Sipulin istutus

Kepa

Kuinka kylmänarka sipuli on, eli milloinka sen aikaisintaan voi istuttaa? Nyt routa on kymmenen sentin syvyydessä. Jos laitan istukkaat tuonne kylmään velliin eloperäisen katteen alle, niin mahtaakohan siitä tulla mitään?

Tahtoisin nimittäin mahdollisimman varhaista sipulia. Vinkkejä, neuvoa, kokemuksia, kiitos.

4

14981

  Vastaukset

  • Kyllähän ne tietty laittaa voi, mutta ei siitä ole kauheesti hyötyä. Kokemukseni mukaan kasvu alkaa kunnolla vasta kun maa ja ilma on tarpeeksi lämmin, eli myöhemmin laitetut sipulit on saavuttaneet aiemmin laitetut kasvussa aika nopeesti...

   • parasta vetää tulevan sipulimaan paikalle musta muovi maata lämmittämään? Voisin tietenkin hankkia asiasta omiakin kokemuksia ja istuttaa sipuleita useaan otteeseen kevään edistyessä.

    Mitä ne sipulit ovat, joita kylvetään siemenistä syksyllä, ja jotka kevään tullen alkavat nopeasti kasvaa? Käytetään siis tuoreena. Ostin myös jotain siemeniä, joita ohjeen mukaan kannattaa kylvää kesällä aina parin viikon välein, mitähän ne ovat?

    Etsiskelen sellaista sipulinkasvatustapaa, joka alkaisi tuottaa satoa jo aikaisin kesällä. Meillä nimittäin asuu useampi sipulifanaatikko ;).


  • Sipuli ei ole ollenkaan kylmänarka. Ammattiviljelyssä nippusipuleiksi tarkoitetut on jo istutettu aikoja sitten. Harso vaan päälle ja vaikka mitään ei näytä tapahtuvan, niin istukas kasvattaa vahvan juuriston ja kun ilmat lämpenee,niin hujahtaa hetkessä 20cm naattia. Todella aikaista saat kun kasvatat sitä vaikka sisällä pieniä määriä.

  • Jos kasvatat niitä myös talven varalle niin kylmään maahan istutetut rupeavat tekemään kukkavarsia helpommin .Ne sipulit ei sitten ole siihen sopivia. Harso vaan tulevan istutuspaikan ylle niin se jouduttaa maan lämpenemistä.

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   390
   11338
  2. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   264
   5103
  3. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   116
   4643
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   152
   3383