hamterin jalka poikki.

tiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaa..

hei! hamsterltani on murtunut oikea taka jalka.. en tiedä yhtään miten se on sen onnistunut murtamaan mutta yöllä ainakin kovasti dunassaan melusi..hamsun nimi on tintti. tintillä ei ole dunassaan juoksu pyörää elikkä siinä se ei sitä jalkaansa ole voinnut satuttaa.. 1. mitä eläinlääkäri tekee yleensä hamsterin jalalle kun se on murtunut tai pikemminkin poikki.. :/ jalka roikkuu selvästi eikä tintti varaa painoa sille yhtään.. :/
2. jodutaanko se amputoimaan? vai jätetäänkö se vaan roikkumaan ettei sille tehdä mitään??
hamsteri on virkeä vaikka nyt nukkuu enemmän mitä ennen. pystyykö hamsteri elämään 3 jalalla?? eivät kai eläinlääkärit lopeta hamsteria jalan murtumisen takia? :o ja vielä yksi kysymys.. voiko noin pienen hamsterin jalkaa edes lastoittaa.? (hamsterini on talvikko) kiitos kaikille jotka vaivautuvat vastaamaan kaikkiin kysymyksiini..
:)

20

5291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harriet Hamster

      Ainakin eläinlääkäri voi antaa hamsterille kipulääkettä, jos ei muuta ole tehtävissä. Lohdutukseksi voin sanoa, että olen kuullut muutamasta tapauksesta, jossa hamsteri on elänyt kolmijalkaisena ihan normaalia hamsterin elämää. Viet sen nyt ainakin eläinlääkäriin mahdollisimman pian. Jos se jalka jää roikkumaan pitkäksi aikaa, se saattaa tulehtua, ja hamsteri voi kuolla siihen.

    • ella

      Meidän edesmennyt hamsterimme oli myös katkaissut jalkansa omassa häkissään yön aikana, eikä koskaan saada tietää, mitä oli tapahtunut. Hamsteri oli vilkas ja söi hyvin onnettomuuden jälkeen. Ainoastaan takajalka oli "löysä" eli murtunut eikä pieni laskenut sen varaan painoa. Eläinlääkäri ei tehnyt jalalle mitään (kuvasi tietysti murtuman toteamiseksi) vaan neuvoi pienentämään häkin pinta-alaa ja poistamaan kiipeilymahdollisuudet, jotta murtuma pääsisi luutumaan uudestaan kiinni. Sanoi, että lastoittaa tms. ei oikein voi. Kaikki eläinlääkärit eivät käsittääkseni ala leikkaamaan noin pieniä eläimiä. Onhan nukutus itsessään jo melko riskialtis toimenpide pienelle eläimelle, joten abputoinnista vaihtoehtona en osaa yhtään sanoa ja ei se välttämättä ole tarpeellistakaan (kuten meidänkään tapauksessa ei ollut).

      Uuden veroista meidän hamsterin jalasta ei koskaan tullut, sillä luut luutui jotenkin hassusti vinoon. Mitään merkkejä kivusta pieni ei näyttänyt, ei se kuitenkaan tarkoita, että kipuja välttämättä ei ole. Kahdella eläinlääkärillä käytettiin, ja kumpikaan ei lopettamista maininnut vaihtoehdoksi, kun muuten pikkuinen oli hyvässä kunnossa.

      Anna siis eläinlääkärin tutkia ja päättää mikä on parasta pienelle ystävällesi. Jos mahdollista, käytä jyrsijöihin erikoistuneella eläinlääkärillä. Jos hamsteri muuten vaikuttaa olevan huonossa kunnossa niin lopettaminen saattaa olla ainoa vaihtoehto.

      • tiiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaa

        soitimme eläinlääkäriin ja siellä sanottiin ettei sille voi tehdä mitään.. ja jos hamsteri ei liiku ja syö se pitää lopettaa.. :/ ihmettelen vain tuota että eikö siitä jalasta ole haittaa kun tuntuu että se on ihan kokonaan poikki roikkuu vaan sellain oudosti.. :/ ja ajattelin vain että miten se voi luutua takaisin tai jos luutuu niin eihän se normaaliksi tule.. :/ ja eikö jalka voi revetä kun hamsu on ainakin vielä erittäin vilkas.. niin jos se vaikka jää jonnekkin kiinni :(


    • ...

      Mikä on hamteri?

    • Tiinu

      joudutaanko se amputoimaan?
      - Ei jouduta. Amputointia harvemmin hamstereilla harrastetaan.

      vai jätetäänkö se vaan roikkumaan ettei sille tehdä mitään??
      - Eläinlääkäri todennäköisesti antaa kipulääkettä, katsoo jalkaa ja antaa neuvoja. Eli kyllä sille aivan varmasti jotakin tehdään.

      pystyykö hamsteri elämään 3 jalalla??
      - Hankalaa se on, mutta ei mahdotonta.

      eivät kai eläinlääkärit lopeta hamsteria jalan murtumisen takia?
      - Eivät, koska sinä teet päätökset. Ei eläinlääkäri ala lopettelemaan lemmikkejä neuvottelematta ensin omistajan kanssa. Jos jalka on pahasti poikki ja sillä on huonot mahdollisuudet parantua, saattaa eläinlääkäri ehdottaa eutanasiaa.

      voiko noin pienen hamsterin jalkaa edes lastoittaa.?
      - Harvoin hamsterin jalkoja lastoitetaan, tuskin se on edes mahdollista. Yleensä kehotetaan vain pitämään hamsteri paikoillaan niin, että jalka paranee itsekseen.

    • hamsteripoika

      on kääpiöhamsteri. Kun emme olleet kotona se roikkui ties kuinkakauan (vuorokausi) pääalaspäin kun jäi jalasta kiinni oven "saranoihin". Oli sunnuntai ja soitin eläinlääkärille. Ei tee muuta kun tulee lopettamaan, jos tarvii. Maanantaina vein virkeän eläimen lääkäriin ja se leikkasi jalan kuivuneen osan poikki. Eläin on nyt 2,5 vuotias ja elämä sujuu hyvinkin reippaasti kolmijalkaisena.

      • tiiiiiitsu

        Hei, paljonko se maksoi kun veitte sen eläinlääkäriin :)


    • candy94

      Tuskin sitä jalkaa roikkumaan jätetään. :)
      Toivottavasti sun hamsun jalka parnee! :)

    • hamsu hullu

      pelottaaaa

      mulla on talvikko enkä ole varma jos jalka on murtunut tai poikki....se kipitti ritilän päältä ja kuului pieni naksahdus,se kiärähti ympäri ja alkoi ontumaan! Pitäskö se viedä eläinlääkäriin?

    • accd

      Vie eläinlääkäriin. Hamsterit ovat saaliseläimiä eivätkä näytä kipua herkästi. Siinä vaiheessa, kun alkaa ulospäin näkyä oireita, on hamsteri jo todella kipeä.

    • tiiiiitsu

      Heiii! Mun hamsteri oli sellasessa juoksupallossa, ja otin siitä luukun auki.
      Sitten katoin ettei sen jalka ole siinä alla kun laitoin väärinpäin sen, sitten se äänähti & sen jalka on sellainen löysä :( EN HALUA LOPETTAA SITÄ :(

    • tiiiiiiiitsu

      Voisko joku auttaaa mua & kertoa mitä pitäisi tehdä?

    • accd

      Vie hamsteri eläinlääkärille, sillä on varmasti kovia kipuja. Hamsteria ei välttämättä tarvitse lopettaa, mutta hoitoa se tarvitsee.

    • Talvikkoooo

      Meidän talvikolla todennäköisesti venähti vasen takajalka muutama kuukausi sitten. Aristeli se sitä vähän ja juoksu oli alussa vaivalloista. Noin viikko seurattiin, ja ihan normaalisti se eli hamsterin elämäänsä. Mutta kun jalka ei näyttänyt paranevan, soitimme eläinlääkärille, joka neuvoi että sitä pitää vain seurata ja jos menee pahempaan suuntaan niin menemme näyttämään sitä eläinlääkärille.Noin kuukausi, ja jalka oli parantunut jo täysin. En tiedä missä se senkin pystyi loukkaamaan, kun juoksupyörää ei ole ja isossa kanin dunassa asustaa.

      • roborovski

        Itellä on roborovski jäänyt jalka johonkin jumiin ja astuu kanssa aika arasti sillä ;s syö vieläkin ja juo . Mitään ääniä ei päästele eikä muuta ? Jos ei rupea parantumaan viikon sisällä käynkö eläin lääkärillä ? ;s tapahtunut 20.4.13


    • 5 hamsterin omistaja

      Heti lääkärille, jos uskot että sille voi jtn tehdä. Itsellä oli hamsteri, ja jo 2 päivän päästä tapahtumasta piti päättää lopetus vaiko kitumus..

      -> parempi oli taivaan kodissa ):

    • Saana15

      Jalan voi hoitaa mutta eläimelle itselleen on parempi jos se lopetetaan. Itse suosittelen menemään eläinlääkärille lopetuttamaan hamsteri. (Ellet halua itse lyödä sitä lapiolla päähän)

    • PIKKUHAMSTERII

      Hamsterini tippui lattialle en tidä onko sen jalka murtunut mutta juoksupyörässä juoksee:)

    • Pitkäkarvainenhamsteri

      No ainakaan sitä ei kannata amputoida koska hamsteri pitäisi nukuttaa hamsteri ovat niin pieniä että ne voivat menehtyä siitä nukutuksesta.

    • Anonyymi

      Hei, hamsterini on viimeyön aikana tehnyt jotakin hänen oikea takajalkaansa, tuntuu että siinä ei olisi mitään luita paitsi varressa se tuntuu ihan löllelörtä. Mitä pitää tehdä? Pitää kö hamsterini viedä lääkäriin? Ja hamsterini on 1v ikänen ja siis (syyrialainen hamsu) auttakaa EN HALUU ETTÄ SE LOPETETAAN::((

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2460
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1920
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1388
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      272
      984
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      861
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      840
    8. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      59
      825
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      50
      802
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      745
    Aihe