Sisu on

miehen valinta

Lähtekääpä niiden nynnerö-Ivecoidenne ja mersujenne kanssa ajamaan soramontulta märkää hiekkaa, niin ymmärrätte, miksi Suomessa käytetään Sisua sorakuljetuksissa.

Tänäänkin sai vetää Ivecon irti hiekasta, vaikka maasta ei ole vielä edes routa kokonaan kaikonnut.

Sisu on nimenomaan työkone. Ja pirun hyvä sellainen onkin. Aivan sama, onko se SM vm. 1983 vain uusi Eemeli, yhtä hyvin se meidän montulla jaksaa.

17

4393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • työkone

      olet aivan oikeassa työkone se sisu on.kukapa sillä kehtaa tietä pitkin kulkeakaan

      • plaaaaa

        niittikoppeja ne on kaikki...


    • kirjoitat

      Et liene vielä nähnyt Sisua jumissa? Kyllähän ylivoimaisesti suurin osa siitä sorasta sieltä montun pohjalta tuodaan muilla merkeillä, kuin Sisulla!

    • Rattimatti

      Tämä maksettu mainos? Saahan sitä kehuskella, mutta minä oon sitä mieltä, että ajakoon kukin millä tahtoo. Tässä vaan haiskahtaa tämä perisuomalainen vika, ettei naapurilla voi millään olla yhtä hyvää keksintöä, kuin mitä itsellä on.

      • Asko

        Olen samaa mieltä.Olen ennekin täällä ihmetelly,että mikä ihme saa aikuisen ihmisen näillä fooorumeilla kehumaan omaa työkaluaan ja samalla haukkumaan toisten.On se kumma,miten joku automerkki saa kaverit niin lumoihinsa,että täällä tarvii uhota.Ymmärrä,että lapset hiekkalaatikolla riitelee kenen isi on vahvin tai kenen perheellä on eniten rahaa,mut että aikuiset ihmiset!??Noi Sisut,Scaniat,Volvot ym.on pelkkiä TYÖKALUJA.Miks ne sekoittaa joidenkin päät??!En oo muuten koskaan millään sivulla nähnyt esim.hitsarien kehuvan suu vaahdossa omien laitteidensa paremmuudesta,tai sorvarien selittävän muille,miten huonoja heidän sorvinsa ovat.Mikä saa ammatikseen rattia pyörittävän kaverin niin sekaisin jostain kuorma-automerkistä,että täällä tarvii provoilla ja koittaa nostaa omaa egoaan muiden silmissä.Miksei muuten kaverit,jotka kehuvat omia työkalujaan laita nimeään näkyviin ja kerro samalla missä hänen ajokkinsa sijaitsee,niin olis muillakin mahdollisuus päästä katsomaan oikein paikan päälle miten erinomainen hänen ajokkinsa on????!!!!


    • Jake

      Sääli on sairautta ja kateus pitää ansaita

    • sassasaas

      sisu se kyllä on toimiva peli suomen oloihin ! kysykää puumiehiltä lisää jos ette usko

      • peli.

        Kysytään puumiehiltä: eniten ostavat Scaniaa ja Volvoa! Tositoimiin.


      • sisu-driver
        peli. kirjoitti:

        Kysytään puumiehiltä: eniten ostavat Scaniaa ja Volvoa! Tositoimiin.

        volvot sai lähteä ja nyt on kaikki sisuja! ajetaan puuta ja soraa...


      • hyvillä puheilla
        sisu-driver kirjoitti:

        volvot sai lähteä ja nyt on kaikki sisuja! ajetaan puuta ja soraa...

        nykyään ja on aina saanut.


      • sisu-driver
        hyvillä puheilla kirjoitti:

        nykyään ja on aina saanut.

        mitähän tuo tarkoittaa? eikö niistä maksaan joudu kaikista?!


      • on edullisimmat
        sisu-driver kirjoitti:

        mitähän tuo tarkoittaa? eikö niistä maksaan joudu kaikista?!

        rahoitukset. Jää rahaa korjaamiseen...


      • sisu-driver
        on edullisimmat kirjoitti:

        rahoitukset. Jää rahaa korjaamiseen...

        tuota en ole ennen kuullu! mutta sehän on vaan hyvä... onko sisu sitten neuvotellu niihin omat ehdot,kun samat meritat,op:t "sunmuut" kai sisutki rahoittaa?


    • V8mersu

      kaverin SISU uppos pehmosee maahan soramontulla nii että vaa takarenkaat oli siä ja kaivinkone jotu tulee vetää ylös sen.... meillekkin sanottiin että älkää menkö..mut mentiin kumminkin ja niin siinä sitte kävi että upottiin lavaa myöten sinne pehmoseen maaha.. mutta meillä oli MERSU, ei siin muuta ku perä lukkoon ja piäni vaihde ja yös.....ja päästiin myös ylös....mutta ei onnistunu sisulla!!!!!
      kaivinkonemiäski tuli kyselee että kuka teirät hinas siältä....sanottii vaa että tässä on pyärät ja moottori sitä varte....!!!

    • mersuse

      V8mersulle: kun keskusteluketjun aikaikkuna on näinkin pitkä voinee lisätä ja taakspäin jatkaen muistella jo 70-luvulta lähtien mb:n myyjien yritykset vakuuttaa suomalaiset soramiehet mersun kyvystä liikkua montulla, ja yhä aina vaan vertaillaan sinänsä oikeaan merkkipaaluun eli Sisuun - 'ei tuosta Sisullakaan olisi tultu' jne.

      Tositarinankin kirjaan nyttemmin jo edesmenneestä automiehestä Eerosta (nimi muutettu), joka ajoi silloin jo, kuten koko loppu-uransa kaksiakselisella Kontio Sisulla maa-aineksia. Eipä jää sitten vaivaamaan lopuksi ikää, ettei tätä internetti tätä löytäisi.

      Se tarina,,,
      Eero otti tilaisuudesta vaarin, kun Mersun/Vehon/silloisen (v 79/80) tarjosivat viedä muutama kuorma autotehtaan piikkiin telivetosella uudenkarhealla mersulla. Näytösmielellä myyjät pyrkivät Eeron kautta todistamaan mersun ylivertaisuuden. Normaalisti Eero pakersi pieniä nyyttejä pitkää väliä omakotitonttien pohjaksi. Eero otti Mersuun näytöskuorman, kukkurasellaisen kuten tapana oli, ja koetti liikkeelle juoksuhiekkamaisesta montusta. Eihän se mersu tosiaan mihinkään mennyt, kaivoi kyllä niin syvälle voimissaan itsensä hiekkaan kiinni, että seuraavat kolme tuntia myyntihemmot laipioivat autoa irti. Jäi myyjiltä sitten päivän ainoaksi esittelykeikaksi tämä, kaupoista puhumattakaan, ja kun Eero ei voinut asiakkaitaan pulaan jättää, näyttämisen tyhmyyden varmuudeksi Eero otti Sisuunsa normaaliakin suuremman kuorman, joutui tosin hieman kiertämään jälkien vierestä, kun raiteille oli kaivautunut tosivahva MB2632 ja jatkoi tyynesti ajoaan. Taisi samasta kuopasta normaalit teliautotkin (väärin varmaan muistan, mutta jokunen Scania ainakin) vielä kaivautuneen Mersun ohi tulla, joten pullisteluhalukkuus karisi myyjiltä kerralla. Joten sattuu ja tapahtuu vaikka kuinka lyö periä lukkoon.

      Toisaalta monenmoista tarinaa Volvon ylivertaisesta pakista, jolla sai puolittaa liikkeestä, voisi myös kirjata. Valtaosin toki 'tarinat' kallistuu Sisu montussa ja pois sieltä paikoista, joista muut merkit vain haaveilevat, mutta yleensä jo järkisyistä luovuttavat edes koettavansa. Ja kyyllä kaikki muutkin merkit montunpohjilta kuormansa tuovat, vaatii hieman lisää vaivaa konemiehiltä plaanien tasoittamiseksi ja reenaamiseksi. Näillä mainituilla ja muutamilla muillakin merkeillä Suomea on rakennettu.

      Kaikkea hyvää V8-mersuille ja -Sisuille!

    • nähtykaija

      Kuuntelin kun. volvon ja kanikkamies .keskustelivat Sisusta.löysivät pahanvian.
      Kun siitä oli puukuormalla räjähtäny.kaksi rengasta.

    • kaikkifiatkerralla

      Sisumiäs löyti pahan fian Ruattalaisesta,perävaunun jarruliitin vuoti ilimaa,vähän.
      Tais olla yks sivuleriki rikki!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe