Vuoto alkuraskaudessa?

Sanna

Olenkin kirjoitellut samasta aiheesta jo useampaan otteeseen niin keskenmeno kuin tänne odotus-palstallekin, mutta nyt voin ilokseni kirjoittaa tänne, kun sitten olenkin onnellisesti raskaana =). Kävin tosiaan viikko sitten ultrassa ruskean vuodon takia eikä kohdusta löytynyt silloin elämää. Nyt tänään oli kontrolli-ultra ja olin aivan varma, että jos kohtuun on mitään kehittynytkään, on se tullut jo pois koska vuotelu on jatkunut viimeisen viikon. Mutta kuinka ollakaan, tänään kohdusta löytyi pikkuinen toukka jonka sydän sykki kovasti ja vastasi ihan odotetusti niitä viikkoja mitä pitikin.. Nyt tuo vuoto-asia kuitenkin edelleen mietityttää, että mitä se on ja mistä tulee. Lääkäri ei löytänyt ultrassa mitään kohtaa, mistä vuoto olisi peräisin vaan se voi tihkutella oikeestaan mistä vaan. Kuitenkin toukka on kuulemma kohdussa hyvässä turvassa, eikä mikään viittaa siihen että sillä olisi hätää vuodosta huolimatta. Minua tämä asia silti edelleen huolettaa, enkä tiedä miten osaan tästä raskaudesta nauttia ja seuraako keskenmenon pelko mukana koko odotusajan? Miten teillä muilla raskausaikana vuotaneilla, onko vuodon syy selvinnyt ja onko raskaus sujunut hyvin siitä huolimatta? Ja jättääkö tämä pelko rauhaan missään vaiheessa? olisin enemmän kuin kiitollinen vastauksista!!!

36

70043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Silja

      Moi,
      Olipa kiva lukea viestisi, omat oireet kun on samantyyppiset. Ei tietysti ole kivaa, kun on epävarmuutta - tiedän mitä se on.
      Mulla menkat vasta päivän myöhässä ja tuhruvuotoa nyt viidettä päivää. Toivon, että se olisi merki raskaudesta, jossa olisi vieläpä kaikki hyvin. Jos se ei ole raskaudesta, niin mistä ihmeestä SITTEN?
      En ole testiä tehnyt, oletko sinä ja koska?

      • Sanna

        Joo, kyllä mä olen raskaustestin tehnyt jo noin kuukausi sitten ja posittivista näytti, enhän mä olis muuten vuodon takia ultraan mennyt, jos en olisi tiennyt olevani raskaana.Tuo vuoto sai epäilemään, että onko raskaus tulossa kesken ja siksi halusin asian tarkistaa!


      • Pipa

        Heippa!
        Olen 7 viikolla raskaana ja viime viikolla sain rajun verenvuodon ja olin varma, että tuli keskenmeno. Menin Kätilöopistolle ja siellä ultrattiin ja todettiin että sydän sykkii edelleen ja sieltä löytyi mahdollinen toinen sikiöpussi. Varmuutta ei ole onko ollut kaksosraskaus vai onko sikiöpussi ollut täynnä verta. jää mysteeriksi. Nyt olen sairaslomalla ja otan rennosti vähän aikaa. Tätä tapahtumaa edelsi minulle ruskeahko vuoto jonkun aikaa ja kovat alavatsa ja selkäkivut.
        Nyt suhteellisen hyvä olo vaikka normaalit raskausoireet ovatkin osa päivääni.


    • laine

      heippa! mun toinen raskaus oli täysin erilainen kuin ensimmäinen jossa ei ollut vuotoa ollenkaan ja lapsi syntyi laskettuna aikana. toinen raskauteni oli alusta asti omituinen: kauhea pahoinvointi alkoi viikolla 6 ja samalla viikolla tuli myös vuotoa ensimmäisen kerran. sitä tuli vain yhden päivän ajan ja se oli ihan verta. kuitenkin neuvolassa viikolla 10 kuului sydänäänet ja viikolla 13 ultrassa oli kaikki hyvin pikkuisella mutta samalla näkyi iso tumma alue joka oli vanhaa verta kuten kätilö sanoi. alue oli aika iso ja näkyy niissä kuvissa mitä sieltä sain mukaan. vuotoa oli tullut siinä vaiheessa jo monta kertaa. selitystä tuolle "alueelle" ei löytynyt. elin ainaisessa pelossa että saan keskenmenon.

      rakenneultrassakin kaikki oli pikkuisella kunnossa. kävin kuitenkin vuodon takia ylimääräisellä käynnillä joskus viikolla 20 ja silloin löytyi täydellinen eteisistukka jonka läkäri sanoi olevan vuodon aiheuttaja. eli kun istukka on kiinnittynyt alas kohdunsuun päälle peittäen sen kokonaan niin vuotoa kuulemma tulee tälloin lähes poikkeuksetta.

      viimeisen kerran vuotoa tuli viikolla 24 ja paljon. kävin seurannassa ja seuraavalla käynnillä todettiin istukan liikkuneen kuin ihmeen kaupalla kohtuni takaseinään ja ylös. vuotoja ei enää ollut.

      en tiedä mikä se aiempi vuoto siellä kohdussa oli. itse olen ajatellut että olisiko ollut aluksi kaksosraskaus joista toinen meni heti aluksi kesken ja se tumma vuotava kohta kohdussa olisi ollut rappeutuva toinen istukka. kaksosraskauksissa toinen istukka usein kiinnittyy kohdunsuulle kun toinen paikka on jo varattu:) mutta tämä siis omaa pohdintaani vaan.

      raskaus eteni aika normaalisti vuotojen loppumisen jälkeen, tosin lapsi syntyi 36 0 ja sitä ennen olin kärsinyt kovista supistuksista viikolta 32. sain kuitenkin terveen pojan:)

      eli luottamusta ja uskoa sinulle odotukseen. tiedän että pelko on kauhea seuralainen mutta kaikki luultavasti päättyy toivottuun tulokseen ja saat vauvan syliisi:)onnea matkaan!

      • Sanna

        Kiitos kovast viestistäsi, on niin helpottavaa kuulla että vuodosta huolimatta kaikki voi päättyä hyvin. Ja olenhan toki kuullut, että ei ole tavatonta että raskausaikana on vuotoja, mutta silti se huolestuttaa kun esikoisen odotuksessa ei ollut vuotoa lainkaan! Ultrassa katsottiin tänään myös tuo istukan sijainti ja takaseinässä näytti olevan, niin kuin edellisessäkin raskaudessa. Yritän jotenkin päästä tästä pelosta yli ja ottaa rauhassa, enhän kuitenkaan voi muuta kuin odottaa ja katsoa mitä tuleman pitää!


      • sama

        juttu mulla!Epäilin kaksosraskautta ja toinen meni kesken,istukka oli myös kiinnittynyt alas.Terveen pojan äiti nyt,ja hirmu onnellinen!!!=D


    • mamma-la11.11-06

      Minullakin oli vuotoa joka raskaudessa (nyt kolmas" ja myös mahakipuja ja koko ajan pelkäsin keskenmenoa mutta terveitä lapsia 2syntynyt joten en stressaa enää. Tiedän monia äitejä joilla myös ollut samoin ja hyvin on mennyt kuitenkin. Uskon että on aika yleistäkin itseasiassa monilla. Onnea odotukseen ja älä stressaa..uskon että hyvin kaikki sinullakin sujuu:)

      • epätietoinen :(

        Minua siis pelottaa ajatus keskenmenosta koska kuukautiseni alkoivat 24.7 ja tein raskaustestin 26.7 siltikin raskaustesti näyttää vahvaa plussaa :) mikä on tottakai ihana asia, mutta vuoto häiritsee koska se on aika runsasta mikä siis voi olla vikana? :o onneksi huomenna labra ja siellä selviää sitten, mutta pää hajoo ennen sitä...!


      • HLo

        Helpottavaa tietää, että muillakin on ollut vuotoa. Mulla on ollut nyt useampana päivänä pikkuisen. Olen ensi kertaa raskaana ja kaikki on uutta. Kun ikääkin on jo kertynyt, tulee helpommin vielä pelkoja. Parin päivän päästä on ultra, joten siellä selviää, mikä on tilanne. Kun siihen asti jaksaisi odottaa.


      • alkumama
        HLo kirjoitti:

        Helpottavaa tietää, että muillakin on ollut vuotoa. Mulla on ollut nyt useampana päivänä pikkuisen. Olen ensi kertaa raskaana ja kaikki on uutta. Kun ikääkin on jo kertynyt, tulee helpommin vielä pelkoja. Parin päivän päästä on ultra, joten siellä selviää, mikä on tilanne. Kun siihen asti jaksaisi odottaa.

        Huh helpottaa tietää että moni muukin painii tän asian kanssa, koska itsellä vasta rv 6 4 ja ruskeaa tuhrua pöksyissä himpun joka päivä (joskus pyyhkiessä hennon vaaleanpunaista). Ja joka päivä mietin että onkohan mahassa asukkia vai ei, vaikka testit näyttäneet plussaa jo monta viikkoa. Neuvolassa eivät ottaneet kantaa suuntaan tai toiseen, mutta yritän itse pysyä pää kylmänä kunnes viikolla 12 on ultra. Ärsyttää vaan tämä jännitys ja odottaminen vielä niin pitkään. Minä myös ensi kertaa raskaana ja ikääkin 30 , joten lisäjännitystä sekin. Jotkut sanovat että tuhruilut täysin normaalia ja loput viittaavat keskenmenoon. Epätietoisuus onkin se kurjin juttu tässä vaiheessa :/


    • ket...

      hei. minulla oli tihkuva ruskea vuoto ensimmäisessa raskaudessa, lääkäri luuli että joku hiiva tulehdus, sitten vuoto oli verista ja viikolla 14 todettiin että sikiön sydän ei lyö, toinen raskaus sujui ilman sellaisia ongelmia, tänään olen tehnyt raskaustesti ja ei vain yksi ja näytti todella vahva plussa. ja taas alkanut sellaista tihkuva vuotoa , ajatelin kyllä soita neuvolan tästä asiasta mutta luultavasti vielä ultrassa ei näy mitään kun raskaus viikkoja vasta 4 5 :/

    • Keskenmenoko?

      Minulla laskureitten mukaan rv 5 alkanut (pitkä kierto).. Tänään alkoi niukalla punaisella vuodolla ja siirtyi sitten ruskeaan tuhruun.. Nyt on niin niukkaa tuhrua että ei tarvitse kuin vessassa välillä käydä pyyhkimässä. Kipuja minulla ei ole, korkeintaan menkkamaista painon tunnetta vähän väliä joka menee nopeasti ohi... Muita raskausoireta ei ole.. Pari päivää sitten tein positiivisen raskaustestin ja kyllä itku tuli kun huomasin veren.
      Neuvolaan en ole vielä ehtinyt soittaa ja mietinkin että kannattaako ollenkaan :( Jos minulla olisi ollut keskenmeno niin kauankohan raskaustesti näyttäisi plussaa? Tietääkö ketään?
      Kyllä on hirveetä kun ei tiedä.. Niin kauan ollaan yritetty ja sit käy näin :(

      • paniikkissa

        Itse odotan myös ensimmäistä , viikoja on nyt 6 4. Kävin varhais ultrassa pari päivää sitten. Ei löydetty sydämen sykettä. Lääkäri sanoi että toisaalta pitäisi jo näkyä. Viikon päästä uudestaan ja paniikki on niin valtava, että tulee itkettyä monta kertaa päivässä. Vuotoa minulla on ollut muutamina päivinä. Ruskeaa ja ihan veristä pyyhittäessä. Vatsa kipuja ja selkää särkee päivittäin. Netistä ei kovin montaa positiivista tarinaa tältä saralta löydy. Onneksi joku sentään kirjoittaa hyvistä jutuistakin, joista itse saan toivoa. Pelkään kyllä pahinta!


      • ensimmäistä odottava
        paniikkissa kirjoitti:

        Itse odotan myös ensimmäistä , viikoja on nyt 6 4. Kävin varhais ultrassa pari päivää sitten. Ei löydetty sydämen sykettä. Lääkäri sanoi että toisaalta pitäisi jo näkyä. Viikon päästä uudestaan ja paniikki on niin valtava, että tulee itkettyä monta kertaa päivässä. Vuotoa minulla on ollut muutamina päivinä. Ruskeaa ja ihan veristä pyyhittäessä. Vatsa kipuja ja selkää särkee päivittäin. Netistä ei kovin montaa positiivista tarinaa tältä saralta löydy. Onneksi joku sentään kirjoittaa hyvistä jutuistakin, joista itse saan toivoa. Pelkään kyllä pahinta!

        itselläni menkat 2viikkoa myöhässä.tein kaksi testiä viime viikolla ja plussaa näytti :) raskaus viikkoja olisi kuulemma 5 :) nyt iski paniikki kun alkoi verenvuoto,ihan normaalia kuukautis vuodon oloista ja alavatsa kipeänä :( oli pakko heti kiiruhtaa apteekkiin ostaan pari testiä ja plussaa kyllä näytti. nyt pieni kesken menon pelko. pelottaa ihan hemmetisti.ensimmäinen ultrakin on vasta kahden viikon päästä.


    • Koala32

      Kuukautiseni olivat myöhässä ja epäilin olevani raskaana, koska minulla oli oireita, hajuaistin paranemista, vessassa ramppaamista ja yökötystä. Kahvikaan ei maistu ja mahassa sellainen omituinen tunne ja välillä pistelee mukavasti. Sitten kesken koulupäivän tuli sellainen tunne että nyt menkat alkaa. Oli jo aikaisemmin illalla ennen koulupäivän alkua sellainen tunne mutta eivät ne silloin vielä alkaneetkaan. Sitten tuli vähän ja sidettä jouduin vaihtamaan kerran. Sitten se loppui. Ajattelin vähän aikaa että johan nyt. Kun käyn vessassa, vuotoa tulee aina vähän, mutta siteeseen ei oikeastaan mitään. Sitten juuri samana iltana sattumalta minulta alkoi tulla verta nenästä. Ajattelin jo et on aikoihin eletty jos menkat tulevat nenän kautta. :D Kivut tuntuivat alavatsassa aika voimakkaana, mutta ne menivät ohi sitten kun kävi vessassa ja istui ihan rauhassa, tosin pari kertaa meinasin oksentaa - mitä ei ole koskaan ennen ollut menkkojen aikana. Että mitähän tämä sitten on. Menkat ovat olleet - ennen tätä ihmeellistä vuotoa - 4-5 päivää myöhässä. Ja nyt vuoto näyttää melkein loppuvan. O_o

      • ...-...

        vuotoa ollut nyt 2 pvän ajan,tänään ilmeisesti loppumassa,rv pitäisi olla n.7,toivottavasti ei nyt ole mennyt kesken :/ neukkuun soitin vuodon alkaessa ja käskivät seurailla oloa.. nyt pelottaa ja itkettää että mitä tämä on.. vuoto oli melkeen samanlaiset kuin menkat,niukemmat tosin. kipuja ei ollenkaan..


      • -mamma-
        ...-... kirjoitti:

        vuotoa ollut nyt 2 pvän ajan,tänään ilmeisesti loppumassa,rv pitäisi olla n.7,toivottavasti ei nyt ole mennyt kesken :/ neukkuun soitin vuodon alkaessa ja käskivät seurailla oloa.. nyt pelottaa ja itkettää että mitä tämä on.. vuoto oli melkeen samanlaiset kuin menkat,niukemmat tosin. kipuja ei ollenkaan..

        Minulla on raskausviikkoja nyt 10 1 ja tänään alkoi vuotoa tulemaan....Hiukan pelottaa että mitä tämä on koska esikoista odottaessa ei ollut mitään tälläistä!Ultraan olis vielä pari viikkoa aikaa....Taidan kyllä varmuuden vuoksi huomenna soittaa neuvolaan....


      • Mamma?
        ...-... kirjoitti:

        vuotoa ollut nyt 2 pvän ajan,tänään ilmeisesti loppumassa,rv pitäisi olla n.7,toivottavasti ei nyt ole mennyt kesken :/ neukkuun soitin vuodon alkaessa ja käskivät seurailla oloa.. nyt pelottaa ja itkettää että mitä tämä on.. vuoto oli melkeen samanlaiset kuin menkat,niukemmat tosin. kipuja ei ollenkaan..

        En ole tehnyt vielä raskasutestiä, mutta raskaus on tosi toivottu, eikä mikään ihme. Ja näin toivoin ja oletin kunnes kk:t näyttäyty ajallaan. Verinen vuoto, oletin olevani raskaana n. 4rv. Kierto aina säännöllinen ollut 28pv. No verinen vuoto alko, mutta yllätykseksi kesti vain reilun 1pv!!! Yleensä ainaki 5pv!! Raskasutestiä en vieläkään oo tehny...


      • Huolestunut odottaja
        Mamma? kirjoitti:

        En ole tehnyt vielä raskasutestiä, mutta raskaus on tosi toivottu, eikä mikään ihme. Ja näin toivoin ja oletin kunnes kk:t näyttäyty ajallaan. Verinen vuoto, oletin olevani raskaana n. 4rv. Kierto aina säännöllinen ollut 28pv. No verinen vuoto alko, mutta yllätykseksi kesti vain reilun 1pv!!! Yleensä ainaki 5pv!! Raskasutestiä en vieläkään oo tehny...

        Olen vuotanut nyt yhteensä vähän yli 5 viiko verta. Vuoto alkoi vähän vaille raskauviikkoa 5 ja edelleen jatkuu vuoto kun on raskauviikkoja 10 3. Tänään vuotaa kirkasta verta ja aika paljon. Minulla välillä lorahtaa verta ja sitten voi olla muina päivinä ruskeaa tai punaista. Kaksi kertaa on ultrassa todettu että vauvan syke näkyy. Viimeksi kaksi viikkoa sitten. Tämä on tosi stressaavaa kun ei tiedä miten tässä käy :( itkua tihrustan melkein joka päivä. Gynen lääkäri tänään käski vain maata ja ottaa rennosti. Kuinka voin kun on niin kova huoli vauvasta?

        Niin ja tämä on toinen raskauteni. Esikoisen aikaan oli kaikkee muuta ekstraa mutta ei mitään tämänlaista :(


      • Jessicaa20
        Huolestunut odottaja kirjoitti:

        Olen vuotanut nyt yhteensä vähän yli 5 viiko verta. Vuoto alkoi vähän vaille raskauviikkoa 5 ja edelleen jatkuu vuoto kun on raskauviikkoja 10 3. Tänään vuotaa kirkasta verta ja aika paljon. Minulla välillä lorahtaa verta ja sitten voi olla muina päivinä ruskeaa tai punaista. Kaksi kertaa on ultrassa todettu että vauvan syke näkyy. Viimeksi kaksi viikkoa sitten. Tämä on tosi stressaavaa kun ei tiedä miten tässä käy :( itkua tihrustan melkein joka päivä. Gynen lääkäri tänään käski vain maata ja ottaa rennosti. Kuinka voin kun on niin kova huoli vauvasta?

        Niin ja tämä on toinen raskauteni. Esikoisen aikaan oli kaikkee muuta ekstraa mutta ei mitään tämänlaista :(

        Olen 7:llä viikolla raskaana ja viikon verran päivittäin oksennellut. Ensimmäistä odotan!
        Mullakin sama vaiva; ruskeeta tuhruvuotoa ollut jo useamman viikon ajan. Eilen illalla tosin oli tullut ihan verta ja tänä aamuna runsaasti tummaa vuotoa, jossa selvää verta.. Mitään vatsakipuja ei ole ilmennyt, mitä vähän alaselkään särkee mutta sekin voi johtua viikon sängyn pohjalla makaamisesta.
        Nyt pelko on suuri, vaikka ylempien kommenttien perusteella naisilla vuodosta huolimatta syntynyt terveitä lapsia....


      • jjjjjjjjjjiiiiiiiii
        Jessicaa20 kirjoitti:

        Olen 7:llä viikolla raskaana ja viikon verran päivittäin oksennellut. Ensimmäistä odotan!
        Mullakin sama vaiva; ruskeeta tuhruvuotoa ollut jo useamman viikon ajan. Eilen illalla tosin oli tullut ihan verta ja tänä aamuna runsaasti tummaa vuotoa, jossa selvää verta.. Mitään vatsakipuja ei ole ilmennyt, mitä vähän alaselkään särkee mutta sekin voi johtua viikon sängyn pohjalla makaamisesta.
        Nyt pelko on suuri, vaikka ylempien kommenttien perusteella naisilla vuodosta huolimatta syntynyt terveitä lapsia....

        1/3 naisista vuotaa verta normaalisti etenevän raskauden aikana...


    • myöskin

      Mulla kans vuoti viikon verran verta tämän raskauden alussa, ultrissa kaikki oli hyvin eikä keksitty mitään syytä vuodolle. Jälkeenpäin alettiin sitten kumminkin spekuloimaan kun istukka oli kohdunsuun päällä silloin että se olisi siitä johtunut. Vuoto kumminkin loppui silloin viikon jälkeen ja kaikki sen jälkeen edennyt ihan normaalisti ja istukka siirtynyt etuseinämän kautta taakse, niinkuin pitääkin. Niin ja mitään kipuja ei mulla sillon vuodon aikana tosiaan ollut. Ei voi tietää varmaksi mistä johtui mutta pääasia että ollaan vielä yhtenä kappaleena!

      • mama-72

        mulla on rv5 ja eilen alkoi verinen vuoto joka muutui illalla todella runsaaksi,kuukautiseni on myös aina yhtä runsaat,jollen olisi 6päivää sitten tehnyt raskaustestiä olisin luullut että menkat alkaa,mistä nyt tiedän onko kyseessä keskenmeno vai tuleeko kuukautiset raskaudesta huolimatta ja olenko ollut raskaana jo pidempään tietämättäni?ennestään on jo 6 lasta ja 3 keskenmenoa mutta tälläistä vuotoa ei koskaan ole ollut. t.epätietoinen


      • taikkinen
        mama-72 kirjoitti:

        mulla on rv5 ja eilen alkoi verinen vuoto joka muutui illalla todella runsaaksi,kuukautiseni on myös aina yhtä runsaat,jollen olisi 6päivää sitten tehnyt raskaustestiä olisin luullut että menkat alkaa,mistä nyt tiedän onko kyseessä keskenmeno vai tuleeko kuukautiset raskaudesta huolimatta ja olenko ollut raskaana jo pidempään tietämättäni?ennestään on jo 6 lasta ja 3 keskenmenoa mutta tälläistä vuotoa ei koskaan ole ollut. t.epätietoinen

        Samankaltainen tilanne myös täällä. Kaksi viikkoa kestänyt vuoto.. rusehtavaa, välillä kirkasta verta. Mahaa vihloo välillä. Maanantaina kävin lääkärissä ja kohtu oli tyhjää täynnä.. raskaushormoni määrä verikokeissa oli koholla. Ens maanantaina olis sitten uus verikoe, katotaan nyt mihin suuntaan raskaushormonin määrä kääntyy. Pelkään niin kovin, et on mennyt kesken. Ei meillä vielä kauaa yritystä ole takana mut silti. Vauva olisi niin toivottu tähän taloon!


      • saddymaddy
        taikkinen kirjoitti:

        Samankaltainen tilanne myös täällä. Kaksi viikkoa kestänyt vuoto.. rusehtavaa, välillä kirkasta verta. Mahaa vihloo välillä. Maanantaina kävin lääkärissä ja kohtu oli tyhjää täynnä.. raskaushormoni määrä verikokeissa oli koholla. Ens maanantaina olis sitten uus verikoe, katotaan nyt mihin suuntaan raskaushormonin määrä kääntyy. Pelkään niin kovin, et on mennyt kesken. Ei meillä vielä kauaa yritystä ole takana mut silti. Vauva olisi niin toivottu tähän taloon!

        Koala32 ja muut, kuinka teillä eteni?

        Mulla tuli veristä vuotoa kans yhdenpäivän ajan, jonka jälkeen vain ruskeaa tulee phsuojaan ja pissalla käydessä myös vaaleanpunertavaa. Tänään on ollut sellain olo, et nyt ne menkat vasta alkaa, mut ei näy. Vatsaa hieman nipistelee. Eilen tosiaan tein jo testin, mutta se oli nega. Saatoin kyllä tehdä liian aikaisin..
        Mutta kiinnostaisi voiko tää olla joku vuoto häiriö vain vai saatanko olla raskaana??
        Meillä on jo 2 lasta, ei oikeestaan olla vauvaa toivottu..Kumia käytetty, paitsi joskus alkuun hieman kokeiltu ilman..Mutta viime kierrossa, ei tainnut seksiä olla kuin ihan alussa..en oikein muista.
        Nyt kun olen joutunut pohtimaan raskauden mahdollisuutta, olen jopa hieman alkanut toivoa olevani raskaana..toisaalta pelottaa, että jaksaisiko vielä kolmatta tähän, kun kahden kanssa kaan ei meinaa selvitä..
        Kertokaa miten on käynyt muilla??


      • miimuzka
        saddymaddy kirjoitti:

        Koala32 ja muut, kuinka teillä eteni?

        Mulla tuli veristä vuotoa kans yhdenpäivän ajan, jonka jälkeen vain ruskeaa tulee phsuojaan ja pissalla käydessä myös vaaleanpunertavaa. Tänään on ollut sellain olo, et nyt ne menkat vasta alkaa, mut ei näy. Vatsaa hieman nipistelee. Eilen tosiaan tein jo testin, mutta se oli nega. Saatoin kyllä tehdä liian aikaisin..
        Mutta kiinnostaisi voiko tää olla joku vuoto häiriö vain vai saatanko olla raskaana??
        Meillä on jo 2 lasta, ei oikeestaan olla vauvaa toivottu..Kumia käytetty, paitsi joskus alkuun hieman kokeiltu ilman..Mutta viime kierrossa, ei tainnut seksiä olla kuin ihan alussa..en oikein muista.
        Nyt kun olen joutunut pohtimaan raskauden mahdollisuutta, olen jopa hieman alkanut toivoa olevani raskaana..toisaalta pelottaa, että jaksaisiko vielä kolmatta tähän, kun kahden kanssa kaan ei meinaa selvitä..
        Kertokaa miten on käynyt muilla??

        Itselläni on sellainen tilanne että imetän vielä kohta 9kk:n ikäistä esikoistani eikä menkkoja ole vielä kuulunut. Yö imetykset lopetin n. 3vk sitten..
        5.10 minulla oli alamaha kipeä ja tunne että menkat alkaa, ja niin tulikin veristä (kirkasta) vuotoa suoraan pönttöön ja pyyhittäessä. Tätä kesti vain 1 pv, yhdellä pikkuhousunsuojalla pärjäsin koko päivän ja vain pyyhittäessä tuli ruskeaa limaa (vähän niinkuin valkovuotoa, mutta ruskeana)... en muista tuliko vielä seuraavanakin päivänä, mutta pikkuhousunsuojaan ei ainakaan enää jäänyt mtn jälkiä. Unohdin asian ja kuvittelein että tämä johtuu imetyksestä mytta nyt kuitenkaan kuukautisia ei ole vieläkään näkynyt ja olen joutunut ruveta ravaamaan jatkuvasti wcssä, yölläkin, mitä en yleensä tee. Ruoka ei maistu ja olen kovin väsynyt (mikä johtuu tietenkin esikoisen yöheräilyistä) mahaa juilii ja varsinkin iltaisin turvottaa kovasti. En tiedä onko sitten joku tulehdus päällä (pissatulehdus yms.) vai olisinko kuitenkin raskaana ja tuo 1pv:n vuoto olisi ollut kiinnittymisvuotoa?!?... Ehkäisyä emme ole käyttäneet..


      • saddymaddy
        miimuzka kirjoitti:

        Itselläni on sellainen tilanne että imetän vielä kohta 9kk:n ikäistä esikoistani eikä menkkoja ole vielä kuulunut. Yö imetykset lopetin n. 3vk sitten..
        5.10 minulla oli alamaha kipeä ja tunne että menkat alkaa, ja niin tulikin veristä (kirkasta) vuotoa suoraan pönttöön ja pyyhittäessä. Tätä kesti vain 1 pv, yhdellä pikkuhousunsuojalla pärjäsin koko päivän ja vain pyyhittäessä tuli ruskeaa limaa (vähän niinkuin valkovuotoa, mutta ruskeana)... en muista tuliko vielä seuraavanakin päivänä, mutta pikkuhousunsuojaan ei ainakaan enää jäänyt mtn jälkiä. Unohdin asian ja kuvittelein että tämä johtuu imetyksestä mytta nyt kuitenkaan kuukautisia ei ole vieläkään näkynyt ja olen joutunut ruveta ravaamaan jatkuvasti wcssä, yölläkin, mitä en yleensä tee. Ruoka ei maistu ja olen kovin väsynyt (mikä johtuu tietenkin esikoisen yöheräilyistä) mahaa juilii ja varsinkin iltaisin turvottaa kovasti. En tiedä onko sitten joku tulehdus päällä (pissatulehdus yms.) vai olisinko kuitenkin raskaana ja tuo 1pv:n vuoto olisi ollut kiinnittymisvuotoa?!?... Ehkäisyä emme ole käyttäneet..

        Mulla tuli jo toinen negatiivinen raskaustestistä, eli ilmeisesti en ole raskaana vaan kyse jostain muusta häiriöstä. Mulla oli siis yksi päivä, jolloin tuli verta siitä on nyt viikko. Eli kyllä varmasti herkällä testillä jo näkyisi, jos raskaana olisin.


    • Matto jalkojen alta

      Raskausviikkoja nyt 12 4. Eilen np-ultrassa kaikki hyvin ja kätilö ylisti miten hienosti sikiö näkyy ja liikkuu, näkyi sormet ja muutkin tärkeät elimet jo hyvin. Kätilö oikein ihmetteli, että miten voikin näkyä niin selvästi. Saimme siitä paljon mielenrauhaa, itse kun yhden kivuliaan keskenmenon kokeneena olen viimeiseen asti pessimistinen. Kuitenkin luulin, että ollaan keskenmenon kans jo ns.turvallisilla viikoilla.

      Tänään kun heräsin, kävin pissalla ja vilkaisin tavanomaisesti paperia siinä olikin kirkasta verta! Pöntössäkin oli verta ja paniikissa päivystykseen. Eihän ne siellä mitään viikonloppuisin voi tehdä. Gynekologinen tutkimus ja lääkäri totesi, että kohtu ei ole auki, mutta veri on kohdusta peräisin. Uhkaava keskenmeno käynnissä ja vuodelepoon.

      Verta tulee yhä niin, että pitää käyttää sidettä. Tässäpä nyt sitten vain kipuja odotellaan kun ei muuta voi (kipuja ei siis ole ollut vielä yhtään). Yöllähän ne synnytykset yleensä alkavat. Ultraan pääsen vasta ylihuomenna. Melkoinen järkytys oli, että yhden yön aikana kaikki voi mennä keturalleen, vaikka kaikki piti olla täydellistä. Onneksi meillä on jo ihana komivuotias tyttö. Harmi, että ehdittiin hänelle jo kertoa jos tämä nyt päättyy ikävästi.

    • Itkun partaalla

      Oma tuore kokemus on, verenvuoto on aina hälyttävä merkki jostakin epänormaalista. Minulle sanottiin kun tuli vuotoa rv6 5, että se on ihan normaalia. Vuoto kuitenkin tyyntyi, mutta jatkui seuraavana päivänä. Kyseessä siis normaali, kuukautismainen vuoto, ei hyytymiä yms. Kunnes tänään, 7 0 heräsin tajuttomaan kipuun, ja lähdin suoraan ultraaan. Siellä ei näkynyt mitään.. Raskaus päättynyt ehkä viikko sitten. Jotenkin niin outo olo. Kivut johtuivat siitä, kun kohtu supistuu entiselleen. Ajattelinkin muutama päivä sitten, miten tissien arkuus hävisi, eikä enään väsyttänyt, että jotakin on pielessä. On vaan niin väärin tällainen!
      Tsemppiä kaikille odottaville ja menettäneille..!

    • Mistä vastaus??

      Onko kuitenkaan kaikki hyvin??

      Neljäs raskaus menossa, rv7 4 tuli kunnolla verta ja golfpallon kokoinen verihyytymä vessanpönttöön ja vuotoa jatkui parin tunnin ajan, alavatsassa kipua vuodon aikana. Nyt kuitenkin loppunut, mitä nyt jotain tippoja tullut pyyhkiessä. Sairaala ei ota vastaan, terveysasemalla ei tällä hetkellä mahdollisuutta ultraan. Aina vaan sanotaan että odotellaan ja katsotaan, jos kivut/vuoto lisääntyy niin sitten päivystykseen ultraan.. Pää tuntuu että räjähtää kun on niin epävarma olo että onko mennyt kesken vai ei.. Mitä tässä nyt sitten voisi tehdä? Toivoa vaan parasta ja pelätä pahinta?? Tahtoisin vain saada selvyyden asiaan, oli sitten asiat kummin päin tahansa, mutta mistä saisin vastauden kun ultraan ei tuppaa pääsemään? :((

      • Minä

        Eipä sitä tiedä mistään. Mulla oli ensimmäinen raskaus, joka meni kesken niinkuin tuossa ylempänä kerronkin. Kova paikka oli.
        Mulle sanottiin kun tuli vähän verta, että keskenmeno tulee yleensä huljahtaen ja kunnolla. Eli verta tulee kunnolla.
        Pääsin kuitenkin heti ultraan, kun eka vuodot tuli, mutta olin silloin varma jo keskenmenosta vaikka vuotoja ei ollut vielä silloin tullut paljoakaan.
        En tiedä mistä johtui, 5cm kysta valtaa toisen munasarjan, olikohan tällä asiaa tapahtuneeseen. Kuitenkin jos keskenmeno tulee, siihen ei pysty itse onneksi vaikuttamaan, niin vain käy! Miten sinulla on käynyt, saitko selkoa asiaan? Toivottavasti hyvin. :)


      • Minä
        Minä kirjoitti:

        Eipä sitä tiedä mistään. Mulla oli ensimmäinen raskaus, joka meni kesken niinkuin tuossa ylempänä kerronkin. Kova paikka oli.
        Mulle sanottiin kun tuli vähän verta, että keskenmeno tulee yleensä huljahtaen ja kunnolla. Eli verta tulee kunnolla.
        Pääsin kuitenkin heti ultraan, kun eka vuodot tuli, mutta olin silloin varma jo keskenmenosta vaikka vuotoja ei ollut vielä silloin tullut paljoakaan.
        En tiedä mistä johtui, 5cm kysta valtaa toisen munasarjan, olikohan tällä asiaa tapahtuneeseen. Kuitenkin jos keskenmeno tulee, siihen ei pysty itse onneksi vaikuttamaan, niin vain käy! Miten sinulla on käynyt, saitko selkoa asiaan? Toivottavasti hyvin. :)

        Vielä sellaisen lisään, kivut olivat ihan kestämättömiä ainakin minun kohdallani. Päivä päivältä paheni, ja vuodot sen mukana suureni koko ajan. Menkkamaista jomotusta alavatsalla, aaltoilevaa kipua.
        Kohdussa näkyi jotakin, ilmeisesti verihyytymää vain. Siellä oli kuitenkin joku ollut.


    • tietämätön

      Minä kävin eilen alkuraskauden ultrassa, rv6 2,veristä vuotoa ollut3 päivää,sikiöpussi näkyi ja syke myös. Juuri huomasin että tuli sellainen verinen n.0,5 cm kokoinen klöntti. Minkä kokoinen on sikiöpussi tässä vaiheessa?

      • tietämätön

        Hei onko kellään ollut samaa ongelmaa,kun mulla että siirsin menkkoja että ei olis viikon loppuna mutta nyt rupesi vuotaa pikkusen. Mutta,selkä on ollut kipeänä Perjantain jälkeen.oltiin yhdynnässä pe ja lauantaina


    • verinenvuoto alkuras

      vuosin kirkasta verta päivän, niin kuin menkat olis ollut rv 8 luulin keskenmenoksi. ultratiin ja kaikki kunnossa. jos olis tullu kipuja ja vuoto lisääntynyt niin kontrolliin

      • toivottuvauva

        Hei ! Olen nyt n. Rv 5. Ja yleensä 26 päivä tulee kuukautiset. Perjantaina sit tuli verta ja sen jälkeen vähä ruskeaa tuhrua. Mitään kipuja ei ollu missään vaiheessa ja vuotoa kesti sen puol päivää. Oon pari päivää nyt ollu tosi ahdistunu koska toista lasta on toivottu tähän perheeseen. Mistä tällanen voi johtua ? Huomenna vasta voi soittaa neuvolaan nii sillä täältä kyselen jos jollain ollu samanlaista eikä ole tarkottanu keskenmenoa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe