Hamsterin kesytys?

****

Minulla on kääpiöhamsteri (talvikko) ja se on vielä aika pieni, ollut minulla nyt n. 6 viikkoa. Se ei ole vieläkään käsikesy, olen yrittänyt kesyttää sitä, mutta melko tuloksetta.

Viime viikolla kuitenkin se yllätti minut ja ilmeisesti itsensäkin positiivisesti! Se otti ensimmäistä kertaa kädestäni herkkupalan! Edistysaskel meille molemmille!!! Olen kyllä käsittänyt että hamsteri ei ole oikeastaan mikään "kädessä pidettävä" lemmikki, mutta entinen hamsterini (syyrialainen) oli kädessä ihan kiltisti. Lähinnä ajattelin että siitä hamsterista saisi käsikesyn että sitä voisi siirrellä esim. kylpemään hiekkaan tai juoksemaan juoksupalloon.

Ovatko purut biojätettä?

7

2798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harriet Hamster

      Tee hamsterillesi palvelus: älä laita sitä juoksupalloon, vaan anna sen juosta vapaana (vaikkapa wc:n tai saunan lattialla) tai tee sille puuhaboksi sen sijaan. Juokupyörä hamsterin häkissä ajaa saman asian kuin pallo, paitsi turvallisemmin (hamsteri voi itse päättää milloin haluaa pois), sillä juoksupallossa ollessaan hamsteri ei näe "maisemia" (hajuaisti on se millä se suunnistaa --> muovipallo haisee muovipallolle), eikä täten nauti häkin ulkopuolella olosta millään lailla. On myös muita syitä, miksi hamsteria ei saisi laittaa juoksupalloon (loukkaantumisriski suuri törmätessä esim. seinään, hamsteri ei ymmärrä juoksupallon ideaa: etsii ulospääsyä --> pallo liikkuu uhkaavasti).

      Sitten varsinaiseen asiaan: talvikot eivät ole luonnostaan yhtä "käsikesyjä" kuin syyrialaiset, mutta niistäkin saa ajan mittaan sylissä juoksevan. Kokeile esimerkiksi häkin siivouksen yhteydessä laittaa se boksiin ja laita sitten käsi sinne ja odota kunnes hamsteri lähtee kiipeämään kättäsi pitkin pois pääsyn toivossa. Muuten jatka kädestä syöttämistä, niin että ensin hamsteri uskaltaa ottaa makupalan sormistasi, sitten pidät herkusta hieman pidempään kiinni ja lopulta koita laittaa herkku kämmenellesi ja kokeile uskaltaako hamsteri kiivetä siihen. Kun otat hamsterisi kädelle, pidä sitä kädellä vain lyhyitä aikoja aluksi (että se oppii luottamaan). Muuta en oikein osaa sanoa, mutta onnea yritykseen! Kesytys vie aina aikansa, oman syrkin kohdalla meni pari kuukautta (oli tosin jo aikuinen tullessaan meille eläinkaupasta).

    • candy94

      Moi!
      Me "kesytettiin" mun hamsu sylikesyksi niin, että
      otettiin häkin "yläosa" pois,jolloin jäljelle jäi vain muovilaatikko jossa on purut.
      Laitettiin kädet reunoille, jotta hamsu saa itse valita tuleeko sylkkyyn, ja kenen sylkkyyn.
      Niin se nyt on täydellisesti sylíkesy, koska tietää, etta saa valita tuleeko sylkkyyn vai ei. Toivottavasti tästä olis ees jotain apua. :)

    • Tiinu

      ovat biojätettä. :)

      Se on jo edistystä, jos hamsteri on ottanut ruokaa kädeltä. Sen jälkeen hamsu alkaa luottamaan nopeammin ja pian se on jo kesy. Kärsivällisyyttä vain tarvitaan, ettei hamsteri säikähdä hätäilystä.

      Siihen asti, kun hamsteri ei tule itse kädelle, voit siirtää sen esimerkiksi jollakin laatikolla tai putkella (muista peittää kantaessa molemmat päät).

    • ****

      Eiköhän näillä tiedoilla selvitä taas pidemmälle! Olen varautunut siihen että kesytys saattaa viedä aikaa, mutta en aio luovuttaa. Ennen minulla oli rottia ja ne kun ovat jonkin verran seurallisempia kuin hamsut, tyytyväinen kuitenkin olen valintaani!

      Hamsuthan kylpevät jos turkki on rasvainen, onko oikein laittaa hamsu isoon terraarioon, jossa on kylpyhiekkaa?

      • Harriet Hamster

        Kääpiöille n. viikoittainen kylvetys on hyväksi, ei kuitenkaan kannata jättää kylpyhiekka-astiaa häkkiin liian pitkäksi aikaa, koska liiallinen kylvetys ohentaa turkkia.


    • Talvikko24

      Mullakin on sama tilanne vaan hiukan vanhempi hamsu talvikko uros melkein käsikesy jauhomadon pala käelle ja siihen se tulee ihan ite auttaa kokeile ihmeessä!

    • Anonyymi

      Itse laitoin talvikkoni pieneen laatikkoon johon laitoin vähän purua ja laitoin käden sillatteesti että käveli käden päältä jotta tottuisi siihen miltä käsi tuntuu tein sitä noin 2-3pv noin 15min sitten koitin saada sen kiipeilemään kädellä ja se onnistuikin jo hyvin ja nytten voin aika hyvin ottaa sen käteen vaikka ei ole vielä kovinkaan kauaa minulla ollut ehkä on ollut noin 2-3viikkoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe