Skootterilla ajo

talvella??

Harrastaako moni skootterilla ajoa talvella? Vaikka hankkisi kunnon nastarenkaat niin onko skootteri ajo-ominaisuuksiltaan (kevyt keula, pienet renkaat ym.) sellainen että talvella ajelun voi unohtaa täysin? Entä onko kenelläkään kokemuksia mitä muita ongelmia kuin tuo pystyssä pysyminen tulee? Lähteekö kyseiset "härvelit" edes pakkasella käyntiin?

16

9482

  Vastaukset

  • Ajoin 14" rekailla ja pelkeällä takarenkaan nastalla koko talven, joka päivä 45km.

   Eli pystyssä pysyy ja on helppoa, ainut mikä pitää muistaa että kjäännökset mennää SAIRAAN VAROVASTI ja jos on edessäkin nasta niin vaan varovasti :)

   Ja huippuja mulla ei ainakaans e pudottanut, vaan lumella ja jäällä mentiin se 65km/h jos oli pitkä suora, ainoastaan sohjossa hidasteltiin.

   Ja kevyt keula ei juuri mitään haittaa, koska ei se suoralla alta lähe.

   Ja sit pääsuuttimseks joku 0,2 millii isompi, ja toooosi paksut hansat, meinaan muuten pistelee 25 asteen pakkasessa.

   Sit ongelmana voi olla myös penkin lohkeilu, mut ei se mitään haittaa

  • Jos skootteri on "tykki" eli lähtee ripeästi, niin kannattaa laitaa talveks joki 1,5 grammaa painavemmat rullat ettei sudi

  • Hyvin voi ajella koko viimetalven oli ajossa,uusi takarengas ja meno jatkuu.Vispaahan se tietysti,mutta jalat ylettää maahan niin kyllä sillä päsee, jopa maaseudulla asuja.Käyntiin lähtee hyvin ei niin koviapakkasia ollut tänätalvena että tielle sen takia olisi jättänyt. Tyyppi on halpis merkki Baotian. Toukokuussa tulee vuosi täyteen ja kilometrejä on kertynyt 13000.

   • ite ajoin koko talven ilman nastoja.. reilut 700km tuli ajettua. hyvin liikkui


   • G-Szah kirjoitti:

    ite ajoin koko talven ilman nastoja.. reilut 700km tuli ajettua. hyvin liikkui

    jee, kyllähän tollasen matkan ajaakin, mut oikeessa ajossa on hyvä olla ain akin takana nasta


  • 2 talvee on tullu ajeltuu
   eka talvi 4 tahtisella hyvin pelas tosin oli pienet pyörät ilman nastoja ei kovin kivaa, yhdet lipat ekoilla liukkailla 90.n mutkassa kävelyvauhdilla.
   Lopputalven osas varoo ettei käännä tankoo ja jarruta etupyörällä samaan aikaan.
   toka talvi 2 tahtisella isommat renkaat nastat ei mitään ongelmia.vähän jäänestoo tankkiin ja antaa koneen vähän lämmetä ennen liikkeelle lähtöö.

   • Mistäs löytys hyvät nastarenkaat gileran runner pure jettiin vm.-05? Ja kyseisessä laitteessa on pelkkä sähköstartti nii onko mitään toivoo saada pakkasella käyntiin, on kuitenki suorasuihku joten pitäs(?) lähtee hyvin talvellakin.


   • scooter kirjoitti:

    Mistäs löytys hyvät nastarenkaat gileran runner pure jettiin vm.-05? Ja kyseisessä laitteessa on pelkkä sähköstartti nii onko mitään toivoo saada pakkasella käyntiin, on kuitenki suorasuihku joten pitäs(?) lähtee hyvin talvellakin.

    yli 2 asteen pakkaset niin ei toivoakaan että sähköllä lähtisi.


   • joopajo kirjoitti:

    yli 2 asteen pakkaset niin ei toivoakaan että sähköllä lähtisi.

    äske broidi lähti zoner -06-07 yli 7000km ajettu, mitä tääl hesas on nyt -13 pakkasta niin sähköstartilla....


   • joopajo kirjoitti:

    yli 2 asteen pakkaset niin ei toivoakaan että sähköllä lähtisi.

    Kyllä se vaan aamulla lähti kuin palmun alta ihan napista painamalla. Lämpötila -12.
    Tankissa 95sta ilman mitään tenuja. Täysin vakio 2-tahti peli.


  • Kyl itellä iha hyvin pystyy ajaan. On tuommonen vähän piristetty vehe. Kulkee n.100 km/h ja lähtee kuin tykinkuula. Silti hyvin pääsee talvella. Nastat vaan tahtoo kulua koska kiertää niin perkeleesti ja sutii sitäki enemmän :/. Mut siinä joskus meinaa vähän heitellä jos on vauhtia 80-90km/h peilijäällä ja siinä vielä vasta satanut lumi päällä.

  • Kauppareissulta 11 kilsaa ja pakkasta -18 astetta. Kunnon ajokamat ja tankkin tenu - niin ei ongelmaa. Kokoajan meinas visiiri jäätyä hengityshuuruista mut sit vaan visiiri auki ja silloin kypäränsilkkihuppu pelasti. Mut hyvär renkaat ja muutenkin vermeet kunnossa ja -20 ja kirkas aurinkoinen kesäpäivä voi ollakkin miellyttävä ajokeli...

  • Pakkaset hellittää, aika kokeilla josko siellä taas tarkenis taiteilla polanteilla.

   • Ei ollut hauskaa ollenkaan. Lumimössö ja polanteet on myrkkyä skootterille. No eipä sitä talveen ole varmasti suunniteltukaan.


  • Ajoin yhden talven 4t skootterilla ja ongelma oli lähinnä käyntiin lähtö -10 asteessa tuntia kauempaa kun ei seisottanut sai käyntiin ja yli -20 pakkasissa ei sammuksissa 15 minuuttia kauemmin, Tammikuussa kävin alle -10 asteen pakkasella Kuopiossakin jonne runsas 100km suuntaansa ei mitään ongelmia.
   Lämmintä vain päälle ja hyvät nastarenkaat.
   Nyt on käytössä 2t skootteri ensimmäistä talvea ja käyntiinlähtö on pikkupakkasilla ollut kuin kesällä, saa sitten nähdä miten yli -20 pakkasissa, toki kaasuttimen pääsuutin tuli vaihdettua 10 numeroa suuremmaksi.

  • Itse ajoin talven skootterilla kun olin 15v ja täytin keväällä 16 skootterin ollessa mopona. Minulla oli sportti malli katurenkaineen jotka oli aika liukkaat mutta kyllä silti pääsi paikasta toiseen ja viriteltynä oli mukava laitella perää sivuille.

   Jos on varaa niin suosittelen harkitsemaan nastarenkaita ainakin jos niitä saa omaan malliin sopivina. Jotain lämpövarusteita kannattaa myös harkita.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   174
   6161
  2. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   350
   5075
  3. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   378
   1591