Kuntotarkastajien musta lista ?

hilkkaliisa

Olen vieläkin niin vihainen tuon kutotarkastetun hometalon ostaneen perheen puolesta. Talo oli hyväksi todettu rintamamiestalo, jonka perhe osti luottaen kuntotarkastajan tekemään tarkastukseen. Tuon valheellisen kuntotarkastuksen jälkeen OIKEA JA TEHOKAS kuntotarkastaja, Tehoinssi, löysi talosta hirvittävät määrät "sädesieniä" (aktinomykeetti) ja kaikkia mahdollisia kosteusvauriomikrobeja. Ei ihme, että perheen äiti voi huonosti ja alkoi yökkäillä hometalossa. Hyvä Tehoinssi! Toivottavasti firmanne menestyy ja kauan elää maan päällä.

Alkaisivatkohan kuntotarkastajien kuntotarkastukset tulemaan tehokkaammiksi, kun heidän jäljiltään "hyviksi taloiksi" tarkastetut talot todetaan hometaloiksi ja heidän nimensä saisi huonoa julkisuutta?

Mitä jos laitettaisiinkin tänne kaikkien HUONOJEN kuntotarkastajien firmojen nimet? Heidät kun on tehottomiksi todettu, niin loppuu pian työt ja vain tehokkaat kuntotarkastaja saisivat toimia. Tehdäänkö kuntotarkastajien musta lista?

Tuo "kuntotarkastetun hyvän talon" ostanut perhe asui vain viisi päivää hometalossa, kun äiti sairastui ja kahdella lapsella oli hirvittävä päänsärky koko ajan. Perheessä on myös pieni vauva. Onneksi äiti on jo parantunut ja lasten päänsärky on lakannut. Tuo talo oli hometalo pahimmasta päästä. Kaikki perheen maallinen omaisuus piti jättää tuonne hometaloon tai viedä kaatopaikalle. Kaikki paperitkin, joita tuodaan tuolta talosta, aiheuttavat tuolle perheenäidille yökkäilyä ja hengenahdistusta. Harmittaa hirveästi tuon perheen puolesta.

Loppuisivatkohan valehdellen ja tehottomasti tehdyt kuntotarkastukset tuollaisen mustan listan seurauksena?

Voisihan tietenkin tehdä "valkoisen listan" hyvistä ja tehokkaista kuntotarkastajista, jotka löytävät virheet ja niiden aiheuttamat kosteusvauriomikrobit ja hometaloja ei myydä eteenpäin. Välttyisivät nuoret perheet (ja tietenkin vanhemmatkin) suurilta vaikeuksilta.

44

33747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastuuseen töistään

      Kuntotarkastajat täytyisi saada vastaamaan lausunnoistaan. Nykyään raha tuntuu olevan ainoa konsultti, siispä heidät pitäisi saattaa taloudelliseen vastuuseen: jos tarkastajan hyväkuntoiseksi havaitsemasta talosta löytyisi hometta, niin tarkastajalta palkkio pois ja vielä korjauskustannuksista siivu maksettavaksi. Aika harva tarkastaja ottaisi tuollaisen riskin kantaakseen, joten todennäköisesti tarkastajat joko liittyisivät yhteen tai ottaisivat vakuutuksen. Uskoisin, että ammattitaidottomat tarkastajanketaleet erotettaisiin yhteisvastuullisesta yhteenliittymästä; kukapa ammattitaitoinen työntekijä haluaisi omasta tilipussistaan korvata törpön työkaverin mokia. Vakuutusyhtiötkään eivät tee hyväntekeväisyyttä, joten jos samalle tarkastajalle alkaa tulla korvausvelvoitteita kovin tiheään, niin eiköhän vakuutus sanota irti.

      Tästä menettelytavasta seuraisi paljonkin hyötyä:
      1) ammattitaitoinen tarkastaja on helpompi löytää, valitsee vain aktiivisesti töitä tekevän, useamman vuoden yhteenliittymään kuuluneen
      2) hyvät tarkastajat todennäköisesti ehdottaisivat herkemmin myös rakenteita hiukan rikkovia tutkimusmenetelmiä, jos hiukankaan epäilevät vaurioita, tai ainakin listaisivat mahdolliset vauriokohdat tarkemmin.
      3) jos jotakin ongelmaa kuitenkin ilmenee (mikään menetelmä kun ei ole 100-prosenttisen varma), niin saapahan edes jonkun verran korvausta
      4) hyville tarkastajille menettelystä ei tule haittaa, hehän eivät joutuisi usein korvausvastuuseen. Ainoastaan tarkastusten hinta nousisi, kun tarkastajat siirtäisivät yhteenliittymän jäsenmaksut/vakuutusmaksut tarkastuksien hintoihin. Yksittäiselle kuluttajalle lienee vähemmän merkitystä sillä, maksaako talon kuntokartoitus 500 vai 1 000 euroa, jos vain kalliimmalla hinnalla saa luotettavamman arviointituloksen.

      Nykyinen tilanne tuntuu aivan käsittämättömältä: kuka tahansa saa esittää asiantuntijaa täysin ilman vastuuta! Pelissä on kerralla aina kokonaisen perheen terveys, talous, parisuhde, muut ihmissuhteet,... Uskomatonta. Joku muutos täytyisi tulla.

      • myöskin kosteusvahinko riit...

        Se pitää kuitenkin muistaa, että pintakosteusmittaus ei ole kuin perusteltu veikkaus asunnon tilasta, kunnon kuntotarkastuksessa pitää avata rakenteet että siellä olevat vahingot näkee. Eli jos pinnassa ei ole merkkiä homeesta tai kosteusvauriosta, ja ilmassa ei ole homeen hajua (koska myyjä on tuulettanut), ei pintakosteustarkastajan tekijä voi ongelmaa havaita.

        Olen siitä asiasta samaa mieltä, että pintaan asti olevissa vahingoissa on anteeksiantamatonta jos ammattimainen kuntotarkastaja joko vähättelee niitä tai ei huomaa.

        Meillä on myös pienemmässä mittakaavassa negatiivisia kokemuksia Talotarkan toiminnasta, Oulussa. En mene yksityiskohtiin kun asian käsittely on kesken.


      • no hö

        oman talon tarkastuksen eka osa oli yli 2000e ja toinen yli 3000e. yhteensä 10 materiaali näytettä.

        oli muuten tuo hyväksi todettu firma.

        rakentajan tarkasta otti yli 4000e ja totesi lisämittausten olevan tarpeen( viitteitä homeesta löytyi molemmilla mittaajilla ).

        kuka maksaa seuraavat mittaukset ennen kuin asia selviää.


    • Ostajax

      Samoin - vihainen kuin mikä. Itse myydessä käytin tehoinssejä ja sain asiallisen mittauksen ja hyvän palvelun, sekä erinomaisen raportin, jossa tarkasti kerrottiin piirroksessa lukemat kunkin laatan kohdalla jne.
      Nyt sitten huoneistokeskus minulta kysymättä oli tilannut ostokohteeseeni kosteusmittauksen TALOTARKKA -mittaajalta ja kun sain raportin ja laskun niin raportti oli täynnä ympäripyöreitä lauseita, ei minkäänlaisia lukemia tai piirroksia. Ja lasku oli vielä paljon kalliimpi. Onneksi sitä oppii pikkuhiljaa näissä asioissa. Olisi pitänyt taas ymmärtää kertoa välittäjälle itse, että mikä on hyvä ja mikä huono. Kuvittelin, että välittäjällä olisi tässä asiassa ammattitaitoa valita hyvä mittaaja.

      • Ranzu

        Julkinen salaisuus on se, että välittäjät boikotoivat Tehoinssejä, koska heidän perusteellisessa tarkastuksessaan paljastuu kaikki mahdollinen negatiivinen, ja talo jää helposti myymättä. Siksi välittäjät suosivat tällaisia "kevytkartoituksia",jotka eivät kerro yhtään mitään todellisesta kunnosta. Jos talosta löytyy kosteutta/hometta rakenteista jälkeenpäin, niin kartoittaja ei ole mitenkään vastuussa niistä, koska pintamittauksilla ei ole löydetty mitään hälyttävää.


    • Boikottiin

      Meillä kävi talotarkan tyyppi. Piipun pellitystä ja naulojen vaihtoa ruuveihin tyyppisiä juttuja löysi, mitkä ois nyt taviskin katselemalla huomannut.
      Nyt sitten löytyy hometta vuotaneesta katosta.

      Kuulemma Raksystem ottaa näytteet ja teettää labrakokeet eli suosittelen sitä mieluummin.

      Mutta rahat kyllä menee Talotarkan mukana kankkulan kaivoon.

    • avutonta

      Itsellä parhaillaan menossa osakkeen tutkiminen ja etsinnässä juuri kunnollinen asiansa osaava ammattilainen tutkimaan onko täällä hometta vaiko eikö. Oireillut lievästi, mutta oireillut kuitenkin jo usean kuukauden ajan. Toimiiko kyseinen tehoinssi vielä oulussa? Yritin googlettaa, mutta en mie ainakaan löytänyt. :D Jos vaan saisin helppinkiä niin kiitollinen olisin. Ja kommennteja kaipaisin tuosta kiratekista myös. Sekä oulun sisäilmatutkimuslaitoksesta? Kumpi on luotettavampi? Mutta kiitos jo etukäteen jos vastauksia saan. :)

      • avutonta

        tärpätä. Löysin niiden sivut. Edelleenkin silti kaipaisin kommentteja loppukysymyksiin. :) tängjuuverimats.. :D


      • avuttomalla
        avutonta kirjoitti:

        tärpätä. Löysin niiden sivut. Edelleenkin silti kaipaisin kommentteja loppukysymyksiin. :) tängjuuverimats.. :D

        asiaa. Mietin tässä että maksanko itse tutkimukset, kun isännöitisjä ja myyjä kävi luonani asiasta keskustelemassa ja isännöitsijä oli sitä mieltä, että mitään tutkimuksia ei aleta tekemään kun mitään vaurioita ei ole silmin nähtävissäkään! Tarkkaillaan tilannetta ja ilmanvaihto paremmaksi tyyliin.. Mistä oikeestaan tietää että onko ilmanvaihto huono vaiko eikö? Pyykit ainakin kuivaa alle vuorokaudessa ja ikkunat ei ole huurussa suihkun jälkeen, mitä muita merkkejä on? Mietin että jos maksan tutkimukset itse, niin saankohan korvauksia takaisin jos jotain hälyyttävää löytyy... (missähän vaiheessa ottaa yhteyttä vakuutusyhtiöön.. oikeusturvavakuutus minulla siis on olemassa).


      • Auttaja

        Pelkkien vaurioiden löytäminen ei joka tapauksessa auta kovinkaan pitkälle. Suosittelen käyttämään yrityksiä, joissa työntekijät ovat saaneet koulutuksena vähintään rakennusmestarin koulutuksen. On todella tärkeää että kyseinen tutkia tietää rakentamisen sekä teoriassa että käytännössä. Lisäksi parhain tulos saadaan kun teetetään korjauksista perusteellinen korjaustyöselitys. En suosittele siis käyttämään tutkijoita, joilla ei ole kykyä laatia suunnitelmia/valvoa kyseisen kohteen korjaamista. Oulun yritysrekisteristeristä löytää osaavimmat tekijät.


    • kuka,2

      Onko yhtään tapausta jossa kuntotarkastuksesta olisi jotakin hyötyä?

    • pk

      Tännehän voisi laittaa myös välittäjiä mitkä on suositelleet näitä huuhaa tarkastajia. Eli ainakin itsellä kokemusta että tuota Virtasen saumausliikettä suositteli Habita. Talotarkkaa "käyttää" ilmeisesti Oulussa useampi välittäjä.

      • Kuumetta

        Tehoinssit on HYVÄ firma!

        Ja kiitokset todistelusta oikeudessa.
        1 rotta on saatu ainakin jo lähtemään isännöintihommista.


      • Remontti jallu
        Kuumetta kirjoitti:

        Tehoinssit on HYVÄ firma!

        Ja kiitokset todistelusta oikeudessa.
        1 rotta on saatu ainakin jo lähtemään isännöintihommista.

        Kun tuossa kehut tuota teho inssejä niin täytyy tuoda omakin kantani julki.
        Teho inssit on Firma joka tekee sellaisen raportin mitä asiakas tilaa, todistaa vaikka raportissaan kuun tehdyksi homejuustosta jos rahasta sovitaan.
        Tästä on minulla omakohtaisia kokemuksia. Koska lakihan menee niin että aliarviosta rangaistaan ja ylilyönneistä todetaan että oho !
        Tästä todisteena omakotitalo josta Teho Inssit löysi hometta sisäilmasta. Teimme vertailevan tutkimuksen oulun sisäilman ja kairitekin kanssa, emme löytäneet ainuttakaan home itiötä mistään. tarkemmin tehon raporttia lukiessa kävi ilmi että heidän näytteensä oli otettu halkolaatikon vierestä ( koivussa mukana kulkevaa hometta oli löytynyt), isohkon kukka pöydän läheisyydestä ( mullassa esiintyvää hometta oli löytynyt), ulko oli löytynyt styroksin alta sädesientä ( 99 % maanvaraisissa perustuksissa esiintyy sädesientä). Joten tässä tapauksessa home ongelma oli itse aiheutettua.
        Korjaan työkseni tällaisia kohteita ja voin todeta että tämä ei ole tehoinssien ainoa ylilyönti, että OHO vaan ;)


      • hjjjkjnbmk,
        Remontti jallu kirjoitti:

        Kun tuossa kehut tuota teho inssejä niin täytyy tuoda omakin kantani julki.
        Teho inssit on Firma joka tekee sellaisen raportin mitä asiakas tilaa, todistaa vaikka raportissaan kuun tehdyksi homejuustosta jos rahasta sovitaan.
        Tästä on minulla omakohtaisia kokemuksia. Koska lakihan menee niin että aliarviosta rangaistaan ja ylilyönneistä todetaan että oho !
        Tästä todisteena omakotitalo josta Teho Inssit löysi hometta sisäilmasta. Teimme vertailevan tutkimuksen oulun sisäilman ja kairitekin kanssa, emme löytäneet ainuttakaan home itiötä mistään. tarkemmin tehon raporttia lukiessa kävi ilmi että heidän näytteensä oli otettu halkolaatikon vierestä ( koivussa mukana kulkevaa hometta oli löytynyt), isohkon kukka pöydän läheisyydestä ( mullassa esiintyvää hometta oli löytynyt), ulko oli löytynyt styroksin alta sädesientä ( 99 % maanvaraisissa perustuksissa esiintyy sädesientä). Joten tässä tapauksessa home ongelma oli itse aiheutettua.
        Korjaan työkseni tällaisia kohteita ja voin todeta että tämä ei ole tehoinssien ainoa ylilyönti, että OHO vaan ;)

        Meillä kävi ison ja tunnetun firman kosteusmittaaja, joka julisti asunnon terveeksi, kun se oli kuiva. Ainoa vaan, että siellä oli vanha kuivunut kosteusvaurio muuttunut mikrobivaurioksi ja paikka oli täynnä mm. sädesientä ja muita bakteereita.

        Sinänsä tuo kyseinen firma on varmaan hyvä mittaamaan kosteutta, mutta se on vaan täysin epärelevantti tieto usein homeongelmissa. Eri lukunsa ovat nuo huijarifirmat.

        Voisin nimetä erään erittäin tunnetun, hyvänä pidetyn ison firman homeasioissa, jonka nimi on myös erisnimi ja alkaa nimellä V, mutta ei ole Virtanen.

        Sen edustaja oli sitä mieltä, että "kaikissa taloissa kuuluu olla paljon sädesientä, eikä sitä tarvitse poistaa". Mitään seinää tai lattiaa/kattoa ei kuulemma olisi tarvinnut purkaa, vaan maalata vaan päälle lateksimaalilla ja parantaa ilmanavihtoa.... Homeremontti olisi kuulemma haitannut "asumisviihtyvyyttä", koska asukkaat olisivat joutuneet suojaamaan tavaroita remontin keskellä tai jopa muuttamaan pois siksi aikaa. Eli parempi olla korjaamatta, niin ei "asumisviihtyvyys" kärsi...


      • kenet tillat
        hjjjkjnbmk, kirjoitti:

        Meillä kävi ison ja tunnetun firman kosteusmittaaja, joka julisti asunnon terveeksi, kun se oli kuiva. Ainoa vaan, että siellä oli vanha kuivunut kosteusvaurio muuttunut mikrobivaurioksi ja paikka oli täynnä mm. sädesientä ja muita bakteereita.

        Sinänsä tuo kyseinen firma on varmaan hyvä mittaamaan kosteutta, mutta se on vaan täysin epärelevantti tieto usein homeongelmissa. Eri lukunsa ovat nuo huijarifirmat.

        Voisin nimetä erään erittäin tunnetun, hyvänä pidetyn ison firman homeasioissa, jonka nimi on myös erisnimi ja alkaa nimellä V, mutta ei ole Virtanen.

        Sen edustaja oli sitä mieltä, että "kaikissa taloissa kuuluu olla paljon sädesientä, eikä sitä tarvitse poistaa". Mitään seinää tai lattiaa/kattoa ei kuulemma olisi tarvinnut purkaa, vaan maalata vaan päälle lateksimaalilla ja parantaa ilmanavihtoa.... Homeremontti olisi kuulemma haitannut "asumisviihtyvyyttä", koska asukkaat olisivat joutuneet suojaamaan tavaroita remontin keskellä tai jopa muuttamaan pois siksi aikaa. Eli parempi olla korjaamatta, niin ei "asumisviihtyvyys" kärsi...

        Parhaat mittaajat joihin itse olen törmännyt ovat itse remontteja tehneet ja tosiaan alalla olleet. Koulun penkillä voi saada hioenon tittelin mutta käytäntö vain opettaa. Kysy kokemuksesta alalta kun tilaat mittaajan. Itselläni on karvaita kokemuksia insinöörin koulutuksen omaavasta tutkijasta koko tutkimus oli täysi susi ja hyvin suppea. Ei riittänyt asiantuntemus remonttiin. Toisen tutkimuksen teki itse alalla pitkään ollut ja tutkimuksesta jäi ihan eri maku. Raporttikin oli paljon enemmän kantaa ottava.


      • "kantaa ottava"
        kenet tillat kirjoitti:

        Parhaat mittaajat joihin itse olen törmännyt ovat itse remontteja tehneet ja tosiaan alalla olleet. Koulun penkillä voi saada hioenon tittelin mutta käytäntö vain opettaa. Kysy kokemuksesta alalta kun tilaat mittaajan. Itselläni on karvaita kokemuksia insinöörin koulutuksen omaavasta tutkijasta koko tutkimus oli täysi susi ja hyvin suppea. Ei riittänyt asiantuntemus remonttiin. Toisen tutkimuksen teki itse alalla pitkään ollut ja tutkimuksesta jäi ihan eri maku. Raporttikin oli paljon enemmän kantaa ottava.

        ja hieman suuntaakin näyttävä. Tuttua tuo.


      • --
        "kantaa ottava" kirjoitti:

        ja hieman suuntaakin näyttävä. Tuttua tuo.

        hometalo myytiin hyväkuntoisena ja kuntotarkastus täyttä huijausta, raportti ei tullut perille mutta rahat olis kelvannut. suosittelen tehoinssejä vaikka kalliita heidän tutkimukset.


      • Ajan hermolla
        Remontti jallu kirjoitti:

        Kun tuossa kehut tuota teho inssejä niin täytyy tuoda omakin kantani julki.
        Teho inssit on Firma joka tekee sellaisen raportin mitä asiakas tilaa, todistaa vaikka raportissaan kuun tehdyksi homejuustosta jos rahasta sovitaan.
        Tästä on minulla omakohtaisia kokemuksia. Koska lakihan menee niin että aliarviosta rangaistaan ja ylilyönneistä todetaan että oho !
        Tästä todisteena omakotitalo josta Teho Inssit löysi hometta sisäilmasta. Teimme vertailevan tutkimuksen oulun sisäilman ja kairitekin kanssa, emme löytäneet ainuttakaan home itiötä mistään. tarkemmin tehon raporttia lukiessa kävi ilmi että heidän näytteensä oli otettu halkolaatikon vierestä ( koivussa mukana kulkevaa hometta oli löytynyt), isohkon kukka pöydän läheisyydestä ( mullassa esiintyvää hometta oli löytynyt), ulko oli löytynyt styroksin alta sädesientä ( 99 % maanvaraisissa perustuksissa esiintyy sädesientä). Joten tässä tapauksessa home ongelma oli itse aiheutettua.
        Korjaan työkseni tällaisia kohteita ja voin todeta että tämä ei ole tehoinssien ainoa ylilyönti, että OHO vaan ;)

        "Remontti" jallu puhuu puhdasta paskaa. Satun tietämään, että Tehoinsseillä sisäilmatutkimukset tekee pääasiassa Oulun sisäilmatutkimuksen entinen työntekijä joka on rakennuspuolen DI. On muuten erittäin ammattitaitoinen ja kokenut tutkija eikä varmasti ota näytteitä halkolaatikkojen ja kukkapöytien kohdalta. Tiedän myös senkin, että Tehoinsseiltä saat vain sellaisen raportin kun on kohdekin ja se tunnetusti herättää näiden jallujen närää..

        Asumisterveysohjeen mukaisia sisäilmanäytteitä otettaessa tulokset voivat poiketa eli itiöitä ei ole aina näytteen otto hetkellä ilmassa. Jos ko. kohde kunolla tutkitaan niin veikkaan että sieltä löytyy yllätys. Veikkaan myös että "remontti" jallu ei ole enään kauan alalla.


      • Anonyymi
        Ajan hermolla kirjoitti:

        "Remontti" jallu puhuu puhdasta paskaa. Satun tietämään, että Tehoinsseillä sisäilmatutkimukset tekee pääasiassa Oulun sisäilmatutkimuksen entinen työntekijä joka on rakennuspuolen DI. On muuten erittäin ammattitaitoinen ja kokenut tutkija eikä varmasti ota näytteitä halkolaatikkojen ja kukkapöytien kohdalta. Tiedän myös senkin, että Tehoinsseiltä saat vain sellaisen raportin kun on kohdekin ja se tunnetusti herättää näiden jallujen närää..

        Asumisterveysohjeen mukaisia sisäilmanäytteitä otettaessa tulokset voivat poiketa eli itiöitä ei ole aina näytteen otto hetkellä ilmassa. Jos ko. kohde kunolla tutkitaan niin veikkaan että sieltä löytyy yllätys. Veikkaan myös että "remontti" jallu ei ole enään kauan alalla.

        täysin paska koko talo inssi tv nyrkki


      • Anonyymi
        hjjjkjnbmk, kirjoitti:

        Meillä kävi ison ja tunnetun firman kosteusmittaaja, joka julisti asunnon terveeksi, kun se oli kuiva. Ainoa vaan, että siellä oli vanha kuivunut kosteusvaurio muuttunut mikrobivaurioksi ja paikka oli täynnä mm. sädesientä ja muita bakteereita.

        Sinänsä tuo kyseinen firma on varmaan hyvä mittaamaan kosteutta, mutta se on vaan täysin epärelevantti tieto usein homeongelmissa. Eri lukunsa ovat nuo huijarifirmat.

        Voisin nimetä erään erittäin tunnetun, hyvänä pidetyn ison firman homeasioissa, jonka nimi on myös erisnimi ja alkaa nimellä V, mutta ei ole Virtanen.

        Sen edustaja oli sitä mieltä, että "kaikissa taloissa kuuluu olla paljon sädesientä, eikä sitä tarvitse poistaa". Mitään seinää tai lattiaa/kattoa ei kuulemma olisi tarvinnut purkaa, vaan maalata vaan päälle lateksimaalilla ja parantaa ilmanavihtoa.... Homeremontti olisi kuulemma haitannut "asumisviihtyvyyttä", koska asukkaat olisivat joutuneet suojaamaan tavaroita remontin keskellä tai jopa muuttamaan pois siksi aikaa. Eli parempi olla korjaamatta, niin ei "asumisviihtyvyys" kärsi...

        teho inssi tekee semmoisen paperin kui asiakas haluaa kokemusta on täysin leväperäistä toimintaa mutta eiköhän tällekkin virmalle noutaja tule


    • turkkusesta

      Tiedän erään Rkm/Ins-kuntatarkastajamies sanonut todistettavasti,että jos tein tutkimuksia(ilma,pinta ja materiaali),joissa huonot tulokset,en päässyt enää sinne tekemään lisää/uusia tutkimuksia.
      Samainen tutkija toimii suuressa kolmenkirjaimen ulkomaalaisomisteisessa tutkinta/siivous,vartioyhtiössä edellenkin.

    • Tarkkaajatar

      Heips!

      Joitain vuosia sitten myimme talomme ja maksoimme itse kuntokartoituksen, jonka teki Tehoinssit. Firman miehet eivät yhtään mielistelleet meitä maksajia ja tekivät tarkkaa työtä. Talomme oli vain niin hyvä, ettei siitä löytynyt mitään huolestuttavaa¨- pieniä korjausehdotuksia vain, eikä nekään kiireellisiä.

      Asuisimme siinä talossa vieläkin, ellei olisi tullut muuttoa toiselle paikkakunnalle työn perässä.

      • Pyhä Sylvester

        Nyt sitten saattekin sitten elää 3 vuotta odotellen ostajan kutsua käräjille talon homevaurioiden tikia. On todella huono merkki se ,että mitään homeongelmaa ei löytynyt. Tämähän tarkoittaa selvästi vain sitä, että homevauriot jäivät löytämättä.


      • Talonpoikaijärki kunniaa
        Pyhä Sylvester kirjoitti:

        Nyt sitten saattekin sitten elää 3 vuotta odotellen ostajan kutsua käräjille talon homevaurioiden tikia. On todella huono merkki se ,että mitään homeongelmaa ei löytynyt. Tämähän tarkoittaa selvästi vain sitä, että homevauriot jäivät löytämättä.

        No oli miten oli niin Tehoinssit ovat tietysti aina toisten hampaissa kun puhuvat ikäviä totuuksia. Olen ollut rakennusalalla yli 30 vuotta ja voin sanoa omast kokmuksesta: hyvä että rkennusalalta löytyy yksi rehellinen firma. Olen kyllä itsekkin saanut teidän takia "turpiin" välillisest, mutta silloinkin asiakkaan etu tuli hoidettua. Kyllä heillekin joskus ylilyöntejä tulee, mutta kuka voi väittää, että rakennusalalla olisi oltu liian varovaisia. Kyllä harmittaa kaikki nuo miljoonat mitä veronmaksajienkin rahoja syydetään hukkaan nuihin hometaloihin ja vikaratkaisuihin. Muute: Eihän nuo Tehoinssin viisaudet ole kuin talonpoikaisjärjen käyttöä ilman tarkoituksenhakuita kiinteistövälittäää palvelevaa tulkintaa.


      • oululainen
        Talonpoikaijärki kunniaa kirjoitti:

        No oli miten oli niin Tehoinssit ovat tietysti aina toisten hampaissa kun puhuvat ikäviä totuuksia. Olen ollut rakennusalalla yli 30 vuotta ja voin sanoa omast kokmuksesta: hyvä että rkennusalalta löytyy yksi rehellinen firma. Olen kyllä itsekkin saanut teidän takia "turpiin" välillisest, mutta silloinkin asiakkaan etu tuli hoidettua. Kyllä heillekin joskus ylilyöntejä tulee, mutta kuka voi väittää, että rakennusalalla olisi oltu liian varovaisia. Kyllä harmittaa kaikki nuo miljoonat mitä veronmaksajienkin rahoja syydetään hukkaan nuihin hometaloihin ja vikaratkaisuihin. Muute: Eihän nuo Tehoinssin viisaudet ole kuin talonpoikaisjärjen käyttöä ilman tarkoituksenhakuita kiinteistövälittäää palvelevaa tulkintaa.

        Minulle tulossa virtasen tarkastus oulussa. Kannattaako vaihtaa vaiko eikö?


    • Vanhan talon ostaja

      Oululainen teetitkö Virtasella? Millainen oli? Meille suositeltiin Virtasta, tietää kuulemma todella paljon vanhoista taloista (olemme ostamassa osaa 40-luvulla rakennetusta talosta). Vielä emme ole päättäneet kenet ottaisimme. Onko kokemusta muilla kuntotarkastajista jotka osaavat vanhoja taloja tutkia?

      • muhos1

        katso viestiketjun alkupäätä. Kirjoituksissa karmaisevia kokemuksia "Virtasesta".


    • Apua homeremonttiin

      Hei
      Perheemme pyytää apuanne.Olemme eläneet home-evakossa melkein kaksi vuotta ja nyt joudumme remontoimaan asumiskelvottomana olevan asuntomme melkein nolla budjetilla.

      Linkistä pääset antamaan meille äänesi. Jos kysyy postinumeroa, syötä omasi niin pääset suoraan meidän kohtaan. Kaunis kiitos

      http://www.omaunelmasi.fi/?p=unelmagalleria&gid=9126

    • lokki1

      minun lakimiesheni suosittelema huippuasiantuntija kuntotarkastaja vantaalla tarkasti talon ja lasku oli lahes 8000 e han sanoi etta kuntotarkastusraporttia ei saa nahda ennenkuin maksaa tuon summan. maksoin tuon laskun ja kuntotarkastusraportti oli mielestani ei ammattimiehen tekema. nyt mennaan oikeuteen tuon raportin kanssa eika siita voi keskustella kun kuntotarkastaja on tarkastamassa paremmilla laitumeilla.
      mika neuvoksi ?

    • ei kuiten vituta

      Munters ja Raksystems (meillä) sisäilmamittausten Andersenin keräin tulosten manipulointia jo ennen kuin lähettivät ne Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran AKKREDITOIMAAN laboratorioon analysoitavaksi. Mustalla listalla ovat nämä toverit jotka meillä petollisesti ottivat sisäilmanäytteitä. Valvokaa hyvät herrat mittarivillejen touhuja ja estäkää kaikenlainen petollinen toiminta homedesinfioinneissa ja hometutkimuksissa.

    • Tehokasta

      Meidän talon tarkasti Tehoinssit. Itse olimme tilaajina, mutta se ei näkynyt minään mielistelynä maksajaa kohtaan, vaan tosi fiksusti, tarkasti ja puolueettomasti Tehoinssit hoitivat hommansa. Muutamia pieniä korjausehdotuksia tuli - kyseessä oli valesokkelitalo. Sadevesien poistot ja maan kaltevuudet olivat kunnossa.

      Toki he toivat esille sen, että valesokkelitalo on nykymääräysten mukaan riskirakenne, mutta kyllä sekin hyvin hoidettuna voi saada puhtaat paperit kuntotarkastuksessa.

    • näintämä

      Kerrostalo myös kuntotarkastettava. Elä maksa vanhasta lähes uuden hintaa se silkkaa tyhmyyttä. Voihan sitä vikistä vaikka siitä, että vanhoissa maaleissa on sitä aspestia samoin liimoissa ym. Mitä lie haitallista ainetta uusissa materiaaleissakin on ?? Vanha autokin täysi paska-siinä kulunut penkkikin. Ostat vanhan tiedät sen ja riski on sinun.

    • Rotteninside

      Eikö kukaan ole katsonut ylen homeloukku sarjaa? Siinä oli hyvä ohjelma. Harmi ettei ole tullut uusintana. Ja jos on hyväuskoisuuttaan tullut huijjatuksi ei kannata kaikkia mustamaalata.

    • Anonyymi

      Pirkkaniksi: Sitä hopeista älä vaan...

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1965
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      140
      1445
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe