Koira syö 'käytetyt' purukumit

Janita

Onko jollain tietoa, onko vaarallista/haitallista kun meidän pieni (~ 6kg) koira syö ulkona sylkäistyjä purukumeja. Jos niitä rupean siltä suusta kaivamaan, niin nielaisee ne heti. Tiedän kyllä, että ksylitoli on koirille suurina määrinä vaarallista, mutta entäs käytetyt purukumit? Pitääkö yrittää, ettei koira saisi yhden ainutta purukumia suuhunsa (mikä tulee olemaan vaikeaa, järkyttävän moni sylkäisee purkan suustaan)?
Kiitos.

12

18436

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      sanoisin että kannataa vältää niitä purkkia. suurin osa ksylitolista lähtee kyllä pureskellessa pois mutta itse purkan en uskoisi olevan kovin hyväksi mahalle. eihä ihmisellekään suositella purkan nielaisemista. yleensä ne varmaan tulevat kakan mukana pois mutta jos sattuvat juuttumaan mahaan niin se ei tietääkseni koirankaan mahassa sula.

      • -22-

        Näin minäkin olen ymmärtänyt, että suurin ksylitolimäärä on lähtenyt mutta en kylläkään antaisi niitä popsia. Meillä on yksi innokas purkkien keräilijä ja olen nyt yrittänyt opettaa irti-käskyä. Siis palkitsen kun pudottaa purkan pois. Alkuun kyllä kaivoin suusta ja kielsin... sitten palkitsin kun onnistui. Aika nopeasti hiffasi, että on kannattavaa totella. Niin ja kyseessä vasta puolivuotias.


    • pikkukoira

      syö myös purkkia maasta, esim omalta pihalta missä niitä valitettavasti on kun talossa on lapsia... On aina syönyt eikä siitä mitenkään ole kärsinyt.

      • Iiala

        Meidän koiranpentu (13vk 3kg) söi pienen palan pureskeltua purkkaa... AUTTAKAAAAA


      • avuttomuudenhuippuko
        Iiala kirjoitti:

        Meidän koiranpentu (13vk 3kg) söi pienen palan pureskeltua purkkaa... AUTTAKAAAAA

        Puuttuuko sulta jotain?
        Jos epäilee koiran olevan sairas,syönyt sopimattomia yms...niin ei apua täällä huudella,vaan soitetaan heti eläinlääkäriin,ja kysytään onko vaaraksi,ja pitääkö tuoda tai tehdä asialle jotain..........?


    • serop1

      Uskoisin, että ksylitoli on jo liunnet parempii suihin... KAnnattaa opettaa pennulle irti käsky. Oma koirani pureskele kmaasta löydettyjä purukumeja myös. Se saatto napata maasta puirkan, kun en huomannut tarkasti katsoa. Sisälllä se meni sitten nurkakan istumaan ja mäiskyttään purkkaa. Ihan kun olis joku "kovis". Kun meni ottaa sitten purkkaa pois suusta niin toinen piilotti sen suuhun...Sai kyllä tonkia ja tsii minne minne toinen alittaa. Se piti purkaa suurimpana herkkuna. Nykyään onneksi ei enää ota maasta mitään :)

    • Noora

      Minusta taas tuntuu että purukumit ovat vaarallisia myös ksylitolin kannalta ja myös siksi että purukumi saattaa aiheuttaa jotain suolitukoksia.

      • ........

        Eikä ole mitään vaaraa niistä ilmennyt. Toki aina yritän käskeä koiraa pudottamaan sen, ja joskus pudottaakin. Silloin kehun kovasti. Toisinaan kuitenkin ehtii nielaista sen, nykyisin ei onneksi enää niin paljon niitä edes etsi. On niitä varmaan suurempiakin vaaroja maailmassa.


    • MileyRayCyrus

      Kyllä. Itse varon, että koirani ei mene ojiin nuuskimaan mitä tahansa. Ja suklaa on myös koirille haitallista. Jopa kaakaojauhe tai suklaamurot. Suklaa ja Ksylitoli on koirille sama asia kuin meille ihmisille huume.

      • Come on

        No ei ole vissiin mitään huumeita nuo, ksylitoli aiheuttaa insuliinitason nopean nousun (eli verensokerin laskun niin alas, että koira menee koomaan ja mahdollisesti kuolee), ei mitään psyykkistä korkealentotilaa. Harhaanjohtava sanavalinta, kun kyse on hengenvaarallisista myrkyistä, ei nautintoaineista (jotka toki nekin joskus ovat hengenvaarallisia myrkkyjä, mutta usein eivät).


    • Purkat ja purkat

      Suklaata saa koira syödä ihan vitusti ennenkun se kuolee.

    • Anonyymi

      Koirani söi pöydältä syödyn purkan kuoleeko hän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5484
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      60
      2276
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2272
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1049
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1024
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      900
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      3
      853
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      773
    9. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      761
    10. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      753
    Aihe