Sipulin istutus

Kepa

Kuinka kylmänarka sipuli on, eli milloinka sen aikaisintaan voi istuttaa? Nyt routa on kymmenen sentin syvyydessä. Jos laitan istukkaat tuonne kylmään velliin eloperäisen katteen alle, niin mahtaakohan siitä tulla mitään?

Tahtoisin nimittäin mahdollisimman varhaista sipulia. Vinkkejä, neuvoa, kokemuksia, kiitos.

4

14999

  Vastaukset

  • Kyllähän ne tietty laittaa voi, mutta ei siitä ole kauheesti hyötyä. Kokemukseni mukaan kasvu alkaa kunnolla vasta kun maa ja ilma on tarpeeksi lämmin, eli myöhemmin laitetut sipulit on saavuttaneet aiemmin laitetut kasvussa aika nopeesti...

   • parasta vetää tulevan sipulimaan paikalle musta muovi maata lämmittämään? Voisin tietenkin hankkia asiasta omiakin kokemuksia ja istuttaa sipuleita useaan otteeseen kevään edistyessä.

    Mitä ne sipulit ovat, joita kylvetään siemenistä syksyllä, ja jotka kevään tullen alkavat nopeasti kasvaa? Käytetään siis tuoreena. Ostin myös jotain siemeniä, joita ohjeen mukaan kannattaa kylvää kesällä aina parin viikon välein, mitähän ne ovat?

    Etsiskelen sellaista sipulinkasvatustapaa, joka alkaisi tuottaa satoa jo aikaisin kesällä. Meillä nimittäin asuu useampi sipulifanaatikko ;).


  • Sipuli ei ole ollenkaan kylmänarka. Ammattiviljelyssä nippusipuleiksi tarkoitetut on jo istutettu aikoja sitten. Harso vaan päälle ja vaikka mitään ei näytä tapahtuvan, niin istukas kasvattaa vahvan juuriston ja kun ilmat lämpenee,niin hujahtaa hetkessä 20cm naattia. Todella aikaista saat kun kasvatat sitä vaikka sisällä pieniä määriä.

  • Jos kasvatat niitä myös talven varalle niin kylmään maahan istutetut rupeavat tekemään kukkavarsia helpommin .Ne sipulit ei sitten ole siihen sopivia. Harso vaan tulevan istutuspaikan ylle niin se jouduttaa maan lämpenemistä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   14761
  2. Stefu ylireakoi

   Stefulla on kyllä tosi huono itsetunto tai on tosi epäileväinen luonne jos sen takia jätti Sofian että tää kävi Nikon ovella. Sofian tavaroita vielä N
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   7947
  3. Miksi Suomessa on niin paljon homeasuntoja?

   Missä se kuuluisa rakennustaito on? Taloja ei hoideta, mutta ei talon home voi johtua pelkästään koneellisen ilmastoinnin puuttesta, eikä talon ilmast
   Maailman menoa
   187
   2544
  4. Miksi ei ole korona-ahdistusta?

   Mietin asiaa mutta en saa sitä päälle millään. Katselen kaupassa maski päällä olevia ihmisiä, lehtien lööppejä koronasta joka puolella, tartuntojen mä
   Maailman menoa
   201
   2218