Disneyland Paris

Matkaaja

Olisin menossa lomalle Pariisin Disneylandiin kesäkuun alussa ja haluaisin saada paljon vinkkejä ko. kohteesta esim hintatasosta ja mahdollisista ruuhkista näin alkukesällä. Kaikki tieto olisi tosi tervetullutta.

3

746

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Touko_pouko

      Kesäkuun arkipäivät ovat varsin hiljaisia, kiitos useimpien eurooppalaisten koulujen keston heinäkuulle asti. Jos otat Disneylandin oman hotellipaketin, saat sen halvimmalla aloittamalla lomasi sunnuntai-torstai välillä.

      Pariisin sää on epävakaa, joten sataako kaatamalla vai ei on mahdotonta ennustaa.

      Disneyland ei ole halpa kokemus, sisäänpääsyn lisäksi lompakkoa laihduttaa hintava ruokailu (puiston purilaiset ja pitsat eivät ole hääppösiä). 10 € per nenä pääsee "pikaruokaloissa" ja a la carte ravintolat rokottaa helposti 20 € tai päälle. Disney Villagen McDonalds on halvin vaihtoehto.

      Se negatiivisesta sävystä; puisto on huikea satumaailma, jonne tekisi mieli palata uudestaan ja uudestaan. Omasta mielestä 2 yötä/ 3pv paketti on sopivan pituinen, jossa ehtii nähdä kyllikseen eikä tarvitse hosua. Kaikki puiston omat hotellit ovat jänniä, mutta halvemmalla voi päästä hankkimalla majoituksen muualta. Toisaalta 3pv sisäänpääsyt maksaa n.100 € erikseen ostettuna, joten ne tulee lähes kaupanpäällisiksi hotellipaketissa.

      Kerro vähän, paljonko olette varanneet aikaa Disneykierrokseen, niin voin antaa muutaman lisävinkin.

      • Matkaaja

        Varasin jo loman ja otin just sen classic-paketin, johon kuului kaksi yötä ja kolme päivää puistossa. Hotelliksi valitsin New Yorkin, kun ollaan menossa poikaystävän kanssa kahdestaan ja toivomuksena oli rauhallinen ja vähän parempi hotelli. Mitä ruokapaikkoja suosittelisit?


      • Touko_pouko
        Matkaaja kirjoitti:

        Varasin jo loman ja otin just sen classic-paketin, johon kuului kaksi yötä ja kolme päivää puistossa. Hotelliksi valitsin New Yorkin, kun ollaan menossa poikaystävän kanssa kahdestaan ja toivomuksena oli rauhallinen ja vähän parempi hotelli. Mitä ruokapaikkoja suosittelisit?

        A la carte illallinen New York hotellin omassa Manhattan ravintolassa on tunnelmallinen, intiimi, vaikka tietysti hintava, mutta hyvät ruoat. Ravintolan kolmen lajin menu ehdotelmat ovat selkeästi halvempia, kuin erikseen otettut annokset. Alkoholijuomat tuntuvat olevan kaikkialla Disneylandissa kalliita, mutta New York bar on silti hyvä paukkupaikka. Itse tykkään istuskella iltaisin Disneyland hotellin Fantasia Cafessa, kuunnella pianon soittoa cocktailia maistellen ja jutella mielenkiintoisten ihmisten kanssa.

        Vietimme itsekin Disney loman viimeksi New York hotellissa, ja Newportiin ja Sequoiaan verrattuna se on merkittävästi rauhallisempi. Aamiainen on hyvä, ja pöydän saa suht heti silloin kun haluaa, toisin kuin isommassa Newportissa, jossa aamaishuone on taisteluareena. ;-) Uima-allas osasto on Ney York hotellissa myös ok ja siellä oli ainakin viimeksi allasbaari.

        Jos rahaa riittää, lounaan voi käydä syömässä Disneyland puistossa Main Streetin Walts -ravintolassa. Mielenkiintoinen paikka. Myös Frontierlandin Silver Spur Steakhouse on hyvä paikka. Blue Lagoon on merkillinen kokemus sekin, ravintola jossa on aina ilta karibialla. Edellisiin kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen hotellin concierge tiskillä. Pikaruokaloista en voi suositella muita kuin Disney Villagen Annettes'ia ja McDonaldsia. Muissa "pikaruokaloissa" on ahdasta, ruoka on usein viileää eikä maistu juuri millekään. Jos kuitenkin on pakko mennä pitsalle/burgerille, niin ehdottomasti lounasajan ulkopuolella, koska muuten voi burgerijonossa mennä 30-45min. McDonalds on myös tupaten täynnä juuri puiston sulkemisen jälkeen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3789
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2357
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2085
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      141
      1989
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      412
      1401
    6. 79
      1231
    7. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      137
      1160
    8. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1060
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1020
    Aihe