kuka tukee, neuvoo ja opastaa omaisia?

tuumii eräs

eräs asia joka on tullut mieleeni omasta kokemuksesta on; jos ei olisi tälläistä dementia-palstaa, niin mistäpä muualta saisi tietoa
ongelmista ja niiden ratkaisuista kuin täältä? Kun meille tuli tieto siitä että lähiomainen on sairastunut alzheimeriin niin olimme tosi peloissamme ja todella hukassa siitä minkä asian kanssa olemme tekemisissä. Saimme hyvin vähän tietoa neurologilta ja meidän kunnassamme ei ole muistineuvojaa, ei muistiryhmää tai mitään tälläisiä.Kaiken tiedon sai itse hakea. Eli kiitos kaikille palstan kirjoittajille, teistä on apua!

6

744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tosissasi?

      Käyhän alzheimer-keskusliiton sivuilla, sieltä saa tilattua postituskuluilla >50kpl(8,50) hyvää materiaalia ja toinen taho on vanhustyön keskusliitto. Sieltä saa tilattua melko edullisia kirjoja ja muita julkaisuja.

      • tuumii eräs

        tarkoitin siis kaikkea jokapäivän juttuja mitä on elämä alz-sairastavan kanssa, ne jutut joita on esitteissä ja julkaisuissa ei mielestäni kuvaa sairautta parhaimmalla tavalla.


      • tosissasi?
        tuumii eräs kirjoitti:

        tarkoitin siis kaikkea jokapäivän juttuja mitä on elämä alz-sairastavan kanssa, ne jutut joita on esitteissä ja julkaisuissa ei mielestäni kuvaa sairautta parhaimmalla tavalla.

        Tietenkään niistä ei löydy kaikkea arkipäivään kuuluvaa, mutta sellaista tietoa kyllä, mikä auttaa ymmärtämään dementoitunutta.
        Ostettavana vtkl:ssa on kirjoja jotka auttaa selviämään arjesta. Kävin juuri tänään tilaamassa sieltä materiaalia opiskelua varten ja katsoin, että palkjon olisi hyvää materiaalia kotona asuvillekin.


    • Luonnollista kaikille
      • hyvä linkki

        meitä muistuttamaan , miten väärin vanhuksia hoidetaan. Veikkaan että lääkityksiin ym tulee suuret muutokset ja ohjeet vielä, sillä ikääntyvät suuret ikäluokat osaavat vaatia kunnollista ja arvokasta vanhuutta itselleen..ja hyvä niin, että korjataan pikimmiten..


      • läskipää
        hyvä linkki kirjoitti:

        meitä muistuttamaan , miten väärin vanhuksia hoidetaan. Veikkaan että lääkityksiin ym tulee suuret muutokset ja ohjeet vielä, sillä ikääntyvät suuret ikäluokat osaavat vaatia kunnollista ja arvokasta vanhuutta itselleen..ja hyvä niin, että korjataan pikimmiten..

        aiemminkin tästä. Puhutaan paljon muutoksista ym. Joku viisas tekee hienon suunnitelman ja sitä mainostetaan lehdissä ym. Omaiset ja ihmiset alkavat odottaa suuria, mutta mitä?

        Resursseja ei annetakaan yhtään lisää, rahoitusta ja määrärahoja ei nosteta, kun ovat nytkin ylitetty 3 ekan kuukauden aikana koko vuodelle myönnetyistä rahoista.

        Lopulta kaikki vaatii ja muutama vahva yrittää, kun loput on kyllästynyt tekemään parhaansa ja saamaan haukut. Miksi luulette että ulkomaalaiset lääkärit lisääntyvät? Varsinkin kunnallisen terveydenhuollonpuolella on hätä, kun lääkärit eivät mene sinne.

        Lisäksi, oletteko varautuneet antamaan merkittäviäkin veronkorotuksia vanhustenhuoltoon? Kun terveydenhuolto, koulut, nuoret, mielenterveys ym vaativat samoja korotuksia? Ei niitä muutoksia ilmaseksi saa, ja hoitajat eivät asioille paljon voi vain hienon kirjoitetun suosituksen perusteella.

        Kaikki yritetään muutenkin yksityistää eli varmaan vanhustenhuoltokin "ajetaan alas" eli vähennetään niin kauan kunnes homma ratkeaa käsiin ja ihmiset maksaa yksityiselle omaistensa hoidosta. Näinhän on jo perusterveydenhuollossa, vähennyksiä, vähennyksiä.

        Mikä se hoitotakuu oli? Kun työssäkäyvä hoitaja jonottaa 10 tuntia lääkärille saadakseen todistuksen että on kuumetta?

        No, toivotaan että ne jotain keksii, mutta taidanpa tietää kuka saa taas haukut lopulta...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe