tiedotus

noubaadi

Mikäli olette seuranneet uutisia, on Riihimäeltä löytynyt kaksi kuollutta joutsenta, ne tutkittiin ja todettiin, että luonnollisesti ovat kuolleet, joten vielä ehditte! Tämä on sitä aikaa, kun kotiloita vielä löytyy luonnosta ja se on turvallista ilman riskiä!

Itse löysin kolme meripihkakotiloa ja muutaman lehtiksen.
Kotiloita kannattaa etsiä puiden ympäriltä ja siirtää vähän ruohoa/maata/heinää (tjs) sivuun, löysin ainakin joka puun luota talvehtivia kotiloita (ja ihmettelin vähän, kun löytyi myös melkein yhtä paljon kuolleita kotiloita ja tyhjiä kuoria! Kannattaa varoa, ettette astu kotiloiden päälle. Astuin yhden raukan päälle ja tuli kova syyllisyydentunne)
Kotilot olivat vielä syvässä unessa, joten otin ne taskuuni ja laitoin ne sisällä rasiaan, jota liottelin lämpimässä (miksei kuumassakin) vedessä ja laitoin sinne vähän turvetta ja puhkoin ilma-aukot ja laitoin ison palan kurkkua, koska kotilot ovat aina nälissään herättyään. Lämmin rasia lämmitti niitä nopeasti ja ne heräsivät ja alkoivat nakerrella heti kurkkua. :)

Sitten toiseen asiaan; Jos kaipaatte kotilollenne ERITTÄIN HALPAA ja laadukasta matkaterraariota, kannattaa ostaa vapiksesta! Siellä on hintaan 3,50 9l säilytyslaatikko ja 4,50 12l säilytyslaatikko jossa on kansi (Ja on tosi hyvä, ostin itse neljä pientä ja yhden ison jotta saan kaikki viisi akaattikotiloa mukaan, eli kolme pääsee omiin ja kaksi pääsee yhdessä isoon ja lehtikset pääsee yhteen, otan sinne lisää lehtiksiä ja meripihkakotilot ovat litran faunaboxissa)
Niitä on kahden värisiä, tummanvioletti ja vaaleanvihreä säilytysboxi. Kanteen kuitenkin kannattaa puhkoa ilmanreikiä, muuten ilmansaanti on aika vähäistä...

Istutin pääsiäisen aikaan kukkaruukkuun rairuohoa ja laitoin kotilolleni. Kannattaa laittaa tassi ruohon alle, koska se muuten juurtuu terraarioon eikä lähde millään pois (se ei tietenkään haittaa jos vaihdatte turpeen usein, minä vaihdan kerran kuukaudessa)

Olen kysellyt siltä yhdeltä tyypiltä niistä tiikerikotiloista, mutta ei mene viesti perille tai sitten se ei vastaa? Oletteko itse saaneet vastauksia?

Olisin vielä kiinnostunut tietämään nämä asiat:

1. Kuinka monta kotiloa omistat?
2. Minkä rotuisia? :)
3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
4. Minkä ikäisiä, kokoisia ja värisiä?
5. Niiden mahdollinen 'sukupuu'? (älkää vastatko jos ette ymmärtäneet)
6. Mitä tavaroita/varusteita terraariossa on?
7. Miten hoidat niitä?

Omat vastaukseni:

1. Omistan yhteensä 17 kotiloa.
2. Viisi akaattikotiloa, kolme meripihkakotiloa ja 9 lehtokotiloa (ellen sitten löydä turpeesta lisää, katsoin vähän hätäisesti montako niitä on...) Meillä on akvaario ja äiti sanoi ostavansa sinne pari omenakotiloa.
3. Akaattikotilot; Uivelo, Paris, Aarni, Elina ja Emppu. Lehtoja ja meripihkiksiä en tunnista. Aksujen nimet Uivelo ja Aarni on joistakin kasveista keksimiäni väännöksiä, Paris on kai ihan Paris Hiltonin näköinen (heh, ettei kauniimpikin) ja omistin joskus sen nimiset rottasiskokset kun Elina ja Emppu. :)
4. Ovat jotain vuodesta kolmeen vuoteen vanhoja, sanotaan nyt että trippipurkin kokoisia ja väriltään kauniin tummanruskeita, kuoret ei juuri lainkaan kuluneet.
5. Aarni ja Uivelo sai vuosi sitten poikasia ja siitä poikueesta säästyivät Elina ja Emppu ja toisesta poikueesta säästyi Paris. En aio enää ottaa lisää kotiloita.
6. Minulla on Aarnin ja Uivelon 30l terraariossa rairuohomötti, ruoka- ja vesikuppi, (turpeet, tietenkin,) kaksi kiveä, seepiansuomu ja terraariossa on sademetsää esittävä takatausta ja siihen nojaa peili, josta voivat ihailla itseän. :) Uivelon ja Aarnin terraario on ehkä vähän liian pieni kahdelle kotilolle, mutta ei ne minun mielestäni niin paljoa tilaa käytä...
Parisin, Empun ja Elinan 40l terraariossa on samat varusteet ja posliininen akaattikotilon näköinen kotilo.
7. Siivoan terraariot aina kuukauden lopuilla eli vaihdan turpeet ja putsaan perusteellisesti. Suihkutan normaalisti ainakin kuusi kertaa päivässä niiden terraarion ja vaihdan joka toinen päivä veden ja ruuan. Pesen niitä ja pidän niiden kuoren asiallisessa kunnossa, pidän välillä niitä kädellä ja muuten annan niiden olla.. Kesällä olen enemmän niiden kanssa.

Ja vielä yksi kysymys; mikä on hyvä lämpötila jossa kotiloa voi viedä ulos?

14

893

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noubaadi

      Tuolla tiedotus -otsikolla tarkoitan tuota lintuinfluenssajuttua.

      • gfhfghgfh

        Mieki löysin tän viikon maanantaina lehtokotilon, mutta se oli kyläkin ihan sammaleen päällä kuopassa, sellai et lintuki olis nähny sen.. :/ ja aika isokin se oli, mut en viittiny ottaa sitä, vaa jätin sen puun alle auringon valoo ja laitoin sammaleita ympärille pä päälle vähän. ;)


      • gfhfghgfh
        gfhfghgfh kirjoitti:

        Mieki löysin tän viikon maanantaina lehtokotilon, mutta se oli kyläkin ihan sammaleen päällä kuopassa, sellai et lintuki olis nähny sen.. :/ ja aika isokin se oli, mut en viittiny ottaa sitä, vaa jätin sen puun alle auringon valoo ja laitoin sammaleita ympärille pä päälle vähän. ;)

        Miuta ei pelota yhtöö se lintuinfluenssa, suomessaha on hyvä hygienia ja se ei oo ees vielä suomessa, ja jos se tulee suomee ja lintu kakkaa teijen päälle ni peskää vaa kädet ja se kohta ;) ei siitä sen vakavempaa ja jos siitä tulee pandemia ni kyllä siihen on jotai lääkkeitä ja jos laittaa kanaaki ruuaks ni se tauti kuolee jossai 75c lämpötilassa.


    • AGFA

      Kiitos vinkistä, käyn ostamassa muutaman sellaisen kun tulee eläinperheeseen vielä lisäystä.. Menen tästä pian hyppimään tuonne metsään koiran kanssa mutta ensin vastaan kysymyksiin:

      1. Kuinka monta kotiloa omistat?
      Kaksi, ostin ne kun vanha kotiloni teki kuolemaa muttei innostunut tovereista..
      2. Minkä rotuisia?
      Akaattikotiloita molemmat.
      3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
      Pyry ja Tuisku, ne ovat serkkupoikieni nimet.
      4. Puolivuotiaita. En osaa sanoa minkä kokoisia, kai ne normaaleja puolivuotiaita on... Väritys on vaaleanruskea ja kuoressa menee yksi kaunis, oranssi raita, millaista en ole millään muulla kotilolla nähnyt. Todella kaunis väritys, mutta Pyryllä on kuhmu kuoressa.
      5. Öö... Ei mitään hajua. Ostin Tuiskun ja Pyryn eläinkaupasta. Entinen kotiloni joka kuoli oli nimeltään Eversti ja se oli kaverini kotiloiden poikanen.
      6. Niillä on turvetta, seepiansuomu, kiviä, karahka, ruoka ja vesikuppi ja ajattelin ostaa akvaarioaiheisen takakuvan terraarioon kun nättejä myytiin Porin Akvaarioliikkeessä...
      7. Hoidan niitä sillai kun kotiloita kuuluu hoitaa. En pidä niitä usein kädellä, mutta annan niiden mönkiä pitkin pöytää.. Omistan nääs aika paljon elukoita ja niiden hoitamiseen menee aikaa.

      Viimeiseen kysymykseesi vastaus: Kotiloita ei kannata viedä ulos alle viidessätoista asteessa, ne vilustuu tosi herkästi. Ehkä viistoistakin astetta on liian vähän. Ehkä jossain yli seittemässätoista asteessa. Ei sais olla kovaa tuulta eikä kotiloa saa pitää muurahaisten tai minkää sellasten eläinten kanssa mikä voi vahingoittaa kotiloa.
      Siinä ne oli... Meen hyppimää :)

    • kotilo-ja-gekkofani

      1. Kuinka monta kotiloa omistat?
      - 2
      2. Minkä rotuisia? :)
      - Kun tarkkoja ollaan, puhutaan lajista, ei rodusta, mutta kumminkin...akaattejahan ne..
      3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
      - Amadeus ja Lime. Amadeus tuli kun tehtiin koulussa esitelmiä säveltäjistä...Lime tuli kaupan hyllyltä xD
      4. Minkä ikäisiä, kokoisia ja värisiä?
      - Kummatkin n. 2,5 v, kummatkin n. 13 cm sekä ihan ruskeita, normaalin aksun värisiä..Tosin, kuoret aika vihertävät varsinkin Amadeuksella.
      5. Niiden mahdollinen 'sukupuu'? (älkää vastatko jos ette ymmärtäneet)
      - Amadeus: I: Nasu E: Iso - Möhkö (ei enempää tietoa..)
      - Lime: ei tietoa.
      6. Mitä tavaroita/varusteita terraariossa on?
      - Ruokakuppi, vesikuppi, simpukka, puunkarahka, putki.
      7. Miten hoidat niitä?
      - No miten nyt niitä yleensä hoidetaan x) Suihkutellaan, ruokitaan, putsataan..Ja puuhaillaan niiden kanssa ja kylvetellään.

      Ja sopiva lämpötila on n. 20 astetta. (ulosviennille siis)

    • vivi

      1. 22
      2. 11 meripihkakotiloa ja 11 lehtokotiloa
      3. nimiä ei vielä muilla paitsi yhdellä meripihkakotilolla jonka siskoni nimesi möhömahaksi XD
      4. meripihkakotilot 1/2 cm,lehtokotilot 2mm-3cm,lehtokotilot ruskeita,meripihka kotilot vaaleita
      5. ei ole
      6. sammalta,ruukku,puolukkapensas,rairuohoa,lehtiä,leslenlehti...
      7.ne tuli tänään joten en ole vielä kummoisesti hoitanut.on siis mulla aikaisemmin ollut lehtoja mut ne on jo sateenkaarisillalla=(

      • AGFA

        Joko leskenlehtiä löytyy? Oletteko bonganneet?


      • tiia.
        AGFA kirjoitti:

        Joko leskenlehtiä löytyy? Oletteko bonganneet?

        meillä pihat täynnä leskenlehitä ym. pikku kasveja,jopa valkovuokkoja on jo löytynyt!


    • 1. 7 kotiloo
      2. Lehto- ja pensaskotiloita ja isokiekkokotiloita
      3. Lehtokotilot:Aku, Roope. Isokiekkokotilot: Wilburi, Orville, Pensaskotilot: Jessica, Jill, Joyce.
      4. Ikä(en tiiä, otin ne ihan muutama päivä sitte) koko n. 0,5 - 2cm. Väri taas Aku: Kellertävän ruskee
      Roope: Musta-ruskea. WIlburi ja Orville: Musta-ruskea. Jessica, Jill ja Joyce: Vaalean punertava.
      5. ei oo=(
      6. Pohjana vessapaperia(kotilot tykkää tästä vessapaperijutusta) öö ja sitte siellä on kaikkea kivaa pientä.
      7. Toivottavasti hyvin.

      • suski

        1. Kuinka monta kotiloa omistat?
        6 kpl
        2. Minkä rotuisia? :)
        Lehto- , Pensaskotiloita
        3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
        Sani ja Lulu. Pikkusisko keksi ne ja vaati antaa ne nimet...
        4. Minkä ikäisiä, kokoisia ja värisiä?
        Ikää en tiiä kun ne on luonnosta, mut jotain vanhin 1 vuoden luokkaan ja pienin alle kuukaus. Isoin on (lehto) n.2cm ja pienin (laji ei varma) 1mm ja pensaskotilo on n.1.5cm. Väri on tumma lehdoil ja yhel vaalea. Pensas tavallinen.
        5. Niiden mahdollinen 'sukupuu'? (älkää vastatko jos ette ymmärtäneet)
        Luonnnosta jotenka en tiiä, enkä ymmärtäny ihan täydellisesti..
        6. Mitä tavaroita/varusteita terraariossa on?
        juurakko, muovikasvi, ruokakuppi, lehtiä, seepiasuomu, purkki
        7. Miten hoidat niitä?
        Annan ruokaa. Muuta varsinaista hoitoon en keksi...


      • kotilo-ja-gekkofani
        suski kirjoitti:

        1. Kuinka monta kotiloa omistat?
        6 kpl
        2. Minkä rotuisia? :)
        Lehto- , Pensaskotiloita
        3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
        Sani ja Lulu. Pikkusisko keksi ne ja vaati antaa ne nimet...
        4. Minkä ikäisiä, kokoisia ja värisiä?
        Ikää en tiiä kun ne on luonnosta, mut jotain vanhin 1 vuoden luokkaan ja pienin alle kuukaus. Isoin on (lehto) n.2cm ja pienin (laji ei varma) 1mm ja pensaskotilo on n.1.5cm. Väri on tumma lehdoil ja yhel vaalea. Pensas tavallinen.
        5. Niiden mahdollinen 'sukupuu'? (älkää vastatko jos ette ymmärtäneet)
        Luonnnosta jotenka en tiiä, enkä ymmärtäny ihan täydellisesti..
        6. Mitä tavaroita/varusteita terraariossa on?
        juurakko, muovikasvi, ruokakuppi, lehtiä, seepiasuomu, purkki
        7. Miten hoidat niitä?
        Annan ruokaa. Muuta varsinaista hoitoon en keksi...

        ai et keksi mitään hoitoa ruokinnan lisäksi? Olisivatko terran suihkuttelu, kotilon kylvettäminen, veden vaihtaminen ja terraarion puhditus mahdollisesti hoitamista??? xD


    • holleliini

      1. Kuinka monta kotiloa omistat?
      -Taitaa se olla jo vähän yli 30 :P

      2. Minkä rotuisia? :)
      -Valkohuulitarhakotiloita kaikki, osa vasta kuoriutuneita poikasia.

      3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
      -Kaikilla ei ole nimiä, mutta joillakin on, esim. Opaque, Amarillo, Azul, Cobre jne. Nimet on otettu värejen mukaan.

      4. Minkä ikäisiä, kokoisia ja värisiä?
      -Vanhimmat yli kaksi vuotiaita, nuorimmat päivän :P ja siltä väliltä
      Koot vaihtelevat..
      Suurin osa kotiloistani on raidallisia, mutta onhan niitä keltaisiakin pari..

      5. Niiden mahdollinen 'sukupuu'? (älkää vastatko jos ette ymmärtäneet)
      -Älysin, mutta en tiedä. Munia tulee sen verran paljon, että en melkein koskaan tiedä kenen poikasia ovat..

      6. Mitä tavaroita/varusteita terraariossa on?
      -Ruukkuja, ruukun alusia, kaarnaa, keppejä, kiviä, rairuohoa ja simpukoita. Ja tietenkin seepiansuomua. Terraariot ovat 15L, 8L ja pari yhden litran boxia.

      7. Miten hoidat niitä?
      -Ruokin ja suihkuttelen päivittäin, terraarion siivoan pari kertaa viikossa ja mullat vaihdan pari kertaa kuukaudessa..eipä sitten kai muuta..

    • neeuli

      1. Omistan tällä hetkellä yhteensä 9 kotiloa.
      2. 5 kotiloistani ovat kai lehto-ja/tai pensaskotiloita, 1 meripihkakotilo, 3 pensiksen poikasta, ja saan ehkä akaattikotilon.
      3. Lehtikseni ja pensikseni ovat nimeltään: Elviira eli Elvi, Elvis, Ellu, Elli ja Eetu. Meripihkikseni on nimelt. Piff, ja niille kolmelle poikaselle en ole vielä nimiä antanu. Nää nimet tuli ekaks päähän.
      4. Yhdenkään kotiloni ikää en tiedä. Ne 5 lehtist-tai/ja pensistä ovat n. 1-2 cm pitkiä. Piff on n.1cm pitkä. poikaseni ovat n. 4-9 mm leveitä.5.??? 6. En ole ostanu niille mitään kaupasta ostettuja juttuja, paitsi terran ja seepiansuomun. Hoidan kotiloitani joka päivä. Aamulla sumutan terraa, ja tarkistan, että ruoka on hyvää. Menen kouluun, mikäli se on. Koulun jälkeen sumutan hieman terraa. Illalla sumutan vielä kerran. Puhdistan terran seinät 2 päivän välein tarpeen mukaan. Perusteellisen siivouksen teen n. 3 kertaa kuukaudessa tarpeen mukaan. Kylvetän kotiloita silloin tälläin, kun kuori on kovin multainen. Pidän harvemmin niitä kädessä. Lämpimänä päivänä vien ne ulos syömään ruohoa valvonnassa. Vaihdan niiden ruuan 2 päivän välein, riippuu kuinka nopeasti ruoka vanhenee. Ja sitten se viimeinen kysymyksesi: Vähintään 14 celssius- astetta, mutta ei saisi kuitenkaan tuulla hirveästi.

    • Suklisvaan

      1. Kuinka monta kotiloa omistat?
      2 toinen kuollut
      2. Minkä rotuisia? :)
      Molemmat Helix Pomatia eli viinis
      3. Minkä nimisiä ja mistä keksit nimet?
      Kola ja suklis. Keksin kuoren väristä.
      4. Minkä ikäisiä, kokoisia ja värisiä?
      Ikää en muista koko,noin 4-5 cm. Kola = toffeen värinen, kola on ruotsiksi toffee, suklis suklaan värinen.
      5. Niiden mahdollinen 'sukupuu'? (älkää vastatko jos ette ymmärtäneet)
      En tiedä. Aloitan tekemään sellaista kunhan Suklis saa kaverin ja ehkä mahdollisesti poikasia
      6. Mitä tavaroita/varusteita terraariossa on?
      Mittarit, lämpö ja kosteus. Kookos kuori,muovi kasveja ruoka kuppi,ja tietty turve
      7. Miten hoidat niitä?
      Suihkutus terraan joskus pesu ,ruokinta kerran kuussa Terran siivous (turpeen vaihto ehkä jopa tavaroiden paikkojen sekoittaminen ja sitten teen niille pienen mäen.) Ulkoilutus kesällä kun tulee lämmintä. Nyt en muista muuta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      189
      7616
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4392
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2155
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2079
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1899
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1716
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      38
      1712
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1649
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1438
    Aihe