Sinirinnasta kyselen.. Levinneisyys Suomessa? Parimäärä? Missä kaikkialla maailmassa pesii? alalajit? Mihin muuttaa talveksi? Voiko talvehtia Suomessa?
moi
tundraurpiainen
2200
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 2
Vanhimmat
moi, moi!
muuttaa yleensä elo-syyskuussa Etelä-Aasiaan tai Koillis-Afrikkaan talvehtimaan, palaa toukokuussa. Muuttoaikoina sinirintaa tapaa harvalukuisena pensaikkoisilta alueilta Etelä- ja Keski-Suomesta. Pesii yleensä Peräpohjolasta pohjoisimpaan lappiin. Tunturilapissa se on paikoin valtalaji.