onko piirtämisen

taito

konsti? konsti siinä missä pyörällä ajo, tai puolivoltin tekeminen. Eli törmäsin betty edwardsin kirjaan luovan piirtämisen opas. Itse kun opin piirtämään vähän samoin kun betty edwards kirjassaan suosittelee. Katsoin kuvaa ja ajattelin, että jos ton piirrän teen sen kuten valokuvan filmi sen tekee. Tein ja tajusin olevani taiteilia. Silloin en ollut tietoinen bettyn tutkimuksista. Eli pitääkö paikkansa, että kuka vain voi oppia piirtämään, kun hoksaa miten katsoa?

12

1520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kannettu vesi

      että olet näppärä piirtäjä? Hyvä niinkin.
      Taiteilijalla on mielestäni myös sisäistä näkemystä, jota ei kirjasta opi.

    • Maalari_

      Kyllä sinä piirtämään opit, siitä ei ole epäilystäkään. Jokainen joka todella haluaa, oppii piirtämään. Sen jälkeen kun olet oppinut tekniikan, on paljon vaikeamman asian vuoro: Sinun on tehtävä piirroksia, jollaisia kukaan muu ei ole koskaan ennen tehnyt. Omaperäisiä, taiteellisia ja merkittäviä, persoonallisia. Teepä se. Vasta sen jälkeen voi ajatella olevansa taiteilija. Piirtämisen tekniikka on pelkkä apuväline, ei tavoite, ainakaan taiteilijalle.

      Ennen sitä on vain piirtäjä, joka kopioi todellisuutta, niinkuin valokuvan filmi. Sellaisilla piirtäjän taidoilla ei pääse edes taidekouluun, vaikka piirtäisi kuinka taitavasti.

      • selvennyksestä

        se mitä taiteeksi kutsumme on itsensä ilmaisua. Ymmärsin pointin, kun itsekkin ihalen valokuvamaisia sarjakuva hahmoja, jotka ovat piirretty viivapiirrustus tekniikalla. Niistä tekee kiehtovan, että kaikessa yksinkertaisuudessaan hahmoilla on luonne. Pidän kyllä kuvattaidetta vaikeana taide muotona, vaikka kuvan tekemistä helppona. Paremmin persoonaansa ilmaisee runoilla ja musiikin säveltämisellä.


      • vastauksesta

        nimimerkkisi maalari on siis vain apuväline. Olenkin miettinyt milloin voin nimittää itseäni taiteilijaksi. Terveisin taiteilija-piirtäjä, helvetin hyvä taiteilija!


    • uuden harrastuksen löytänyt

      Hei,
      Luin viestisi ja omista kokemuksistani voin kertoa sen verran, että ennen Bettyn kirjaa olin täysin tumpelo mitä piirtämiseen tulee. Kun ystäväni kysyi minua mukaansa piirustuskurssille, kiljaisin typertyneenä etten todellakaan KEHTAA sellaiselle osallistua. Sain sitten lahjaksi Betty Edwardsin luovan piirtämisen oppaan ja erittäin kiinnostuneena aloin tehdä kirjan harjoituksia. Ihan mieletöntä!!! Tuntuu kuin olisin löytänyt aivan uuden maailman; ensinnäkin se että piirustustaito löytyi niin nopeasti, ihan kuin joku olisi vetänyt pimennysverhot silmieni edestä. Toinen juttu oli kiva, kun kirjassa tosiaan selitettiin, miksi jotkut onnekkaat osaa piirtää ja toiset ei ja harjoitukset oli lisäksi niin mielenkiintoisia että niitä jaksoi tehdä. Varsinkin kun tuloksia näkyi niin nopeasti. Kirjan jälkeen olen osallistunut innolla taidekursseille ja jopa elävän mallin piirustuskurssille. Tosi kivaa!!!

      • Ette te oppaan avulla opi piirtämään taiteilijan tavalla. Ihmisellä, jokaisella on oma tyylinsä piirtää, ja taiteilijoilla oma, persnoonallinen käsitys kuvistaan, ja kuvat ovat omannäköisiä. Ette voi sanoa itteänne taiteilijaksi muutaman piirrustuskurssin ym. opusten peruustella. Ei sitä niin opi. Jotkut ovat luonnonlahjakkuuksia ja jotkut oppivat myöhemmin. Mutta ette te sitä taitoa kirjasta löydä.


      • jennib.
        punkchild kirjoitti:

        Ette te oppaan avulla opi piirtämään taiteilijan tavalla. Ihmisellä, jokaisella on oma tyylinsä piirtää, ja taiteilijoilla oma, persnoonallinen käsitys kuvistaan, ja kuvat ovat omannäköisiä. Ette voi sanoa itteänne taiteilijaksi muutaman piirrustuskurssin ym. opusten peruustella. Ei sitä niin opi. Jotkut ovat luonnonlahjakkuuksia ja jotkut oppivat myöhemmin. Mutta ette te sitä taitoa kirjasta löydä.

        Kyllä voi löytää kirjasta taidon. Edwardsin tekniikoilla piirtäjä kehittää oman persoonallisen tyylinsä. Piirustustaito on kuin balettia. Ensin opitaan perusteet ja sitten pikkuhiljaa päästään taitojen karttuessa luovempiin ilmaisuihin.


    • rtkk

      Kyllä taiteilijan pitää osata piirtää. Jokainen omalla tyylillään! Ihminenhän ei ole valokuvaus- eikä kopiokone!

    • Niin-se-on

      Aapisen tavaaminen ei tee jokaisesta kirjailijaa, mutta on siitä lukemaan oppimisesta kaikille iloa ja hyötyä. Piirtäminen on samanlainen juttu. Vaikka ei tajuaisi mitään kuvataiteesta, voi oppia piirtämään silti.

    • taidetta

      piirtämään oppii kun tekee töitä.

      jos haluaa taiteilijaksi, pitää tehdä paljon töitä ja kehittää itseään tietoisesti, etsiä omaa tyyliä, tekniikka ja sanottavaa. Kun on oppinut piirtämään, on hyvä oppia muita tekniikoita, kuten akryyli, vesivärit, öljyvärit, puupiirrokset ja muu grafiikka. Myös kuvanveistoon kannattaa syventyä. Oma vahva laji löytyy jossain vaiheessa ja nämä sanotut tekniikat kummasti auttavat kun haluaa jotain ilmaista. Onkin yhtäkkiä kunnon työkalupakki ja tekeminen on vapaata.

    • Taiteen_maisteri

      Taiteilijalla on vähintään maisterin pahvit taidekoulusta. Muut ovat korkeintaan pelkkiä ITE-taiteilijoita tai ihan vaan piirtämistä, maalaamista ym. harrastavia duunareita. Mutta hei, pitää jonkun sinne paskapönttöön ne putket vetää ja myös roskapöntöt tyhjentää. Kuka senkään tekee, jos ei siellä ahkera ja tunnollinen duunari hääri handu paskassa. Ei siitä mitään tule, jos kaikki ovat "taiteilijoita". Jättäkää kuulkaa taide suosiolla niille, joilla piisaa älli maisteriksi tai tohtoriksi.

    • taisittennäin

      Voi olla niinkin, että luovuus on valmiina, mutta puuttuu välineet joiden kautta ideansa ilmaista.
      Esim. mulla on pää joka tuottaa loputtomasti kuvia, varmasti omaperäisiä, mutta vain vällillä saan niitä näkyvään muotoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      364
      3222
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      143
      1229
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      61
      1167
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      138
      1007
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      115
      816
    6. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    7. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      160
      752
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      727
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      689
    Aihe