tosi vanhoja rahoja

himokerääjä

kolme vanhaa roomalaista rahaa Yhdessä on vuosiluku 50ekr ja se on aika kulunut ettei mikään proof laatu ei näe kenen kuva siinä on mutta se on hopeaa kun keitin sen laimeassa rikkihappoliuoksessa niin se tuli valkoiseksi. mutta älkää toiset keräilijät olko huolissanne se on nyt kiiltävämpi kuin uutena kun sen huopalaikalla kiillotin. Toinen kolikko on lyöty vuonna nolla Jeesuksen syntymän kunniaksi ja sekin on hopeaa. Muuten tekstit ovat niin kuluneet että ainoastaan se nolla näkyy ja siinä kolikon keskellä on ihan selvästi keisari Aukustuksen kuva ja sen tiedän siitä kun se muistuttaa vähän Irvin Goodmania. Kolmas kolikko on vuodelta 13jkr ja siinä on kuva kun Jeesus tekee savesta linnun ja se lähtee lentoon. Kolmas kolikko on ilmeisesti kultaa kun se on keltanen. Paljonko arvoa?

4

1128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sebulon

      Kun on tarkka kuvaus lantista, kysymykseen osaa helposti vastata. Jätit kyllä mainitsematta onko nissä Moneta-Makkosen allekirjottama aitoustodistus, se nimittäin tekee lanteista tosi arvokkaat. Sanoisin että arvo on lähempänä 2500 euroa kappale kuin 3000 euroa. Tuo puhdistaminen kun vähän verottaa niiden arvoa numismaatikkojen silmissä. Mutta tosi hyvä kirpputoritavaraa. Tuo kolmas on sitten vaikeampi juttu, söitkö jo suklaan siitä, sillon arvo romahti yli 50%.

      • himokerääjä

        En oo syöny suklaata. Luulin että se on sellaista pehmeää kultaa kun sen taskusta otin niin pystyi toisesta päästä painamaan vähän kasaan. Sen kiilloittamani kolikon arvo palasi, sillä naarmutin sitä karkealla hiekkapaperilla. Nyt se on tuhat vuotta vanhemman näköinen. Saako internetin kautta tilattua niitä aitoustodistuksia jos kerron että minulla on vanha raha?


      • Rivistön Kiitta
        himokerääjä kirjoitti:

        En oo syöny suklaata. Luulin että se on sellaista pehmeää kultaa kun sen taskusta otin niin pystyi toisesta päästä painamaan vähän kasaan. Sen kiilloittamani kolikon arvo palasi, sillä naarmutin sitä karkealla hiekkapaperilla. Nyt se on tuhat vuotta vanhemman näköinen. Saako internetin kautta tilattua niitä aitoustodistuksia jos kerron että minulla on vanha raha?

        No saahan Monetalta Malmilla vaikka minkä aitouscertificaatin. Jos ei ole varastossa niin tilaa sieltä mitä vain....pikku hetki ja alkaa pumpsahdella postiluukusta aitoa sitä sun tätä loppuelämäsi ajan. Niistä vain valitset mieleisesi todistuksen joka edes hieman vastaa kiiltävää lanttiasi, Sajp-teipillä kiinni lanttiin ja Holmasto ottaa sen huutokauppaansa myyntiin. Kaikilla on kivaa.


      • Eihän nuo ole Monetallakaan hinnoiteltu kuin kai siinä tonnin luokkaa. Et niillä pilatuilla lanteillasi saa edes sitä enää. Mikset heti sulattanut sitä Coca-Colalla ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oho! Sofia Belorf ja "rillimiljönääri-rakas" sai somen liekkeihin: "Optikko vai grillikioskin...?"

      "Rillimiljönääri-rakas" on kyllä hyvä titteli!!! Tsemppiä Sofialle rakkauteen ja terkkuja Nikolle ja Stefanille! Lue l
      Kotimaiset julkkisjuorut
      26
      3329
    2. Jos voisit kääntää kelloa taaksepäin

      Mihin hetkeen palaisit?
      Ikävä
      153
      1796
    3. Pitäisikö valtion lopettaa Terveysjättien tukeminen

      Nyt annetaan puoli miljardia veroparatiiseihin ja kavereille, eikö olisi järkevää että valtio tukee vain Julkista puolta
      Maailman menoa
      165
      1639
    4. Mitä luulet kaivattusi ajattelevan sinusta?

      Oletko ollut hänen mielestään reilu, rehellinen ja ymmärtäväinen? Vai oletko hänen mielestään se, joka ei ollut reilu ei
      Ikävä
      9
      1556
    5. Sofia ei taida tajuta, että kaikki nauravat hänelle

      Sofia feikkaa luksuslokkeilua muttei tajua, että se aiheuttaa lähinnä myötähäpeää ja kaikki nauravat hänelle.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      158
      1381
    6. Yllätyskäänne: Kivitipun huutokauppa rauksesi, myynnissä uudelleen.

      Kivitipusta käydään edelleen kauppaa, vaikka alkuperäinen huutokauppamyynti raukesikin. https://ilkkapohjalainen.fi/ta
      Lappajärvi
      39
      1206
    7. Mukava nainen on

      Hyvännäköinen ja jollain tavalla räväkkä. Katsoin häntä, mutta mietin sinua kuitenkin. Ihan vaikka koko pitäjän kauneimm
      Ikävä
      58
      1088
    8. Mikä oli se suurin syy, ettet kertonut tunteistasi?

      Olisitko voinut tai halunnut?
      Ikävä
      71
      1064
    9. Pertikki out

      Lopeta nyt Pertikki tuo poliitiikan jauhaminen täällä. Mene jonnekin poliitiikan erikoissivuille ja jankkaa tuota muuall
      70 plus
      224
      1019
    10. Lauantai aaumua

      Silmät aukesivat todellisuuteen. Hyvää huomenta. ☕🍁😊❤️
      Ikävä
      148
      923
    Aihe