Onko kaivurikuormaajan ajo vaikeaa

puuhapete

Kertokaa mulle kokeneet kone-ihmiset onko kaivurikuormaajan ajo vaikea ja että voiko tällänen tavallinen ihminen, jolta ei ole noista kaivinkoneista minkäänlaista kokemusta, oppia ajamaan juuri kaivurikuormaajaa?
Landellla olisi tarvetta mm. pensaiden siirtämistä ja hiekan kuljetusta ym. töitä, mutta nämä vasta elokuussa. Sitä ennen olisi hyvä vähän harjoitella kaivurikuormaajan kayttöä. Kertokaas merkkejä, mitä yhdistelmäkaivuria suosittelette; Lännen, Case, Volvo, JCB


Tuttavallani on Case 580 G 4X4 vuosimalli 1985, voisin ehkä lainata sitä.

19

7945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puuhasepe

      Toisille on toisille ei.

    • Moronääs

      Lainais omaa vehjettäni kenellekkään... Mutta ehkä sun "tuttavas" on avarakatseisempi. Niin ja kaikilla on joskus ollut ekakerta kaivurin puikoissa. Samalla tavalla sen oppii kuin muutkin jutut tässä elämässä. Toisista tulee vaan taitavampia kuin toisista.

    • Pete K.

      Ihan sama kuin ajaisit traktoria.

    • Vha pieru

      Kaivurikuormaajaa en ole ajanut koskaan.

      Olen ajanut tuottavassa työssä muutamaa maataloustraktoria (ilman etukuormaajaa). Olen ajanut töikseni myös kahta pyöräkuormaajaa (Cat 966B, Volvo BM LM 620) ja neljää eri telapuskutraktoria 8 tn - 33 tn. Trukkeja olen ajanut monia eri merkkejä ja kokoja nostokykyluokissa 1 tn - 6 tn. Kuorma-autoista raskain ajamani on 5-akselinen yhdistelmä – koneidensiirtolavetti, nimelliskantavuus 32 tonnia (yhden kesän ajan).

      Viimeksi olen ajanut jotakin edellämainituista 32 vuotta sitten, toukokuussa 1974. Sen jälkeen olen ajanut vain henkilöautoa, moottorivenettä ja tietokonetta sekä hyvin satunnaisesti muutamaa k-autoa (kärrytöntä nuppia).

      Uskoisin, että saisin yhä minkä tahansa noista joskus ajamistani vekottimista liikkeelle, mutta harvapa ilkeäisi väittää minun osaavan ajaa!

    • on ainoita

      aloja jossa ei koulutusta tarvita,kuhan vaa vetelee vipuja.Ja sen huomaa kaduista,pihoista ym.Eipä siinä järkee tarvita.

    • traktoria ajanu...

      Riippuu varmaan minkälaista hommaa olis tiedossa ja oletko ennemmin koneitten kanssa pelannut. Itse olin, ennen kun kaivurin puikkoihin pääsin, ajanut monia vuosia traktorilla. Kaivurin käsittelyn oppi todella nopeasti ja esim. helpot työt oppi sen jälkeen nopeasti.

    • Kaivuristi

      Mulla on parin vuoden takainen kokemus harrastekaivuun opettelusta. Ensimmäinen 20-50 tuntia meni harjoitteluun, jonka jälkeen homma alkoi jotenkin sujua myös ahtaammissa paikoissa, uskalsi nojata koneella kunnolla jne. Nyt olen kuokkinut n. 250 tuntia ja motoriikka alkaa jotenkin löytää oikeille urille, ei tarvitse enää jokaista liikettä miettiä.

      Olen samaa mieltä koneen lainaamisesta, eivät ole ikinä lainauksesta parantuneet. Muuan tuttavani lainasi omaa konettaan sillä seurauksella että sai uusia useamman puslan ja tiivisteen, kun lainaajalta oli rasvaus unohtunut ja maantieajossa oli jarrujen puutteessa hiljennelty hydauliikalla vaikka oli sovittu lavettisiirrosta. Lainauksesta tuli yli 1000 euron turha kulu ja paljon turhaa korjausta.

    • Love-to-dig

      Pitkään asiaa mietittyäni vuokrasin kaivurin ja kauhakuormaajan. Kaivurin käyttö on hyvin helppoa. Minun mielestäni kaivinkoneen kuljettaminen ei ole oikea ammatti. Opin sen muutamassa minuutissa. Pääasia on se, että liikeet menevät "selkäytimeen" niin, ettei vipujen käyttötarkoitusta tarvitse miettiä. Minulle vaikeinta oli kauhan vetäminen täsmälleen oikeassa tasossa. Auttaa, jos tekee pidempään työtä samalla koneella.

      Alan miehiin verrattuna minun vahvuuteni on vankka akteeminen tausta. Hankin tasolaaserin ja se oli hyvä ostos. Osaan lukea piirustuksia, mitä ei voi sanoa alan miehistä.

      Koneen käytön oppimisnopeus korreloi luultavasti sekä oman motoriikan että älykkyyden kanssa. Kolmesta akateemisesta tutkinnostani ei ollut juuri hyötyä.

      Itse kaivaen säästää noin 80 € per tunti, mikäli koneen saa vuokrattua hyvin ehdoin. Lisäksi itse tehden ei tarvitse välittää ylityönormeista, vaan voi painaa 7.00 - 21.00. Paivässä säästää noin tuhat euroa. Sen tienaamiseksi täytyisi ennen veroja saada 2.000 € per työpäivä. Itse kaivajan palkkaekvivaletti on näin laskien 44.000 euroa per kk.

      Suosittelen kaivinkoneen vuokrausta lämpimästi. Jos talouspuolen jättää laskuista, niin kaivaminen oli heeeelevvv...tin hauskaa.

      • Näitä taas!

        Kaivinkoneen kuljettajan työ on ammatti ja sillä nimikkeellä jopa koulutetaan ammattilaisia. On myös totta että ne joilla motoriikka ja hahmotuskyky on hyvä, oppivat liikkeet ihan tuosta vaan. Kuvien lukutaito on edellytys kaivinkoneen kuljettajalle, edes jonkunlainen kuvanlukutaito. Samoin on opittava tilaamaan eri maa-ainekset, osattava hahmottaa monellako autolla ajetaan pois tavaraa. Katukerrosten taso täytyy osata katsoa, täytyy osata kaivaa sopivaa kallistusta pohjamaahan ja putkikaivantojen pohjille. Täytyy osata rakennekerrokset ja rakennusten täyttökerrokset ja tavat. Täytyy tietää miten paksuja kerroksia minkäkin painoisella täryllä saa tiivistettyä ja sen mukaan tehtävä täyttöjä.

        Itse kaivaen säästää 80€ per tunti. Juu aivan varmasti. Kun kaivurin saa ammattimiehellä varustettuna 60€ per tunti ja alvit päälle niin se tekee 74,40€/tunti, sisältäen verot. Kerrotko akateemisen koulutuksen saaneena miten säästät 80€/h kun sinun ainoa mahdollisuus on säästää n.74€. Kymmenen tunnin päivän saa siis 740€ ja sinä säästät tuhat euroa päivässä.

        Ja kyllä, mukavaa työtä se on välillä kaivella vaikka nykyisin en enää niin paljon kopissa istukaan. Kun tuo maanrakennusinsinöörin koulutus ja yrityksen vetäminen velvoittaa muihinkin tehtäviin. Mutta ihan kunnioituksesta omia työmiehiäni kohtaan voin sanoa että se on hieno ja kunnioitettava ammatti ja vaatii silmää, ammattitaitoa, rauhallisuutta ja organisointikykyä.

        Mutta on hyvä että laskutaidoton akateemikko saa iloa kaivurin kuljettamisesta, säästöjä siitä et saanut. Ja tottakai, ymmärrän minäkin että kirjoituksesi oli provo.


      • peelo1

        Sama vika rahikaisella - viime kesänä tuli vuokrattua tonnin painoinen minikaivuri ja ihan samperin hauska vehje. Ei tullut rikottua mitään vaikka ensimmäistä kertaa puikoissa ja loistopeli jolla siirrettiin loppujen lopuksi aika paljon maata vaikka kauha olikin pieni.

        Suosittelen kokeilemista - jos tuo maksaa 150 eur / päivä, on tuo taatusti hintansa väärti - hauskempaa kuin päivä lintsillä :)


    • Vetelee

      Yli 30 vuotta on tullut kuokittua ja peruskoulu on ainut koulutus. Niin ja autokoulu tietysti.
      Mutta kun joku kommentoi, että pelkästään vipuja vaan vedellään, niin se ei kyllä pidä paikkaansa.
      Olen jyrkästi sitä mieltä, että vain vipuja vetämällä ei maa siirry. Vai mitä mieltä on arvoisat virkaveljet ?

      • james 82

        kyllä kun vetää molemmat vivut taakse nii tulee melkein tasaisata jälkiä.


      • TIR-Naru

        se on vähä sama kuin tuo postinjakelijan homma, senku vaan pysähtyy laatikon kohalla ja vähän kättä heilauttaa ja jatkaa matkaa seuraavalle laatikolle


    • Kallistonkaivuu

      2 päivän kaivuutyö 7-15maksaa maanrakennusalan ammattilaisella tehtynä 20 000 euroa. Kysytty monelta. Revi siitä.Matskut lisäks 5000 euroa. Eli kannattaa vuokrata se kaivuri. Ja ainakin meilläpäin tekee ammattilaiset sellaista sutta ettet vois huonommim itse tehdä.

      • Kulmavinkkeli

        Höpöhöpö. Itsekin kaivaneena, ei omaa kaivuria. Ukon saa töihin65e tunti, ympäripyörivät laskuttaa siirron lavetilla, lusikkahaarukat tuntitöinä. Tunnissa ajaa 30kilsaa. Vuokraamosta pelkkä vuokraus useemman satasen, plus siirto. Ja vehkeet lähinnä kukkapenkin tekoon. Kivahan niillä leikkiä on. Mutta jos jotain salaojaa pihaan, pohjia, ym tekemään, eipä oo järkeä vuokrata noita pikkukoneita. Kokemusta itelläkin mm kaivonteosta, ojitusesta. Itse haen vaikka tavaraa sillävälin, kun kuski on avannut pihan. Ammattimies tekee päivässä homman, joka amatööriltä turatessa hoituu viikossa. Lisäksi kotitalousvähennys, joten ehkä kannattaa tuota matikkapäätä vielä jonkun rukata..


    • Landser

      Ei ole mitään rakettitiedettä, varsinkin jos katsoo noita nykypäivän ”ammattilaisia” viinaa ja tupakkaa menee ylitöitä ei makseta. Illalla jos saa päkin olutta ja makkarapaketin tämä ”ammattilainen” on tyytyväinen

    • Anonyymi

      jo puolen tunnin jälkeen menee suurin osa liikkeistä oikeeseen suuntaan mikä riittää että saa jotain aikaan ja jatkossa vaan paranee

    • Anonyymi

      Jos et ole ns. konemiehiä jo syntyessäsi niin......... unohda koko juttu.

    • Anonyymi

      Kaivurikuormaaja on tarkoitettu niille, jotka ei oikein pysty isompiin koneisiin. Eikä kaivurikuormaajalla saa tehokkasti tehtyä mitään, edes ammattilainen.
      Enempi tuntihommissa rahastuskone.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe