Juudaksen merkitys kristinuskossa ja kadonneet kirjat

elisant

Tälläkin palstalla on keskusteltu Raamatun muuttuvasta merkityksestä kristinuskossa, sekä apokryfikirjojen saattamisesta esim. suomalaisen lukijakunnan ulottuville.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001149&posting=22000000015237503

7.4. 2006 teksti-TV:n aamuuutiset kertoivat kuinka Yhdysvalloissa on julkistettu Juudaksen evankeliumina tunnettu kirjoitus, joka valoittaa tapahtumia 2 000 vuoden takaa.

1970-luvulla Egyptistä löydetyn papyruskäärön mukaan Juudas ei olisikaan ollut luomakunnan suurin petturi, vaan toimi niin kuin Jeesus oli häntä pyytänyt tekemään.

Professori (mvs) Ismo Dunderberg Helsingin yliopiston Eksegetiikan laitokselta toteaa, että nyt saatavilla oleva teksti vahvistaa ennakkotiedot, jonka mukaan kyse on 2. vuosisadalta peräisin olevasta tekstistä. Teksti edustaa ns. gnostilaista kristinuskon tulkintaa. Sen keskeinen tuntomerkki on näkemys, että maailman on luonut alempi luojajumala.

http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/lehti.nsf/0/dd1469f2436b27d1c225714900456569?OpenDocument

National Geographic-lehti on julkaissut verkkosivuillaan koko tekstin koptinkielisen edition ja katkelman englanninkielisestä käännöksestä:

http://www9.nationalgeographic.com/lostgospel/

Elämme omalla tavallamme mielenkiintoisia aikoja. Maailma muuttuu ja uskonnot saavat uusia merkityksiä. Kuinka sitten ihminen sopeutuu muutoksiin, ja siihen, että maailmankuva ei olekaan samanlainen kuin tuhansia vuosia aikaisemmin jää nähtäväksi.

3

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samoilla linjoilla olen eli jospa Juudas halusikin vain silkasta rakkaudesta Jeesukseen tuoda hänet koko kansan tietoisuuteen ja ajatteli että hänestä tulee kuningas tms., kun hänet ilmiannetaan.

      • loveandlight

        Katsoin eilen TV-dokumentin kyseisesta aiheesta- lisaksi kerrottiin, etta Jeesuksella oli useita kilpailijoita, jotka pystyivat esim parantamaan ja kumoamaan painovoiman. Eri 'Jumalan poikien' teksteja oli sitten vaikka kuinka paljon ja ne olivat hiukan ristiriidassa keskenaan. Siksi Rooman hallitsija sitten kokosi 'parhaat palat' jotka nykypaivan raamattu kasittaa. Tosiaan mielenkiintoista ja mietin, onko Suomessa naytetty kyseista dokumenttia?????


      • loveandlight kirjoitti:

        Katsoin eilen TV-dokumentin kyseisesta aiheesta- lisaksi kerrottiin, etta Jeesuksella oli useita kilpailijoita, jotka pystyivat esim parantamaan ja kumoamaan painovoiman. Eri 'Jumalan poikien' teksteja oli sitten vaikka kuinka paljon ja ne olivat hiukan ristiriidassa keskenaan. Siksi Rooman hallitsija sitten kokosi 'parhaat palat' jotka nykypaivan raamattu kasittaa. Tosiaan mielenkiintoista ja mietin, onko Suomessa naytetty kyseista dokumenttia?????

        .. itselläni heräsi muutamia kysymyksiä...

        Varmaan muillakin oli kykyjä ja yhteys syvällisempään tietoon, aivan kuten nykyäänkin. Eli siinä mielessä on saatettu "kilvoitella".

        Miten raamattu siis käsittää ne parhaat palat? Jos kilpailijat elivät samaan aikaan kuin Jeesus, silloin niiden palojen pitäisi löytyä UT:sta. Minusta siellä puhutaan lähinnä Jeesuksesta.

        Se että tekstit ovat hiukan ristiriidassa keskenään voi johtua monestakin asiasta. Kuka ne on kirjoittanut ylös? Eli onko puhuttu tullut myös ymmärretyksi? Onko kirjoitettu muuttunut aikojen saatossa? Tietysti myös "jumalan pojat" voivat olla eri tasoisia, jolloin joku saattaa suoltaa hieman lööperiä.

        En tiedä onko sitä näytetty Suomessa, kun en paljoa itse katsele TV:tä. Jos se on uusi dokkari ja näytettiin ensimmäistä kertaa esim. I-Britanniassa, niin tuskin se vielä Suomeen on ehtinyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe