Keittiön asentaminen itse?

remppaajaperhe

Kuinka vaikeaa on koota ja asentaa keittiökaapit (todennäköisesti IKEAn) tse? Miten hyvät ohjeet kalusteiden mukana saa? Onko olemassa käsikirjaa tai ohjeita amatööriremontoijille kaappien asennuksesta?

Meillä ei ole aimpaa kokemusta sen kummemmin remontoinnista kuin keittiökaappien asentamisesta ja mietimme nyt mikä on realistista. Tutuista osa on asentanut itse keittiökaappinsa ihan ok menestyksellä. Kuinka paljon työtunteja kannattaa varata?

Kiitos vastauksista etukäteen!

22

14007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta
    • remppa.

      talvella,valmiiksi olivat kootut mutta itse laitettiin seinälle.ei hirveä urakka mutta pakko sanoa että ei se peukalo ihan keskellä kämmentä saa olla jos itse asentaa ja latoittaa seinän,valmiiksi saatiin ja tyytyväisiä ollaan.jos seuravaa kertaa tulee aion ainakin kysyä asennuksen hinnan ja miettiä sitten uudestaan asiaa.

    • olisi parempi

      hommata osaava kirvesmies siihen hommaan.

    • Julia

      Ikean kaapit tulevat osina ja niiden kokoaminen on helppoa. Jokaisen kaapin mukana tulee hyvät ohjeet. Kaappien asentaminen seinälle sen sijaan riippuu paljon keittiöstä. Jos asunto on uusi ja mitat standardien mukaiset, yksinkertaisen kaapin asentaminen ei ole mahdoton tehtävä. Jos sen sijaan asunto on vanhempi, seinät vinoja ja mitat epästandardeja, kannattaa kaappien asentaminen jättää suosiolla kirvesmiehelle, sillä ei tuossa nyt ihan hirveästi ammattimiehellä aikaa mene. Työtuntien määrä iippuu tietysti kaappien määrästä ja siitä tarvitseeko tehdä putki- tai sähkötöitä tai vaikka välitilan laatoitustöitä.

    • vrt
    • pro

      ..kaapit tulee levykasoina ja niitten kokoamiseen on ohjeet aina.

      ei se kovin vaikeeta ole, jos olet täyspäinen ja normaaliälinen niin siitä vaan.


      kalusteitten sennut on sellaista amis-hommaa, jokainen normaali-ihminen pystyy samaan.

      Pääasia että mitat ovat oikein ja kaapit oikean kokoisia, idioottikin saa ne seinälle roikkumaan-!

      • nimenomaan

        Edellinen viesti kertoo todellakin, miten idioottikin ne saa roikkumaan. Asennus on eri asia kuin kaappien roikkumaan paneminen!
        Idiootti ja ei-idioottikin saa pilattua koko keittiön ammattitaidottomalla asennuksellaan!
        Näitä on nähty!


      • Osaa!!!
        nimenomaan kirjoitti:

        Edellinen viesti kertoo todellakin, miten idioottikin ne saa roikkumaan. Asennus on eri asia kuin kaappien roikkumaan paneminen!
        Idiootti ja ei-idioottikin saa pilattua koko keittiön ammattitaidottomalla asennuksellaan!
        Näitä on nähty!

        Ehkä Sinun olisi ollut syytä tilata joku amiksesta valmistunut "kaluste asentaja" ruuvaamaan net parit ruuvit >:p


      • ei akateemisille

        Vai amishommaa. Akateemisten "peukalo keskellä kämmentä" ihmisten kannattaa homma siis unohtaa ja kääntyä osaavan amiskirvesmiehen puoleen.


      • Anonyymi
        nimenomaan kirjoitti:

        Edellinen viesti kertoo todellakin, miten idioottikin ne saa roikkumaan. Asennus on eri asia kuin kaappien roikkumaan paneminen!
        Idiootti ja ei-idioottikin saa pilattua koko keittiön ammattitaidottomalla asennuksellaan!
        Näitä on nähty!

        Tiedän että on vanha lanka, mutta jos joku empijä sattuu lukemaan niin tässä mietteitä yhdeltä konttorirotalta.

        Rungot on halpoja, 30-50€ /kpl.
        Ovissa ja etusarjoissa on monia hintaryhmiä valmistajasta riippuen. Malli ja koko sanelevat hinnat. Laadusta voi halutessaan maksaa sitten mitä tahansa: Tammiovet on aina tammiovet, mutta keittiö on käyttöä varten. Hyvännököistä ja käyttöä kestävää saa kyllä myös ilman että tarvitsee maksaa itseään kipeäksi.
        Tekniikka on kallista; normaali sarana on muutamia euroja ja vaimentimet saman. Ylöspäin aukeava tai moottoroitu sitten helposti jo yli satkun pari. Laatikostot ovat kalliita; vaimennettu 3 laatikon sarja on 150-200€.

        Vanhan tilalle jos remppaa samanlaisen, niin aivan hyvin voi itse asentaa. Netti on täynnä vinkkejä ja videoita mitä pitää huomioida.

        Osa kalustetoimittajista toimittaa kalusteet kasattuna ja osan kalusteet pitää kasata itse. Hintaero on pieni. Ensikertalainenkin kasaa minkä tahansa kaapin puoleen tuntiin. Mutta jos niitä on paljon, niin itseään säästää jos ottaa valmiiksi kasatut.

        Itse asentanut 4 keittiöä. Pattijoen rungot ja kensapuun ovet. (Tietäjät tietää kuka ollut välimies). Kasaaminen on ollut helppoa.

        Laminaattitasoilla olen itse tehnyt. Vaikeinta koko projektissa itselleni on ollut toi tasojen aukkojen leikkuu. Viimeiseen otin aukot valmiiksi tehtynä ja mielelläni maksan sen maksun seuraavassakin asennuksessa. Vaatii kalusteiden (liesitaso ja allas) mallien ja mitoitusten tietämisen.

        Vanhan purkamisen yhteydessä selviää viimeistään voiko "vain vaihtaa" kalusteet vai pitääkö katsoa pohjille jotain. Jos joutuu koolaamaan seinää uudestaan niin vaikeaa se ei ole, mutta sitten pitää ottaa mitat uusiksi. Se vaiva kannattaa tehdä ettei asennusvaihe mene ihan pieleen.

        Vesihommiin tarvitsee muutamilla kympeillä työkaluja jos ei omista entuudestaan.

        Vetimien keskittäminen ei ole myöskään ollut koskaan helppoa itselleni, niin olenkin ensimmäisen jälkeen siirtynyt ovien ja etusarjojen sisäpuolelta kiinnitettäviin, niin ei tarvitse paraatipuolta reijittää (ainakin ikealta löytänyt).

        Saarekkeethan on sitten tätä päivää, mutta itse en ole päässyt sellaisiin neliöihin rakentamaan, että olisin päässyt kokeilemaan hommaa.

        Rohekasti homma käyntiin. Jos loppuu kyky niin kyllä sitä sitten voi sen asentajan tilata jos ei vaan kertakaikkiaan tule itseltä hommastsa mitään.


    • kerran tehnyt

      Tee vaan itse, niin minäkin tein. Aiempaa kokemusta nolla hommasta eikä ketään edes neuvomassa. Yhdessä vaimon kanssa laiteltiin.

      Aikaa kannattaa varata riittävästi. Sekä miettiä mitä tekee ja missä järjestyksessä.

      Esim. kaappien kokoamisessa kannattaa käyttää hieman pohdintaa. Aikaakin kannattaa varata. Niiden kaappien kasaamiseen menee oma aikansa (muutama tunti - päivä!) Mutta kun itse tekee, niin tietää varmasti että kasaus oli huolellista.

      Ikealta saapi kyllä varsin hyviä ohjeita. Silloin kun me tehtiin, niin ostetiin semmoinen video, taisi olla ruotsinkielinen? Maksoi pari juuroo. Siinä kasaaminen oli näytetty, mutta kyllä paperiohjeillakin pärjää. Vatupassia vaan käyttelet ja piirrät kynällä linjat.

    • www.asennustalo.fi

      Keittiöremontti on nopea ja helppo homma!

      - Valitse ja kilpailuta keittiö
      - Tilaa kaluste- ja kodinkonetoimitus
      - Sovita vuosilomaviikkosi toimitusviikolle
      - Tarkista toimitusajankohta hyvissä ajoin, että voit vielä vaihtaa lomaviikkosi työkaverin kanssa päikseen jos muutoksia tulee
      - Tyhjennä keittiö tavaroista
      - Siirrä kodinkoneet pois keittiöstä lämpimään tilaan mikäli ne säilytetään, jääkaappi hyrräämään vaikka olohuoneeseen
      - Kipaise ostamassa tarvittavat työkalut ja tarvikkeet, materiaaleja sopivasti! Samalla reissulla kannattaa piipahtaa lähiravintolassa neuvottelemassa alennuksista, jos vaikka remontti kestääkin ja lapset kyllästyvät mikroruokaan
      - Suojaa keittiön lattia, eteinen, olohuone
      - Pura vanha keittiö pois, muista varoa sähköjä putkia, irroita sähkörasiat, hanat yms.
      - Vuokraa ja hae peräkärry, vie vanha keittiö kaatopaikalle - lajittele oikein, vanhat kodinkoneet kierrätykseen, puhdista ja palauta kärry
      - Tarkista seinien suoruudet sekä tee tarvittavat pohjatyöt hankkimillasi asiaan kuuluvilla tasoitteilla sideaineineen, vaihda kipsilevyt tarvittaessa, nauhoita, tasoita, hio, tasoita, hio, maalaa katto, maalaa tai tapetoi seinät tjms.
      - Tarkista asennussuunnitelmasi
      - Mitoita putkien sekä sähköjen paikat, piikkaa sähkövedoille paikat, tilaa tarvittaessa putkari sähkäri - vastaanota ja valvo
      - Vastaanota kalustetoimitus, kanna kalusteet säältä suojaan, vaikka olohuoneeseen
      - Kasaa kaapit, tarkista ristimitat, reklamoi myyjälle puuttuvista osista
      - Vastaanota kodinkonetoimitus, kanna koneet sisätiloihin, raivaa koneita varten lisää tilaa olohuoneeseen
      - Sitten päästäänkin jo asentamaan!
      - Soita keittiömyyjälle lisätietoja asennuskuvien merkityksistä
      - Tee kaappeihin tarvittavat koloukset nätisti sähkörasioille, ledeille tjms, putkille, mahd. ilmanvaihtohormille, astianpesukoneelle, jääkaapille, mikrolle yms. nauhoittele tarvittaessa
      - Tarkista että asennuskorkeus on sopiva suhteessa lattian kaatoihin
      - Kiilaa tarvittaessa kaapit suoraan, (vatupassi ja laseri auttavat jonkin verran) asenna asianmukaisin kiinnitystarvikkein jotka olet jo hakenut rautakaupasta etukäteen muiden työkalujen mukana, muistithan vinkat
      - Varo sähköjohtoja sekä vesiputkia poratessasi
      - Sahaa tasot tarvittaessa mittaansa, asenna, muista massiviitasojen asennusvaatimukset ja esikäsittely vahaamalla tai öljyämällä jo etukäteen, tässä kohtaa sitten huomaa viimeistään mikäli pohjatyösi eivät ihan onnistuneetkaan, pelaa tason ylityksillä
      - Sahaa tasoihin altaiden, induktiotasojen yms. aukotukset, muista silikonit
      - Kiinnitä allas, sovita induktiotaso
      - Sahaa mittaansa, nauhoita tarvittaessa ja asenna sokkelit paikoilleen (olihan asennuskorkeus oikein)
      - Ovet ja etusarjat paikoilleen, säädä, reklamoi keittiömyyjälle kuljetuksessa tai tehtaalla vaurioituneista
      - Mittaa ja poraa vetimenreiät, asenna vetimet, tässä kohdassa kannattaa olla kieli keskellä suuta, reklamoi keittiömyyjälle uupuvista vetimistä
      - Käy valitsemassa ihanat laatat rautakaupasta ja osta oikea määrä, saumalaasti ja silikoni myös!
      - Laatoita jo aiemmin suoraksi tasoittamasi välitila tai asenna lasi, vai onko siinä jo tapetti, maali?
      - Saumaa laatoituksesi
      - Vedä silikonit nätisti
      - Sahaa mittaansa, kiinnitä jiirit ja asenna valo- ja koristelistat paikoilleen
      - Sahaa mittaansa ja asenna mahdolliset sivu- ja ylätäytteet
      - Sovita paikalleen induktiotaso, hollita uuni lähistölle
      - Tilaa sähkäri kytkemään uuni, induktiotaso, rasiat, lamput yms. mitä haluat - vastaanota ja valvo
      - Tilaa putkimies kytkemään hana ja apk - vastaanota ja valvo
      - Sovita loput kodinkoneet paikoilleen
      - Tuliko huuva tai liesituuletin? Jos aktiivihiili, helppo nakki, kiinnität vain laatoitukseesi/ kaappeihin sopivasti paikalleen, tarvittaessa leikkaa rosteriputki sopivaksi. Ei aktiivihiili? - Sitten vain teet ilmastointiputkesta ja -kulmista sopivat palat ja asennat ne asianmukaisesti paikoilleen, supista tarvittaessa, haitariputkea ei suositella rasvapalojen takia, valmista rumalle ilmastointiputkelle kaunis kotelo vaikka ylijääneestä melamiinilevystä
      - Alkaa olla valmista, tosin asennusjätteet täytyy vielä kierrättää oikein ja remontin ajan olohuoneessa ollut vanha jääkaappikin pitää viedä pois, vuokraa peräkärry, vie asennusjätteet kaatopaikalle, muista lajitella, puhdista ja palauta kärry
      - Siivoa keittiö huolellisesti, asenna hyllyt paikoilleen

      - Nyt voitkin sitten napsauttaa kahvinkeittimen päälle ja kutsua ystävättäresi ihastelemaan itse remontoimasi, kauniin ja siistin keittiösi tunnelmasta! - tosin luettelosta tilaamasi sähkömies ei päässytkään tulemaan perjantaiksi - kahvi täytyy keittää eteisessä ja pullat lämmittää mikrossa, eikä muuten putkarikaan vastaa puhelimeen joten vesi kahviin otetaan vessasta - mutta eihän tämä haittaa, keittiömyyjäsi on luvannut toimittaa puuttuvat vetimet ja ovet ensi viikolla - kiireessä unohdit reklamoida puutteista ajoissa - tavaroiden tullessa saa kuitenkin taas kaivaa työkalut esiin ja puuhata keittiöremonttihommissa.
      - Kun jälkiasennukset on tehty, kannattaa myydä kerran käytetyt työkalut vaikka kirpparilla!

      Kalusteasentajaa tai timpuria on oikeastaan turha tilata - näinkin näppärästi alle viikossa kotikonstein hoituva homma kannattaa ehdottomasti tehdä itse! :-)

      • Kalusteasentajan muija

        Noinhan se juuri menee oikeassa elämässä kun edellinen kirjoittaja kirjoitti. Ja sitten yleensä puolessa välissä soitetaan ammattimainen kalusteasentaja hätiin, kun homma ei sujukkaan niin kuin alunperin suunniteltiin. Pitää paikkansa hyvin usein, sen voin ammattilaisen "muijana" käsi sydämellä todistaa. Sitten niitä "jokamiehen tekijän" mokia korjataan mitä korjattavissa on ja jollei pystytä korjaamaan, niin uutta tilalle ja se vasta maksaa. Että olkaa hyvä vaan ja tehkää itse, jos haluatte ongelmia.

        Sitten vielä yksi lisäys aiheeseen. On vielä eri asia onko tekijä joku remonttireiska vai oikea kalusteasentaja nimikkeellä toimiva ammattilainen. Remonttireiskalta kun hyvin monilta tuppaa menemään vähintään kaksinkertainen työaika verattuna kalusteasentajaan, joka työkseen asentaa pääasiassa pelkkiä kalusteita paikalleen ( tekee siihen liittyvät työt: välitilan laatoitus, purku, lattia, maalaus ym). Että säästöt syntyy myös siitä, kenen ammattilaisen valitsee.


      • naisenergiaa Lapista
        Kalusteasentajan muija kirjoitti:

        Noinhan se juuri menee oikeassa elämässä kun edellinen kirjoittaja kirjoitti. Ja sitten yleensä puolessa välissä soitetaan ammattimainen kalusteasentaja hätiin, kun homma ei sujukkaan niin kuin alunperin suunniteltiin. Pitää paikkansa hyvin usein, sen voin ammattilaisen "muijana" käsi sydämellä todistaa. Sitten niitä "jokamiehen tekijän" mokia korjataan mitä korjattavissa on ja jollei pystytä korjaamaan, niin uutta tilalle ja se vasta maksaa. Että olkaa hyvä vaan ja tehkää itse, jos haluatte ongelmia.

        Sitten vielä yksi lisäys aiheeseen. On vielä eri asia onko tekijä joku remonttireiska vai oikea kalusteasentaja nimikkeellä toimiva ammattilainen. Remonttireiskalta kun hyvin monilta tuppaa menemään vähintään kaksinkertainen työaika verattuna kalusteasentajaan, joka työkseen asentaa pääasiassa pelkkiä kalusteita paikalleen ( tekee siihen liittyvät työt: välitilan laatoitus, purku, lattia, maalaus ym). Että säästöt syntyy myös siitä, kenen ammattilaisen valitsee.

        On se hienoa, että osasin laittaa kaikki kaapit itse ja vain yläkaappien pitämisessä tarvitsin poikani 16v apua! kun laittaa itse niin on aikaa suunnitella myös mihin minkäkin kodin pienlaitteen ja kipon sijoittaa. Kaikki tulee samalla kertaa suunniteltua ja säästää varmaan monelta käyttäjän ja yleensä naisen mielipahalta. Mahtava juttu! Ylitin kynnyksen, että en osaisi tehdä, mollaajia on riittänyt. Nyt todella hieno kokonaisuus ja kaikilla tarvaroillani on paikka!


    • Helppohomma.

      kuin heinänteko. En viitsinyt edes lukea noitten keittiökauppiaitten ja "ammattimiesten" vastauksia. Homma onnistuu keneltä tahansa, joka osaa pitää ruuvimeisseliä oikein päin kädessä. Ikealla ja muillakin on laatikoissa selkeät piirustukset kaappien kasaamiseksi. Ja asentamisessa ei ole kerrassaan mitään ihmeellistä. Netissä ohjeita vaikka kuinka paljon.

      Aikaahan siinä menee, jos ekaa kertaa tekee, kun pitää mietiskellä, miten päin jokin levy ulee jne, mutta kun pari kaappia on läjännyt, alkaa menemään vauhdikkaasti. Asentamisessa ei ole mitään ihmeellistä, senkun pitää huolen, että tekee kaiken huolellisesti. Alakaapeissa ei mitään erikoista, yläkaapit voi ihmetyttää. Net saa helposti paikalleen ja suoraan kun proppaa kaappien tueksi seinään lankun. Sitten ne voi propata yksinkin varsin helposti.

      Kai sä jotain palapelejä olet tehnyt joskus ja proppaillut tauluja seiniinn? Siinäpä se ammattitaito sitten onkin jo.

    • Eikannatakasata

      Varmaan onnistuu, mutta vienee aikaa.

      Kalusteiden täytyy sitten olla huomattavasti halvemmat kuin esim. jostain puusepänliikkeestä, jotta kannattaa alkaa itse runkoja kasaamaan.

      • Näin on.

        Sehän juuri on itsetekemisen idea, rahan säästäminen. Kaikilla kun ei ole niin äärettömästi rahaa aina ostaa kalleinta. Kun ostaa kalliit kaapit asennettuna, numerot on helpolla moninkertaiset TI- kalusteiden hintoihin. Itse asiassa itsetekemällä saa älyttömän suuren tuntipalkan. Parin tonnin kuukausipalkalla saa keittiön itselleen. Parinkymmenen tuhannen keittiön maksamiseen pitääkin sitten olla pian vuosi ilmaiseksi töissä. Ero 18 000 ekeä. Aika hyvä liksa lyhyessä ajassa. Ja joku alkaa jurnutuksen "laadusta", ne on sitten keittiökauppiaat, jotka koittavat puhua paskaa.


      • Jaakko-Laiska
        Näin on. kirjoitti:

        Sehän juuri on itsetekemisen idea, rahan säästäminen. Kaikilla kun ei ole niin äärettömästi rahaa aina ostaa kalleinta. Kun ostaa kalliit kaapit asennettuna, numerot on helpolla moninkertaiset TI- kalusteiden hintoihin. Itse asiassa itsetekemällä saa älyttömän suuren tuntipalkan. Parin tonnin kuukausipalkalla saa keittiön itselleen. Parinkymmenen tuhannen keittiön maksamiseen pitääkin sitten olla pian vuosi ilmaiseksi töissä. Ero 18 000 ekeä. Aika hyvä liksa lyhyessä ajassa. Ja joku alkaa jurnutuksen "laadusta", ne on sitten keittiökauppiaat, jotka koittavat puhua paskaa.

        Pääsi tuolla itse asentamisella kyllä ennen tuntipalkoille. Vaan nyt kun nimenomaan työn osuuden saa kotitalousvähenykseen niin itse tekeminen menee lähinnä puuhastelun ilon puolelle. Olen minäkin monta pienempää (ja isompaakin hommaa) tehnyt itse mutta keittiön otin paljon mielummin valmiiksi asennettuna niin että ei tarvinnut kahden pienen lapsen kanssa olla yhtään kauempaa ilman keittötä kun oli pakollista. Eikä siinä mennytkään kuin reilu kolme työpäivää kun kaikki kalusteasennus, putki- ja sähkötyöt oli tehty eikä tarvinnut itse ollenkaan koordinoida mitään tai tilata noita muita ammattimiehiä paikalle. Asentaja oli toki entuudestaan tuttu ja hyväksi tiedetty joten sekin edesauttoi valintaa. Ja työpalkat jäivät paljon alle maksimivähennyksen euromäärän.
        Mutta jos haluaa itse kokoilla niin toki se on ihan opettavaista ja mukavaakin. Mutta ei siinä tosiaan välttämättä enää tuntipalkoille pääse kuten ennenvanhaan...


      • Eivaankannata
        Näin on. kirjoitti:

        Sehän juuri on itsetekemisen idea, rahan säästäminen. Kaikilla kun ei ole niin äärettömästi rahaa aina ostaa kalleinta. Kun ostaa kalliit kaapit asennettuna, numerot on helpolla moninkertaiset TI- kalusteiden hintoihin. Itse asiassa itsetekemällä saa älyttömän suuren tuntipalkan. Parin tonnin kuukausipalkalla saa keittiön itselleen. Parinkymmenen tuhannen keittiön maksamiseen pitääkin sitten olla pian vuosi ilmaiseksi töissä. Ero 18 000 ekeä. Aika hyvä liksa lyhyessä ajassa. Ja joku alkaa jurnutuksen "laadusta", ne on sitten keittiökauppiaat, jotka koittavat puhua paskaa.

        Muttakun minä puhuinkin runkojen kasaamisesta.
        Kun puusepänliikkeestä saa yleensä Ikea-hintaan valmiiksi kasatut kaapit, jotka voi sitten halutessaan itse asentaa, niin mitä järkeä on ostaa samaan hintaan levykasaa ja alkaa itse kasaamaan?


      • Eivaankannata
        Näin on. kirjoitti:

        Sehän juuri on itsetekemisen idea, rahan säästäminen. Kaikilla kun ei ole niin äärettömästi rahaa aina ostaa kalleinta. Kun ostaa kalliit kaapit asennettuna, numerot on helpolla moninkertaiset TI- kalusteiden hintoihin. Itse asiassa itsetekemällä saa älyttömän suuren tuntipalkan. Parin tonnin kuukausipalkalla saa keittiön itselleen. Parinkymmenen tuhannen keittiön maksamiseen pitääkin sitten olla pian vuosi ilmaiseksi töissä. Ero 18 000 ekeä. Aika hyvä liksa lyhyessä ajassa. Ja joku alkaa jurnutuksen "laadusta", ne on sitten keittiökauppiaat, jotka koittavat puhua paskaa.

        Niin vielä. Älkää siis sotkeko asentamista ja runkojen kasaamista keskenään.

        Yleensä kalusteliikkeistä tulevat keittiökalusteet valmiiksi kasattuina. Ikeasta ja muista halpisjutuista (ja jopa joistain ns. merkkiliikkeistä) kalusteet tulevat palasina ja ne täytyy itse koota.

        Asentaminen on sitten valmiiksi kasattujen kalusteiden paikoilleen asentamista.


      • EnnenOliParemmin
        Eivaankannata kirjoitti:

        Niin vielä. Älkää siis sotkeko asentamista ja runkojen kasaamista keskenään.

        Yleensä kalusteliikkeistä tulevat keittiökalusteet valmiiksi kasattuina. Ikeasta ja muista halpisjutuista (ja jopa joistain ns. merkkiliikkeistä) kalusteet tulevat palasina ja ne täytyy itse koota.

        Asentaminen on sitten valmiiksi kasattujen kalusteiden paikoilleen asentamista.

        Voi olla että olen vain tällainen yliurbanisoitunut hienohelma mutta minä ainakin nautin kun saan vielä nykyaikana jotain valmiina jonkun muun kasaamana. Se että ihminen pakotetaan nykyään nyhertämään itse tappien ja liimojen sekä kuusiokoloavaimien kanssa iltakaudet vain siksi että hän saisi kalusteen siihen muotoon jossa sen olisi kuulunut jo alunperin olla, on ihmisten rienausta. Ennen oli erikseen säästämiseen tarkoitetut "tee se itse" ratkaisut ja kaikki muu oli sitten tavallisesti valmista. Nyt vain todella kalliilla saa valmista ja melkein kaikki on "lastulevyjä paketissa". Kukaan ei vastaa että koottu kaluste on oikein ja kunnolla koottu. Jos ei ole niin se asiakkaan oma vika. Puhumattakaan että menee vääntämään jonkun ruuvin väärään kohtaan ja sitten onkin laminaatti puhki juuri jostain näkyvästä paikasta. Ei näin!


    • keittiön_asennus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      253
      18560
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3205
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2171
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1860
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1735
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      272
      1436
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1282
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      83
      1111
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      970
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      969
    Aihe