Millainen kompostori???

Kompsis

Kevät tulee hyvää vauhtia ja olisi aika hankkia kompostori.Hurjalta vaikuttaa hintaero Biolanin lämpökompostorin ja esim. saksalaisten kompostoreiden välillä.Kysymys kuuluukin toimiiko nämä saksalaiset mallit ym samalla tavalla vai onko Biolanin vehje kertakaikkiaan paras ja nopein???

3

2134

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juffe

      Paljonko kompostorille on tilaa ja miten sen talvikompostoinnin tarve on? Meillä on edullinen kompostori ja tilavuutta siinä on 450 litraa (seinissä ilmarako). Tuon kanssa ei haittaa vaikka komposti jäätyykin talvella. Nyt keväällä se on sulanut ja käynnistyy omia aikojaan.

      Biolanin lämpökompostori voi myös jäätyä talvella, jos sinne ei riitä "polttoainetta". Kompostorista suoraan saatava aines on vielä jälkikompostoitava eli ei se ole kahden kuukauden päästä vielä valmista kompostia, joskaan ei enää tarvitse lämpöä kompostointiin.

      Kompostointi ei tarvitse mitään kallista tekniikkaa, mutta jos tilaa on vähän, niin silloin pieni ja hyvin eristetty on varteen otettava.

      Oman kompostorin seinien imarakoihin puhalsin uretaanivaahtoa, mutta rakoja en ole tiivistänyt eli nurkat on kylmemmät, mutta se ei haittaa kuin talvella. Edullisestikin saa lämpimiä kompostoreita.

      • Kompsis

        Meitä on viiden hengen perhe ja teemme paljon ruokaa eli potunkuoria ja muuta sälää jää paljon ympäri vuoden.Lisäksi piha on aika iso eli puutarhajätettäkin syntyy.Pihassa on sellainen puukehikkokomposti lehdille ym.Voisiko siinä jälkikompostoida?


    • Kompostoija

      Sakasalaiset nimittävät kahden ohuen muovin väliin jäävän tyhjän tilan omaavia komposteja lämpökompostereiksi. Voi riittääkin Etelä-Saksan leudommilla alueilla talvellakin, mutta ainakin Suomen arkitisessa ilmastossa jämähtää jäähän täysin varmasti. Kokemusta on useamman talven ajalta. Eräs oli kokeillut uretaanivaahdolla tyhjän tilan eristämistä, mutta kyseiset muovihässäkät päästävät lämmön harakoille sitten nurkista. Lisäksi uretaanivaahto pullistaa kompostin muodot rumasti.
      Ehdotan, että hankit kunnon tehtaalla polyuretaanilla eristetyn kalliin ja hyvän kompostorin varsinaiseksi kompostoriksi. Jälkikompostointiin ja puutarhajätteen kompostointiin halvemmatkin mallit käyvät oikein hyvin, sitten kun niitä tarvitset.
      Voithan toki kokeilla halvemmillakin ensin ja sitten kypsytellä kunnon kompostorin ostopäätöstä, kuten minäkin. Kantapään kautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4603
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2249
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe