Juudaksen merkitys kristinuskossa ja kadonneet kirjat

elisant

Tälläkin palstalla on keskusteltu Raamatun muuttuvasta merkityksestä kristinuskossa, sekä apokryfikirjojen saattamisesta esim. suomalaisen lukijakunnan ulottuville.

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001149&posting=22000000015237503

7.4. 2006 teksti-TV:n aamuuutiset kertoivat kuinka Yhdysvalloissa on julkistettu Juudaksen evankeliumina tunnettu kirjoitus, joka valoittaa tapahtumia 2 000 vuoden takaa.

1970-luvulla Egyptistä löydetyn papyruskäärön mukaan Juudas ei olisikaan ollut luomakunnan suurin petturi, vaan toimi niin kuin Jeesus oli häntä pyytänyt tekemään.

Professori (mvs) Ismo Dunderberg Helsingin yliopiston Eksegetiikan laitokselta toteaa, että nyt saatavilla oleva teksti vahvistaa ennakkotiedot, jonka mukaan kyse on 2. vuosisadalta peräisin olevasta tekstistä. Teksti edustaa ns. gnostilaista kristinuskon tulkintaa. Sen keskeinen tuntomerkki on näkemys, että maailman on luonut alempi luojajumala.

http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/lehti.nsf/0/dd1469f2436b27d1c225714900456569?OpenDocument

National Geographic-lehti on julkaissut verkkosivuillaan koko tekstin koptinkielisen edition ja katkelman englanninkielisestä käännöksestä:

http://www9.nationalgeographic.com/lostgospel/

Elämme omalla tavallamme mielenkiintoisia aikoja. Maailma muuttuu ja uskonnot saavat uusia merkityksiä. Kuinka sitten ihminen sopeutuu muutoksiin, ja siihen, että maailmankuva ei olekaan samanlainen kuin tuhansia vuosia aikaisemmin jää nähtäväksi.

3

459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samoilla linjoilla olen eli jospa Juudas halusikin vain silkasta rakkaudesta Jeesukseen tuoda hänet koko kansan tietoisuuteen ja ajatteli että hänestä tulee kuningas tms., kun hänet ilmiannetaan.

      • loveandlight

        Katsoin eilen TV-dokumentin kyseisesta aiheesta- lisaksi kerrottiin, etta Jeesuksella oli useita kilpailijoita, jotka pystyivat esim parantamaan ja kumoamaan painovoiman. Eri 'Jumalan poikien' teksteja oli sitten vaikka kuinka paljon ja ne olivat hiukan ristiriidassa keskenaan. Siksi Rooman hallitsija sitten kokosi 'parhaat palat' jotka nykypaivan raamattu kasittaa. Tosiaan mielenkiintoista ja mietin, onko Suomessa naytetty kyseista dokumenttia?????


      • loveandlight kirjoitti:

        Katsoin eilen TV-dokumentin kyseisesta aiheesta- lisaksi kerrottiin, etta Jeesuksella oli useita kilpailijoita, jotka pystyivat esim parantamaan ja kumoamaan painovoiman. Eri 'Jumalan poikien' teksteja oli sitten vaikka kuinka paljon ja ne olivat hiukan ristiriidassa keskenaan. Siksi Rooman hallitsija sitten kokosi 'parhaat palat' jotka nykypaivan raamattu kasittaa. Tosiaan mielenkiintoista ja mietin, onko Suomessa naytetty kyseista dokumenttia?????

        .. itselläni heräsi muutamia kysymyksiä...

        Varmaan muillakin oli kykyjä ja yhteys syvällisempään tietoon, aivan kuten nykyäänkin. Eli siinä mielessä on saatettu "kilvoitella".

        Miten raamattu siis käsittää ne parhaat palat? Jos kilpailijat elivät samaan aikaan kuin Jeesus, silloin niiden palojen pitäisi löytyä UT:sta. Minusta siellä puhutaan lähinnä Jeesuksesta.

        Se että tekstit ovat hiukan ristiriidassa keskenään voi johtua monestakin asiasta. Kuka ne on kirjoittanut ylös? Eli onko puhuttu tullut myös ymmärretyksi? Onko kirjoitettu muuttunut aikojen saatossa? Tietysti myös "jumalan pojat" voivat olla eri tasoisia, jolloin joku saattaa suoltaa hieman lööperiä.

        En tiedä onko sitä näytetty Suomessa, kun en paljoa itse katsele TV:tä. Jos se on uusi dokkari ja näytettiin ensimmäistä kertaa esim. I-Britanniassa, niin tuskin se vielä Suomeen on ehtinyt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5385
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3337
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1840
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe