1.2 vai 1.4 moottorilla?

Kylejj

Olen aikeissa ostaa vm 2003-2004 Clion, mutta en osaa päättää pitäiskö valita 1.2 16v vaiko 1.4 16v moottorilla oleva. Vakuutusmaksut olisi n. 100€ halvemmat /v 1.2 motilla. Mitä noita olen koeajellut, en ole huomannut juuri tehoeroja noiden välillä, olisko noissa erilaiset välitykset?? 1.2 tuntui yllättävän pirteältä.

Kertokaahan mielipiteitä ja perusteluja kumpi olisi parempi valinta, thanks!

7

1553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ota isompi

      1.2l tuntuu pirteältä niin kauan kuin pörrätään kaupungissa. Vaihteet ovat lyhyet ja kaasupoljin välitetty niin että pienelläkin painalluksella kaasu aukeaa lähes kokonaan.

      Kun mielestäsi ajelet vain kohtuullisella kaasunkäytöllä, revität konetta oikeasti melkein kaasu auki kaiken aikaa ja konetta kierrättämällä kaupungissä pyöriessä tuo 1.2 litrainenkin on oikeasti pirteä peli.

      Mutta kokeiles kun menet parin hengen ja mökkikamojen kuormalla maantielle ja lähdet ohittamaan 90km/h ajavaa tukkirekkaa. Tulee äkkiä äitiä ikävä kun havaitset että kaasun painaminen pohjaan ei aiheutakaan muuta kuin koneen pirinän voimistumista.

      Maantiellä 1.4l kone ei ole ainoastaan minimi tehon puolesta, vaan myös selvästi hiljaisempi, kestävämpi ja jopa taloudellisempi koska välitykset ovat pidemmät ja voimaa on juuri sen verran että konetta ei tarvitse repiä turhan kovilla kierroksilla mäkisilläkään teillä.

    • rellu

      Itselläni oli 1,2 8 valve ja olin tosi tyytyväinen autoon.Pieni ruokainen ja kiva ajaa.Suurin osa ajostani oli sekalaista ajoa.Ilmastointi oli ihan hyvä.Yksi miinus mikä nyt hieman haittasi oli että auto ei ollut kovin lämmin tarkeni kyllä mutta kuitenkin.Mutta kyllä itselleni jäi positiivinen kuva menopelistä.:-)

    • Clioilija

      Se 1,2 16v on oikeesti pirteä. Moottoritiellä 4 hengen kuormalla ohittelee kevyesti yli 130 km/h vauhdista eikä oo ollenkaan lyhyeks välitetty. 140-150 km/h vauhdissa vielä kovastikin hiljanen eikä huuda kone yhtään apua. Sen kovempaa en oo ajanu (varaa ois vielä ollu) kun ei viitti maksella isoja sakkoja jos sattuu virkavalta oleen paikalla. Vääntää uskomattoman hyvin alhaalta asti. Vitosella voi ajaa viittäkymppiä eikä tunnu kiusaamiselta ollenkaan. Kierroslukumittari näyttää sillon reippaasti alle kahden tonnin. Taitaa olla puolentoista tonnin nurkilla. Bensaa kuluttaa diesellukemia. Mä luulen ettei toi yks kirjottaja tiiä ollenkaan mistä puhuu, eikä varmaan oo ajanu koko autolla.

      • toivo

        ootkohan ihan oikeesti ohitellu 1.2 4 hengen kuormalla??!!...meinaan kun 1.6-cliollakan en suosittelisi tuota tekemään


      • clioilija
        toivo kirjoitti:

        ootkohan ihan oikeesti ohitellu 1.2 4 hengen kuormalla??!!...meinaan kun 1.6-cliollakan en suosittelisi tuota tekemään

        On se ny kumma. Elääkö nää jossain kaheksankytluvulla? Kyllä ny 55 kW liikuttaa ton kokosta autoo koko kevyesti. Siis mulla on -03 Clio 1,2 16v joten mä tiiän mistä puhun, toisin kun näköjään nää muut jokka luulee jotain ja kertoo sitä luulemaansa suurena totuutena. Perheellisenä tiiän myös kuormansietokyvystä jotain, toisin kun nää muut jokka luulee.......! Tietenkin jos lähetään siltä pohjalta että auton täytyy kulkee 250 km/h ja kiihtyä 0-400 m alle 10 sekunnin niin eihän sillä Cliolla tee yhtään mitään. Mutta miks tarttis? Tällä pysyy muun liikenteen mukana ja pääsee ohikin jos tarvii, tää vie vähä pensaa, tää on näppärä ajella niin kaupungissa kun maantielläkin, tällä saa moottoritielläkin kevyesti ylinopeussakot jopa viiden hengen kuormalla jos tahtoo, tää on hiljanen moottoritienopeuksissakin, vakuutus on halpa jne. Mulla oli tätä ennen Renu 19 1,8i ja ei tää maantiajossa täys poka päälläkään sitä häpee juurikaan. No ei tähän tavaraa mukaan mahdu ihan niin paljoo. Että semmosta.


      • Sakke
        toivo kirjoitti:

        ootkohan ihan oikeesti ohitellu 1.2 4 hengen kuormalla??!!...meinaan kun 1.6-cliollakan en suosittelisi tuota tekemään

        Itselläkin kokemusta 1.2 16V(55kW)-koneesta. Kyllä autosta puhtia löytyy ohituksiin aivan riittävästi. Tietenkin pikkuautoilla pitää ohitukset ennakoida järkevästi, mutta jalkoihin uudemmalla 1.2 litraisella ei jää. Eri asia voi olla, jos lähtee ohituksiin tuolla pienempitehoisella 1.2:lla.


      • oikeesti pirteä
        Sakke kirjoitti:

        Itselläkin kokemusta 1.2 16V(55kW)-koneesta. Kyllä autosta puhtia löytyy ohituksiin aivan riittävästi. Tietenkin pikkuautoilla pitää ohitukset ennakoida järkevästi, mutta jalkoihin uudemmalla 1.2 litraisella ei jää. Eri asia voi olla, jos lähtee ohituksiin tuolla pienempitehoisella 1.2:lla.

        Mulla on myös -03 1.2 16V ja täytyy kyllä sanoa, et päivääkään en oo katunu. Ohittelemaan voi lähteä ihan huoletta, mut tietysti pitää ennakoida niin kuin aina millä tahansa autolla. Isänikin katsoi kun ostin auton,et tuolla et kyllä paljon mitään ohittele, mut kyllä muuttu ääni kellossa, kun käytiin kokeilemassa maantiellä. Hymy oli ainakin mulla herkässä kun se huomas, et ei pikkuautolla jalkoihin jää. Suosittelen lämpimästi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1426
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1243
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1052
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe