iMac:in päivitys..

leino

juu mac ois harkinnassa ja tuo imac vaikuttas hinta/laatusuhteeltaan järkevimmältä ratkaisulta.. mutta, kertokaas miten tuommoseen koneeseen onnistuu komponenttien vaihto? eli sitten tulevaisuudessa kun imac rupeaa käymään wanhaksi niin miten onnistuu kovon vaihto? emolevyn vaihto? prossu? jne.. tuo on nimittäin se ainoa tekijä mikä vielä mac:in valinnassa askarruttaa.

5

1193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jortsu

      "miten onnistuu kovon vaihto?"

      Sen pitäisi onnistua ilman suurempia ongelmia ja ulkoisia boksejahan koneeseen saa lisää kiinni, joten vanhaakaan ei tarvitse välttämättä vaihtaa.

      "emolevyn vaihto?"

      Emolevyn vaihdosta on vielä turhan aikaista sanoa yhtään mitään. Ainahan tarvike-emolevyjä toki saa Applelta, mutta niiden hinnasta vaikkapa neljän vuoden päästä on mahdotonta tehdä arviota. Enkä oikein jaksa uskoa, että parempia emolevyjä saa koneen sisälle helposti päivitettyä. Päivitettäväksi koneeksi tuollainen iMac ei ole paras vaihtoehto, koska se on niin integroitu paketti. Kannattaa verrata iMacia kannettaviin, sillä se on hyvin samanlaisista komponenteista rakennettu.

      "prossu?"

      Prosessorin saa jo nyt vaihdettua tehokkaampaan. Tällä hetkellä hieman tehokkaammat prosessorit ovat vain niin järkyttävän kalliita, ettei siinä ole vielä mitään järkeä. Tulevaisuudessa prosessorin vaihto onnistuu kuitenkin ja tehokkaampien prosessoreiden hinnat tippuvat järkevälle tasolle.

      Näytönohjaintainta ei saa vaihdettua, joten jos haluat ostaa koneen pitkälle ajalle pelikäyttöön, niin iMac, MacMini, eivätkä kannettavat ole silloin oikea valinta sinulle. Silloin kannattaa ostaa tornimallin kone.

      Näyttöä ei saa myöskään vaihdettua, mutta tietenkin jos näyttö jostain syystä kärähtää, niin koneeseen voi liittää ulkoisen näytön.

      Applen koneet ovat tutkitusti laadukkaita ja vaikka ongelmiakin on (kuten kaikissa tietokoneissa), niin luotettavuudessa Apple on ollut tähän päivään mennessä kärjessä. Jos laitteessa on valmistusvika, niin valmistajan on Suomen lain mukaan korjattava tai korvattava viallinen laite myös takuuajan jälkeen. Ja jos oikein paljon koneen kestämisestä on huolissaan, niin Apple tarjoaa kolmen vuoden AppleCare-palvelua, joka lisää takuuajan kolmeen vuoteen, vaikkakin Suomen laki tarjoaa periaatteessa saman suojan.

      Jos kovalevyn vaihtaminen, prosessorin vaihtaminen ja muistin lisääminen ovat sinulle riittäviä toimenpiteitä, niin iMac on erittäin hyvä kokoonpano. Jos tarvitset enemmän päivitettävyyttä, niin harkitse käytetyn G4/G5- tai tulevan Intel-pohjaisen tornikoneen ostamista.

    • 1stMacFinn

      Käytännössä Applen koneisiin ei ole tarpeellista vaihtaa emolevyä. Tilanne on Wintelpuolella toinen.

      Levyasemia voi toki vaihtaa ja vaihdetaankin.

      Yleensä on tarpeen lisätä muistia tai vaihtaa kovalevy isompaan. iMacin näytönohjain on kiinteä, sitä ei vaihdeta. Kysymys on lähinnä tekninen eli iMacin koteloon ei voi helposti sijoittaa toista näytönohjainta sotkematta laitteen lämpötaloutta. Se lienee suurin syy miksi Apple on valinnut kiinteän ohjaimen.

    • on, kuten pojat ovat ansiokkaasti selvittäneet, mahdollista vaihtaa prosessori (nopeampaan), kovalevy (lähinnä jos hajoaa, 250 gigalla pärjää pitkälle sisäisen levyn osalta) ja optinen asema (jos hajoaa tai haluaa esim. blu-rayn). iMac ei kuitenkaan ole ihan yksinkertainen avata ja päivittää, vaikka yksityiskohtaisia ohjeita onkin tarjolla ympäri nettiä niin kiitettävästi että kohtuukätevä hommasta kyllä selviytyy.

      Kannattaa suhtautua ennakkoluulottomasti mahdollisuuteen vaihtaa iMac uuteen vaikka parin vuoden välein. Jälleenmyyntiarvo on nimittäin oletettavasti edelleen varsin hyvä, tietokoneeksi erinomainen. Turha siis lyödä lukkoon nyt ajatuksia siitä mitä meinaa tehdä joskus aikojen päästä. Asianhan voi päättää silloinkin. Päivityspakkoa sen takia että koneen myyntiarvo olisi hävinnyt taivaan tuuliin ei Mac-maailmassa tunneta. Esimerkiksi pari vuotta vanhojen "pöytälamppu"-iMacien kysyntä käytettyjen markkinoilla on selvästi suurempi kuin tarjonta.

    • leino

      paljon kiitoksia vastauksista! tämä selvensi asiaa jo huomattavasti! macissä eniten kiinnostaa lähinnä käyttöjärjestelmä. wintoosa nyt on varmaankin paskin käyttis mitä olen eläissäni käyttänyt (tietokonekokemusta jo 80 luvulta lähtien) ja linuksissa taas on aivan liian heikko ohjelmistotarjonta, joten taidanpa kallistua mac:in suuntaan ja etsiä josko löytyisi käytettyä torni mac:iä jostain..

      • j-b

        ...kannattaa vaan pitää silmät auki, tornit ei nimittäin kauaa vanhene myynti-palstoilla. Nopeet syö hitaat...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe