Pianon soitto kerrostalossa

Eläkeläinen.

Naapurit valittaa pianonsoitostani.
Soitan vain päivisin klo. 09.00-17.00 välillä, en koskaan yöaikaan. Voinko hävitä oikeudenkäynnin, jos sellainen tulee ?

28

12736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Soittimen ääni kerros/rivitalossa on yksi yleisimpiä kädenväännön aiheita asumisongelmissa. Asiasta ei kuitenkaan voi koskaan sanoa yleisesti muuta, kuin että soitto ei saa olla ylenmäärin naapureita häiritsevää. Yleensä kyse siitä onkin, että todellisuudessa haitta ei ole liiallista tai turhan kantautuvaa, kunhan nyt joku vain haluaa valittaa asiasta...

      Tapauskohtaisuus on kuitenkin suurta ja seinien paksuus/eristävyys erilaista. Joskus voi olla niinkin, että soitto kantautuu liian voimakkaana naapurin puolelle. Ihan viimekädessä desibelimittauksilla ja tarkastajien paikallaololla tämä voi mennä selvitykseen.

      Kellonaikakin siinä mielessä ei ole se ainut kriteeri, että voisi soittaa. On eri asia soittaa tunti-kaksi päivässä kuin tuo koko haarukka. Mutta sekin hyvin tapauskohtaista.

      Melkeinpä tällaiset asiat menevät aina kompromissilla sopuun, yleisesti ei mennä käräjille asti vaan taloyhtiö toimii sovittelijana välissä. Yleisesti soitto esim. sovitaan rajattavaksi johonkin kaikkia tyydyttävään ratkaisuun, esim. muutamaan tuntiin iltapäivällä tms. Tosin tietenkin se vaatii, että aineksia pidemmälle menevään valittamiseen on.

      Ei tällaisia nyt kuitenkaan kylmiltään käräjille oteta käsittelyyn, vaan ensin pitää olla perusteet asian olevan todella niin riitainen ettei ja haitan riittävä ettei tosiaan mitään muita vaihtoehtoja ole. Oikeuslaitos on niin jumissa tätänykyä, että kuuluvat tilanteisiin "ettekö nyt aikuiset ihmiset pääse keskenänne sopuun..."

    • yx tavallinen
      • O.S.

        Ehdotan hankkimaan digipianon tjsp. ja käyttämään kuullokkeita. Saa soittaa niin lujaa kuin korvat kestää eikä haittaa naapureita. Jos ei halua aina käyttää niitä, niin voi soittaa sen verran hiljemmalla, ettei häiriötä aiheudu.


    • yks Reiska

      Kyllä voit hävitä, jos oikeus katsoo niin. Myöskään päivällä ei saa naapureille kerrostalossa, eikä missään muuallakaan, aiheuttaa kohtuutonta haittaa. On niitä muitakin äänekkäitä harrastuksia, joita ei voi kotona harrastaa. Itse virittelen, musisoinnin ohella, kiihdytysautojen moottoreita, mutta enpä ole kokeillut naapureiden reaktioita koekäyttöön kerrostaloasuntomme keittiössä. Valitettavasti joillekin harrastuksille täytyy olla ihan oma ympäristönsä. Täyspäinen ihminen kyllä sen ymmärtää ilman naapureiden tai tuomarin apua.

      • Anonyymi

        Ei koske tupakan polttoapäivin ja öin.


    • Pianisti <3

      Minusta oisi todella tyhmää, jos asiasta mentäisiin oikeuteen mutta mielestäni voisit aloittaa soittamisen vähän / hieman myöhemmin 10-11 aikoihin

    • soittoharrastus kunniaan

      Toivottavasti tämän viestin näkevät kaikki asiasta kiinnostuneet. Tutustukaa seuraaviin sivuihin: http://www.hs.fi/lakimiesvastaa/artikkeli/Pianonsoiton kieltäminen on vaikeaa/HA20060212SI1FA039xm http://www.kiinteistoklubi.com/tietopalvelu/print.asp?artid=275 Niissä(kin) todetaan selvästi,että musiikkiharrastus on sallittua kerrostalossa. Tiedän monia tapauksia, joissa oikeus on ratkaissut asian soittajan eduksi, silloinkin, kun kyse on monituntisesta ja kuuluvasta (flyygeli) soittamisesta.

      • Sissipianisti

        Hei, yritän kerätä tietoja soittamiseen liittyvistä oikeustapauksista auttaakseni itseäni ja muita vastaavassa tilanteessa olevia, ja haluaisin tietää niistä tapauksista, joista Sinä olet tietoinen. Otathan yhteyttä!


    • pianistiurpo

      MINÄ SOITAN PIANOA 5 TUNTIA PÄIVÄSSÄ PLIM PLOM PLIM PLOM PIMPU PAMPU PIM PAM OLEN VÄHÄN HIDAS MUTTA SE EI VAUHTIA HIDATA PIMPULIM PUM PUM

    • Tuskin käräjille. Voithan keskustella naapureiden kanssa? Kerrostalossa yleensäkin asukkaat tekevät kompromisseja. Voihan siellä asua vuorotyöntekijöitä jotka yövuoron jälkeen haluavat nukkua puolillepäivin, ellei pidempään.

      Suosittelen tosiaan keskustelua naapureiden kanssa. Laiha sopu on aina parempi, kuin lihava riita.

    • Anonyymi

      naapureiden pienonsoitto häiritsee jos on päivä-unilla tai haluaa vain rauhassa olla ,eikö pienonpimputtajille voitasiin eristää seinät ettei toiset naapurit kuule ja voitasiin siten välttää naapurien kiistely koska on pienonpimputtajilla kanssa naapureita jotka haluavat olla omissa oloissa kun se häiritsee . En siedä naapureita jotka pienoa pimmuttelee silloin täytyy olla jossain omakoti talossa asumassa.

      • Anonyymi

        Mikään kohtuullinen eristäminen varsinkaan nykyisissä kevytrakenteisissa taloissa ei pysty estämään voimakkaiden äänien kuulumista asunnosta toiseen, pianonsoitto näistä yhtenä vaikka ei ehkä pahimpana.
        Kerrostalossa kai on ajatuksenakin, että siedetään aika paljon naapurien aiheuttamia ääniä, miten se muutoin olisi mahdollistakaan, mutta missä raja, piruko sen tietää. Joskus oikein pahoissa riidoissa päädytään myös oikeuteen ja siellä päätökset ovat milloin mitäkin.
        Jos on esim. kolmivuorotyötä tekevä henkilö, jonka tulee saada levätä päivällä ja viereisessä huoneistossa päivisin vaikka vain muutaman tunnin pianon soittava asuja, siinähän se soppa on valmiina.
        Jos se vuorotyötä tekevä henkilö sattuu olemaan paikkakunnan sairaalan kirurgi jolla on yötyövuoro meneillään pianonsoiton seurauksena valvotun päivän jälkeen, haluaisiko pianonsoittaja vaikka tapaturman seurauksena päätyä hänen valvomisesta ja valvomista seuraavasta väsymyksestä täriseviin käsiinsä?


    • Anonyymi

      Tää on jo vanha ketju mutta PITÄÄ SAADA SOITTAA!! Sen ymmärrän että esim. sähkökitaran tai saxofonin taajuudet ottaa pannuun ja pahasti. Itse lopetin viulunsoiton kun piti opiskelijana valita harrastus tai naapurisopu. Siihen loppui yli 16vuoden harrastus, naapurin provosoituessa ja valituksesta. MUTTA muutamaa tuntia pianonsoittoa tai akkarin rämpyttelyä ihmisten aikoihin ei voi eikä saa kieltää kukaan. Se menisi jo siinä vaiheessa siihen että yhtä hyvin voitaisiin kieltää, esim farkuissa kulkeminen käytävässä arkisin koska voi ärsytää snobeja...

      • Anonyymi

        Jatkoa tohon 21:22 kommenttiin vielä: Ihmiset kovasti tykkäävät kuunnella kyllä musaa levyiltä, radiosta ja käydä esim.konserteissa ja keikoilla.MUTTA MUSIIKIN HARJOITTELU JA HARRASTAMINE tuntuu olevan KIELLETTYÄ tai TAIDON YLLÄPITÄMISEEN täytyy erikseen pyytää lupa. Mitä jos kaikki muusikot, harrastajat ja musikantit lopettaisivat soittamisen ? Sitten ois ainoastaan remontin ja liikenteen kolinaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa tohon 21:22 kommenttiin vielä: Ihmiset kovasti tykkäävät kuunnella kyllä musaa levyiltä, radiosta ja käydä esim.konserteissa ja keikoilla.MUTTA MUSIIKIN HARJOITTELU JA HARRASTAMINE tuntuu olevan KIELLETTYÄ tai TAIDON YLLÄPITÄMISEEN täytyy erikseen pyytää lupa. Mitä jos kaikki muusikot, harrastajat ja musikantit lopettaisivat soittamisen ? Sitten ois ainoastaan remontin ja liikenteen kolinaa

        Kyllä musiikin harrastaminen kerrostalossa on vähän eri asia kuin radiosta kuuntelu. Itse ainkain harrastan musisointia sellaisessa paikassa mitä kutsutaan treenitilaksi. Tiedätkö mikä se on?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jatkoa tohon 21:22 kommenttiin vielä: Ihmiset kovasti tykkäävät kuunnella kyllä musaa levyiltä, radiosta ja käydä esim.konserteissa ja keikoilla.MUTTA MUSIIKIN HARJOITTELU JA HARRASTAMINE tuntuu olevan KIELLETTYÄ tai TAIDON YLLÄPITÄMISEEN täytyy erikseen pyytää lupa. Mitä jos kaikki muusikot, harrastajat ja musikantit lopettaisivat soittamisen ? Sitten ois ainoastaan remontin ja liikenteen kolinaa

        Ammattimainen pianonsoitto on kiellettyä ja siitä tulee se musiikki josta ihmiset pitävät. Tökerö yhden säkeen monotoninen toistelu tunnista toiseen ei kuulu kerrostaloihin sen enempää kuin Ukko-Nooan huutamalla hoilaaminen toistuvasti, ja tallaista useimpien pianoharrastus on. Taidokkuus ei kuitenkaan voi olla objektiivinen peruste kieltää pianonsoittoa, joten parempi olisi kieltää se kerrostalossa kokonaan.


      • Anonyymi

        Olipas klassinen olkinukke, täysin metsään. Mikä näissä narsistisissa wanna be muusikoissa on vikana, kun naapureiden huomiointi on niin vaikeaa? Meillä ilmeisesti täysin työtön, keskivertoinen pimputtaja flyygelinsä kanssa alakerrassa. Etätyöaikana ja keskittymistä vaativissa opiskeluissa erittäin rasittavaa kuunnella puokkoilevaa ja tapailevaa flyygelin rämpyttämistä viikon jokainen päivä. Yörauhaakin on joskus rikottu, kun ilmeisesti sormet niin syyhyää, ettei vain pysty olemaan jakamatta omaa lahjattomuuttaab seinänaapureille.
        JA MIKÄ IHME SIINÄ ON, että todellakin, kun nykyisin on sähköpianoja ja kuulokkeilla voisi soittaa 24/7/365, niin tämä vaihtoehto EI KÄY, pitää harjoitella flyygelillä kansi auki, jokainen päivä, satoi tai paistoi tai pakkanen paukkui.
        Miten kukaan voi olla nii itsekeskeinen, että tunkee flyygelinsä kerrostaloon ja laittaa menemään ”kaikkien iloksi”
        Miten suomalainen oikeus ei katso systemaattista, jatkuvaa (useita tunteja päivässä) flyygelin rämpytystä muka ei häiritseväksi, käsittämätöntä ja kielii vai siitä, että tuomareista suurin osa ei ole asunut kerrostalossa flyygelistin naapurina, yrittäen siinä sitten tehdä töitä, opiskella tai ylipäätään keskittyä mihinkään. Tämä ilmiö osoittaa taas vain sen, että meillä suomessa pitää kaikki suvaita, yleinen etu väistää, jos kyse on kulttuurista.
        Suunnitelmissa on nyt sitten vanhan kouluaikaisen PUNK bändin uudelleen kasaus ja aletaan reenaamaan meillä, tai sitten luovon elektronisen musiikin ”säveltämistyöstä” kuulokkeilla ja hankin kunnon äänentoiston, jotta voin levittää lahjattomuuteni ”ilosanomaa” naapureilleni tunti toisensa perään, seitsemän päivää viikossa, koska MINÄ NAUTIN SOITTAMISESTANI ja oikeus takaa minulle mahdollisuuden rämpyttää flyygelin kanssa jokainen päivä aamupäivästä iltaan, koska se on ”normaalia elämisen ääntä”, viis siis muista, heidän työstään, opiskelustaan tai mistään muustakaan, muuttakoot pois jos eivät ymmärrä taidetta. AINOA ASIA NARSISTISESSA MIKROKOSMOKSESSANI ON OMA SOITANTANI JA SE ON UNIVERSUMINI KESKIÖ…


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olipas klassinen olkinukke, täysin metsään. Mikä näissä narsistisissa wanna be muusikoissa on vikana, kun naapureiden huomiointi on niin vaikeaa? Meillä ilmeisesti täysin työtön, keskivertoinen pimputtaja flyygelinsä kanssa alakerrassa. Etätyöaikana ja keskittymistä vaativissa opiskeluissa erittäin rasittavaa kuunnella puokkoilevaa ja tapailevaa flyygelin rämpyttämistä viikon jokainen päivä. Yörauhaakin on joskus rikottu, kun ilmeisesti sormet niin syyhyää, ettei vain pysty olemaan jakamatta omaa lahjattomuuttaab seinänaapureille.
        JA MIKÄ IHME SIINÄ ON, että todellakin, kun nykyisin on sähköpianoja ja kuulokkeilla voisi soittaa 24/7/365, niin tämä vaihtoehto EI KÄY, pitää harjoitella flyygelillä kansi auki, jokainen päivä, satoi tai paistoi tai pakkanen paukkui.
        Miten kukaan voi olla nii itsekeskeinen, että tunkee flyygelinsä kerrostaloon ja laittaa menemään ”kaikkien iloksi”
        Miten suomalainen oikeus ei katso systemaattista, jatkuvaa (useita tunteja päivässä) flyygelin rämpytystä muka ei häiritseväksi, käsittämätöntä ja kielii vai siitä, että tuomareista suurin osa ei ole asunut kerrostalossa flyygelistin naapurina, yrittäen siinä sitten tehdä töitä, opiskella tai ylipäätään keskittyä mihinkään. Tämä ilmiö osoittaa taas vain sen, että meillä suomessa pitää kaikki suvaita, yleinen etu väistää, jos kyse on kulttuurista.
        Suunnitelmissa on nyt sitten vanhan kouluaikaisen PUNK bändin uudelleen kasaus ja aletaan reenaamaan meillä, tai sitten luovon elektronisen musiikin ”säveltämistyöstä” kuulokkeilla ja hankin kunnon äänentoiston, jotta voin levittää lahjattomuuteni ”ilosanomaa” naapureilleni tunti toisensa perään, seitsemän päivää viikossa, koska MINÄ NAUTIN SOITTAMISESTANI ja oikeus takaa minulle mahdollisuuden rämpyttää flyygelin kanssa jokainen päivä aamupäivästä iltaan, koska se on ”normaalia elämisen ääntä”, viis siis muista, heidän työstään, opiskelustaan tai mistään muustakaan, muuttakoot pois jos eivät ymmärrä taidetta. AINOA ASIA NARSISTISESSA MIKROKOSMOKSESSANI ON OMA SOITANTANI JA SE ON UNIVERSUMINI KESKIÖ…

        Tee työsi työpaikalla, niin ei häiritse.


    • Anonyymi

      Kyllä pianoa saa soittaa vaikka koko päivän jos itsekseen harjoittelee mutta jos opettaa muita rahasta niin silloin voidaan kieltää.

      • Anonyymi

        Ja yhtä lailla mitä vaan akustista instrumenttia, narsistinen mieli ei osaa huomioida muita, koska fokus on vain MINÄ MINÄ ja MINUN ”OIKEUDET”. On täysin selvää, että kaikenlainen systemaattinen instrumenttien rämpytys EI MISSÄÄN NIMESSÄ OLE normaalin elämisen ääniin kuuluvaa ja sitä varten pitäisi olla erillinen tila TAI sitten harjoitteluun vaihtoehto, jossa kuulokkeet. Tämä rikkoo kuitenkin narsistista mieltä, joka todennäköisesti olettaa, että naapuritkin on hänen lahjakkuudestaan ihan ”liekeissä”.
        Näinhän asian laita vain todella harvoin on ja tilanne on päinvastainen eli naapureille rämpyttäminen on jatkuvaa piinaa….


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja yhtä lailla mitä vaan akustista instrumenttia, narsistinen mieli ei osaa huomioida muita, koska fokus on vain MINÄ MINÄ ja MINUN ”OIKEUDET”. On täysin selvää, että kaikenlainen systemaattinen instrumenttien rämpytys EI MISSÄÄN NIMESSÄ OLE normaalin elämisen ääniin kuuluvaa ja sitä varten pitäisi olla erillinen tila TAI sitten harjoitteluun vaihtoehto, jossa kuulokkeet. Tämä rikkoo kuitenkin narsistista mieltä, joka todennäköisesti olettaa, että naapuritkin on hänen lahjakkuudestaan ihan ”liekeissä”.
        Näinhän asian laita vain todella harvoin on ja tilanne on päinvastainen eli naapureille rämpyttäminen on jatkuvaa piinaa….

        Joku voi kommentoida vastapalloon, että muuta sitten pois? En todellakaan muuta, keksitään keinot ja luodaan vastapainetta aloittamalla naapurin systemaattinen ja laajakirjoinen häirintä, keinoja siihen on monia, pitää vain tietää mitä ja miten ne implementoi, jottei juridiikka pääse sotkemaan :)


    • Anonyymi

      Voit soittaa vaikka ympäri vuorokauden, jos naapurissasi on vain työssäkäyviä tai muuten vain sairaita.

    • Anonyymi

      Jos olisit minun naapurini, saisit päivittäin paskaa postiluukusta.

      • Anonyymi

        Varmaan olet jo saanutkin. Kun tuollaiset on mielessä.


    • Anonyymi

      Jos naapurit valittavat, soitto häiritsee naapureita. Lopeta se.

    • Anonyymi

      Sen verran pykälistä, että jos soitat jollaintavoin ammatiksesi niin et saa soittaa sitä pianoa hetkeäkään. On ihan laissa selvitetty asia.

    • Anonyymi

      Pitäisiköhän harrastuksille olla oma paikka jos se on sen luontoista että pakottaa naapuritkin kyseiseen harrastuksen pakolliseksi kuulijaksi ja osalliseksi.

    • Anonyymi

      Suomen oikeuslaitos voi tehdä mitä vaan päätöksiä. Lisäksi naapuri voi lahjoa todistajan, joka hänellä yöpyessään kuuli sinun soittavan yöllä... soitto voi olla kuviteltua tai nauhoitettua. Lisäksi et etukäteen saa tietää mille yölle pitäisi olla alibi esim. itse en osannut hankkia ulkomasnmatkoista todistajaa, kun ex mies väitti oikeudessa minun tehneen hänelle vaikka mitä, kun en edes ollut Suomessa. Haasta kaikki muut naapurit todistamaan, yksityishenkilön kirjallinen todistus ri kelpaa oikeudessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe