Terve. Piti laittaa oma topic, ois kuitenkin hukkunu tonne edelliseen.
Eli elkää nyt enää jaksako tota vanhaa paskanjauhantaa tuosta hanmoodosta. Homodo- hankimodo- tiesmitä nimittelyä. Harrastajia ilveillään lapsiksi ja muutenkin koko touhua joksikin lumotun kakaralauman leikkimiseksi.
Eiköhän se oo laji siinä missä muutkin. Ei oo vaparia, mutta eipä yritäkään olla, vaan omanlaisensa laji. Siinä se minusta onnistuukin. Onhan siellä paskoja treenaajiakin vaikka kuinka mutta voi veljet, on niitä vellipusseja ihan samalla mitalla muissakin piireissä.
Mitä ite oon lajin heppujen touhua seurannut vierestä täällä omassa kaupungissani, niin ihan pätevältä se meno näyttää. Joukossa on myös muutama varsin taitava kaveri ja ihan mukavaa ja jalat maassa sakkia ne kaikki on mitä oon rupatellu. Virheitä ja scheissee on lajihistoriassa kyllä mutta mennyt on mennyttä ja tietääkseni laji kehittyy kuitenkin koko ajan. siihenkään ei moni pysty.
eli antakaa olla jo... Kunnioittakaa myös niitä naapuritatamin vääntäjiäkin, vaikkei laji ehkä oma oliskaan!!
Elkää nyt jaksako
22
7697
Vastaukset
- grh
Mutta lajin epäkohdista puhuminen ja niiden korjaaminen kehittävät lajia. Totta kai provoilut sekä suoranainen panettelu ovat perseestä, mutta lajissa on suuria epäkohtia jotka on karsittava, muuten lajin maine on ja pysyy huonona. Itse pidän HMD:stä, se on suurin syy miksi lajia harrastan vaikka välillä Opettajan touhu pistääkin vituttamaan, varsinkin kun luki tuon edellisen viestiketjun esimerkkejä hänen sitoutumisestaan. Itse olen myös huomannut tähän samaan ilmiöön, olen kuitenkin ollut hänen leireillään väh. 20 kertaa.
- kewar
juuh samaa mieltä. vikoja lienee mutta kai ne niitä nykyään jopa korjailee. kyllä mun rispektit ansaitsee jokainen lajiansa kovaa reenaava. niitä oon myös hmdpukupäällä nähnyt ;)
- ent. harrastaja
Hyviä puolia löytyy kaikista lajeista.
Esim. Hyviä puolia HMD:stä 3 vuoden kokemuksella:
Hyvää kuntoilua
Parantaa notkeutta ja kropan hallintaa
Oppii näyttäviä temppuja esim. korkeita erikoispotkuja, hyppykaatumistekniikoita yms.
Koska notkeus paranee toimii hyvänä pohjana muihin lajeihin.
näytöstekniikat (hyvä pohja jos toiveammatti on esim.näyttelijä) :)
No ei vaan kai niistä hyötyä on/oli ainakin... lajin kehittäjälle ja lajin markkinoinnille.
Miinuksiakin löytyy, kuten kaikista lajeista kun oikein aletaan kaivamaan...
Tuo rahastaminen oli ehkä enemmän alkuaikojen vitsaus, joka on lajin kehittyessä ilmeisesti jo paljon vähentynyt. Kertoi ehkä enemmän kulttuuri-eroista kuin ahneudesta.
Selkeä ongelma on se, ettei Suomalainen peruskankea pertti perusjätkä tahdo pystyä omaksumaan tekniikkaa, joka yhdistää pehmeyden ja räjähtävän voiman. Ilmeisesti tästä syystä tekniikaltaan suoraviivaisemmissa lajeissa kehitys on näkyvämpää / nopeampaa ja ne soveltuvat monelle paremmin.
Meillä oli aikanaan treeneissä joitakin entisiä erään karate-tyylisuunnan harrastajia, jotka pärjäsivät esim. sparri-treenissä erittäin hyvin. Olivat jopa ylivoimaisia muihin nähden. Nämä samat kaverit olivat fyysisiltä ominaisuuksiltaan kuitenkin kuin tyypillisen HMD harrastajan irvikuvia ja kyllästyivät nopeasti "pehmeisiin" harjoituksiin. - korvauksella
mestarinne tulisi pitämään seminaaria vaikkapa hapkido, taekwondo tai hoi jeon moo sool -harrastajille? Mainostetun ylivertaisen tekniikan oppimisestta voisimme maksaa pyydetyn summan...
- dsa
Kuka sitä hanskia muuten jollain tavalla ylivertaiseksi on mainostanut? Joku trollipeikko täällä vai? Ota siitä onkeesi sitten.
Lajit on lajeja. Jos haluaa hanmoodosännöillä pärjätä niin on se sitten varmaankin aika kova laji.
- itsekin
lajisi lähinnä taitamattoman räpeltäjän rahastukseksi
- ghghg
Sen jälkeen kun saadaan jonkin järkevä vastaus esim. hanmoodon perustajan mainostettuihin taekwondo daneihin niin alan ehkä kunnioittaa lajia enemmän.
Hanmoodo porukalla on ollut vuosia aikaa selvittää tätä huhua. En tiedä onko kyse saamattomuudesta ja uskalluksen puutteesta.
Tämä on tietysti vain mun mielipiteeni... - Harjoitteluhistoria
ghghg kirjoitti:
Sen jälkeen kun saadaan jonkin järkevä vastaus esim. hanmoodon perustajan mainostettuihin taekwondo daneihin niin alan ehkä kunnioittaa lajia enemmän.
Hanmoodo porukalla on ollut vuosia aikaa selvittää tätä huhua. En tiedä onko kyse saamattomuudesta ja uskalluksen puutteesta.
Tämä on tietysti vain mun mielipiteeni...Opettaja Young Suk syntyi vuonna 1954 Etelä-Koreassa lähellä Iksan-sin kaupunkia, joka sijaitsee noin neljän tunnin matkan päässä Seoulista. Hänen kaikki veljensä harrastivat itsepuolustustaitoa. Young Suk sai ensimmäisen mustan vyönsä Taekwondossa vuonna 1969. Hän suoritti dan arvon Ji Do-Kwanille, joka on yksi seitsemästä Kwan -tyylisuunnasta. Muita Kwan tyylisuuntia olivat tuolloin Oh Do-Kwan, Jong Do-Kwang, Chung Do-Kwan, Song Mu-Kwan, Han Mu-Kwan ja Mu Do-Kwan.
Korean poliittisen voiman painostuksesta kaikki Kwan-tyylisuunnat haluttiin yhdistää yhdeksi lajiksi ja tämän seurauksena perustettiin Korean Tae Soo Do-liitto vuonna 1961. Liitto muutti myöhemmin nimensä Korean Taekwondoliitoksi vuonna 1965. Vaikka Kwanit kuuluivat Korean Taekwondoliittoon, jokainen Kwan -tyylisuunta piti yhä itse omat vyökokeensa ja piti yllä omaa jäsenrekisteriään. Kwan -tyylisuuntien toiminta loppui käytännössä vasta vuonna 1978, jolloin Korean Taekwondoliitosta tuli täysivaltainen ja kaikkien korealaisten Taekwondo-harrastajien organisaatio. Tänäkin päivänä Korean Taekwondo-liitto ottaa vastaan korealaisten dan arvot. Maailman Taekwondoliitto perustettiin vuonna 1973 ja sen päämajan Kukkiwonin toiminta aloitettiin jo vuonna 1972. Koreaa lukuunottamatta kaikkien muiden maiden dan arvot rekisteröidään Kukkiwoniin.
Ji Do-Kwanissa oli vuoteen 1978 saakka suurmestarina Joong Uh Lee, jolle opettaja Young Suk suoritti vyöarvonsa. Ji Do-Kwan ja myös muutkin Kwanit lähettivät jäsentensä dan -suoritteet Korean Taekwondoliitolle (Korean Taekwondo Association) vuoteen 1978 saakka. Tämän jälkeen dan arvot on suoritettu suoraan Korean Taekwondoliitolle. Opettaja Young Suk harjoitteli yliopistossa opiskeluaikanaan Taekwondoa Ji-Do Kwanin mestarin Joong Uh Leen salilla Seoulissa.
Lukioikäisenä Young Suk harjoitteli Taekwondoa veljensä valmentaman Taekwondo-ryhmän kanssa taitojensa ja kuntonsa ylläpitämiseksi. Lukion suorittamisen jälkeen hän opiskeli Soon Kyoung Kwanin yliopistossa pääaineenaan korean kieli. Parin vuoden yliopisto-opintojen jälkeen opettaja Young Suk lähti armeijaan, joka kesti yli kolme vuotta. Korean armeijassa Taekwondo on pakollinen harjoittelumuoto.
Armeijan jälkeen Young Suk palasi opintojensa pariin. Yliopistosta valmistumisen jälkeen hänestä tuli korean kielen opettaja. Hän toimi opettajana kolme vuotta. Vuonna 1986 Young Suk muutti Suomeen opettamaan itsepuolustustaitoa, mikä antoi hänelle mahdollisuuden omistautua Moo Do-elämälle. Suomeen tullessaan hänellä oli viiden danin musta vyö Taekwondossa.
Vuonna 1989 opettaja Young Suk perusti oman lajinsa Han Moo Don. Han Moo Don toiminta aloitettiin ensimmäisenä Kauhavalla, jonka jälkeen toiminta laajeni muihin Etelä-Pohjanmaan kaupunkeihin. Opettaja Young Suk halusi Han Moo Don olevan monipuolinen ja kaikille ihmisille sopiva itsepuolustuslaji. Lajin aloittamisvaiheessa Young Sukin osaamiseen vaikutti korealaisista Moodo-lajeista eniten Taekwondo.
Suomeen saavuttuaan Young Suk ryhtyi itsepuolustustaidon ammattiopettajaksi, mikä mahdollisti täysipäiväisen harjoittelun ja lajiin panostamisen. Kehittääkseen lajia monipuolisemmaksi ja laajentaakseen omia taitojaan Young Suk aloitti 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa useiden uusien itsepuolustuslajien harrastamisen.
Young Sukin itsensä mukaan hänelle itselleen merkittävin uusi laji oli Hoi Jeon Moo Sool, jonka hän aloitti 1980- ja 1990- lukujen taitteessa. Hän harjoitteli sitä lajin perustajan, suurmestari Myoung Jae Okin salilla. Hänen opastuksellaan Young Sukin taidot kehittyivät nopeasti ja yhteistyötä suurmestarin kanssa jatkettiin tuomalla Hoi Jeon Moo Sool Suomeen vuonna 1991. Suurmestari Myoung Jae Okin ehtona lajin maahantuomiselle oli se, että Suomen pääopettajalla piti olla ylemmän opettajan taidot ja arvo. Opettaja Young Suk aloitti Hoi Jeon Moo Sool toiminnan Suomessa suurmestarin myöntämällä kuuden danin mustan vyön arvolla. Myöhemmin hänen vastuutaan lisättiin ja hänestä tuli Euroopan alueen pääopettaja.
Koska Hoi Jeon Moo Sool perustuu pehmeisiin ja ympyräliikkeisiin, Young Suk halusi opiskella myös muita samankaltaisia lajeja. Vuonna 1992 hän aloitti Taichin harjoittelun. Opettaja Young Suk harjoitteli Taichia Chan Leen kanssa. Mestari Chan Lee on Korean paras Taichi-taitaja ja Korean Taichi -liiton perustaja ja varapuheenjohtaja. Mestari Chan Leen ehdotuksesta Young Suk harjoitteli myös Kung Fua.
Vuonna 1992 Young Suk aloitti myös miekkailutaitojensa syventämisen harjoittelemalla korealaista miekkailutaitoa He Dong Kumdossa. Samalla hän jatkoi Hoi Jeon Moo Sool-miekkailutaidon harjoittelua, jossa hän on saavuttanut viidennen danin mustan vyön vuonna 1996. Hoi Jeon Moo Soolin suurmestari Myoung Jae Ok ajattelee, että käsi-, jalka- ja asetekniikat ovat eri tekniikkaosa-alueita ja niissä suoritetaan omat dan arvonsa.
Vuonna 1992 opettaja Young Suk suoritti kuudennen danin Taekwondossa. Vuonna 1994 hän aloitti Ki Cheon Mun, joka on perinteinen korealainen buddhalaisen munkin kehittämä terveys- ja itsepuolustuslaji. Vuonna 1996 suurmestari Myoung Jae Ok korotti opettaja Young Sukin dan-arvon seitsemäksi. Perusteena olivat hyvät taidot ja Suomessa menestyksekkäästi onnistuneet maailmanmestaruuskilpailut.
Opettaja Young Suk on aina arvostanut ottelemista. Tästä syystä hän aloitti painin vuonna 1998 ja nyrkkeilyn vuonna 2000. Painia opettaja Young Suk on harjoitellut muun muassa Seoulin urheilulukiolaisten painiryhmän kanssa. Heidän valmennustaan pidetään Korean parhaana. Tästä koulusta on tullut korean ja maailmanmestareita. Nyrkkeilyä hän harjoitteli maailmanmestari Moon Soon Gilin salilla. Moon Soon Gil on voittanut WMA:n ja WBC:n maailmanmestaruustittelit vuosina 1988-1990. WMA:n mestaruutta hän puolusti kolme kertaa ja WBC:n kymmenen kertaa.
Näistä lajeista saatujen kokemuksien ja omien näkemystensä pohjalta Young Suk on kehittänyt ja kehittää yhä Han Moo Do-harjoittelujärjestelmää, joka on tehokas ja yksinkertainen. Ensisijaisesti Han Moo Do kehittää fyysistä voimaa ja vartalonhallintaa sekä parantaa keskittymiskykyä. Young Suk on huomannut, että lajista riippumatta parhailla harrastajilla on muita parempi vartalonhallinta ja reaktiokyky. Taitavien harrastajien liikkeet ovat pehmeitä ja sulavia. Voittajaksi selviytyvät yleensä ne, jotka ovat rauhallisia ja henkisesti tasapainoisia. Mestaritasolle päässeet henkilöt noudattavat terveellistä elämäntapaa ja harjoittelevat aktiivisesti. Han Moo Do on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista itsepuolustuslajeista. Syksyllä 2003 avattiin ensimmäiset Han Moo Do seurat myös Norjassa. Ruotsissa toiminta käynnistetään vuoden 2004 alussa. - Hekka
ghghg kirjoitti:
Sen jälkeen kun saadaan jonkin järkevä vastaus esim. hanmoodon perustajan mainostettuihin taekwondo daneihin niin alan ehkä kunnioittaa lajia enemmän.
Hanmoodo porukalla on ollut vuosia aikaa selvittää tätä huhua. En tiedä onko kyse saamattomuudesta ja uskalluksen puutteesta.
Tämä on tietysti vain mun mielipiteeni...Kokeile vaikka Googlella, http://www.google.fi
Hae esim. näillä sanoilla: Opettaja Young Sukin harjoitteluhistoria - kuh
Harjoitteluhistoria kirjoitti:
Opettaja Young Suk syntyi vuonna 1954 Etelä-Koreassa lähellä Iksan-sin kaupunkia, joka sijaitsee noin neljän tunnin matkan päässä Seoulista. Hänen kaikki veljensä harrastivat itsepuolustustaitoa. Young Suk sai ensimmäisen mustan vyönsä Taekwondossa vuonna 1969. Hän suoritti dan arvon Ji Do-Kwanille, joka on yksi seitsemästä Kwan -tyylisuunnasta. Muita Kwan tyylisuuntia olivat tuolloin Oh Do-Kwan, Jong Do-Kwang, Chung Do-Kwan, Song Mu-Kwan, Han Mu-Kwan ja Mu Do-Kwan.
Korean poliittisen voiman painostuksesta kaikki Kwan-tyylisuunnat haluttiin yhdistää yhdeksi lajiksi ja tämän seurauksena perustettiin Korean Tae Soo Do-liitto vuonna 1961. Liitto muutti myöhemmin nimensä Korean Taekwondoliitoksi vuonna 1965. Vaikka Kwanit kuuluivat Korean Taekwondoliittoon, jokainen Kwan -tyylisuunta piti yhä itse omat vyökokeensa ja piti yllä omaa jäsenrekisteriään. Kwan -tyylisuuntien toiminta loppui käytännössä vasta vuonna 1978, jolloin Korean Taekwondoliitosta tuli täysivaltainen ja kaikkien korealaisten Taekwondo-harrastajien organisaatio. Tänäkin päivänä Korean Taekwondo-liitto ottaa vastaan korealaisten dan arvot. Maailman Taekwondoliitto perustettiin vuonna 1973 ja sen päämajan Kukkiwonin toiminta aloitettiin jo vuonna 1972. Koreaa lukuunottamatta kaikkien muiden maiden dan arvot rekisteröidään Kukkiwoniin.
Ji Do-Kwanissa oli vuoteen 1978 saakka suurmestarina Joong Uh Lee, jolle opettaja Young Suk suoritti vyöarvonsa. Ji Do-Kwan ja myös muutkin Kwanit lähettivät jäsentensä dan -suoritteet Korean Taekwondoliitolle (Korean Taekwondo Association) vuoteen 1978 saakka. Tämän jälkeen dan arvot on suoritettu suoraan Korean Taekwondoliitolle. Opettaja Young Suk harjoitteli yliopistossa opiskeluaikanaan Taekwondoa Ji-Do Kwanin mestarin Joong Uh Leen salilla Seoulissa.
Lukioikäisenä Young Suk harjoitteli Taekwondoa veljensä valmentaman Taekwondo-ryhmän kanssa taitojensa ja kuntonsa ylläpitämiseksi. Lukion suorittamisen jälkeen hän opiskeli Soon Kyoung Kwanin yliopistossa pääaineenaan korean kieli. Parin vuoden yliopisto-opintojen jälkeen opettaja Young Suk lähti armeijaan, joka kesti yli kolme vuotta. Korean armeijassa Taekwondo on pakollinen harjoittelumuoto.
Armeijan jälkeen Young Suk palasi opintojensa pariin. Yliopistosta valmistumisen jälkeen hänestä tuli korean kielen opettaja. Hän toimi opettajana kolme vuotta. Vuonna 1986 Young Suk muutti Suomeen opettamaan itsepuolustustaitoa, mikä antoi hänelle mahdollisuuden omistautua Moo Do-elämälle. Suomeen tullessaan hänellä oli viiden danin musta vyö Taekwondossa.
Vuonna 1989 opettaja Young Suk perusti oman lajinsa Han Moo Don. Han Moo Don toiminta aloitettiin ensimmäisenä Kauhavalla, jonka jälkeen toiminta laajeni muihin Etelä-Pohjanmaan kaupunkeihin. Opettaja Young Suk halusi Han Moo Don olevan monipuolinen ja kaikille ihmisille sopiva itsepuolustuslaji. Lajin aloittamisvaiheessa Young Sukin osaamiseen vaikutti korealaisista Moodo-lajeista eniten Taekwondo.
Suomeen saavuttuaan Young Suk ryhtyi itsepuolustustaidon ammattiopettajaksi, mikä mahdollisti täysipäiväisen harjoittelun ja lajiin panostamisen. Kehittääkseen lajia monipuolisemmaksi ja laajentaakseen omia taitojaan Young Suk aloitti 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa useiden uusien itsepuolustuslajien harrastamisen.
Young Sukin itsensä mukaan hänelle itselleen merkittävin uusi laji oli Hoi Jeon Moo Sool, jonka hän aloitti 1980- ja 1990- lukujen taitteessa. Hän harjoitteli sitä lajin perustajan, suurmestari Myoung Jae Okin salilla. Hänen opastuksellaan Young Sukin taidot kehittyivät nopeasti ja yhteistyötä suurmestarin kanssa jatkettiin tuomalla Hoi Jeon Moo Sool Suomeen vuonna 1991. Suurmestari Myoung Jae Okin ehtona lajin maahantuomiselle oli se, että Suomen pääopettajalla piti olla ylemmän opettajan taidot ja arvo. Opettaja Young Suk aloitti Hoi Jeon Moo Sool toiminnan Suomessa suurmestarin myöntämällä kuuden danin mustan vyön arvolla. Myöhemmin hänen vastuutaan lisättiin ja hänestä tuli Euroopan alueen pääopettaja.
Koska Hoi Jeon Moo Sool perustuu pehmeisiin ja ympyräliikkeisiin, Young Suk halusi opiskella myös muita samankaltaisia lajeja. Vuonna 1992 hän aloitti Taichin harjoittelun. Opettaja Young Suk harjoitteli Taichia Chan Leen kanssa. Mestari Chan Lee on Korean paras Taichi-taitaja ja Korean Taichi -liiton perustaja ja varapuheenjohtaja. Mestari Chan Leen ehdotuksesta Young Suk harjoitteli myös Kung Fua.
Vuonna 1992 Young Suk aloitti myös miekkailutaitojensa syventämisen harjoittelemalla korealaista miekkailutaitoa He Dong Kumdossa. Samalla hän jatkoi Hoi Jeon Moo Sool-miekkailutaidon harjoittelua, jossa hän on saavuttanut viidennen danin mustan vyön vuonna 1996. Hoi Jeon Moo Soolin suurmestari Myoung Jae Ok ajattelee, että käsi-, jalka- ja asetekniikat ovat eri tekniikkaosa-alueita ja niissä suoritetaan omat dan arvonsa.
Vuonna 1992 opettaja Young Suk suoritti kuudennen danin Taekwondossa. Vuonna 1994 hän aloitti Ki Cheon Mun, joka on perinteinen korealainen buddhalaisen munkin kehittämä terveys- ja itsepuolustuslaji. Vuonna 1996 suurmestari Myoung Jae Ok korotti opettaja Young Sukin dan-arvon seitsemäksi. Perusteena olivat hyvät taidot ja Suomessa menestyksekkäästi onnistuneet maailmanmestaruuskilpailut.
Opettaja Young Suk on aina arvostanut ottelemista. Tästä syystä hän aloitti painin vuonna 1998 ja nyrkkeilyn vuonna 2000. Painia opettaja Young Suk on harjoitellut muun muassa Seoulin urheilulukiolaisten painiryhmän kanssa. Heidän valmennustaan pidetään Korean parhaana. Tästä koulusta on tullut korean ja maailmanmestareita. Nyrkkeilyä hän harjoitteli maailmanmestari Moon Soon Gilin salilla. Moon Soon Gil on voittanut WMA:n ja WBC:n maailmanmestaruustittelit vuosina 1988-1990. WMA:n mestaruutta hän puolusti kolme kertaa ja WBC:n kymmenen kertaa.
Näistä lajeista saatujen kokemuksien ja omien näkemystensä pohjalta Young Suk on kehittänyt ja kehittää yhä Han Moo Do-harjoittelujärjestelmää, joka on tehokas ja yksinkertainen. Ensisijaisesti Han Moo Do kehittää fyysistä voimaa ja vartalonhallintaa sekä parantaa keskittymiskykyä. Young Suk on huomannut, että lajista riippumatta parhailla harrastajilla on muita parempi vartalonhallinta ja reaktiokyky. Taitavien harrastajien liikkeet ovat pehmeitä ja sulavia. Voittajaksi selviytyvät yleensä ne, jotka ovat rauhallisia ja henkisesti tasapainoisia. Mestaritasolle päässeet henkilöt noudattavat terveellistä elämäntapaa ja harjoittelevat aktiivisesti. Han Moo Do on tällä hetkellä yksi Suomen suurimmista itsepuolustuslajeista. Syksyllä 2003 avattiin ensimmäiset Han Moo Do seurat myös Norjassa. Ruotsissa toiminta käynnistetään vuoden 2004 alussa.Onko Pohjanmaalla noin paljon erilaisia korealaisia ammattiopettajia vai missä maestro heidän kanssaan harjoitteli? Vai muuttiko välillä pois Suomesta? Näinhän niitä legendoja saadaan syntymään. Käy kerran viikonloppuleirillä Jenkeissä ja tule takaisin Inosanon pitkäaikaisena oppilaana.
- morken
kuh kirjoitti:
Onko Pohjanmaalla noin paljon erilaisia korealaisia ammattiopettajia vai missä maestro heidän kanssaan harjoitteli? Vai muuttiko välillä pois Suomesta? Näinhän niitä legendoja saadaan syntymään. Käy kerran viikonloppuleirillä Jenkeissä ja tule takaisin Inosanon pitkäaikaisena oppilaana.
Oleskeli touko-syyskuun Koreassa.
- Rahat mulle, vyö sulle
Hekka kirjoitti:
Kokeile vaikka Googlella, http://www.google.fi
Hae esim. näillä sanoilla: Opettaja Young Sukin harjoitteluhistoriaEntäs nämä väitteet, että suomalaista tkd-porukkaa oli 80-luvulla Koreassa, jossa heidän autokuskinaan oli kyseinen Suk (taisi olla eri nimellä vielä tuolloin), jolla oli 1. danin musta. Pian tämän jälkeen hän oli ilmestynyt Suomeen 5. danin musta vyö laukusta roikkuen. Kai se sitten on jonkun pikakurssin käynyt...
- xcxcxc
Rahat mulle, vyö sulle kirjoitti:
Entäs nämä väitteet, että suomalaista tkd-porukkaa oli 80-luvulla Koreassa, jossa heidän autokuskinaan oli kyseinen Suk (taisi olla eri nimellä vielä tuolloin), jolla oli 1. danin musta. Pian tämän jälkeen hän oli ilmestynyt Suomeen 5. danin musta vyö laukusta roikkuen. Kai se sitten on jonkun pikakurssin käynyt...
Miksi Sukin vyöarvoista enää kysellään kun valta-osa porukasta tietää ettei danit pidä paikkaansa.
Suk ei taida enää mainostaa taekwondon danejaan missään, mutta ei voi todellista arvoankaan meriitteihinsä julkaista, koska aiemmin oli puhunut satuja. Suk ei ole taekwondon kanssa missään tekemisissä enää joten asiaa on turha jatkaa.
HJMS:n dan arvot Sukilla myös melko korkeat, mutta pitäähän uuden lajin kehittäjällä olla meriittejä ollakseen uskottava. Miksi näihin arvoihin ei kukaan puuttunut. Ei, koska suomessa ei kyseistä lajia ollut. Usein uuden lajin tuojalla on pohjaa muista lajeista saadakseen nopeammin opettajan arvon uuteen lajiin. Sukilla ei pohjaa kovin paljon ollut jos ei toisin todisteta. Sukin kaltainen opettaja kerää puoleensa harrastajia jotka eivät tiedä kovin paljoa kamppailusta.
Hanmoodo on kivaa harrastaa ja kerää puoleensa kivoja harrastajia jotka tykkäävät hanmoodoilla.
Hanmoodo on Sukin kehittämä laji.
- HMD sm-hopeaa 2010
joo, haistakaa kaikki lajia vastustavat hattua ja vetäskää pipo päähän.
Lajista ei tee huonoa se, että harrastajat on umpilaiskoja, eikä edes mielestäni se, että opettaja olisi tekaissut vyöarvonsa (mitä kyllä mielestäni Young Sukin kohdalla en usko vaikka kovasti kuinka moni yrittää väittää mitä tahansa) kunhan TIETÄÄ MITÄ TEKEE JA OPETTAA JA OSAA SEN VATUN ASIANSA!!!
Itse lajia melkein 4 vuotta harrastaneena kuvittelen jo ymmärtäväni mikä sen idea ja pointti on, enkä tunne tosiaan tulleeni rahastetuksi tai huijatuksi. Seura toverini ovat mahtavia, ja treeneissä osataan ottaa tosissaankin.
kaikissa lajeissa on plussansa ja heikkoutensa, sen kanssa vaan pitää oppia elämään. Sitä paitsi yleensä eniten asioita kritisoivat ne jotka eivät tiedä mitään mutta luulevat tietävänsä ja ne jotka ovat liian kateellisia, että kertoisivat totuuden.
Jos laji antaa hyvän harrastuksen ja siihen uskoo, onko sillä mitään väliä mitä lajin historiassa on tapahtunut?- Jido :)
"Entäs nämä väitteet, että suomalaista tkd-porukkaa oli 80-luvulla Koreassa, jossa heidän autokuskinaan oli kyseinen Suk (taisi olla eri nimellä vielä tuolloin), jolla oli 1. danin musta. Pian tämän jälkeen hän oli ilmestynyt Suomeen 5. danin musta vyö laukusta roikkuen".
Muistan myös tämän väitteen kun kyseinen Suk oli porukalle kertonut myös harrastaneensa taekwondoa ja omaavansa 1 dan arvon lajissa. Tämä väite hämentää uskomuksia aika lailla. Jos kyseessä olisi väärinkäsitys, se olisi pitänyt korjata jo kauan sitten. Han Moo doa vastaan minulla ei ole mitään, se on oma lajinsa ja varmasti kehittynyt paljon vuosien varrella. Ikävää on, että menneisyyden varjot lyövät vieläkin lokaa lajin päälle. Taekwondon (Kukkiwon) dan-arvoissa "hyppiminen" on harvinaista. On mahdollista jossain poikkeustapauksessa hypätä yksi dan arvo, mutta silloin perusteena on merkittävät saavutukset lajin parissa kisoissa ja lisäksi esim. lajin aloittaminen uudella mantereella jne..mutta silloinkaan ei hypätä 1 danista 5 daniin. Tietysti joku mestari on voinut oman näkemyksensä perusteella myöntää korkeamman dan arvon lahjakkaalle oppilaalleen, joka jatkaa lajia uudella mantereella ja kehittää toimintaa, mutta tuskin silloin dan -arvot ovat virallisia Kukkiwonin arvoja. Ne arvot voidaan kai vahvistaa yksitellen kun aika tulee täyteen, mutta ei suoraan yhdellä kertaa ennen aikojaan.
Aikoinaan Suomen taekwondoliitossa tapahtui seuraavaa. Lajin maahantuoja erotettiin liitosta, jonka suhteet Kukkiwoniin olivat hetken katkolla. Silloin liitto myönsi omia dan-arvoja, eikä niitä noteerattu Kukkiwonissa. Myöhemmin asiaan tuli korjaus, mutta esim. 2 tai 3 danin omaava harrastaja ei saanut Kukkiwonista samaa arvoa vaan piti olla ensin 1 dan ja suorittaa danit vaaditussa aikajärjestyksessä.
Koreassa 1 dan ei ole mitenkään erityinen saavutus Taekwondossa, koska lajia harrastetaa niin paljon ja kuuleman mukaan moni suorittaa danin armeijassa. Joku selitys tälle Sukin dan arvojen yhdestä danista viiteenkin varmaan on. Jos korkea-arvoinen mestari on myöntänyt korkeamman dan arvon jollekkin sopivaksi katsomalleen henkilölle, se on sitten myöntänyt. Ne arvot vahvistetaan vuosien varella sitten yksi kerrallaan Kukiwonissa jos halutaan Kukkiwonin hyväksymistä arvoista puhua. Suk kun ei taekwondoa edes opeta, niin miksi ihmeessä piti saada korkeammat arvot lajissa? Oliko kyse uskottavuudesta uuden lajin kehittäjänä vai siitä, että tosiaankin hänelle oli myönnetty 5 dan taekwondossa?
Toinen esimerkki korkeammasta dan-arvosta. Aikoinaan harjoittelin Jenkkilässä Taekwondoa ja tapasin suhteellisen nuoria, mutta lahjakkaita korealaisia harrastajia, jotka harjoittelivat läheisen (sukulaisen) Mestarin salilla. Näillä nuorilla oli kirjaillut mustat vyöt joista joillakin 3-4 dan arvo. Virallinen Kukkiwonin arvo oli kuitenkin 1-2 dan ja kertoivat sen rehellisesti. Kertoivat myös arvon vahvistettavan Kukkiwonissa kun aika tulee täyteen. Nämä nuoret harjoittelivat päivittäin ja olivat todella lahjakkaita. Ehkä ns salivyöarvo oli myös porkkana. He osasivat kaiken vaadittavan epäviralliseen vyöarvoonsa ja opettelivat jo seuraavan tason liikesarjoja, sekä kilpailivat aktiivisesti. En nähnyt tässä mitään hämärää, se oli vain yhden koulun tapa toimia.
Hoi Jeon Moo Sool taustastakin on niin monelaisia juttuja ollut. Jos kyseessä on lajin pioneeri maassa, jolla on pohjaa kamppailulajeista ja kykyjä, silloin usein pioneerille on myönnetty vähän korkeampi arvo, joka ylenee sitten lajin levittämisen ja sen eteen tehdyn työn myötä taitojen kehittyessä.
Tämä on täysin ymmärrettävää. Jokainen laji on syntynyt joskus ja sen kehittäjä on se Mestari, joka on arvojärjestelmän korkein. Toivon Han Moo doolle kaikkea hyvää ja asioiden selviävän.
- Kukkiwon 1. Dan
olen samaa mieltä.
- Judoka 69
Tuolla kattava historiikki Young Sukin veljestä, suurmestari Hwangista 9.dan, katsokaapa:
http://www.taekwondo-loppi.fi/index.php?section=10
- HMD harrastaja
Aika säälittävää ku pitää tapella nui tyhmästä asiasta....Oli tänää vyö koe ja kyllä se YS vaikutti osaavalta tyypiltä.
- anonymou
No mutta hei, jos koet oppivasi jotain niin ei se muilta pois ole. Kannattaa kuitenkin kokeilla muitakin lajeja ja pitää silmät auki.
- Hapkido
Varmasti parempaa kuin raudan nylkyttäminen salilla. Ehkä voima tukee lihaskuntoa, koska Hapkido on todella vaativa siinä mielessä. Todella hyvä laji
kehon hallintaan. - Anonyymi
Itse olen aikoinaan harrastanut Han moo doota suurmestari opettaja Young Suk ohjaamana Kokkolassa urheiluhallilla ja täytyy sanoa että Han moodo on tehokkain ja ylivoimasin laji mitä löytyy.....kiitos suuren opettajan Youn sukin :D
Itsellä oli oranssi vyö ja olisin suorittanut seuraavaksi violetin mutta jouduin lopettaa silloisten olosuhteiden takia lajin Han moo don ja se harmittaa yhä!!
mutta olen itse kokenu ja todistanut sen että kuinka tehokas laiji Han moodo on ja kuinka sen ansiosta mitä olen oppinut oon selvinnyt vaivatta vaikeista itsepuolustus tilanteista voittajana eli kaverit on jääny siihen ja minä olen saanut kävellä rauhassa pois eli kyllä sanon että ilman han moodoo ja sen mukana tuomaa taistelu taitoa ja lihas muistissa olevaa tekniikkaa ja osaamista en olis varmaa selvinny kovista ja todella pahoista paikoista.....ilman Han moo do tuomia taitoja ja lajin tekniikkaa mitä opein en olisi selvinny kyll todella todella pahoista tilanteista eli kiitos Han moo do ja Youn suk....Arvostan opettajaani ja suurmestaria kovasti ja pidän häntä yhtenä suurimpana esikuvanani hän on TODELLAKIN minulle edelleen Suurmestari isolla M:llä ja tulee olemaan :D :D - Anonyymi
Olen kuullut väitteen siitä kun Young Suk tuli Suomeen hänet olisi nimitetty Suomen taekwondo liiton maajoukkueen päävalmetajaksi. Ensimmäisissä harjoituksissa osa olisi kävelly ulos ja loputkin olisi kieltäytyneet yhteistyöstä harjoituseten jälkeen. Onko perää?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1394329- 892079
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap152051Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi661795Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541502Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1401491VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu1041375- 741276
- 981221
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181090