nuorempi mies.. vanhempi nainen..

jouku_vaan

mikä on ihmisten suhtautuminen tällaisessa tilanteessa, jossa nainen onkin miestä reilusti n.10 vuotta vanhempi? onko nykyäänkin vielä se käsitys, että miehen pitää olla ehdottomasti vanhempi, tai muuten jotain on pielessä? vaikka suhde todella toimisi verrattuna ns. normaaliin suhteeseen. omia kommentteja ja kokemuksia aihaasta. kiitos.

202

62994

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätä...

      Eikö se nyt ole jo puitu asia. Jos tykkää niin tykkää ja muiden mielipiteistä ei tarvitse välittää jos rakkautta riittää... ja aikuisia on molemmat!

    • siskot sekaisin?

      Kuvittele itsesi illallisseurueeseen.Erehdyt siskoparin ikäerosta - isosisko onkin se 4v nuorempi.Miten suhtaudut? Eli: ehkä rakastuessaan näkee ko. ihmisessä jotain nuorta, viehkeää..Rakastumisen psykologiaa? Kemiaa, alkemiaa, astrologiaa.Pelkästään seksiä havittelevat tosimiehet ja -akat varmasti kiinnittävät ensisij. huomiota 19-23v ikähaarukkaan, se niitten asia.Romantiikkaa etsivät saattavat hyvinkin erehtyä vaikkapa ihan väärän ihmisen pauloihin, such is life.
      Onnea.Mieti lapsenhankkimiskannalta yms..Ja päädy johonkin loppuratkaisuun, toki 10v on paljon.Elämänkokemuksessakin (katkeruuden määrässä??tai opettamisen kyvyssä?) jo.
      Terv. ei sano ikäänsä, kommentoi vain joko et "nuori muoriksi" tai "sopivasti yli 23".Nainen olen, ja äidistä sekä tyttärestä tulen aina olemaan tytär, luulisin!

    • mutta...

      jos mietityttää, asia selviää katugallupilla. Katsantokanta aiheeseen saattaa olla varsin subjektiivinen.

      Toisaalta en suosittele suhdetta, jos ikäero painaa mieltä. Jos sillä ei ole merkitystä, niin mikä jottei.

    • Nimetön

      ihan miltä susta tuntuu hei. Ihan miltä susta vaan tuntuu. :)

    • suhtautumista

      Meillä on ikäeroa vain muutama vuosi, mutta miehen sukulaiset ja exä ovat suoranaisesti haukkuneet minua. On puututtu mm. ulkonäköön (!), mikä on minusta todella mautonta.

      Tämä ikävä suhtautuminen on aiheuttanut sen, ettei koko suvun haaran kanssa olla juurikaan tekemisissä. Toisaalta hyvänä puolena on, että tulipa sitten sen porukan todellinen luonne esiin ;)

      • ...

        ystävälläni on itseään nuorempi mies. En ole kuullut ongelmista, päin vastoin. Yksi on naimisissa (50v), toinen kihloissa (40v) ja kolmas seurustelee (30v).

        Heidän ystävissään on monen ikäisiä, joten suhtautuminen asioihin on aina ollut kaikin puolin avointa ja varauksetonta.


    • eroista (ero)

      Ihminen on vain "sisäänrakennettu" sitne että kumppanin tulisi olla useimmilta elämänaloilta ja ajatuksiltaa suht: saman "ikäinen".
      Nuoremman ja paljonkin nuoremman "kemijoiden " saaminen ja ym asettelu omaan elämään saattaa olla sitä mahdollisuuden etsimistä kuinka saada mahdollisimman hyvä "koulutettava" itselleen.

      Kai iältään vanhempi nainen on "äidin ja tyttöystävän" väliltä ja siten ominaisuuksiltaan "molempia. Tuskin kuitenkaan on kumpaakaan. Miehen ei ahkä kannattais kovin mennä tuollaseen. Ei ehkä myös naisen kannattaisi hakea ns: nuorta miestä sillä hänestäkin tulee juuri sun ikäinen joskus ja tarpeet on sen mukaiset?!hmm.

    • se vanhempi nainen

      yhdessä olen ollut 5 vuotta nuoremman kultani kanssa kohta 2 vuotta ja kihlat solmittiin viime vuoden syyskuussa. :) Parempaa miestä saa kyllä hakemalla hakea!
      Ikäero on hieman sama juttu kuin jos kysyisi, voiko seurustella punaista takkia käyttävän tyypin kanssa. Eli numeroilla ei ole tuon taivaallista merkitystä, ellei sen sijaan elämänkaaret (työ/opiskelukuviot) ole menossa ihan eri kohdissa. Silloin voi pistää miettimään!

      • jos...

        on samanikäinen, mutta elämänkaaret erilaiset. Silloinko ei ongelmia..?


    • minä vaan

      No miksei nainen voisi olla vanhempi? Siitä vaan! Ja nauti koko rahan edestä!

      • samaa mieltä

        nuorempi mies paras, sopeutuvaisempi..en huolisi papparoita!!


      • Oksaan kasvanut

        Mitä vanhempi kubbe sen kovempi oksa.


    • lola

      Itse olen 8 vuotta vanhempi miestäni.Ongelmia meillä ei ole.Ollaan kihloissa ja yhteinen lapsi on hankittu.Kesällä mennään vihille.

    • jokunen

      Vaimo on itseäni nuorempi, reilun parinkympin, mutta paljon on opiskeltavaa rakastelun saloissa. Reilun kolmenkympin tai jo neljäänkin kymmeneen ehtineet naiset ovat parempia, kokeneempia ja rennompia sängyssä. Vaimon tulee kuitenkin olla nuori, kaunis ja edustava, joten siinä syy nuorempaan vaimoon.

      • sanomasi

        Ihmisten tai kaikkien tunteiden esineellistämin on juuri tuota itsekeskeistä vastuuköyhyyttä ja ihmisarvojen alentamista.

        Vaimosta tulee edustava kun hän on vaimo eikä mikään "ulkoinen koriste". Kun arvoina edsutavuudelle ovat toisenosapuolen kunnianhimot ja muut himot niin tarvitaan sitten kai noita sen pönkittjiä!! No jos on se joukko kelle tätä "komistusta/kaunistusta" esitellään edustukselliessa mielessä ja joukon esustus arvot ovat tuosta kiinni voi ajatelle sen muunkin joukon arviointikykyä varsin puutteelliseksi jos EGOSI nousee joukon keskellä parin tai seuralaisen kustannuksella.

        Myös tuo rakastelusalat on aina molempien "kyvystä" kiinni joten ei herra tai ruova , nainen tai mies voi vaatia toiselta vaan odottaa itseltään, vastakaikua tulee jos on tullakseen ja aihetta.

        Miehissä on suuri joukko väkeä jotka elää ajatuksessa että he voivat naisia "ottaa" omiin tarpeisiin ym visioihinkin. Naisista on "nousemassa" saman moinen ryhmä joka tekee samoin miehille ja nuorille miehille?!.

        Kun arvot ovat aivan sekaisin. Siinä vain on se paha puoli että ei ainakaan tarvitse puhua hyvinvoinnista ja tasaarvosta. Vaan joudumme omaa hölmöyttämme pahoinvointiin ja eriarvoisuuteen jota on jo ollut kauan. Mielivalta ja vahvemman oikeus on jotka työntyy ihmisarvoihin ja suhteissin.

        Edustavuus on ihmisessä itsessään ei siinä miten hän on ulkoisesti laitettu ja kuinka nuori hän on. Ikuista kakskymppistä kun ei ole. Edustus herroissakaan eikä liituraita leideissä.


      • 1+2=?

        Olet osittain oikeessa. Pitäiskö vaimoja saada olla kaksi. Toinen kävis navetalla ja laittais ruokaa ja siivoais. Toinen olis edustus yms.


      • huh huh

        minkähän alan miehiä mahdat olla kun vaimon pitää olla nuori, kaunis ja edustava, mutta et ole tyytyväinen häneen - ehkä jopa häntä pettäen häntä vanhempien, kokeneempien naisten kanssa.


      • vanhempi nainen

        Miksi vaimon kuuluu olla nuorempi, kauniimpi ja edustavampi? Minun mieheni on nuorempi, komea ja edustava mutta ei hänen pidä sitä olla, näin vain sattuu olemaan.


      • keski-ikäisenäkin!
        vanhempi nainen kirjoitti:

        Miksi vaimon kuuluu olla nuorempi, kauniimpi ja edustavampi? Minun mieheni on nuorempi, komea ja edustava mutta ei hänen pidä sitä olla, näin vain sattuu olemaan.

        Täälläkin liikkuu tietysti ihan kaikenlaista ja -tasoista porukkaa: on niitäkin miehiä ja naisia, joille ei kannata selittää mitään, kun he eivät kuitenkaan ymmärrä..
        Edustavuuskaan ei tietysti ole iästä kiinni.
        Ja eräs tuttu pari eli onnellisesti naimisissa loppuun asti, vaikka vaimo oli 10 vuotta vanhempi.


    • selvästi vanhempi

      Olen 16 v. vanhempi aviomiestäni.
      Ei ole vielä haitannut meitä, ei lapsiamme edellisistä liitoista, eikä ystäviämme.
      Hyvin menee, rakkaus on aitoa.
      Mitähän se on sitten kun olen 66 ja mieheni
      50v,sitä ei vielä tiedä. Täytyy pitää itsensä hyvässä kunnossa;))

      • Onnea teille

        Sinulla menee hyvin! Olen puolestasi iloinen. Oli kiva lukea kirjoituksesi.


      • rakkautta yli rajojen

        Kerrassaan upeaa et on muitakin yhtä palion ikäerolla olevia pareja olemassa. Itse olen saanut työporukalta kuulla kaikenlaista sontaa meidän ikäerosta.Vaikka me ollaan viihdytty hyvin yhdessä. Sukulaiset ja ystävät ovat vain kannustaneet. Vain työporukka aiheuttanut harmia ja pahaa mieltä!!!
        Ei olla ainakaan vielä eroamassa. Olemme vasta kihloissa. Onnellisesti. Uskokaa rakkauteen ja yhteenkuuluvaisuuden tunteeseen. Olkaa vahvoja omassa hyvässä olossanne.


      • melkein yhtä paljon

        ikäeroa... avopuolisoni on 15 vuotta vanhempi kuin minä ja ollaan oltu jo 5 vuotta yhdessä. Suhde syvenee ja paranee vaan. :)


    • Kupru

      Luota omaan harkintakykyysi ja tunteisiisi, toisten ihmisten mielipiteisiin ei kannata nojautua koska ne vaihtelevat. Kun todella rakastaa, ikä ja muut seikat menettävät merkityksensä. Mieti ennemminkin onnistumismahdollisuuksia käytännön kannalta; onko teillä yhteisiä puheenaiheita, harrastuksia, mielenkiinnon kohteita jne. Suhde toimii kun molemmat arvostavat toisiaan ja antavat toisilleen tilaa olla oma itsensä.

    • äitini

      on sellaisen miehen kanssa joka on vuoden veljeäni vanhempi. Repikää siitä sitten huumoria. Mua ei ainakaan kovin paljoa naurata, vaikka eihän asia minulle kuulu...

      • neutraalisti

        Minkä ikäisen kanssa isäsi seurustelee tai treffailee?


      • sen sijaan
        neutraalisti kirjoitti:

        Minkä ikäisen kanssa isäsi seurustelee tai treffailee?

        ei deittaile ketään, on varmaan liian järkyttynyt...


      • Eihän se sulle kuulukaan
        sen sijaan kirjoitti:

        ei deittaile ketään, on varmaan liian järkyttynyt...

        Jos vanhempasi ovat eronneet, eihän se isällesi kuulu, kenen kanssa äitisi seurustelee. Ja taidatko ollenkaan tietää deittaileeko isäsi ja keiden (minkä ikäisten) kanssa.


      • vastine
        Eihän se sulle kuulukaan kirjoitti:

        Jos vanhempasi ovat eronneet, eihän se isällesi kuulu, kenen kanssa äitisi seurustelee. Ja taidatko ollenkaan tietää deittaileeko isäsi ja keiden (minkä ikäisten) kanssa.

        eihän hän muuta ole väittänytkään. Vastasi vain esitettyyn kysymykseen. Taidat olla niitä joilla on kaikkia ja kaikkea kohtaan perusnegatiivinen asenne. Niitä joiden positiivisuuteen tarvitaan aina jokin erityinen syy. Luulisi olevan raskasta olla.


    • Urautuneet tavat.

      Nii-in. Ja miksi miehen pitää olla pidempi? Ja miksi miehellä pitää olla enemmän omaisuutta? Jne...

      • olla

        hulluna naiseensa, muusta viis.. Ja naisen tietysti palvoa liki maata miehensä jalkojen alla *virn*


      • Aviomies
        olla kirjoitti:

        hulluna naiseensa, muusta viis.. Ja naisen tietysti palvoa liki maata miehensä jalkojen alla *virn*

        Varmasti liitot onnistuvat jos mies on viriili ja nainen vielä terve vielä viriilimpi ja nuorekas.


      • los satsumos
        Aviomies kirjoitti:

        Varmasti liitot onnistuvat jos mies on viriili ja nainen vielä terve vielä viriilimpi ja nuorekas.

        oma naiseni jota rakastan suunnattomasti! on minua kymmenen vuotta vanhempi 43 ja minä itse olen 33! meillä menee hyvin joka osaalueella ja rakastamme toisiamme paljon emmekä tulisi toimeen ilman toisiamme (se on varma).eli ei mikään voisi olla paremmin! enkä miehenä tiedä mitä muut ajattelevat meistä minusta vaimostani enkä kyllä välitäkään...toki olen olen joutunut luopumaan omasta lapsesta siitä suuresta haaveesta jota varmaan kaikki toivovat ja haluavat mutta kaikella on hintansa!!eikä se syy ole iässä! mutta näin vaan kävi että rakastuin aikoinani monia vuosia sitten 10 vuotta vanhempaan naiseen ja en kadu päivääkään!!!!ja kaikille antakaa palaa täysillä kaikissa suhteissa on mietitävää joskus ;)


    • ihmisistä

      Jos nainen on esim 40 ja mies 30, juttu voi onnistuakin, mutta siitä alaspäin, en usko. Parikymppisillä pojilla on vielä niin kakarameininkiä ja menomono kutittaa että jättäisin suosiolla väliin. Onhan näitä eri ikäisiä pareja silti nähty ja hyvin pyyhkii; henkilökemian natsaus on kuitenkin kaiken a ja o.

      • yleistää

        ei kaikki nuoret miehet oo samanlaisia. itellä on 23 v mies ja oon hiukan reilu 3 vuotta vanhempi. se ei todellaka oo mikään kakara (uskokaa tai älkää) vaikka nuori onkin! ajatellaan asioista samalla tavalla eikä meitä häiritse ikäero. ostettiin hetki sitten oma yhteinen asunto ja lasta ollaan hankkimassa. näitä miehiä on todella harvassa ja aion todellaki pitää kiinni löytämästäni aarteesta! tiedän paljon miehiä, itseäni paljon vanhempiaki jotka käyttäytyy edelleenki kuin kakarat, ei puhettakaan mistään sitoutumisista sun muista. mun mieheni on jotain sellasta mistä en olis voinu ikinä unelmoidakaan! hän on mulle tärkeintä ja tiedän että olen hänelle tärkeintä.


      • niin samanikäisiä
        yleistää kirjoitti:

        ei kaikki nuoret miehet oo samanlaisia. itellä on 23 v mies ja oon hiukan reilu 3 vuotta vanhempi. se ei todellaka oo mikään kakara (uskokaa tai älkää) vaikka nuori onkin! ajatellaan asioista samalla tavalla eikä meitä häiritse ikäero. ostettiin hetki sitten oma yhteinen asunto ja lasta ollaan hankkimassa. näitä miehiä on todella harvassa ja aion todellaki pitää kiinni löytämästäni aarteesta! tiedän paljon miehiä, itseäni paljon vanhempiaki jotka käyttäytyy edelleenki kuin kakarat, ei puhettakaan mistään sitoutumisista sun muista. mun mieheni on jotain sellasta mistä en olis voinu ikinä unelmoidakaan! hän on mulle tärkeintä ja tiedän että olen hänelle tärkeintä.

        että et edes huomaisi. ;) 3 vuotta on vielä pieni, olematon ikäero ja se "pienenee" vielä mitä enemmän ikää karttuu.


    • pohdintaa..

      Suhdetta voit peilata äitiin, isään, naapureihin, kavereihin, kadullakävelijöihin ja noudattaa toisten määrittelemiä ehtoja, mutta kenen kautta silloin elät?

      Jos haluat nauttia hyväksynnästä ja kulkea keskitietä, niin silloin on parempi (jo oman mielenterveytesi kannalta) hankkia ns. standardisuhde.

      Jos olet persoona, joka pystyy rikkomaan kulttuurin asettamia rajoja ja kestämään sen tuomat paineet, niin mikä estää valitsemasta toisin?

      Ihmiset, jotka seurustelevat toistensa kanssa tekevät sitä aidosti ja sydämestään.

      • Kokemusta omaava

        Hienosti pohdittu! Olen yksi esimerkki rajoja rikkovasta henkilöstä: olen 16 vuotta miestäni vanhempi enkä välitä vähääkään siitä, mitä muut ikäerostamme ajattelevat.


    • Pirjon mama

      Itselläni on toki vain vuoden nuorempi mies,mutta en pidä sellaista asiaa ongelmana.Jos on onnellinen,niin ei siinä muuta tarvita.
      Ikäasia on vain ihmisen keksimä ajatus,ei sillä ole mitään tekemistä henkisen yhteyden kanssa.

    • ewt.

      Panemista ja kokemuksen hakemista se vaan on.

    • minä vaan!

      Hei! Mitä se muille kuuluu kenen kanssa seurustelee ja elelee, ikäero ei kyllä haittaa jos muuten menee hyvin, itsellä on melkein kuusi vuotta nuorempi mies ja yhdessä on oltu reilusti yli 20 vuotta, lapsia ja lastenlapsiakin on ja päivääkään en vaihtaisi pois. En kyllä mieti tippaakaan ikäeroa , en kyllä usko että muutkaan sitä edes tajuaa, itsestähän se on kiinni miten elämänsä viettää! Onnea vaan sinulle!

      • Itsekin kärsinyt

        10 vuotta nuorempi on jo liian nuori. 6-8 vuotta on max. Silloin on vielä samanikäinen. On eri asia olla 20 tai 30. Olevinaan imartelevaa noiden nuorten miesten läheisyys.Nää hyväksyjät täällä eivät itsekään seurustele kovin paljon nuoremman kanssa! 50-50-suhtautuminen sitä paitsi aiheuttaa real-elämässä ongelmia. Sä oot äidin korvike, varo hyväksikäyttöä.


    • valitsee

      Kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti :) On kuulemma faktaa että esim. parikymppinen mies ja kolmekymppinen nainen ovat ihanne pari, koska molempien seksuaalivietti on yhtä voimakas. Naisella on jo seksuaalista itseluottamusta ja kokemusta jolloin hän uskaltaa heittäytyä. Molemmat nauttivat enemmän.. Hmm..

      • vain rakkaus merkitsee!

        Ikäerolla ei todellakaan ole merkitystä tommosessa tapauksessa (molemmat aikuisia)! Mä seurustelen 5v. nuoremman kanssa ja hyvin menee :) Muiden mielipiteillä ei ole merkitystä, minä ainakin elän omaa elämääni ja teen omia valintoja, ei voi elää toisia miellyttääkseen, mitä siinä saa (paitsi jonkun hyväksynnän) kaikkia ei voi kuitenkaan koskaan miellyttää ja aina on joku asia, josta on natisemista. Niinpä turhat höpinät ja murheet pois ja tilaa RAKKAUDELLE! Elämästä täytyy edes yrittää nauttia!

        -kisu-


      • nelikymppinen nainen

        ja nuorempi mies, seksi jos mikä toimii!!!!!!!!!
        Ja muutkin asiat tietysti, toisella kokemusta ja toisella intoa toteuttaa kaikkea mahdollista :)


      • vanhempi nainen
        nelikymppinen nainen kirjoitti:

        ja nuorempi mies, seksi jos mikä toimii!!!!!!!!!
        Ja muutkin asiat tietysti, toisella kokemusta ja toisella intoa toteuttaa kaikkea mahdollista :)

        pyhä sylvi.Käyttäkää järkeänne!


    • kissanainen

      Musta ei ikä ratkaise jos nuori seurustelee vanhemman kaa ,ja suhde toimii mikäs siinä ,ikä on nykyään numeroita vaan,vai mitä mieltä muut

    • Kokomusta

      22-vuotiaana seukkasin 47-vuotiaan äijän kaa. Sitten välillä mulla oli yks 17-vuotias kundi. Naimisiin menin itteäni 3 vee nuoremman kanssa. Oltiin parikyt vuotta. Eron jälkeen olin yhden tyypin kanssa, joka oli mua 14 vuotta nuorempi.

      Sanoisin, että kaikki käy. Jos ylipäänsä vielä kiinnostaisi koko parisuhdetouhu.

    • vanhempi nainen

      Ihan OK!

      Ikä on vain numero ei mitään muuta.

      Sielujen sympatia ratkaisee...tämä on minun mielipiteeni.

      Eikä ole mitään uutta, että nuori mies rakastuu vanhempaan naiseen.

      On niitä ollut ijät ja ajat. Tiedän jo 50-luvulla olleen pariskunnan...he rakastuivat tulisesti toisiinsa.
      Mies oli n. 25 vuotta nuorempi kuin nainen.
      Menivät naimisiin ja elivät tosi onnellisesti elämänsä loppuun asti:)

      Mutta sitten on nämä egonsa korottaja miehet tänä päivänä>> nyky-yhteiskunnassa huonolla itsetunnolla aika moni keski-ikäinen mies hakee nuoren naisen itselleen näyttääkseen muille, että näin meikä poika:-

      Ja yleensä näillä miehillä omituista kyllä sattuu olemaan paksu lompakko...tai suuri valta:-

      Näissä tapauksissa nuoret naiset pyrkivät pääsemään ainoastaan kiinni rahaan ja julkisuuteen. Rakkaudesta ei ole kysymys:(

      Jotkut nuoret naiset menevät naimisiin vanhemman varakkaan miehen kanssa ja tekevät lapset tälle:- ...sitten erotaankin ja
      kas kummaa siitähän tulee mukavat elatusmaksut....et silleenkin:-

      Mutta eiköhän se niin ole, että tosi rakkaus se ei katso ikää, valtaa eikä lompakon paksuutta....

    • PPP

      Minulla on kokemusta 14 vuotta suhteesta jossa mies on 11 vuotta nuorempi.
      Olemme edelleen yhdessä ja yhteisiä lapsia on kaksi.

      Nykyään kukaan ei enää ajattelekaan ikäeroamme, alussa tuntui että muuta ei ajateltukaan kuin ikäeroa..
      Yhdessäolo on normaalia elämää, tappeluineen ja lastenkasvatuksen merkeissä.

      Hyvää jatkoa kaikille.

    • N1971

      Kyllä se niin vaan on, että sielujen sympatia ratkaisee. Jos seurustelisin tosissani nuoremman miehen kanssa niin kyllä meidän pitäisi olla henkisesti samalla tasolla ja mies ei saisi näyttää minua kamalasti nuoremmalta.

      Olen ikäluokkaani 8-10 vuotta nuoremman näköinen ja kaunis sellainen. Siksi varmaan usein kohtaan näitä nuoria miehiä. Vaikka miehet tietävät ikäni ja taustani niin he eivät heti hoksaa (tai halua uskoa) että elämänkokemukseni perusteella olen ikäiseni tasolla tai jopa vanhempi. Huumorintaju kyllä on nuorekas, mutta elämänkokemus on antanut itsevarmuutta, mikä voi tuntua liian vahvalta.

      • totta mitä

        sanoit, niin sä olet mun elämäni nainen(tykkää kypsemmistä)


      • N1971
        totta mitä kirjoitti:

        sanoit, niin sä olet mun elämäni nainen(tykkää kypsemmistä)

        Mitä te nuoret miehet OIKEASTI tarkoitatte, sillä että KYPSYYS on hyvä piirre naisessa? Välillä näitä kirjoituksia lukiessa tuntuu, että kypsyys on jonkinlainen kiertoilmaisu "seksi" sanalle.

        Lisäksi sanoisin, että kyllä minä naisena odotan myös kypsyyttä mieheltä. Olisihan se kiva yllätys, että se minusta kiinnostunut nuorempi mies olisi henkisesti ikäistään kypsempi. Jotkut voivat olla, sillä kypsyys ja elämänviisaus tulee koettelevien elämänkokemusten myötä esim. läheisten menetysten, eron tms. kautta. Toiset ihmiset saavat näitä elämänkouluja jo nuorena ja toiset elävät pumpulissa vuosikausia. Tuossa alempana keskustelukeskustelussa onkin hyvä esimerkki 60 vuotiaasta Leevi lapsukaisesta. Minusta kypsyys ja aito suvaitsevaisuus liittyvät läheisesti toisiinsa.


      • Nimetön
        N1971 kirjoitti:

        Mitä te nuoret miehet OIKEASTI tarkoitatte, sillä että KYPSYYS on hyvä piirre naisessa? Välillä näitä kirjoituksia lukiessa tuntuu, että kypsyys on jonkinlainen kiertoilmaisu "seksi" sanalle.

        Lisäksi sanoisin, että kyllä minä naisena odotan myös kypsyyttä mieheltä. Olisihan se kiva yllätys, että se minusta kiinnostunut nuorempi mies olisi henkisesti ikäistään kypsempi. Jotkut voivat olla, sillä kypsyys ja elämänviisaus tulee koettelevien elämänkokemusten myötä esim. läheisten menetysten, eron tms. kautta. Toiset ihmiset saavat näitä elämänkouluja jo nuorena ja toiset elävät pumpulissa vuosikausia. Tuossa alempana keskustelukeskustelussa onkin hyvä esimerkki 60 vuotiaasta Leevi lapsukaisesta. Minusta kypsyys ja aito suvaitsevaisuus liittyvät läheisesti toisiinsa.

        Olen täsmälleen samaa mieltä. Ikä ei välttämättä kypsytä muuten, kun fyysisesti :D
        Leeville pitäisi jonkun kertoa, että ne tytöt, jotka häntä kiinostuneena katselevat taitavat tehdä sitä työkseen...
        Ja nuoret miehethän, naivat vaikka tikapuita...
        Tämä vaan tiedoksi niille fyysisesti kypsille mutta muuten raaoille Leevittärille...


    • Ahna

      Minusta ikäero on suuri, jos puhutaan yli viidestä vuodesta. Tällaiset 15-20 vuoden ikäerot ovat aivan käsittämättömiä. Itse en ainakaan seurustelisi reilusti vanhemman tai nuoremman kumppanin kanssa. Korostan, että tämä on vain minun mielipiteeni, eikä siitä tarvitse kenenkään vetää hernettä nenään.

      • on jokaisella

        oikeus, mutta hyväksyä pitää erilaisetkin ihmiset ja tavat. Ei kukaan voi pakottaa ymmärtämään mutta silti sävysi oli kovin tuomitseva. En vedä nenääni mitään muuta kuin raikasta suvaitsevaisuuden ilmaa. Tee sinäkin niin.


    • Mitä vikaa siinä on jos nainen on vanhempi ja mies nuorempi?Kaikkea ihmettelemistä sitä keksitäänkin..

    • stats

      Miesten keskimääräinen elinikä on muutaman vuoden alhaisempi kuin naisilla. Näinollenhan naisen kannattais ottaa nuorempi mies niin ei tarvisi tilastollisesti viettää viimeisiä vuosiaan yksin.

    • "vanhus?"

      En seurustele, mutta vähältä piti, 16 vuotta nuoremman miehen kanssa. Tunsin kyllä itseni vanhaksi, mutta arvostin ja pidit todella tästä nuoresta miehestä. Hän ei ollut mikään "pentu". Olisin voinut saada hänelle lapsia ja vieläkin, mutta 10v päästä en enää. Hän aikanaan vietteli minut, enkä minä häntä, mutta siitä olen ihan tyytyväinen. Säilytän hänet päiväkirjassani ja sähköposteissani -ja ajatuksissani.

      • Nuorempaa

        Kutsutaanko sitä nykyään "päiväkirjaksi"?
        Kun vanhempi nainen ns: käyttää "nuortamiestä omiin unelmiinsa se on päiväkirjan täyttöä. Entäs kun mies tekee samoin tai joutuu tilanteisiin missä nuori tai huomattavasti nuorempi alkaa olla kovinkin kiinnostunut!.
        Mies on sika ja vaikka mikä "vetobiili" alias betofiili.


      • poikalainen

        Arvatkaa syökö tätä poikaa, siis minua.

        Tapasin aivan mahtavan Naisen. Aikamme jutskattiin ja tanssittiin ja sitten tuli ikä puheeksi. Vasta siinä vaiheessa selkis että tämä Nainen on minua 14 v. vanhempi ja hänellä kolme lasta, josista nuorin 13 ja vanhin 24.

        Voihan viholainen, meni pojalla, siis minulla pupu pöksyyn. Miks mulle kävi näin? Ei pysty emempää.


    • noin pieni

      en usko että kellään on mitään ihmeellistä suhtautumista tohon...

    • ilmari05

      itslläni on vaimo kuusi vuotta vanhenpi. ikäeroon ei liitto kaadu. oltu yhdessä jo 24 vuotta.

    • Leevi

      Nuori mies ja vanha nainen on aivan luonnonvastaista. Kun taas nuori nainen ja vanha mies on luonnollista, koska miehen siitoskyky säilyy ja nuori, terve nainen pystyy synnyttämään hänelle jälkeläisiä.
      Itse olen yli kuusikymmentä ja olen huomannut, että nuoret naiset ovat kiinnostuneita minusta. Eikä siinä mitään, itseänikin kiinnostaa nuoremmat naiset.
      En tee mitään jollain rupsahtaneella vanhalla akalla. Sellainen sopii korkeintaan kestipalvelujen järjestäjäksi tai hoitamaan lastenlapsia. Riiputissit ja kaikki. Yäk!
      Sen sijaan Nuoressa naisessa on potentiaalia ja hän pitää minutkin virkeänä.

      • -N46-

        Itselläni on minua 16vuotta nuorempi mies. Hän pitää minut erittäin virkeänä. Aijemmin elämässäni olin itseäni 13 vuotta vanhemman miehen kanssa pitkässä avioliitossa. Semmoinen se oli naisten kolhima ja pilaama. Ei tehty lapsia mekään.
        Nyt maailma on muuttunut. Naisista on pulaa ja nuoret miehet ovat jo niin fiksuja ja maailmaakin nähneitä että ymmärtävät hyvän päälle. Saa hänen puolestaan kuulemma vanhat ryppyiset äijät juosta pikkupimujen perässä. Hän on ne jo nähnyt.
        Minä olen nähnyt itseäni vanhemmat ja ikäiseni miehet. YÄK!


      • Essi

        Mä en ainakaan huolis mitään vanhaa äijää, yäk,
        eikä kukaan mun kavereistakaan, kun oon niiden kanssa asiasta puhunu. Jus joo, joku faijan ikänen vanha turilas!! ( mun faijakin on muuten sua yli 10 vuotta nuorempi ) Mitäköhän mutsikin siitä sanois. Olis vielä faijaa vanhempi, niin siitä vasta riemu syntyis!
        Kirjotat, että nuoret naiset on kiinnostunu susta, EN USKO ! Toiveajattelua !


      • Leevi
        Essi kirjoitti:

        Mä en ainakaan huolis mitään vanhaa äijää, yäk,
        eikä kukaan mun kavereistakaan, kun oon niiden kanssa asiasta puhunu. Jus joo, joku faijan ikänen vanha turilas!! ( mun faijakin on muuten sua yli 10 vuotta nuorempi ) Mitäköhän mutsikin siitä sanois. Olis vielä faijaa vanhempi, niin siitä vasta riemu syntyis!
        Kirjotat, että nuoret naiset on kiinnostunu susta, EN USKO ! Toiveajattelua !

        Kyllä siinä Essilläkin pikkupimsukka olisi litimärkänä kun Leevi ottaa löylykauhan esille.


      • Essi
        Leevi kirjoitti:

        Kyllä siinä Essilläkin pikkupimsukka olisi litimärkänä kun Leevi ottaa löylykauhan esille.

        Älä luule, Leevi-setä, että innostuisin sun viagralla toimivasta vanhasta löylykauhasta !
        On varmaan jo ruostees , ellei peräti homees. Mä haluan uuden löylykauhan, sellaisen mikä on toimintakykyinen vielä seuraavat 50 vuotta ja ilman viagraa.


      • ikäiset
        -N46- kirjoitti:

        Itselläni on minua 16vuotta nuorempi mies. Hän pitää minut erittäin virkeänä. Aijemmin elämässäni olin itseäni 13 vuotta vanhemman miehen kanssa pitkässä avioliitossa. Semmoinen se oli naisten kolhima ja pilaama. Ei tehty lapsia mekään.
        Nyt maailma on muuttunut. Naisista on pulaa ja nuoret miehet ovat jo niin fiksuja ja maailmaakin nähneitä että ymmärtävät hyvän päälle. Saa hänen puolestaan kuulemma vanhat ryppyiset äijät juosta pikkupimujen perässä. Hän on ne jo nähnyt.
        Minä olen nähnyt itseäni vanhemmat ja ikäiseni miehet. YÄK!

        naiset, YÄK!


      • heh!!
        ikäiset kirjoitti:

        naiset, YÄK!

        No.. ja papparan ikä on??.. =)


      • Ei ikärasisti

        Kirjoititpa inhottavasti ja naista alentavasti! Missä olet huomannut nuorten naisten olevan sinusta kiinnostuneita? Miten se on ilmentynyt?

        Miesystäväni on minua 11 v nuorempi ja meillä menee hyvin. En ole rupsahtanut akka vaikka en enää lapsia saakaan. Lapset on jo tehty. Oma velaton asuntokin on ja en etsi rikasta miestä. Ex-mieheltäni en ole saanut asuntoani vaan olen sen itse hankkinut. Kohdalle vain nyt sattui nuorempi mies.


      • tytti

        mitä nuori nainen tekee rupsahtaneella ukolla, kun komeat nuoret miehet pyörii ympärillä?


      • Ikäerosta viis!
        -N46- kirjoitti:

        Itselläni on minua 16vuotta nuorempi mies. Hän pitää minut erittäin virkeänä. Aijemmin elämässäni olin itseäni 13 vuotta vanhemman miehen kanssa pitkässä avioliitossa. Semmoinen se oli naisten kolhima ja pilaama. Ei tehty lapsia mekään.
        Nyt maailma on muuttunut. Naisista on pulaa ja nuoret miehet ovat jo niin fiksuja ja maailmaakin nähneitä että ymmärtävät hyvän päälle. Saa hänen puolestaan kuulemma vanhat ryppyiset äijät juosta pikkupimujen perässä. Hän on ne jo nähnyt.
        Minä olen nähnyt itseäni vanhemmat ja ikäiseni miehet. YÄK!

        Meillä on mieheni kanssa 14 vuotta ikäeroa ja juuri noin väärinpäin. Alussa koin asian hankalaksi, mutta nyt oltuamme yhdessä (olemme naimisissa) lähes 11 vuotta en juuri muista koko asiaa. Suhde toimii hyvin, aikuiset lapseni pitävät miehestäni ja hän itse ei halua olla pienten isä - työssään kyllä kasvattaa nuorisoa.

        Ikäerosta viis!


      • poikalainen
        Ikäerosta viis! kirjoitti:

        Meillä on mieheni kanssa 14 vuotta ikäeroa ja juuri noin väärinpäin. Alussa koin asian hankalaksi, mutta nyt oltuamme yhdessä (olemme naimisissa) lähes 11 vuotta en juuri muista koko asiaa. Suhde toimii hyvin, aikuiset lapseni pitävät miehestäni ja hän itse ei halua olla pienten isä - työssään kyllä kasvattaa nuorisoa.

        Ikäerosta viis!

        Onneksi olkoon, oikeesti.

        Melkein oon kateellinen, kun kirjottelin tossa aiemmin 14 vuoden ikäerosta. Kaikkea hyvää!!


      • nasu
        Ikäerosta viis! kirjoitti:

        Meillä on mieheni kanssa 14 vuotta ikäeroa ja juuri noin väärinpäin. Alussa koin asian hankalaksi, mutta nyt oltuamme yhdessä (olemme naimisissa) lähes 11 vuotta en juuri muista koko asiaa. Suhde toimii hyvin, aikuiset lapseni pitävät miehestäni ja hän itse ei halua olla pienten isä - työssään kyllä kasvattaa nuorisoa.

        Ikäerosta viis!

        Meillä miehen kanssa myös melkein 14v ikäeroa. Yhdessä ollaan oltu 1,5v. Kiva kuulla että teillä hyvä ja toimiva suhde jo noin kauan. :) Meilläkin kaikki hienosti. Vauvankin ehdin vielä tehdä, mutta ei ihan vielä. minä 34 mies 21. Ei kiirettä elämässä.


      • löysänä roikkuvat

        käsivarret! Kapakoissa näitä leevejä istuksii, tekohampaat lonksuen anelevat nuorilta kauniilta naisilta lempeä, vanhalle ukolle, viinalle ja paskalle lemuten.
        No, ehkäpä Leevi olet säilyttänyt ulkonäkösi vähän paremmin, mutta kapakoissa vanhojen miesten käytös on todella etovaa.
        Miten pahannäköinen vanha ukko ikinä voi kuvitella kauniin naisen (kuten minun) häntä edes sormennenällä koskevan!


      • mikki
        löysänä roikkuvat kirjoitti:

        käsivarret! Kapakoissa näitä leevejä istuksii, tekohampaat lonksuen anelevat nuorilta kauniilta naisilta lempeä, vanhalle ukolle, viinalle ja paskalle lemuten.
        No, ehkäpä Leevi olet säilyttänyt ulkonäkösi vähän paremmin, mutta kapakoissa vanhojen miesten käytös on todella etovaa.
        Miten pahannäköinen vanha ukko ikinä voi kuvitella kauniin naisen (kuten minun) häntä edes sormennenällä koskevan!

        Olen myös ihmetellyt miten miehet eivät huomaa kuinka itse rupsahtavat.Eivät kai omista peiliä.
        Yksi rupsahtanut kaljapöhö kerskui minulle, että saa naisen kun naisen jos hyvin puhuu.
        En tiedä sitten.


    • eroko.....

      Eihän 10 vuotta ole ikäero eikä mikään.
      Mulla on vaimo ja se on 52 vuotta minua vanhempi
      itse olen vasta 25 vuotias.

      • jo pian

        lekuriin jäpä sieltä,,,,,,,,,tai tosi out oot päästäs tai joku teini paska....


    • Burre wee

      ikä on vaan numeroita. ei se haittaa=)

      • vanha kovaluu

        Seksikin sujuu oikein hyvin vanhalta mieheltä kuin naiseltakin. Jos naisen paikat alkaa kuivumaan, niin eipä hätää. On keksitty silkoniliukasteet. Ei muuta kuin petiin vain. Hauskaa vippua!


      • hhhhhhhhhhh
        vanha kovaluu kirjoitti:

        Seksikin sujuu oikein hyvin vanhalta mieheltä kuin naiseltakin. Jos naisen paikat alkaa kuivumaan, niin eipä hätää. On keksitty silkoniliukasteet. Ei muuta kuin petiin vain. Hauskaa vippua!

        Miksi teillä on tuollainen sairas käsitys, että vanhempi nainen kun on nuoren miehen kanssa niin se on täydellisen suotavaa ja vieläpä upeaa, mutta vanhemmalla miehellä jos on nuorempi nainen niin sitä ollaan heti pönkittämässä egoa ja nainen rahan perässä. Tajuatteko kuinka lapsellisia ja tekopyhiä olette? Ette te vanhat ämmät sen sukkelampia ihmisiä ole kuin ikäisenne miehetkään.


      • Lähe menee
        hhhhhhhhhhh kirjoitti:

        Miksi teillä on tuollainen sairas käsitys, että vanhempi nainen kun on nuoren miehen kanssa niin se on täydellisen suotavaa ja vieläpä upeaa, mutta vanhemmalla miehellä jos on nuorempi nainen niin sitä ollaan heti pönkittämässä egoa ja nainen rahan perässä. Tajuatteko kuinka lapsellisia ja tekopyhiä olette? Ette te vanhat ämmät sen sukkelampia ihmisiä ole kuin ikäisenne miehetkään.

        luuseri


      • hhhhhhhhhhh
        Lähe menee kirjoitti:

        luuseri

        Sinullekin totuuden kohtaaminen on vaikeaa, kaksinaismoralisti.


      • vai rakkautta
        hhhhhhhhhhh kirjoitti:

        Miksi teillä on tuollainen sairas käsitys, että vanhempi nainen kun on nuoren miehen kanssa niin se on täydellisen suotavaa ja vieläpä upeaa, mutta vanhemmalla miehellä jos on nuorempi nainen niin sitä ollaan heti pönkittämässä egoa ja nainen rahan perässä. Tajuatteko kuinka lapsellisia ja tekopyhiä olette? Ette te vanhat ämmät sen sukkelampia ihmisiä ole kuin ikäisenne miehetkään.

        Kirjoitat: "Miksi teillä on tuollainen sairas käsitys, että vanhempi nainen kun on nuoren miehen kanssa niin se on täydellisen suotavaa ja vieläpä upeaa"
        ***voi vaari kulta, kyllä se on aivan suotavaa, että meillä vanhemmilla naisilla (emme ole ämmiä) voi olla nuorempi mies,
        Miksi ei? Me nykyajan naiset kun olemme pitäneet huolen sekä sisäisestä että ulkoisesta kauneudesta:) Paksua rahapussia meiltä harvemmalta yksinäiseltä naiselta löytyy, mutta rakkautta ja ymmärrystä kyllä:)

        jatkat:"mutta vanhemmalla miehellä jos on nuorempi nainen niin sitä ollaan heti pönkittämässä egoa ja nainen rahan perässä. "
        ***Niin vaariseni>yleensä se vain on niin, että nuoret naiset etsii ja haluavat miehen jolla on paksulompakko. Katsopas vaariseni, kun te miehet ikävä kyllä teidän erinäiset fysiikan toiminnat hiukan vähenevät 40 ikävuoden jälkeen. No, onhan tosin viagra keksitty. Mutta seurailepa vain, niin huomaat, että ei vanha köyhä mies nuorelle naiselle kelpaa. Kyllä siinä silloin nenää nyrpistetään kovin:(

        Tajuatteko kuinka lapsellisia ja tekopyhiä olette?
        ***Emme ole lapsellisia...näemme totuuden. Mutta aina elämässä on myös poikkeuksia. Mitään asioita ei voi yleistää, eikö niin.
        Itse olen aina pitänyt vanhemmista herroista, siis aina:)

        Ette te vanhat ämmät sen sukkelampia ihmisiä ole kuin ikäisenne miehetkään.
        ***Hyi, hyi sinun kielen käyttöäsi. Mikä vaivaa vanhempia miehiä, että pitää aina saman ikäisiä naisia mollata. Mikä teitä vaivaa?

        Joskus kauan sitten kun olin nuori eräs italialainen muotiguru sanoi, että kaunis nainen on aina kaunis nainen ikään katsomatta:)


    • nainen minäkin

      On totta,jotta mies vanhenee nopeammin jo noin 40 vuotiailla on "häiriöitä" ja siitä eteenpäin vain kiihtyvällä vauhdilla siksikin on erinomaista jos nainen saa 10-15 vuotta itseään nuoremman-ei ainaista puutetta !

    • Nimetön

      Aika hurja mielikuva tuosta tulisi. Itse olen 61 v ukko ja rehdisti sanoen katselen kauppareissuilla 30-40 kymppisen sutjakan likan reisiä ja lantion pyöritystä. Vieressä on vanhustentalo, josta nuo 70-80 v neitokaiset sitten hurjastelevat rollaattoreillaan.

      Eiköhän se ukko sentään saisi hieman vanhempi olla. Kuolee kuitenkin äkimpää ja sitten saa olla vaikkapa iloinen leski - jos se äijä ei ehtinyt kaikkea ryypätä.

      • *miska*

        Tähän mennessä paras kommentti tässä keskustelussa! Ja ensimmäinen joka tajus, että jokaisesta meistä loppujen lopuksi tulee se vanha ukko tai akka. Kiitos myöskin 30-40 vuotiaiden sutjakkaiden "likkojen" katselusta, moni sanoisi meidän ikäisiä jo vanhoiksi ämmiksi! Ja uskon, että tuolla periaatteella se katseleminenkin on vain imartelevaa meitä kohtaan! Kiitos kommentistasi!


    • rita-maria

      Mitä väliä sillä on kumpi on vanhempi, ja paljonko. Kunhan viihtyvät yhdessä, rakastavat toisiaan ja molemmilla on "puhtaat heinät pussissa"..
      Hauskaa kevättä!! =)

      • Minä

        Minun salaheilani on minua 21 vuotta nuorempi. Luulen, että paria meistä ei koskaan tule, mutta on ihanaa vähän nautiskella nuoren miehen kanssa. Olen yllättynyt hänen kiinnostuksestaan minuun. Se on houkuttelevaa, suloista. Intiimisuhdetta meillä ei ollut alussa lähes puoleen vuoteen. Tapailimme vain kahviloissa ym. Nyt kiintymyksemme on siinä vaiheessa, että olemme olleet pari kertaa yhdessä.


      • kaheliko?
        Minä kirjoitti:

        Minun salaheilani on minua 21 vuotta nuorempi. Luulen, että paria meistä ei koskaan tule, mutta on ihanaa vähän nautiskella nuoren miehen kanssa. Olen yllättynyt hänen kiinnostuksestaan minuun. Se on houkuttelevaa, suloista. Intiimisuhdetta meillä ei ollut alussa lähes puoleen vuoteen. Tapailimme vain kahviloissa ym. Nyt kiintymyksemme on siinä vaiheessa, että olemme olleet pari kertaa yhdessä.

        Itse olen mies ja elämässäni on aina ollut minua vanhempia naisia...enemmän tai vähemmän hyvällä menestyksellä. Alkoi jo 14-vuotiaana, kun onnistuin iskemään 21 vuotiaan naisen (ja oli muuten hyvän näköinen :)). Homma loppui sitten siihen, kun hän sai tietää ikäni parin kuukauden jälkeen. Välillä oli pari suhdetta 9 vuotta vanhemman kanssa ja toinen 11 vuotta vanhemman "alkoholistin" kanssa.

        Nyt olen avioliitossa 8 vuotta vanhemman naisen kanssa jo 10:ttä vuotta ja yhteiselo on hänen lastensa poismuuton jälkeen muuttunut täydelliseksi kulissiavioliitoksi.

        Nyt olen puoli vuotta tapaillut 13 vuotta vanhempaa vapaata leskinaista ja ihan aikuisten oikeasti tuntenut jälleen kerran olevani "nuori" ja haluttu mies. Itsetunto on huipussaan ja halipula on taakse jäänyttä. Varsinaista seksisuhdetta ei vielä ole, samassa sägyssä on kyllä nukuttu (valvottu läheisyyttä kokien) yö vähintään kerran viikossa. Sen verran vanhoillisia olemme molemmat, ettei varsinaisesti ole naiskenneltu. Hullulta ja kahelilta tämä tuntuu, mutta ehkä se ei ole kuitenkaan väärin? Hän on todella hyvin itsestään huolta pitävä ja pirun hyvännäköinen ikäisekseen (olen ylpeä hänestä)ja osaa näyttää naiseutensa sekä ymmärtää myöskin elämää. Uskon, että koemme paljon hyviä hetkiä yhdessä. Olemme kaikissa asioissa niin samalla aaltopituudella.

        Oma suhteeni nykyiseen kyllä mietityttää ja se, mihinkä tamä johtaa. Uskon, että tämä ei ole väärin...ketään kohtaan...eikö ihmisellä ole oikeus lyhyen elämänsä aikana nauttia niistä hetkistä mitä elämä tarjoaa? Tämä on "meidän juttu". Kommentteja...?


      • omaansa odottava
        Minä kirjoitti:

        Minun salaheilani on minua 21 vuotta nuorempi. Luulen, että paria meistä ei koskaan tule, mutta on ihanaa vähän nautiskella nuoren miehen kanssa. Olen yllättynyt hänen kiinnostuksestaan minuun. Se on houkuttelevaa, suloista. Intiimisuhdetta meillä ei ollut alussa lähes puoleen vuoteen. Tapailimme vain kahviloissa ym. Nyt kiintymyksemme on siinä vaiheessa, että olemme olleet pari kertaa yhdessä.

        minulla sama tilanne... 22 v välissä.Jo vuoden. Ihanaa, ei sitoumuksia, hyvä olla yhdessä, vain hetki silloin, toinen tällöin. Kuin kuumetta, kun toisen näkeekin. Ja kemiat sopivat joka tavalla yhteen. Huumori, ajatukset. Ehkä tämä on vain hetken kohtaaminen, kuin kuuma tanssi, mutta nautin joka hetkestä, täysillä. Ja odotan, jos seuraava tulee...Pienellä vihjeellä, viestillä... Nähdäänkö.. :)


      • rewrwrw
        omaansa odottava kirjoitti:

        minulla sama tilanne... 22 v välissä.Jo vuoden. Ihanaa, ei sitoumuksia, hyvä olla yhdessä, vain hetki silloin, toinen tällöin. Kuin kuumetta, kun toisen näkeekin. Ja kemiat sopivat joka tavalla yhteen. Huumori, ajatukset. Ehkä tämä on vain hetken kohtaaminen, kuin kuuma tanssi, mutta nautin joka hetkestä, täysillä. Ja odotan, jos seuraava tulee...Pienellä vihjeellä, viestillä... Nähdäänkö.. :)

        Sä se vaan jaksat provoilla tähän ketjuun, olla välillä minkä-ikäinen nainen ja sitten välillä nuori mies, se nyt vaan on niin läpinäkyvää.

        Näitten palstojen ideana on mielestäni saada ihmisiltä mielipiteitä, eikä lukea jonkun hourupään jatkuvia fantasioita.


      • Hiidi
        Minä kirjoitti:

        Minun salaheilani on minua 21 vuotta nuorempi. Luulen, että paria meistä ei koskaan tule, mutta on ihanaa vähän nautiskella nuoren miehen kanssa. Olen yllättynyt hänen kiinnostuksestaan minuun. Se on houkuttelevaa, suloista. Intiimisuhdetta meillä ei ollut alussa lähes puoleen vuoteen. Tapailimme vain kahviloissa ym. Nyt kiintymyksemme on siinä vaiheessa, että olemme olleet pari kertaa yhdessä.

        Mulla ja mun salarakkaalla ikäeroo 27 vuotta. Mies vanhampi, mä nuorempi. Ollaan tunnettu toisemme 7 vuotta ja rakkautta ja lämpöä on riittäny. Haluttais olla ihan oikeesti, julkisesti yhes, mut pelätään kaikkien meidän läheistemme reaktioita...varsinki tää mies pelkää mun sukua...et se saa kaiken päällensä. Oltiin 2,5 vuotta kokonaan eros toisistamme ja kumpiki oli suhtees oman ikäsensä kans siinä välis...ei nähty, ei soiteltu, ei mitään. Sit meidän molempien suhteet meni karille ja löydettiin toisemme viime kesän lopus uudestaan. :) Kaikki oli meidän välillä heti niinku ennekin...synkkas niin pirun hyvin...samalla lailla ku enneki...ollaan todellakin samalla aaltopituudella. Me oltiin ajateltu päivittäin toinen toistamme koko ajan sen 2,5 vuoden aikana eikä meidän välinen rakkaus ollut koskaan kadonnu meidän väliltä, vaikka meillä molemmilla oliki kumppanit. Nyt tällä hetkellä me ei ny sit tiedetä kuinka meidän käy. Kumpiki haluis kovasti toisensa ja meidän välinen rakkaus...se on varmaa ja se kestää!!!
        Onks mielipiteitä tai samanlaisia kokemuksia? :)


    • Jotain kokeneena

      Aikansa jotain tuollaista kokeneena, voin todeta että eiköhän se oo loppujen lopuksi kahdesta ihmisestä kiinni? Ihmeellisiä ennakkoluuloja sitä löytyi tältäkin palstalta, kun kaikki kommentit päätin käydä läpi ennen kuin itse avasin sanojen lipasani. Nyt olen noin kolmikymppinen mies.

    • Viianoora

      Ihastun helposti itseäni jopa yli kymmenen vuotta nuorempiin miehiin/poikiin.
      En voisi kuvitella olevani itseni ikäisen tai vanhemman miehen kanssa.

      En kehtaa tunnustaa tätä asiaa edes parhaimmalle ystävättärelleni, puhumattakaan siitä, että aloittaisin vakavan suhteen.

      • Aikuinen nainen

        Minäkin pidän itseäni nuoremmista miehistä. ja kehtaan tunnustaa, että minulla on suhde itseäni toistakymmentä vuotta nuoremman miehen kanssa. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ikähän on pelkkiä numeroita. Jos muuten synkkaa ja viihtyy yhdessä.


      • jake
        Aikuinen nainen kirjoitti:

        Minäkin pidän itseäni nuoremmista miehistä. ja kehtaan tunnustaa, että minulla on suhde itseäni toistakymmentä vuotta nuoremman miehen kanssa. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ikähän on pelkkiä numeroita. Jos muuten synkkaa ja viihtyy yhdessä.

        M26 N38?


      • :-)
        jake kirjoitti:

        M26 N38?

        Me ollaan N46 ja M33.


      • meillä sitten
        :-) kirjoitti:

        Me ollaan N46 ja M33.

        kun vain 8 vuotta ikäeroo :)


      • tapi
        meillä sitten kirjoitti:

        kun vain 8 vuotta ikäeroo :)

        Meillä N43 ja M30, suhde on viel alkuvaiheessa, mut vaikuttaa tällä hetkellä tosi hyvältä!


      • Viianoora
        Aikuinen nainen kirjoitti:

        Minäkin pidän itseäni nuoremmista miehistä. ja kehtaan tunnustaa, että minulla on suhde itseäni toistakymmentä vuotta nuoremman miehen kanssa. Ei siinä ole mitään ihmeellistä. Ikähän on pelkkiä numeroita. Jos muuten synkkaa ja viihtyy yhdessä.

        Ehkä vanhempana se ei olisikaan niin ihmeellistä (vertaa mies 30 nainen 42), mutta minä olen vähän päälle kolmekymppinen ja ihastun 20 vuotiaisiin ja alle...
        Tunnustan.Häpeän.


      • Yes!
        jake kirjoitti:

        M26 N38?

        Eihän rakkaus ikää katso...
        Onnea vain teille!
        Meillä N41 ja M30. Eli melkein sama ikäero kuin teillä..
        Hauskaa kevättä vain! =)


      • Yes!
        Viianoora kirjoitti:

        Ehkä vanhempana se ei olisikaan niin ihmeellistä (vertaa mies 30 nainen 42), mutta minä olen vähän päälle kolmekymppinen ja ihastun 20 vuotiaisiin ja alle...
        Tunnustan.Häpeän.

        Luepa tuo otsikolla "tässä lehtijuttua asiasta".. Mun mielestä se oli hyvä!!
        Hauskaa kevättä sulle! =)


      • ... että meitä on muitakin
        :-) kirjoitti:

        Me ollaan N46 ja M33.

        N47 ja M31, seurusteltiin 8v ja viime kesänä mentiin naimisiin. Mulla lapset jo valmiina.


      • onnelliset :)
        :-) kirjoitti:

        Me ollaan N46 ja M33.

        m22 n 44


    • joo...

      Aiheesta kirjoittaa Ilta-Sanomien Plussa-liite (14.4.):

      "Ikääntyvät brittinaiset taluttavat nyt kevään ykkösmuotivarustetta: nuorta rakastajaa"

      BBC:n ohjelmasarjasta tuttu parisuhdeasiantuntija Suzie Hayman antaa lehdessä asiaan liittyviä lausuntoja:

      "Ihmiset eivät enää kiinnitä huomiota ikään samalla tavalla kuin 10-20 vuotta sitten."

      "Miestenkin asenne on muuttunut. Aiemmin katsottiin kummastuneena, jos parikymppinen mies tapaili kolmikymppistä naista. Nyt sellainen on miehelle kunnia, poikaporukassa häntä jopa kadehditaan."

      "Naiset elävät miehiä pidempään, joten nuoremman miehen valitseminen kumppaniksi on luontevaa. Miehet saavuttavat seksuaalisen huippunsa 18-vuotiaina, kun taas naiset puhkeavat kukkaan vasta 35 ikävuoden jälkeen."

      Artikkelissa mainitaan myös New Woman -lehden tutkimuksesta, jonka mukaan 1/5 brittinaisista oli tapaillut yli 10 vuotta itseään nuorempaa miestä.

      Eräs mies kertoo artikkelissa myös syitä:
      "He eivät ole turhan mustasukkaisia, jos haluan mennä ulos kavereideni kanssa. Ja heiltä voi oppia asian tai pari. Ei tarvitse pelehtiä auton takapenkillä tai odottaa, kunnes tyttöystävän vanhemmat ovat menneet nukkumaan."

      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000005&conference=500000000000006&posting=22000000015761225

    • salarakas 7 vuotta

      Olen 48 vuotias nainen ja poikaystäväni on 37 vuotias. Suhteemme on kestänyt yli 7 vuotta ja olemme molemmat tahoillamme naimisissa. Ikäeromme haittaa minua, mutta ei miestä! Kumpaa käytetään hyväksi?

      • N1971

        En osaa vastata kysymykseesi.

        Mietin vaan, että miten ihmeessä joku jaksaa pyörittää vuotta salarakaskuviota? Luulisi että ihminen jossain vaiheessa saa sen verran itsevarmuutta ja alkaa elää sitä omaa elämää rehelliseltä pohjalta.

        Harmi vaan, että oman ikäiseni miehet ovat juuri näitä salarakasyksilöitä. Sen vuoksi varmaan katselenkin vähän nuorempia, koska heistä löytyy enemmän niitä yksilöitä, jotka ovat rehellisesti vapaita eivätkä kuseta vaimoaan ja lapsiaan. Ihminen, joka elää valheessa ei ole varustettu järin korkealla itsetunnolla. Siksi nämä salarakaskuviot eivät kiinosta minua.


      • aikuinen nainen

        Niin mekin olemme naimisissa tahoillamme. Mielestäni olemme aivan tasavertaisia tässä suhteessamme. Viihdymme yhdessä ja nautimme samoista asioista. Ei siinä kumpaakaan käytetä hyväksi, ainakaan meillä.


      • huru ukko
        N1971 kirjoitti:

        En osaa vastata kysymykseesi.

        Mietin vaan, että miten ihmeessä joku jaksaa pyörittää vuotta salarakaskuviota? Luulisi että ihminen jossain vaiheessa saa sen verran itsevarmuutta ja alkaa elää sitä omaa elämää rehelliseltä pohjalta.

        Harmi vaan, että oman ikäiseni miehet ovat juuri näitä salarakasyksilöitä. Sen vuoksi varmaan katselenkin vähän nuorempia, koska heistä löytyy enemmän niitä yksilöitä, jotka ovat rehellisesti vapaita eivätkä kuseta vaimoaan ja lapsiaan. Ihminen, joka elää valheessa ei ole varustettu järin korkealla itsetunnolla. Siksi nämä salarakaskuviot eivät kiinosta minua.

        olen 51v ja eronnut kolme kertaa,nainen on oltava suraavaksi 25 vuotta vanhempi,siis 75 ja hyvä,joten turha on ikäeroilla leikkii.


    • kuusikymppinenen

      kuusikymppinen tietää mitä on olla vanhempana Rakasteliana nuoremman naisen kanssa.

    • Jone_

      Se on taas sitten eri juttu kelpaako vanhempi nainen monelle miehelle muuhun kuin seksiin..

      • Yes!

        Varmasti joillekin ei kelpaa... Se on sitten heidän asiansa/tyylinsä..
        Onni onkin elää yhdessä onnellisessa suhteessa, jossa rakastetaan, arvostetaan, kunnioitetaan toisiaan.. ikäerosta piittaamatta. =)


    • mies_

      ikäero, kunhan nainen on vaan alle 30 v. Yli 30 v nainen rupsahtaa jo niin pahasti että jos sellainen on niin vaihtoonhan se menee.

      • Yes!

        No, kaikkihan me "rupsahdetaan".. ennemmin tai myöhemmin. Se kaunis alle kolmekymppinenkin vanhenee.. Ikävä kyllä. Kukaan ei pysy ainaisesti nuorena ja nättinä.
        No, jotkut tietysti ajattelevat että "sitten vaihdetaan taas nuorempaan.."...
        Mietin vain kuinka kaunis on rakkaus, joka ei vain katso ulkokuoreen...


      • jake
        Yes! kirjoitti:

        No, kaikkihan me "rupsahdetaan".. ennemmin tai myöhemmin. Se kaunis alle kolmekymppinenkin vanhenee.. Ikävä kyllä. Kukaan ei pysy ainaisesti nuorena ja nättinä.
        No, jotkut tietysti ajattelevat että "sitten vaihdetaan taas nuorempaan.."...
        Mietin vain kuinka kaunis on rakkaus, joka ei vain katso ulkokuoreen...

        koska olen (huonossa)parisuhteessa rakkaus kuihtunut mun osalta nykyään ja rakastan toista mikä on kestäny jo puoli vuotta...ikäeroa on m26 ja n38 ei se mitään mutku on lapsia 3kpl siis ei mulla vaan toisella...oon ajatellu jaksanko niitä vai en tunteet vaan on niin vahvat koitin olla erossa ja lopettaa suhteen mut ei siitä tullu mitään...


      • Tuu ja Tikki
        jake kirjoitti:

        koska olen (huonossa)parisuhteessa rakkaus kuihtunut mun osalta nykyään ja rakastan toista mikä on kestäny jo puoli vuotta...ikäeroa on m26 ja n38 ei se mitään mutku on lapsia 3kpl siis ei mulla vaan toisella...oon ajatellu jaksanko niitä vai en tunteet vaan on niin vahvat koitin olla erossa ja lopettaa suhteen mut ei siitä tullu mitään...

        Enpä kadehdi sinua ollenkaan.
        Minulla vähän samanlainen tilanne, paitsi, että olen nainen ja ne lapset ovat minun.En todellakaan tiedä mitä tehdä.


      • vaihdetaan

        Autokin vaihdetaan uudempaan, kun pinta alkaa ruostumaan...


    • Rotunainen

      Tapailen tällähetkellä itseäni 19 vuotta nuorempaa miestä eli olen itse 41v ja mies 22v.

      • Nimetön

        Kelpaisi minullekin. :)


      • farkkuasu

        ja poikakaverini on 32. Ei tule mummotauti ja eläke-ikä mieleen :)


      • naitsukainen

        Mäkin joskus panetan itteeni nuorilla poitsuilla.


      • hhhhh

        ikä on vaan numero edelleen, jos ajatukset kohtaa ja olette onnellisia mitä iästä välittämään..... :)


      • Kunhan kysyn
        hhhhh kirjoitti:

        ikä on vaan numero edelleen, jos ajatukset kohtaa ja olette onnellisia mitä iästä välittämään..... :)

        Pakko kysyä että miten päädyit tähän keskusteluun? Viestit on päivätty 2006 :)


    • M28

      Taitaa koko ketju olla vanhojen naisten provoilua.

      Vanha nainen nyt vaan on vanha. Se on fakta.
      Eipä taida nappaa kovinkaan monelle (ainakaan tasokkaalle) miehelle vanha nainen ainakaan mihinkään vakavampaan. Seksisuhtestaakin voi toki nauttia, myös vanha nainen.

      • Lei

        SANA VANHA IHMINEN ON SANGEN VAIKEA YMMÄRTÄÄ...JA MILLAISEN ASIAN YHTEYDESSÄ "VANHA" MAINITAAN VAIKUTTAA ASIAAN.ON ELÄKEIKÄ,LAPSENTEKOIKÄ,NAIMISIINMENOIKÄ...KOSKA IHMINEN ON TÄYSI-IKÄINEN?? KYSYN VAAN YMMÄRTÄÄKÖ KUKAAN SANAA VANHA.JOS NYT AJATELLAAN SEURUSTELUA NIIN JOKAISELLA SITÄ HALUAVALLA ON VARMAAN MIELITEKOJA SUUNTAAN JOS TOISEEN JA SE MÄÄRÄÄ MIELESTÄNI KUMMAN VALITSEE,NUOREMMAN VAI VANHEMMAN OMAAN IKÄÄNSÄ PEILATEN,SUODAAN SE KANSSAIHMISILLE EIKÄ OLLA NIIN AHDASMIELISIÄ TAKAMETSÄN KANSALAISIA..KESÄ KAUNIS TULEE,NAUTTIKAA


      • rita-maria
        Lei kirjoitti:

        SANA VANHA IHMINEN ON SANGEN VAIKEA YMMÄRTÄÄ...JA MILLAISEN ASIAN YHTEYDESSÄ "VANHA" MAINITAAN VAIKUTTAA ASIAAN.ON ELÄKEIKÄ,LAPSENTEKOIKÄ,NAIMISIINMENOIKÄ...KOSKA IHMINEN ON TÄYSI-IKÄINEN?? KYSYN VAAN YMMÄRTÄÄKÖ KUKAAN SANAA VANHA.JOS NYT AJATELLAAN SEURUSTELUA NIIN JOKAISELLA SITÄ HALUAVALLA ON VARMAAN MIELITEKOJA SUUNTAAN JOS TOISEEN JA SE MÄÄRÄÄ MIELESTÄNI KUMMAN VALITSEE,NUOREMMAN VAI VANHEMMAN OMAAN IKÄÄNSÄ PEILATEN,SUODAAN SE KANSSAIHMISILLE EIKÄ OLLA NIIN AHDASMIELISIÄ TAKAMETSÄN KANSALAISIA..KESÄ KAUNIS TULEE,NAUTTIKAA

        HYVÄ VIESTI!!
        Joo, nautitaan kesästä! =)


    • mimmi36.

      ...ei ainakaan aiheuttanut ongelmia. Suhteesta jo aikaa, mutta en muista, että kukaan olisi ihmetellyt ikäeroamme tai sanonut, että siinä on jotain "väärää". Suurin osa yllättyi, kun kuuli ikäerostamme (jos siitä tuli puhetta) eli ei sellaista edes käytännössä huomaa. Ikähän on vain numeroita ja ihmisen henkinen (ja miksei fyysinenkin) ikä pitkälle persoonallisuudesta ja muista jutuista kiinni. Itse en ole koskaan tullut toimeen minua vanhempien miesten kanssa, ja kaveritkin tuppaavat olemaan 5-10 vuotta nuorempia ihmisiä ;)

      Toisaalta - mitä se haittaa, vaikka jonkun mielestä iso ikäero noin päin olisikin "väärin"? Eihän se kenellekään kuulu. Rohkeutta vaan! :)

    • nuori mies

      Kyllä naisen tulee olla nuorempi.

      Perustelut:

      Jos ikäeroa olisi alkuperäisessä kirjoituksessa mainittu 10 vuotta, niin 70-vuotiaana joutuisi olemaan 80-vuotiaan mummelin kanssa, jos nainen olisi suhteessa vanhempi osapuoli. Jos ikäero olisi sama, mutta toisin päin, niin kumppani olisi tuolloin vielä kohtuullisen nuori, 60-vuotias.

      Ainakin näin nuoren miehen näkökulmasta katsottuna 60-vuotiaat naiset näyttää seksuaalisesti kiinnostavammilta kuin 80-vuotiaat.

      Täällä näkyy kirjoituksia, jossa kehutaan kuinka hyvin menee suhteessa jossa nainen on vanhempi, kuinka hyvin seksi sujuu jne. Varmasti näin voi nuorempana ollakin. Esimerkiksi nyt kymmenen vuotta vanhemmat naiset voivat näyttää hyvinkin seksikkäiltä, mutta kun ajattelen tilannetta kaukana tulevaisuudessa yli 70-vuotiaana, niin innostus itseäni vanhempiin naisiin loppuu lyhyeen. Itseäni ei vain jostain syystä innosta ajatus päälle kahdeksankymppisistä mummoista, ainakaan vielä tällä hetkellä.

      Tästä syystä olen ollut kiinnostunut nuoremmista naisista. Isokaan ikäero ei olisi pahitteeksi, kun asetan itseni mielessäni vanhan papparaisen asemaan.

      • N50-

        Siis tekstiäsi lukiessani. 70:senä aiot vielä katsella himoiten 60:iä. Sinulla on ainakin positiivinen asenne elämään.

        mutta kuinkas minä sitten, pitääkö minun mielestäsi katsella vielä 70.nä himoiten 80.stä? Sitäkö tarkoitit?


        aaa hahahhaha....uuuuuuuh

        5 vuotta ei minusta muuten ole edes ikäero, 10 vuotta on jo hiukan.


      • nuori mies
        N50- kirjoitti:

        Siis tekstiäsi lukiessani. 70:senä aiot vielä katsella himoiten 60:iä. Sinulla on ainakin positiivinen asenne elämään.

        mutta kuinkas minä sitten, pitääkö minun mielestäsi katsella vielä 70.nä himoiten 80.stä? Sitäkö tarkoitit?


        aaa hahahhaha....uuuuuuuh

        5 vuotta ei minusta muuten ole edes ikäero, 10 vuotta on jo hiukan.

        Niin, tarkoitin tässä sitä, että jos sattuisi päätymään parisuhteeseen, joka kestäisi sinne eläkeikään saakka, niin varmaan olisi silloin mukavampi katsella nuorempaa kumppania, kuin vanhaa mummoa.

        Mutta miksi sinulle ei kelpaisi 70-vuotiaana 80-vuotias mies?


      • N1971
        nuori mies kirjoitti:

        Niin, tarkoitin tässä sitä, että jos sattuisi päätymään parisuhteeseen, joka kestäisi sinne eläkeikään saakka, niin varmaan olisi silloin mukavampi katsella nuorempaa kumppania, kuin vanhaa mummoa.

        Mutta miksi sinulle ei kelpaisi 70-vuotiaana 80-vuotias mies?

        Minusta sinun kannattaa etsiä tuolle nuorempi nainen & vanhempi mies asialle perustelu vähän lähempää nykypäivästä. Tuo sinun esittämä näkökanta voi monessakin mielessä olla ontuva.

        1.) Ensinnäkin on aivan turha speluloida nouta ikävuosia, sillä kuolema tai ero voi osua parisuhteen kohdalle paljon aikaisemmin.

        2.) Toiseksi fakta on että suomalaisten odotettu elinikä on 8 vuotta pidempi kuin suomalaisilla miehillä. Siispä jos otat 8 vuotta vanhemman naisen niin pääsette hautaan samassa paketissa.

        3.) Kolmanneksi mitä enemmän ihmiselle tulee ikää sitä vaikeampaa on iän arviointi niin henkisesti kuin fyysisesti.Kyllä minä ainakin osaan arvioida alle 30 vuotiaat 3 vuoden tarkkuudella, mutta teeppä näin tarkka arvio eläkeläisistä.


      • ehkäpä siis..
        nuori mies kirjoitti:

        Niin, tarkoitin tässä sitä, että jos sattuisi päätymään parisuhteeseen, joka kestäisi sinne eläkeikään saakka, niin varmaan olisi silloin mukavampi katsella nuorempaa kumppania, kuin vanhaa mummoa.

        Mutta miksi sinulle ei kelpaisi 70-vuotiaana 80-vuotias mies?

        Ehkäpä samasta syystä kuin sinulle ei kelpaa 10v vanhempi nainen, naiselle ei kelpaa 10v vanhempi mies. Miksi miehet olisi jotenki etuoikeutettuja tässä asiassa?! Ja muista, miehet ei _keskimäärin_ elä yhtä vanhoiksi kuin naiset, joten siksikin on fiksumpaa jos nainen on vanhempi, ei tilastollisesti tarvi kuolla yksin.


      • ..ajattelija
        N1971 kirjoitti:

        Minusta sinun kannattaa etsiä tuolle nuorempi nainen & vanhempi mies asialle perustelu vähän lähempää nykypäivästä. Tuo sinun esittämä näkökanta voi monessakin mielessä olla ontuva.

        1.) Ensinnäkin on aivan turha speluloida nouta ikävuosia, sillä kuolema tai ero voi osua parisuhteen kohdalle paljon aikaisemmin.

        2.) Toiseksi fakta on että suomalaisten odotettu elinikä on 8 vuotta pidempi kuin suomalaisilla miehillä. Siispä jos otat 8 vuotta vanhemman naisen niin pääsette hautaan samassa paketissa.

        3.) Kolmanneksi mitä enemmän ihmiselle tulee ikää sitä vaikeampaa on iän arviointi niin henkisesti kuin fyysisesti.Kyllä minä ainakin osaan arvioida alle 30 vuotiaat 3 vuoden tarkkuudella, mutta teeppä näin tarkka arvio eläkeläisistä.

        ..mitä tapahtuu kun 70-80- vuotias. Voi olla hyvinkin et ole itsekkään enää hengissä tuolloin tai olet niin sairas ettet jaksa koko liittoa enää edes ajatella. Ja kestääkö parisuhdekaan sinne asti..

        Tuohon miesten ja naisten odotettuun elinikään voisi sanoa että siihen liittyy paljon tilastollista harhaa koska miehissä on paljon jouppoja ja alkoholisteja jotka kuolevat 40-50 vuotiaina. Ainakin mulla molemmat mummot ovat kuolleet noin 70-vuotiaina kun molemmat papat elävät vielä yli 80-vuotiaana.


      • Jo vanhentunut

        Ajattelin minäkin nuorena, että miten voin olla sitten joskus avioliitossa 40-vuotiaan "vanhan ukon kanssa", kun kaikki vanhat miehet ja insestiä yrittänyt isäni inhottivat. Onneksi alkoholisti-isäni ei kuitenkaan raiskannut minua, vaikka yrittikin. Iän mukana pääsin siitäkin yli. En ikävöi isääni enkä surrut hänen kuolemaansa.

        Tilastojen mukaan miehet kuolevat nuorempina kuin naiset. Jos nainen on vanhempi, niin eipähän tarvitse olla niin kauan leskenä yksin.Kyllä se sinäkin siitä vanhenet. Jos elät 80 vuotiaaksi, ei vaimosi silloin enää tunnu vanhalta, kun itsekin olet vanha. Nuorena ajattelee erilailla kuin nyt aikuisena.

        Nyt 40 vuotiaat miehet ovat mielestäni ihania - no ehkä liian nuoria. Olen itsekin vanhentunut, mitä en nuorena osannut ajatella. Jotenkin sitä vain katselee aina itsensä ikäisiä miehiä.
        Miesystäväni on minua 12 vuotta nuorempi.
        Näin nyt vain kävi. Ikäero ei haittaa. Cool !


      • N1971
        ..ajattelija kirjoitti:

        ..mitä tapahtuu kun 70-80- vuotias. Voi olla hyvinkin et ole itsekkään enää hengissä tuolloin tai olet niin sairas ettet jaksa koko liittoa enää edes ajatella. Ja kestääkö parisuhdekaan sinne asti..

        Tuohon miesten ja naisten odotettuun elinikään voisi sanoa että siihen liittyy paljon tilastollista harhaa koska miehissä on paljon jouppoja ja alkoholisteja jotka kuolevat 40-50 vuotiaina. Ainakin mulla molemmat mummot ovat kuolleet noin 70-vuotiaina kun molemmat papat elävät vielä yli 80-vuotiaana.

        Jos tämä asia kiinnostaa sinua, niin kyseessä on
        "Terveenä vietetty keskimääräinen elinikä" käsite, mikä sulkee pois mainitsemasi juopot tms. tapaukset.

        Täältä löytyy lisää lukuja myös muiden Euroopan kohdalta:
        http://www.bionetonline.org/suomi/Content/ll_leg2.htm#Q1

        Turha sitä vetää väestötasoisia johtopäätöksiä omien isovanhempien perusteella. Jos mäkin tekisin niin, niin päätyisin samaan tulokseen kuin sinä. Minullakin suvun miehet ovat kuolleet yli 90-vuotiaita ja naiset vähän nuorempina.
        Oletko muuten koskaan käynyt vanhainkodissa tai terveyskeskuksen vuodeosastolla? Minä olen ja eipä siellä montaa miestä ole. Ne paikat on täynnä pitkäikäisiä leskimummoja.

        Oli miten oli niin on varsin typerää valita puolisonsa sen perusteella mitä kuvittelee elämän olevan joskus 40 vuoden päästä. Elämä on täynnä yllätyksiä, vaikka juuri tuossa 25 iässä luuleekin, että kaikki tavoitteet on saavutettu ja haasteet ovat voitettu.


      • näin se
        Jo vanhentunut kirjoitti:

        Ajattelin minäkin nuorena, että miten voin olla sitten joskus avioliitossa 40-vuotiaan "vanhan ukon kanssa", kun kaikki vanhat miehet ja insestiä yrittänyt isäni inhottivat. Onneksi alkoholisti-isäni ei kuitenkaan raiskannut minua, vaikka yrittikin. Iän mukana pääsin siitäkin yli. En ikävöi isääni enkä surrut hänen kuolemaansa.

        Tilastojen mukaan miehet kuolevat nuorempina kuin naiset. Jos nainen on vanhempi, niin eipähän tarvitse olla niin kauan leskenä yksin.Kyllä se sinäkin siitä vanhenet. Jos elät 80 vuotiaaksi, ei vaimosi silloin enää tunnu vanhalta, kun itsekin olet vanha. Nuorena ajattelee erilailla kuin nyt aikuisena.

        Nyt 40 vuotiaat miehet ovat mielestäni ihania - no ehkä liian nuoria. Olen itsekin vanhentunut, mitä en nuorena osannut ajatella. Jotenkin sitä vain katselee aina itsensä ikäisiä miehiä.
        Miesystäväni on minua 12 vuotta nuorempi.
        Näin nyt vain kävi. Ikäero ei haittaa. Cool !

        tapahtuu että kaikki vanhenevat. Vaikka kaikki miehet haluavat jo luonnonkin mukaan nuorta lihaa niin sitten löytyy näitä SAIRAITA jotka sekaantuvat tyttäriin tai liian nuoriin (alle 16 v).
        Sairasta, sairaita riittää aina.Amuttavien osastoa sellaiset on.


      • Setä

        Ensinnäkin naiset ovat yleensä paremmassa kunnossa 70-80v. iässä(tietääkseni koskee myös seksihaluja) ja elävät muutenkin keskimäärin pidempään. Toisekseen, voipi olla ettei sulla edes ole kunnon haluja 7-kymppisenä, tai jos on haluja, niin seisokin saaminen onkin sitten toinen ongelma. Tyydytä nyt siinä sitten nuoria naisia löysällä lerpukalla.
        PS: Kannattaa Viagran lisäksi ottaa myös ne sydänlääkkeet, jos nuorta mimmiä kenties saatkin sitten eläkeiässä.


    • T****

      se pitää olla (paitsi jos on sikarikas, sit voisi kyl harkita uudelleen). Eikai sitä yli 30 wee kulahtanutta naista oteta. Pano/panosuhde vois kyllä meikääki myös kiinnostaa.

    • "se vanhempi nainen"

      Ei se ole ikäkysymys...vaan tunteiden tai pään välinen yhteys...useimmiten pään välinen yhteys. Itse seurustelen yli 11vuotta nuoremman miehen kanssa ja meillä toimii ajatusmaailma samaan tahtiin..ne asiat ei ole iästä kiinni.Itse ajattelen että oman ikäiseni ovat liian urautuneita omiin vanhoihin kaavoihinsa, että tietynlainen.."ei, ei minä en voi tehdä noin tai en tee niin"..asenne vaivaa. Noo..jokainen tyylillään =)
      Sanoisin..ihmisestä se on kiinni, ei iästä!

      • minä

        Lukasin tän ketjun läpi, kaikkea sitä yritetäänki vääntää.

        Sä olet muuten näköjään saanut ihan elämän tehtävän tähän ketjuun vastaamisesta.


    • aikuinen nainen?

      olen styylannut itseäni 18!vuotta nuoremman miehen kanssa ja suurin osa jää suu ammollaan,kun kerron iän.
      kundi on kypsempi kuin moni vanhempi mies ja sängyssä meillä menee ihanasti.hän jaksaa...
      ikävää vain kuulla muiden kommentteja!

      • provoosi

        sanoisi, kerrot itsestäsi tärkeimmän miksi olet suhteessa tai ehkä vain pyrit? Nuoret miehet kun on sokeita ja aivot on kertomasi mukaan naisella juuri siellä missä luulette miehilläkin olevan niin ,, yhdenlaista tyydytystä tuollainen illusio voi tuottaa,, se vain kantaa lyhyitä hetkiä,, vaikka suu ammollaan,,,


    • Mies 23

      Sit o 35 wee naaras. Eihän siit oo enää edes sukuukaa jatkamaan.

      • Maaretuinen

        Sillä kun on jo ne lapset hankittu!
        Ei tartte enää, kun treenata, sitä lapsen tekemistä...


      • Ellun kana

        Kyllä siinä iässä vielä nainen lapsen pystyisi tekemään, mutta useimmiten ovat jo liian fiksuja lapsen tekonn/jatkamaan jonkun rentun geenejä! :D


    • vanhenpi

      Ei se ikä siinä merkitse vaan ne samanlaiset ajatukset ja se SÄVEL rakkauden...

      Mutta nuoremalla täytyy olla järki päässä raha-asioissa ja muutenkin olla aikuismainen ja kypsä!

    • Ainakin minulla

      Edellinen miesystäväni oli 11 vuotta minua nuorempi. Nykyinen miesystäväni on 12 vuotta minua nuorempi. En ole edes kertonut hänelle ikääni eikä hän ole kysynyt. Iällä ei ole mitään väliä. Olen nuorekas ja minua luullaan aina 10 - 15 vuotta nuoremmaksi mitä olen. En tupakoi enkä käytä alkoholia ja harrastan monenlaista liikuntaa. Ihaninta maailmassa on seksi ja siihen liittyvä hellyys, silittely, suukottelu ja toisen ihmisen iho ja lähellä oleminen. En kyllä tietoisesti etsi nuorempia miehiä, mutta jostain syystä näin taas kävi. Hieno juttu.

      Aira Samulinilla ja Ekku Peltomäelläkin oli iso ikäero. Heillä oli pitkä ja varmasti antoisa avioliitto. Aira oli muistaakseni 45 vuotias, kun hän meni Ekkunsa kanssa avioliittoon. Ekku oli silloin 28 vuotias. Olen aina ihaillut Aira Samulinia.

      Miksi muuten kysyt nimimerkki joku_vaan? Onko itselläsi nuori mies vai vanhempi nainen? Minkä ikäinen olet ja oletko mies vain nainen? Miten suhteenne on jatkunut?

      • hyvä niin, mutta...

        Olet oikeassa, suhteen onnistuminen on todellisuudessa kiinni ihan muista asioista kuin syntymäaikojen samanlaisuudesta.

        Mutta et ole kuitenkaan kertonut ikääsi miesystävällesi. Siksikö, koska pelkäät, että mies jättäisi jos kuulisi ikäsi? Tai mielestäsi iässäsi on kuitenkin jotain hävettävää?
        Kertoisitko rehellisesti ikäsi hänelle, jos hän kysyisi?


      • Edellinen kirjoittaja
        hyvä niin, mutta... kirjoitti:

        Olet oikeassa, suhteen onnistuminen on todellisuudessa kiinni ihan muista asioista kuin syntymäaikojen samanlaisuudesta.

        Mutta et ole kuitenkaan kertonut ikääsi miesystävällesi. Siksikö, koska pelkäät, että mies jättäisi jos kuulisi ikäsi? Tai mielestäsi iässäsi on kuitenkin jotain hävettävää?
        Kertoisitko rehellisesti ikäsi hänelle, jos hän kysyisi?

        Kertoisin ikäni, jos hän kysyisi, mutta kun hän ei ole kysynyt. Minä kyllä kysyin hänen ikänsä. Ehkäpä hän arvaa, että olen vanhempi häntä, mutta ei tuo tunnu haittaavan. Hän soittaa joka päivä ja olen hänen mielestään kaunis. Suhteemme on uusi ja ihana. Toivottavasti vain paranee.


    • minä vaan.

      ei ole merkitystä oikeestaan. Mulla oli suhde itseeni 17 vuotta nuoremman miehen kanssa ja kaikki meni ihan hyvin niin kauan kun hälle iski vauvakuume. Iskee se näköjään miehiinkin;o)

    • ainakaan suomessa...

      Eihän siinä mitään jos muuten juttuun tullaan. Kuka on määrännyt että miehen pitäisi olla vanhempi?

      Meillä isäni oli äitiäni 28 vuotta vanhempi, hyvin tulivat hekin juttuun, mutta harvinaista varmaan että noinkin suuri ikäero kun ajattelee että isäni on ollut siis jo 28 vuotias kun äitini vasta syntyi!

    • tiina66

      mikä ihme tää ikä hössötys on?me ollaan naimisissa oltu jo 15v ja kaks lasta. luultavasti onnellisempia kuin monet samanikäiset...

    • yks-tyttö

      hei.olin 17v. 19v.nuoremman miehen kans ja kaikki meni tosi upeesti.Mut sit päätin et nyt saa loppua.Syy oli vain se,et katsoin hänellä olevan elämää jäljellä perheen perustamiseen johon en itse enään kykene.Asiat puitiin tarkkaan ja hän ymmärsi kantani.Sovussa erottiin ja ystäviä ollaan edelleenkin.

      • Kummasteleva

        IHME että pystyit siihen, tunteet eivät sitten laittaneet vastaan? Vai eivätkö tunteet olleetkaan sitten NIIN voimakkaat? Harva pystyy luopumaan suhteesta jos menee oikein hyvin.


      • luopumaan
        Kummasteleva kirjoitti:

        IHME että pystyit siihen, tunteet eivät sitten laittaneet vastaan? Vai eivätkö tunteet olleetkaan sitten NIIN voimakkaat? Harva pystyy luopumaan suhteesta jos menee oikein hyvin.

        eilen minäkin tein samanlaisen ratkaisun. Sattuu
        sattuu niin paljon, mutta parempi näin. Minä tein päätöksen molempien puolesta. Onnea kaikille teille muille!!!


      • n50.
        luopumaan kirjoitti:

        eilen minäkin tein samanlaisen ratkaisun. Sattuu
        sattuu niin paljon, mutta parempi näin. Minä tein päätöksen molempien puolesta. Onnea kaikille teille muille!!!

        oman edun ja onnen tavoittelua.Lohtua sulle.


    • .Japi

      Että naisen pitää olla nuorempi. Sehän on jo muuten luonnon vastaista.Luontohan on järjestänyt niin että mies koko ikänsä siitoskykyinen ja naisella se loppuu jo reilussa kolmessa kympissä, minkähän takia? Pohdi sitä.

      Luonnon mukaan miehellä pitäisi olla siitoskykyinen nainen koko elämämänsä ajan. No onhan ihmisillä tietysti yhteiskunta, avioliitot ja muut paskalöpinät.

    • Risto-

      Minä, hoitsu 28v tutustuin geriatrian osastolla
      76vuotiaaseen ihastuttavaan, herttaiseen rouvaan..
      Nyt olemme seurustelleet vuosi ja 3kk sängyssä peuhaamme kuin nuoremmat ainakin muutaman kerran viikossa, vaikka voiteet kuuluvatkin osana esileikkiä. Olemme sopineet ettemme välitä muista mutta tarvittaessa hän esittää äitiäni.
      Rakastamme toisiamme ja nautimme toistemme hyväilyistä ja seurasta. Se riittää meille, muusta viis..(köyhyyskin jaetaan!!)

    • alexndrea3

      Usein just näin päin on minun miessuhteeni ,ovat jumalaisia nämä nuoret miehet ,aistillisia ja innovatiivisiä mukavia .saa hyvin saman henkisen rennon fiiliksen ,jos alkais jotain yli 50 kalkkista lämmittelemään hui jo ajatuksena .olo ihanaa kun reippaasti ikäeroa ,saa ihailla nuorta miestä kunnolla ja helliä ,eivät useinkaaan moisella ole pilattuja .Eihän kuulu kenellekkään ,jos se sopii molemmille ja saa nauttiakkin .Useimmilla on jo lapsiakin ja ovat eronneet .Ei siitäkään murhetta ,eivät tahdo narsistisia sinkkunaisia vaivoikseen .

    • eetuke

      Mä nyt kirjotan sen nuoren miehen näkökulmasta. Itse olen 23 ja nainen on 38, eli 15 vuotta ikäeroa. Noi vuodet ei vaan tunnu meidän arkielämässä mitenkään, eli ne on vaan numeroita. Kyllähän sitä paineita tulee, kun asia vaikuttaa olevan ongelma kaikille muille paitsi meille asianosaisille.
      Rakkaus ei tunne rajoja, ei ikäerokysymyksessäkään. Luulen, että en ois ikinä antanut anteeks itselleni, jos oisin jättänyt tutustumatta naiseen iän takia. Meillä synkkas heti alusta lähtien ja on synkannu jo yli vuoden, eikä kummallakaan oo mitään kriisejä asista tullut, ja se johtunee ihan vaan ja ainoastaan siitä, että molemmat keskittyy siihen mikä oikeesti on tärkeää.
      Kaikkien asiaan negatiivisesti suhtautuvien tulis muistaa, että jokainen on oman onnensa seppä. Mielipidettään ei tarvitse kokoajan tyrkyttää..vaan kannattaa vilkasta välillä peiliin ja siihen omaan suhteeseen, ei taida se samanikäisyyskään surulta ja murheilta estää.

      • Nimetön3

        Taisit nyt vaan olla nainen. Kirjoitustyyli sen vaan paljastaa.


      • eetuke
        Nimetön3 kirjoitti:

        Taisit nyt vaan olla nainen. Kirjoitustyyli sen vaan paljastaa.

        ..meni dr philillä pasmat sekasin. Kyllä mä ihan mies olen. Joten kirjotustyyliveikkaukses meni huti.


    • minna27

      Ei minun mielestäni ole haittaa jos nainen on miestä kymmenen vuotta vanhempi. Jos muuten kemiat sopii yhteen niin antaa mennä vaan!!
      Kaverini on 55v ja hänen miehensä 43v ja hyvin heillä on mennyt eikä kukaan ole sen kummemmin kummastellut heidän ikäeroa.

    • biologitutkija

      Luonnonvastaistahan se on että nainen on vanhempi mutta kaikkea kummallisuuksiahan tässä maailmassa esiintyy. Tuossa ylempänä oli aika hyvä kommentti tähän:

      "Johan luontokin sanoo että naisen pitää olla nuorempi. Sehän on jo muuten luonnon vastaista.Luontohan on järjestänyt niin että mies koko ikänsä siitoskykyinen ja naisella se loppuu jo reilussa kolmessa kympissä, minkähän takia? Pohdi sitä.

      Luonnon mukaan miehellä pitäisi olla siitoskykyinen nainen koko elämämänsä ajan. No onhan ihmisillä tietysti yhteiskunta, avioliitot ja muut paskalöpinät. "

      Toisaalta jos suhde toimii , niin mikä siinä ja mitäpä se kellekkään ylipäätään kuuluu. Jos ihmiset nyt vaan keskittyisivät omaan elämäänsä.

      • api

        Mitä ihmeen luonnonvastaista siinä on jos tykkää nussia vaikka minkä ikäistä????
        Sinä ja sinun lapsentekosi.. tere tulemast 2000-luvulle!!! pöljä!!!


      • biologiaa

        Miten niin luonnon vastaista? Luonnossahan monet eläinurokset paneskelee innokkaasti kaiken ikäisiä naaraita, joita vaan pääsevät panemaan. Ei ne pohdi, onko naaras niitä nuorempi vai vanhempi.

        Joillain lajeilla urokset tappelee kuka on lauman "kovin jätkä", ja tämä laumanjohtaja saa koko lauman naaraat haaremikseen. Sekä nuoret että vanhat.


      • biologiaa2
        biologiaa kirjoitti:

        Miten niin luonnon vastaista? Luonnossahan monet eläinurokset paneskelee innokkaasti kaiken ikäisiä naaraita, joita vaan pääsevät panemaan. Ei ne pohdi, onko naaras niitä nuorempi vai vanhempi.

        Joillain lajeilla urokset tappelee kuka on lauman "kovin jätkä", ja tämä laumanjohtaja saa koko lauman naaraat haaremikseen. Sekä nuoret että vanhat.

        joo. Laumanjohtajat saavat sitten panna ketä naarasta haluavat (vähän kuin haaremit ennen vanhaan). Toiminta on vaiston varaista, eihän sullekaan ole kukaan opettanut että sun pitäisi naista panna. Uros haluaa paneskella juuri niitä hedelmöitymiskykyisempiä naaraita mieluiten mutta kai se panee välillä niitä vanhempiakin, se on vaistonvaraista toimintaa. Hedelmöitymiskyvyn lopussa olevista naaraista "kovimmat" urokset ei ole enää niin kiinnostuneita ja niitä annetaan muidenkin urosten välillä panna. No, noin kun on vapaa valinta (vähän sama kuin haaremeissa ennen vanhaan, enpä muuten muista että haaremeissa olisi ollut vanhempia naisia..).

        Ihmisen arkielämässä on tietysti tuo saanti ongelma, ei ole jatkuvaa vapaata valintaa. Ja kyllä vanhaa, kokenutta lihaa itselle ainakin on jo vaihtelunkin vuoksi välillä mukava saada ( saanti syyn takia tietysti).


      • biologiaa edelleen
        biologiaa2 kirjoitti:

        joo. Laumanjohtajat saavat sitten panna ketä naarasta haluavat (vähän kuin haaremit ennen vanhaan). Toiminta on vaiston varaista, eihän sullekaan ole kukaan opettanut että sun pitäisi naista panna. Uros haluaa paneskella juuri niitä hedelmöitymiskykyisempiä naaraita mieluiten mutta kai se panee välillä niitä vanhempiakin, se on vaistonvaraista toimintaa. Hedelmöitymiskyvyn lopussa olevista naaraista "kovimmat" urokset ei ole enää niin kiinnostuneita ja niitä annetaan muidenkin urosten välillä panna. No, noin kun on vapaa valinta (vähän sama kuin haaremeissa ennen vanhaan, enpä muuten muista että haaremeissa olisi ollut vanhempia naisia..).

        Ihmisen arkielämässä on tietysti tuo saanti ongelma, ei ole jatkuvaa vapaata valintaa. Ja kyllä vanhaa, kokenutta lihaa itselle ainakin on jo vaihtelunkin vuoksi välillä mukava saada ( saanti syyn takia tietysti).

        Vaan joillakin lajeilla on myös elinikäisiä parisuhteita, "avioeroprosenttien" ollessa paljon pienempiä kuin ihmisillä.

        Tuskin ne silloinkaan parisuhdetta muodostaessaan miettii kumpi on vanhempi, kunhan vain ovat suunnilleen samaa ikäluokkaa (vai onko sekään kaikille lajeille oleellista?).


      • Rakkautta ilman lapsia
        api kirjoitti:

        Mitä ihmeen luonnonvastaista siinä on jos tykkää nussia vaikka minkä ikäistä????
        Sinä ja sinun lapsentekosi.. tere tulemast 2000-luvulle!!! pöljä!!!

        Ilmaisit asiasi ehkä hieman karulla tavalla, mutta olet mielestäni kovastikin oikeassa. Ihmettelen, itse 35-vuotiaana, tuota biologian tarkoitusta ja muuta hömppää ja varsinkin niitä, jotka liittävät keskustelun johonkin jumalalliseen. Itse en olisi halunnut saada lapsia aiemmin ja nyt on munanjohtimet klipsillä kiinni ihan omasta päätöksestä.
        Onko se kenties myös ollut luonnon ja "jumalan" tahto, että ihminen kehittyy sellaiseksi, ettei ole pakko sukua jatkaa jos ei sitä oikeaksi koe. Sopii miettiä. Jos älykkyytemme riittää tällaisiin ratkaisuihin, niin miksei se riitä myös ratkaisuihin ihmissuhteissa olipa sitten kyse seksistä, rakkaudesta tai molemmista, joistä viimeiseksi mainittu olisi suotavaa kaikille.
        Itsellänikin on suhde nuorempaan mieheen, mutta toistaiseksi emme ole vielä päässeet seksi asteelle. Omasta puolestani haluan ainakin hiukan tunnustella ensin "maailmaamme", koska olemassa on se vaara, että loukkaa itsensä, joka ei ole niin kamalaa, mutta en ainakaan haluaisi rikkoa sitä toista! Itseni olen rikkonut monet kerrat, mutta toisesta osapuolesta en tiedä ja kun arvostan häntä ihmisenä suuresti. Katsotaan kuinka käy!


    • Tinsku

      Miehellä ikää nyt 22 v ja minä siis 34v. Kolme vuotta ollaan asuttu yhdessä ja oma talo ostettiin äskettäin. Elämä on ihanaa ja me olemme yhdessä vain yhdestä ainoasta syystä, siitä suuresta rakkaudesta. Mieheni on iästään huolimatta kypsempi kuin entinen aviomieheni pystyi koskaan olemaan ja hän oli minua 8v vanhempi. Rakkaus ei kysy ikää...

      • voitelu

        öljyä käytät ja tyrkkääkö miten paksyt päästöt kun oikke polokasoo.


    • joku_vain

      provoiluketju tämä.

      • varassa

        Jos omaa normaalit vaistot ja tunteet ei yleensä ihastu poikansa ikäiseen tyyppiin. Meitä on kuitenkin moneksi ja onhan niitäkin jotka imettävät vielä 3-vuotiaita poikia tajuamatta missä menee raja äitiydelläkin. Yleensä pitkään imettävät tekevät sitä poikalapsille eikä tyttärilleen.
        Puhumattakaan nyt siitä, että vanha mies ottaa nuoren naisen pönkittääkseen ikuista teiniyttään. Kaipa tuon voisi silloin hyväksyä toisinkin päin, vaikka minä en niin tee.


    • sitä

      vanhemmallakin autolla.mitä vanhempi uuni sen kovemmat löylyt.

    • los satsumos

      onko sillä väliä mikä muiden suhtautuminen on !kaikissa suhteissa on mietittävää !meillä on kymmenen ei yhtään enempää ei vähempää ja hyvin menee eikä meinaa .rakkautemme on jotain suurta jota kumpikin tarvitsemme ja olemme toisistamme ylpeitä omassa maailmassamme! lasta en saanut mutta kaikella on hintansa aina jostain on luovuttava!.mutta parit älkää miettikö vaan olkaa yhdessä ja nauttikaa... on se parempi kuin miettiä mikä on oikein ja väärin.eli nauttikaa ja eläkää....

    • haittaa jos

      Kautta aikojen on sallittu ihramahaisen miehen 'suhdettavan' nuoria kauniita neitosia kumppanikseen, mikä ihmeen juttu se olisi toisinpäin?
      Ajatelkaa: 50:n nainen ja 25 v. mies. Sielujen sympatia on se mikä ratkaisee.
      Tosin oikeasti olen ikärasisti ja toivoisin suht' samanikäisten kulkevan kimpassa.

      • jake

        olen päättämässä suhdetta nykyiseen avopuolisoon yhteistä taivalta 8vuotta viimeiset ajat kaveripohjalta...puoli vuotta on ollut suhde toisen kanssa ketä on minua 12vuotta vanhempi 3lapsen omistaja..lapset ovat jo hyväksyneet minut jne..silti pelottaa mitä muut ajattelee kun vaihtaa 24-vuotiaan 38-vuotiaaseen
        kaikki eivät sitä hyväksy ikinä tiedän sen..mutta tiedän mitä tunnen ja toisen kanssa on vaan yksinkertasesti pirun hyvä olla joka asiassa...et ei kai tässä periaatteessa pitäis olla mitään epäselvää koska kemiat toimii todella hyvin yhteen ja niitä ihmisiä oon harvassa.


      • pähkistä
        jake kirjoitti:

        olen päättämässä suhdetta nykyiseen avopuolisoon yhteistä taivalta 8vuotta viimeiset ajat kaveripohjalta...puoli vuotta on ollut suhde toisen kanssa ketä on minua 12vuotta vanhempi 3lapsen omistaja..lapset ovat jo hyväksyneet minut jne..silti pelottaa mitä muut ajattelee kun vaihtaa 24-vuotiaan 38-vuotiaaseen
        kaikki eivät sitä hyväksy ikinä tiedän sen..mutta tiedän mitä tunnen ja toisen kanssa on vaan yksinkertasesti pirun hyvä olla joka asiassa...et ei kai tässä periaatteessa pitäis olla mitään epäselvää koska kemiat toimii todella hyvin yhteen ja niitä ihmisiä oon harvassa.

        Eikö enneminki Jane kuin Jake. Sulla nainen noita tarinoita riittää. Luuletko tosiaan että mies kirjoittaisi täällä noin? Taidat olla vielä vähän yksinkertanenkin.


      • Nimetön
        pähkistä kirjoitti:

        Eikö enneminki Jane kuin Jake. Sulla nainen noita tarinoita riittää. Luuletko tosiaan että mies kirjoittaisi täällä noin? Taidat olla vielä vähän yksinkertanenkin.

        oon kyl mies mut anteeks helvetisti et oli kiire kirjottaa


      • wwwwwwwww
        Nimetön kirjoitti:

        oon kyl mies mut anteeks helvetisti et oli kiire kirjottaa

        Jake ja Eetuke tuli näköjään samaan aikaan korjaamaan ton asian , kukaan ei ole sitä aikaisemmin korjannut, aika sattuma.

        Hei,se nyt vaan on niin läpinäkyvää.


    • pete9

      olemme vaimoni kanssa olleet naimisissa vajaan vuoden.. mun vaimo on minua 11. vuotta vanhempi mä 29 ja vaimo 40.v eikä ihmiset oo ainakaan meille kummastelleet ikäeroa..mielestäni ei siihen muilla oo sanottavaa meillä on mennyt todella hyvin..

    • täti-Monika

      Kautta aikojen on ollut ok, jos miehellä on tyttöystävä, joka voisi olla tytär. 10 vuoden ikäero taas ei aikuisilla ole merkittävä, ei sentään kuuluta ihan eri sukupolviin!
      Ja jos jompi kumpi nuorempi on, niin mielummin sitten se mies, koska ekanaki miehet kuolee nuorempina, ei tarvi niin pitkään leskenä olla ;)
      ja paremmin kohtaa seksuaalisuuskin niin päin. Nainen vaan villiintyy iän myötä ja nuori mies pysyy paremmin tahdissa mukana.Miehillä taas into laantuu, ku vuosia karttuu. Ite olen 40 ja en osais kuvitella eläväni 10 vuotta vanhemman miehen kanssa. Oma mies sen 10 v. nuorempi ja hyvin on mennyt. Muiden mielipiteitä ei olla edes kysyelty. Ja 9 yhteistä vuotta on jo takana...

    • jarskipappa

      oseurustelen itse nyt 10vuotta vanhemman naisen kanssa ja hyvin on menny... ei siinä vissiin mitään oo jos vaan kemiat kohtaa ja on hauskaa... kun taas ne jotka seurustelee 10 nuoremman kanssa niin en voi muuta sanoa kun että otan osaa... riippuu mistä tykkää..

    • m 32

      En voisi kuvitellakaan olevani jonkun nelikymppisen naisen kanssa kun oman ikäiseni naiset alkavat jo rupsahtaa aika lailla. Se visuaalinen aspekti alkaa vaan jo kärsiä niin paljon ja se alkaa viemään haluja sellaiseen jatkuvaan intohimoiseen seksiin. Ei se nyt kaikkea merkitse mutta kumminkin. Yhden yön jutut toimii kyllä vanhemmankin naisen kanssa hyvin.

      • vai niin

        Kerrot, että et voisi kuvitellakaan olevasi nelikymppisen naisen kanssa. Tarkoituksesi on siis vaihtaa nainen aina nuorempaan, kun hän lähestyy neljääkymppiä?

        Mitähän nuori nainen pitäisi siitä, kun kertoisit jo tapaamisvaiheessa, että potkut tulee ennen neljääkymppiä.


      • m 32
        vai niin kirjoitti:

        Kerrot, että et voisi kuvitellakaan olevasi nelikymppisen naisen kanssa. Tarkoituksesi on siis vaihtaa nainen aina nuorempaan, kun hän lähestyy neljääkymppiä?

        Mitähän nuori nainen pitäisi siitä, kun kertoisit jo tapaamisvaiheessa, että potkut tulee ennen neljääkymppiä.

        Kun mies on 50 v ja nainen 40 v niin kai siinä on jo itsekkin sen verran kurpahtunut että 40 v nainen tuntuu silloin ihan hyvältä. Eli ei sitä silloin ainakaan iän puolesta tarvitse vaihtaa.


      • NNNNNainen
        m 32 kirjoitti:

        Kun mies on 50 v ja nainen 40 v niin kai siinä on jo itsekkin sen verran kurpahtunut että 40 v nainen tuntuu silloin ihan hyvältä. Eli ei sitä silloin ainakaan iän puolesta tarvitse vaihtaa.

        Noin voi käydä, mutta voippi olla, että se sun
        40 vuotias nainen alkaa pelehtimään 32-vuotiaiden parissa sen sijaaan, että katselisi kurpahtanutta ukkoa.


      • sulla

        onkin kovin laaja näkemys. Itse olen paljon päälle 40, mua luullaan 26..27, ja seksissä ja muussa juoksussa kaksikymppiset pärjää melko hyvin mun kanssa, kolmekymppiset miehethän ne on niitä kaljamahaisia paskantärkeitä itserakkaita, eikä niiden kunto kestä sängyssä eikä muualla. Hyvä jos kerran jaksavat...


    • nettineitsyt

      viisaus asuu vanhuksissa!Miksi mies ottaa 20-vuot. nuoremman vaimon? miksi nainen ottaa 20-vuotta nuoremman miehen? NOOOO?? Ompahan omaishoit. omasta takaa sitten kun...:) totta puhuen nykyajan -50:t naiset ovat niin hyvin säilyneitä ja hauskoja, että en ihmettele nuoria miehiä ollenkaan jotka rakastuu heihin! Jotkut vain vaativat tuota,että tuo "vintti- osasto" pelittää.Jos mies on vanhempi, mutta erittäin tyylikäs ja hauska, niin;onneksi olkoon nuori nainen! Eli,oli yhtälö mikä tahansa, eikö tärkeintä ole,että ihmiset rakastaa toisiaan ?

      • Tim

      • hannah67
        Tim kirjoitti:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000005&conference=2000000000000009&posting=22000000016299074

        (nuolen jälkeen piti ilmeist olla 35
        "->35" oli seuraavassa kommentissa korjaus)

        alkuunkaan! Onko sulla muka kokemusta asiasta? Olen 39-vuotias nyt ja voin vakuuttaa, että olen huomattavasti aktiivisempi seksuaalisesti nyt, kuin nuorempana. Lapset on jo isoja ja jää ihan eri tavalla aikaa itselle ja parisuhteelle, kuin ennen. Päänsärkyä en valita varmasti silloin, kun miehen läheisyydessä olen. Väsymyskin kaikkoaa samantien, jos jommalla kummalla on jotain parempaa mielessä... Ja tämä on tosi!!!
        Olisi mielenkiintoista tietää, mistä sinä tuollaisia ajatuksia olet saanut päähäsi? Ehkä sun kohdalle on sattunut sitten sellaisia ihmisiä, jotka antaa aihetta tuollaisiin mielenilmauksiin. Toivottavasti et kuitenkaan kirjoitellut luulon varassa.
        Mun mielestä jokaisella on oikeus itse päättää, kenen ja minkä ikäisen ihmisen kanssa seurustelee. On väärin, jos ympärillä olevat ihmiset siihen vaikuttaa. Kukin taaplaa tyylillään. Kaikkea hyvää ihmisille, jotka uskaltavat rakastaa!


      • tohon
        hannah67 kirjoitti:

        alkuunkaan! Onko sulla muka kokemusta asiasta? Olen 39-vuotias nyt ja voin vakuuttaa, että olen huomattavasti aktiivisempi seksuaalisesti nyt, kuin nuorempana. Lapset on jo isoja ja jää ihan eri tavalla aikaa itselle ja parisuhteelle, kuin ennen. Päänsärkyä en valita varmasti silloin, kun miehen läheisyydessä olen. Väsymyskin kaikkoaa samantien, jos jommalla kummalla on jotain parempaa mielessä... Ja tämä on tosi!!!
        Olisi mielenkiintoista tietää, mistä sinä tuollaisia ajatuksia olet saanut päähäsi? Ehkä sun kohdalle on sattunut sitten sellaisia ihmisiä, jotka antaa aihetta tuollaisiin mielenilmauksiin. Toivottavasti et kuitenkaan kirjoitellut luulon varassa.
        Mun mielestä jokaisella on oikeus itse päättää, kenen ja minkä ikäisen ihmisen kanssa seurustelee. On väärin, jos ympärillä olevat ihmiset siihen vaikuttaa. Kukin taaplaa tyylillään. Kaikkea hyvää ihmisille, jotka uskaltavat rakastaa!

        Oon samaa mieltä tosta fyysisyydestä ton Tim viestin kanssa. Keski-ikäisten naisten halut jättäisin kyllä väliin, kyllä niitä löytyy, se riippuu ihan yksilöstä ja nuoremmat naiset on muuten paljon estollisempia ja keskimäärin niillä on varmaan haluja vähemmän. Senhän näkee jo siitä että jotkut vanhat naiset saattaa juosta pelkän seksin perässä samalla lailla kuin nuoret miehet, nuorilla naisilla se on kuitenkin aika harvinaista. Tosin vanhemmat naiset yleensä vähän väsyneitä, kai se ikä tekee sen.

        Sitä on vaan vaikea miehen ihastua ja rakastua jos fyysisyys ei vedä. Ja 25 v naisella se nyt vaan on ihan eri luokkaa kuin jollain 35 v naisella, painivat kyllä ihan eri sarjassa. Naisilla taas tuo tunnepuoli merkkaa enemmän.

        Mul on ollut noita vanhempii naisii, seksisuhteita ja joskus vähän muutakin. Kai ne on olleet sellaisia välimenokauden juttuja enkä silleen oo koskaan tosissaan niden kanssa ollut, haku päällähän siinä on koko ajan ollut. Ihan hauskaa kumminkin on ollut!


    • TuulessaKulkijat

      jos nyt tässä iässä 10v alkaa olemaan jo paljon...ehkä 4-5 v itseä vanhempi vielä menee ihan kuin huomaamatta. Itseasiassa vanha vitsihän jo melkein toimii...kun olen 40 v vaihdan ikäiseni aviokumppanin kahteen kakskymppiseen... No enhän mä. Kaikki on niin suhteellista. Jos jutut toimii, niin ei haittaa vaikka daami olisi itseä vanhempikin, kunhan nyt sen verran samaan ikähaitariin mahtuu, jotta ei äitistä käy ikänsä puolesta, ja toisaalta ei myöskään niin nuori että tyttären ikäinen olisi. Itseä vuoden tai muutaman vanhemmista naisista on vain hyvää sanottavaa seurustelukavereina, mutta sekin on niin täysin .yksilöllistä kuin kaikki vain olla voi.

    • Nainen -70

      En voi muta todeta kuin, että antaa palaa vaan, jos on sellainen olo. Muista viis! Sinä se suhteessa olet tai siihen olet antautumassa, eivätkä ystäväsi, sukulaisesi tai muut, joiden mielipidettä en tässä kysymyksessä edes halua mitenkään arvostaa.
      Mieti miltä sinusta tuntuu ja mitä haluat. Raameihin jos alat asettautua saat kohta asettautua kaikkiin muihinkin sellaisiin. Sinusta ja hänestä tässä on kyse ja jos se muita häiritsee, niin ovat vain kateellisia tai puritaaneja!

    • mema

      kokemusta ko. asiasta ja täytyy sanoa, että nuorempi mies sai minut tuntemaan itseni tosi!vanhaksi, vaikken sitä olekkaan. jotenkin se ei vaan toiminut minun puoleltani. ikäero n. 14v. miestä se ei häirinnyt.... kai? muutama vuosi sinne tänne, mutta 10 on jo liikaa. minun mielestäni siis. lykka til

    • -boy in loved-

      Olen äärimmäisen ihastunut yhteen 42-vuotaaseen naiseen. Hän on myös ihastunut minuun. Olen vasta 24 -vuotias. Onko tämä ihan sairasta? Onko netissä jotain sivuja, missä olisi kuvia tai kokemuksia tämän tyylisistä suhteista?

      Hän on vain niin ihana.

      • Tähdet

        Lue ylläolevat jutut uudelleen. Ei siihen kuvia tarvita, Mars matkaan.


      • Anonyymi

        Hei! Olen tykästynyt nuorempiin miehiin eroni jälkeen. Syyt eroon olivat aviopuolison masennus ja päihteiden käyttö. Hän oli pari vuotta minua vanhempi. Olimme yhdessä 25 vuotta. Eron jälkeen olin 7 vuotta yksin, satunnaisia tapaamisia ja yksi 5 kk kestänyt suhde. Hän oli 8 v nuorempi.
        Nyt olen ollut yhdessä 20 v nuoremman miehen kanssa. Hänellä on eri kulttuuritausta ja heti alkuun toin esille ikäeron. Hän oli ennakkoluuloton ja halusi tavata kolmen päivän päästä ensikontaktista. Sattumalta tapasi silloin jo vanhempani ja esittäytyi heille pelotta.
        Puolen vuoden etäsuhteen jälkeen hän muutti luokseni. Tämä on hyvin pieni paikka ja hän jätti kaiken entiseen asuinpaikkaansa, työn ja ystävät. Täällä ei ole tutustunut kehenkään. Hän on tutustunut lapsiini ja perheeseeni sekä aikuisiin lapsiini sekä lapsenlapseeni. Hänellä on suuri sydän ja rakastaa minua. Kihlauduttiin 2v sitten. Seksiä on ollut paljon ja se on ollut ihanaa. En ole tutustunut yhteenkään hänen ystävistään enkö perheenjäsenistään. Perhe ulkomailla, ystävät toisessa kaupungissa.
        Hänen monta läheistään on kuollut vähälle aikaa ja hänen ajatuksensa ovat kääntyneet nyt oman perheen perustamiseen. Rakastan häntä syvästi ja hänkin sanoo niin. Olen itkenyt nyt paljon tilannettamme. Olen halunnut mennä naimisiin hänen kanssaan. Hön vastasi siihen vain että katsotaan. Minä en voi enää lapsia saada. En voi estää häntä, minun ehkä luovuttava kaikesta tästä, yhteisestä elämästä ja elämäni suurimmasta rakkaudesta. Toisinaan rakastaminen on myös sitä, että päästää irti. Voiko tätä enää mikään pelastaa? On puhuttu muutosta kaupunkiin, mutta minulla oli jo alussakin täällä talo ja työ sekä lapsenlapsi lähellä. Ensimmäisissä keskusteluissamme olin sanonut hänelle, että nuoret miehet aikansa leikkii aikuisen naisen kanssa ja heittävät sitten roskikseen. Niin tässä taitaa minullekin käydä.
        Haluaako hän rakastavan, lämpimän suhteen vai onko se oma lapsi niin voimakas toive, että se ajaa tämän meidän rakkautemme ohi? En haluaisi hänen olevan onneton. Toivon, että hän pystyisi nyt pian tekemään päätöksen mikä on tärkeintä.
        Illalla aion ottaa nämä asiat esille.


    • Anonyymi

      Mies ramppaa entisen tyttöystävänsä äidin luona jatkuvasti selittäen että pitäähän häntä auttaa kauppakäynneissä jne.Ymmärrän tämän mutta joku vain särähtää mieleeni vaikka pidän pokkaa yllä.Tämä nainen on yli 70 v ja erittäin nuorekas, meikit päällä joka kerta kun häneen olen keskustassa törmännyt.Kuulin ensiksi työkaveriltani joka kysyi miksi mieheni (seurustelimme silloin eikä nykyään ole edes sitäkään) on jatkuvasti lähdössä siitä yhdestä talosta. Sanoin hänelle että "kait hän meni auttamaan taas ex tyttöystävän äitiä". Hän puisteli päätään ja sanoi : "Tunnen tämän äidin ja sanon että älä luota häneen" No, otin tämän puheeksi miehen kanssa ja meni ensiksi hiljaiseksi kun tiesi että hänen lukuisat käyntinsä olivat tulleet ilmi. Hän oli esim. valehdellut menonsa ja miksi? Jos ei kuulemma ole mitään niin miksi hän oli salannut kaikki käyntinsä? Olen nainen joka ei huuda eikä nalkuta. Jokin tässä vain ei täsmää. Nyt on viikonloppuna menossa auttelemaan tätä naista taas hänen mökilleen. Kait sitten olen tyhmä mutta vaisto ei jätä rauhaan.

      • Anonyymi

        Mutta en pilaa elämääni hänen takiaan. Onneksi asumme erillään. Olen löytänyt uuden voiman itsestäni.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe