taulukkoon 4.2 on koottu eri sienilajeja, joita pterygiumista on löydetty:

    Aspergillus sp.
    Scedosporium inflatum
    Fusarium
    Petriellidium boydii
    Scedosporium prolificans
    Pseudallescheria boydii
    Scedosporium prolificans
    Aspergillus

    Myös terbinafiinia käsitellään kohdassa 2.4,
    Miscellaneous Antifungal Agents:

    Lainaus:
    Terbinafine is one of a new generation of antifungal drugs that is effective
    in the treatment of dermatophyte infections. It is an allyl amine that inhibits
    the enzyme squalene epoxidase in fungal cell membranes. Terbinafine proved
    successful in 5 nonimmunocompromised cases of bronchopulmonary aspergillosis,
    in contrast with amphotericin B, itraconazole, and miconazole [246].
    A case of pulmonary P. boydii infection refractory to itraconazole also responded
    to oral terbinafine [246].

    Terbinafiinin tehosta voi lukea lisää täältä:

    In vitro activity of terbinafine against medically important non-dermatophyte species of filamentous fungi
    http://jac.oxfordjournals.org/content/53/6/1086.full

    Ymmärrättekö, mitä yritän sanoa?

    Terbinafiini paransi siipikalvoni!

    Pahempi juttu on se, että sientä on muuallakin."

    - Jos joku muukin painiskelee täällä saman ongelman kanssa, niin tiedoksi, että huomattuani vuonna 2003 silmässäni harmaan kalvon painuin saman tien leikkaavan silmälääkärin luokse tavoitteena päästä siipikalvosta heti eroon. Mutta tuopa lääkäri, Pirkko Lumme, varoitteli minua monta kertaa, etten antaisi kenenkään koskea siipikalvoon, siis leikata sitä, että hänen kokemuksensa mukaan se vain ärtyisi siitä. Ja niin siipikalvo jäi paikoilleen, vaikka vakuutukseni tuolloin olisi kustantanut leikkauksen. Vuodesta toiseen jouduin kostuttelemaan silmiäni öin ja päivin peläten pterygiumin leviävän iiriksestä mustuaisen päälle.

    Kuluu 13 vuotta tietäessäni sisimmässäni kärsiväni sieni-infektiosta, jota ei oteta Suomessa vakavasti. Hädissäni pahentuneesta sieni-infektiosta päätän hakea Tallinnasta sisäiset lääkkeet jalkani sieni-infektioon, joka on omituista kyllä vaivannut yhtä kauan kuin silmän siipikalvokin, 13 vuotta. Eikä tarvita kuin puolen vuoden terbinafiinikuuri, niin silmän siipikalvo on poissa eikä ole tullut vieläkään takaisin.

    Varpaanvälin Trichophyton rubrum on sitkeämpi ja oireilee edelleen eikä anna niin vain periksi. Se voi olla eri lajia kuin siipikalvossa muhinut/muhineet sienet, ks. luettelo yläpuolella. Entä kaikki ne muut sienet, joista osa sairastuttaa? Sata sientä per lärvi, dokumentin Mold and Fungus mukaan, ks. https://www.youtube.com/watch?v=KQeCw0EW5dk .

    Ennen asiatonta vähättelyään lääkäreiden olisi syytä katsoa myös CDC:n varoitus täältä: https://www.youtube.com/watch?v=E9zHGyVWYDg


   • sanasinko kirjoitti:

    Sunnuntaina 18.3.2018 kello 23.50.

    Tärisin taas herätessäni tänään oikea sierain tukossa ja liman ärsyttäessä keuhkoissa ajattelemaan kaikkea. Ei muka ole poskiontelontulehdusta, vaikka toinen rööri on tukossa koko ajan. En jaksanut ottaa nukkumaan mennessäni höyryhengitystä vahvan kanelinkuoriöljyn, Cinnamon Bark Oilin, avittaessa aika paljon. Mutta että pitäisi jaksaa 365 päivänä vuodessa yö yön perään hoitaa hengitysteitään höyryhengityksellä, on julmaa pilaa lääkäreiltä, jotka eivät ole tehtäviensä tasalla. Suomessa.

    Olisin tarvinnut viime yönä asiakirjaani varten tarkempaa tietoa siitä, milloin olin oikein keväällä 2017 lopettanut terbinafiinikuurini. Lokakuussa 2016 olin hakenut sekä terbinafiinia että flukonatsolia lisää samalta ihotautilääkäriltä Tallinnasta. Suomessa ihotautilääkäri veloitti käynnistä 140 euroa, Virossa 40 euroa palvelun ollessa yhtä hyvää ellei parempaakin siellä lääkkeineen, jotka kotimaassa olisivat jääneet saamatta. "Vaaralliset" sienilääkkeet, joilla parani 13 vuotta potemani vasemman silmän siipikalvokin iloisena yllätyksenä, jota en yhtään osannut odottaa silmälääkärin vastaanotolla 30.9.2016 kertomatta lääkärille nauttimistani lääkkeistä tai muusta mitään.

    Linkit eivät tuolla https://web.archive.org/web/20170406222709/http://sanasinko.net/viewtopic.php?p=12388#12388 toimi, mutta eiköhän sivuillenikin vielä päästä.

    Lainaus:

    "Mycosis of the Eye and Its Adnexa
    http://fmedicine.ajums.ac.ir/_fmedicine/documents/Mycosis of the Eye and Its Adnexa_20130415_091103.pdf

    Silmien sieni-infektioista parisataa sivua asiaa kirjassa vuodelta 1999.

    Taulukkoon 4.2 on koottu eri sienilajeja, joita pterygiumista on löydetty:

    Aspergillus sp.
    Scedosporium inflatum
    Fusarium
    Petriellidium boydii
    Scedosporium prolificans
    Pseudallescheria boydii
    Scedosporium prolificans
    Aspergillus

    Myös terbinafiinia käsitellään kohdassa 2.4,
    Miscellaneous Antifungal Agents:

    Lainaus:
    Terbinafine is one of a new generation of antifungal drugs that is effective
    in the treatment of dermatophyte infections. It is an allyl amine that inhibits
    the enzyme squalene epoxidase in fungal cell membranes. Terbinafine proved
    successful in 5 nonimmunocompromised cases of bronchopulmonary aspergillosis,
    in contrast with amphotericin B, itraconazole, and miconazole [246].
    A case of pulmonary P. boydii infection refractory to itraconazole also responded
    to oral terbinafine [246].

    Terbinafiinin tehosta voi lukea lisää täältä:

    In vitro activity of terbinafine against medically important non-dermatophyte species of filamentous fungi
    http://jac.oxfordjournals.org/content/53/6/1086.full

    Ymmärrättekö, mitä yritän sanoa?

    Terbinafiini paransi siipikalvoni!

    Pahempi juttu on se, että sientä on muuallakin."

    - Jos joku muukin painiskelee täällä saman ongelman kanssa, niin tiedoksi, että huomattuani vuonna 2003 silmässäni harmaan kalvon painuin saman tien leikkaavan silmälääkärin luokse tavoitteena päästä siipikalvosta heti eroon. Mutta tuopa lääkäri, Pirkko Lumme, varoitteli minua monta kertaa, etten antaisi kenenkään koskea siipikalvoon, siis leikata sitä, että hänen kokemuksensa mukaan se vain ärtyisi siitä. Ja niin siipikalvo jäi paikoilleen, vaikka vakuutukseni tuolloin olisi kustantanut leikkauksen. Vuodesta toiseen jouduin kostuttelemaan silmiäni öin ja päivin peläten pterygiumin leviävän iiriksestä mustuaisen päälle.

    Kuluu 13 vuotta tietäessäni sisimmässäni kärsiväni sieni-infektiosta, jota ei oteta Suomessa vakavasti. Hädissäni pahentuneesta sieni-infektiosta päätän hakea Tallinnasta sisäiset lääkkeet jalkani sieni-infektioon, joka on omituista kyllä vaivannut yhtä kauan kuin silmän siipikalvokin, 13 vuotta. Eikä tarvita kuin puolen vuoden terbinafiinikuuri, niin silmän siipikalvo on poissa eikä ole tullut vieläkään takaisin.

    Varpaanvälin Trichophyton rubrum on sitkeämpi ja oireilee edelleen eikä anna niin vain periksi. Se voi olla eri lajia kuin siipikalvossa muhinut/muhineet sienet, ks. luettelo yläpuolella. Entä kaikki ne muut sienet, joista osa sairastuttaa? Sata sientä per lärvi, dokumentin Mold and Fungus mukaan, ks. https://www.youtube.com/watch?v=KQeCw0EW5dk .

    Ennen asiatonta vähättelyään lääkäreiden olisi syytä katsoa myös CDC:n varoitus täältä: https://www.youtube.com/watch?v=E9zHGyVWYDg

    Edellä viestini oli niin pitkä, että jouduin jakamaan sen kahteen osaan. Tässä loppuosa 18.3.2018 aloittamastani ja myöhemmin oikolukemastani ja korjaamastani viestistäni:

    Jk. Viime yönä penkoessani aamusivupinoani tammikuusta 2017 alkaen jouduin etsimään liuska kerrallaan tietoa siitä, milloin olin terbinafiinin syömisen lopettanut. En voinut luntata foorumistani, joka oli alhaalla, kun vain osa sivuista on arkistoitu Archive.orgiin. Almanakkaankaan en ollut merkannut mitään, joten ei auttanut kuin etsiä kuin neulaa heinäsuovasta oikeaa tietoa. Ratkaisevaa apua tuli pojaltanikin, joka löysi Sanasingon tietokannasta viestin, jossa olin 8.6.2017 kertonut jäljellä olevan enää kuusi terbinafiinitablettia, jotka ovat tallella vieläkin. En ollutkaan loppukuukausina syönyt enää 250 mg terbinafiinia päivässä, vaan puolittanut annoksen 125 mg:aan kuurin venyttämiseksi.

    Minua hirvittää muistini huonontuminen niin, ettei tuokaan olisi palautunut mieleeni ilman lunttaamista. Vai ei ole muka aivoissa mitään meneillään muistinkin ollessa ihan romuna jo. Voin puhua mitä sattuu ja samoin kirjoittaessani teen virheitä, joita yritän korjata oikolukemalla myös koneellisesti. Ilman apuja ja arkistoja olisin hukassa.

    Tarkistin aloittaneeni terbinafiinikuurin 2.3.2016 vuosi aiemmin suomalaiselta ihotautilääkäriltä saamallani reseptillä ja lääkkeellä, jota en ollut vielä käyttänyt. Koska Suomessa ei ollut tulossa apuja sieni-infektion hoitamiseen hain terbinafiinia lisää Tallinnasta aloittaen myös flukonatsolikuurin, jota olin käyttänyt pitkään jo aiemmin doksisykliinin kanssa lääkityksenä borrelioosiin. Ikävä vain Eva Sapin ja Lena Meriläisen tutkimusten perusteella doksisykliini ei tapa spirokeettaa, joka vaatisi useamman antibiootin syklisesti nautittuna, niin kuin viheliäisen helikobakteerin häätämisessä.

    Minulle on ollut tärkeää selvittää terbinafiinikuurin pituus ennen siipikalvon sulamista pois, joka oli puoli vuotta. Tuon jälkeen lokakuussa 2016 saamani terbinafiinikuuri olisi ollut kahden kuukauden pituinen, ellen olisi päiväannosta puolittamalla ja annoksia väliin jättämällä saanut venytettyä kuuria tehon heikentyessä kesäkuun alkuun 2017 asti, jonka jälkeen oireet ovat jatkuneet inhottavimman tuntuessa päälaella kuumottavana, koholla olevana eloisana kohtana, joka on alkanut sykkiäkin yhä enemmän niin kuin keväällä 2016 aloittaessani hädissäni sienilääkityksen.

    Kun vasemman ylähampaan juureen kasvaneesta pussukasta löytyi rihma PAT-tutkimuksessa helmikuussa 2014 ja vasemmasta silmästäni parani siipikalvo vuonna 2016 puolen vuoden terbinafiinikuurin ansiosta, sientä ei tietenkään voi olla nupissani, vaikka silmät sijaitsevat päässä vähän poskea ylempänä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Sunnuntaina 18.3.2018 kello 23.50.

    Tärisin taas herätessäni tänään oikea sierain tukossa ja liman ärsyttäessä keuhkoissa ajattelemaan kaikkea. Ei muka ole poskiontelontulehdusta, vaikka toinen rööri on tukossa koko ajan. En jaksanut ottaa nukkumaan mennessäni höyryhengitystä vahvan kanelinkuoriöljyn, Cinnamon Bark Oilin, avittaessa aika paljon. Mutta että pitäisi jaksaa 365 päivänä vuodessa yö yön perään hoitaa hengitysteitään höyryhengityksellä, on julmaa pilaa lääkäreiltä, jotka eivät ole tehtäviensä tasalla. Suomessa.

    Olisin tarvinnut viime yönä asiakirjaani varten tarkempaa tietoa siitä, milloin olin oikein keväällä 2017 lopettanut terbinafiinikuurini. Lokakuussa 2016 olin hakenut sekä terbinafiinia että flukonatsolia lisää samalta ihotautilääkäriltä Tallinnasta. Suomessa ihotautilääkäri veloitti käynnistä 140 euroa, Virossa 40 euroa palvelun ollessa yhtä hyvää ellei parempaakin siellä lääkkeineen, jotka kotimaassa olisivat jääneet saamatta. "Vaaralliset" sienilääkkeet, joilla parani 13 vuotta potemani vasemman silmän siipikalvokin iloisena yllätyksenä, jota en yhtään osannut odottaa silmälääkärin vastaanotolla 30.9.2016 kertomatta lääkärille nauttimistani lääkkeistä tai muusta mitään.

    Linkit eivät tuolla https://web.archive.org/web/20170406222709/http://sanasinko.net/viewtopic.php?p=12388#12388 toimi, mutta eiköhän sivuillenikin vielä päästä.

    Lainaus:

    "Mycosis of the Eye and Its Adnexa
    http://fmedicine.ajums.ac.ir/_fmedicine/documents/Mycosis of the Eye and Its Adnexa_20130415_091103.pdf

    Silmien sieni-infektioista parisataa sivua asiaa kirjassa vuodelta 1999.

    Taulukkoon 4.2 on koottu eri sienilajeja, joita pterygiumista on löydetty:

    Aspergillus sp.
    Scedosporium inflatum
    Fusarium
    Petriellidium boydii
    Scedosporium prolificans
    Pseudallescheria boydii
    Scedosporium prolificans
    Aspergillus

    Myös terbinafiinia käsitellään kohdassa 2.4,
    Miscellaneous Antifungal Agents:

    Lainaus:
    Terbinafine is one of a new generation of antifungal drugs that is effective
    in the treatment of dermatophyte infections. It is an allyl amine that inhibits
    the enzyme squalene epoxidase in fungal cell membranes. Terbinafine proved
    successful in 5 nonimmunocompromised cases of bronchopulmonary aspergillosis,
    in contrast with amphotericin B, itraconazole, and miconazole [246].
    A case of pulmonary P. boydii infection refractory to itraconazole also responded
    to oral terbinafine [246].

    Terbinafiinin tehosta voi lukea lisää täältä:

    In vitro activity of terbinafine against medically important non-dermatophyte species of filamentous fungi
    http://jac.oxfordjournals.org/content/53/6/1086.full

    Ymmärrättekö, mitä yritän sanoa?

    Terbinafiini paransi siipikalvoni!

    Pahempi juttu on se, että sientä on muuallakin."

    - Jos joku muukin painiskelee täällä saman ongelman kanssa, niin tiedoksi, että huomattuani vuonna 2003 silmässäni harmaan kalvon painuin saman tien leikkaavan silmälääkärin luokse tavoitteena päästä siipikalvosta heti eroon. Mutta tuopa lääkäri, Pirkko Lumme, varoitteli minua monta kertaa, etten antaisi kenenkään koskea siipikalvoon, siis leikata sitä, että hänen kokemuksensa mukaan se vain ärtyisi siitä. Ja niin siipikalvo jäi paikoilleen, vaikka vakuutukseni tuolloin olisi kustantanut leikkauksen. Vuodesta toiseen jouduin kostuttelemaan silmiäni öin ja päivin peläten pterygiumin leviävän iiriksestä mustuaisen päälle.

    Kuluu 13 vuotta tietäessäni sisimmässäni kärsiväni sieni-infektiosta, jota ei oteta Suomessa vakavasti. Hädissäni pahentuneesta sieni-infektiosta päätän hakea Tallinnasta sisäiset lääkkeet jalkani sieni-infektioon, joka on omituista kyllä vaivannut yhtä kauan kuin silmän siipikalvokin, 13 vuotta. Eikä tarvita kuin puolen vuoden terbinafiinikuuri, niin silmän siipikalvo on poissa eikä ole tullut vieläkään takaisin.

    Varpaanvälin Trichophyton rubrum on sitkeämpi ja oireilee edelleen eikä anna niin vain periksi. Se voi olla eri lajia kuin siipikalvossa muhinut/muhineet sienet, ks. luettelo yläpuolella. Entä kaikki ne muut sienet, joista osa sairastuttaa? Sata sientä per lärvi, dokumentin Mold and Fungus mukaan, ks. https://www.youtube.com/watch?v=KQeCw0EW5dk .

    Ennen asiatonta vähättelyään lääkäreiden olisi syytä katsoa myös CDC:n varoitus täältä: https://www.youtube.com/watch?v=E9zHGyVWYDg

    Mycosis of the Eye and Its Adnexa
    https://goo.gl/Noaasa

    - Googlen toimiva lyhyt linkki edellä viittaamaani opukseen.


   • sanasinko kirjoitti:

    Mycosis of the Eye and Its Adnexa
    https://goo.gl/Noaasa

    - Googlen toimiva lyhyt linkki edellä viittaamaani opukseen.

    Aamusivuistani 10.3.2018:

    "Kello on 14.39 aloittaessani taas pahoilla mielin kaikesta siitä, miten minua on kohdeltu sairastaessani kroonista poskiontelontulehdusta ja jätetty vaille oikeita tutkimuksia kudosnäytteineen ja sienilääkkeineen, vaikka hampaanpoiston yhteydessä 2014 vasemmasta poskiontelosta löytyi rihma ja Virosta saamallani jalkojen sienilääkityksellä parani vasemman silmäni siipikalvokin, jonka takana ulkomaisten tutkimusten mukaan voi olla useampaakin sorttia sientä. Koko lääkäreiden harjoittama kusetus käy voimilleni. - Herra, auta minua jaksamaan ja taistelemaan kaikkea tätä vääryyttä ja sortoa vastaan, herättyäni tänään taas oikea sierain tukossa ja otsa kipeänä joutuessani yhä edelleen käyttämään öisin pipoa särkyä vastaan."

    - Tuollaista se itsensä purkaminen aamusivuissa on käydessään läpi kaikkea kokemaansa. Edellä vain lyhyt sitaatti ajatuksistani, joka jatkuu kirjauksella siitä, mitä Jumala rukoukseeni vastasi: "Ne ovat hävinneet tämän taistelun jo." Kello oli 15.09 katsoessani sitä.


   • sanasinko kirjoitti:

    Aamusivuistani 10.3.2018:

    "Kello on 14.39 aloittaessani taas pahoilla mielin kaikesta siitä, miten minua on kohdeltu sairastaessani kroonista poskiontelontulehdusta ja jätetty vaille oikeita tutkimuksia kudosnäytteineen ja sienilääkkeineen, vaikka hampaanpoiston yhteydessä 2014 vasemmasta poskiontelosta löytyi rihma ja Virosta saamallani jalkojen sienilääkityksellä parani vasemman silmäni siipikalvokin, jonka takana ulkomaisten tutkimusten mukaan voi olla useampaakin sorttia sientä. Koko lääkäreiden harjoittama kusetus käy voimilleni. - Herra, auta minua jaksamaan ja taistelemaan kaikkea tätä vääryyttä ja sortoa vastaan, herättyäni tänään taas oikea sierain tukossa ja otsa kipeänä joutuessani yhä edelleen käyttämään öisin pipoa särkyä vastaan."

    - Tuollaista se itsensä purkaminen aamusivuissa on käydessään läpi kaikkea kokemaansa. Edellä vain lyhyt sitaatti ajatuksistani, joka jatkuu kirjauksella siitä, mitä Jumala rukoukseeni vastasi: "Ne ovat hävinneet tämän taistelun jo." Kello oli 15.09 katsoessani sitä.

    "Aamusivuistani 10.3.2018:

    'Kello on 14.39 aloittaessani taas pahoilla mielin kaikesta siitä, miten minua on kohdeltu sairastaessani kroonista poskiontelontulehdusta ja jätetty vaille oikeita tutkimuksia kudosnäytteineen ja sienilääkkeineen, vaikka hampaanpoiston yhteydessä 2014 vasemmasta poskiontelosta löytyi rihma ja Virosta saamallani jalkojen sienilääkityksellä parani vasemman silmäni siipikalvokin, jonka takana ulkomaisten tutkimusten mukaan voi olla useampaakin sorttia sientä. Koko lääkäreiden harjoittama kusetus käy voimilleni. - Herra, auta minua jaksamaan ja taistelemaan kaikkea tätä vääryyttä ja sortoa vastaan, herättyäni tänään taas oikea sierain tukossa ja otsa kipeänä joutuessani yhä edelleen käyttämään öisin pipoa särkyä vastaan.'

    - Tuollaista se itsensä purkaminen aamusivuissa on käydessään läpi kaikkea kokemaansa. Edellä vain lyhyt sitaatti ajatuksistani, joka jatkuu kirjauksella siitä, mitä Jumala rukoukseeni vastasi: 'Ne ovat hävinneet tämän taistelun jo.' Kello oli 15.09 katsoessani sitä."

    Ajatelkaapa, että vain kuukauden kuluttua edellisistä sanoista tiedemaailmaan jysähtää 10.4.2018 uutispommi, joka muuttaa kaiken:

    Sieni-infektiot jylläävät siellä missä ihmisetkin!
    https://goo.gl/89jtvs

    https://goo.gl/zscK9i


  • Kokemusta homeasunnosta ja oireista löytyy minultakin. Jouduin asumaan puolitoista vuotta kaupungin homeasunnossa, tuloksena homeherkät silmät, jotka punoittavat säännöllisesti uuden altistuksen takia. Viikonloppuisänä sain katsella poikani punaisia, mutta rakastavia silmiä joka toinen viikonloppu. Oma silmä-ärsytykseni oli tietenkin jatkuvaa, paitsi jos nukuin autossani, tai pääsin muualle toisinaan. Uudessa ammatissani hengellisessä työssä punaiset silmät eivät herättäneet luottamusta, vaan ainoastaan turhia puheita.

   Järkipuhe ei tehonnut vuokranantajalle, vaikka terveystarkastaja oli asiallinen mies. Tosin saatuamme vihdoin uuden asunnon, olin niin typerä, että noudatin järjen äänen sijasta terveystarkastajan ohjeita ja siirsin uudehkon sohvamme uuteen asuntoon. Se johti allergiareaktioiden paluuseen melko nopeasti, muutamassa päivässä.

   Hävitin lopuksi kaikki, mitä en voinut pestä kahdesti 90 asteen pesussa, se auttoi. Pari kolme kaappia jäi tosin pysyvästi käyttökelvottomaksi uudessakin asunnossa, kun menin uskomaa em. huonoja puhdistusneuvoja terveystarkastajalta, eli siirsin niihin muutossa vanhan asunnon kaapeissa ollutta tavaraa, vain nihkeällä pesuliuospyyhkeellä puhdistamisen jälkeen.

   Vuokranantaja järjesti niihin aikoihin asukkaille kilpailun uudesta sloganista. Alkuun meinasin tarjota: Home Sweet Home - Niku, mutta en viitsinyt pelleillä vakavalla asialla.

   Jos asut allergiatalossa, niin toimi heti, sillä elinvauriot voivat jäädä pysyviksi, asunnot ja talot, sekä työpaikat ovat vaihtotavaraa, ihmiskeho ei. Ole rohkea ja pidä pintasi, sillä syy ei ole sinun, vaikka sitä yritetään sinulle valehdella päin punottavia silmiäsi!

   • "Sisäympäristön mikrobihaitat on osoitettu kymmenissä väitöstutkimuksissa." Sanoo huippuosaaja, professori ja erikoislääkäri Tuula Putus.

    Hieno homma, että rohkeita naisia tulee koko ajan lisää mukaan taisteluun vähätteleviä valehtelijoita vastaan. Pelastamaan myös homeille terveytensä menettäneitä miehiä.
    Siedätykset ovat älytöntä ja edesvastuutonta terveyden vaarantamista ja pahimmissa tapauksissa terveyden tuhoamista kun korjaamattomiin homerakennuksiin määrätään pakkohengittämään myrkyllistä sisäil

    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005445601.html


  • Krooninen silmäluomireunojen tulehdus, helposti punoittavat silmät, kaihi ja älyttömän turvonneet alaluomet.

   • Homemyrky voivat tuhota pysyvästi mitokondrioita. Seurauksena on verkkokalvon rappeuma. Saman saa aikaan antibiooteilla.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   295
   3921
  2. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   2499