Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ivalojoki toukokuun puolivälissä?

Tane

Tervehdys!

Olisikohan kenelläkään tietoa tai omakohtaista kokemusta Ivalojoen alueesta Pahaoja - Kultala - Ritakoski -alueella? Ajankohta siis toukokuun puoliväli eli märkää on varmasti, lunta ainakin paikoittain, joet ehkä osittain jäässä. Lumi ei kanna, jää ei kanna.

Pääseekö Pahaojalle autolla? Ajavatko taksit sinne? Pääseekö Sotajoesta yli Pahaojalla? Entä Ivalojoen läheisyydessä? Onko kännykkäkenttää Pahaojalla? Muita kulkijoita ei varmaan liiemmin ole?

Ei varmasti paras mahdollinen aika, tiedän, mutta onko aivan järjetön? Vaellus- ja retkeilykokemusta on, mutta ei tältä alueelta.

3

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pahaojalle vievä tie on rospuuttoaikaan huonossa kunnossa, vähän epäilen josko taksi sinne lähtee. Itse ole kesäkuun alussa mennyt tavallisella ha:lla ja siinä ja siinä että pääsin, pari viikkoa on pitkä aika tähän aikaan ja saattaapi tie olla vellinä. Tie on hienoa hietamaata ja kivikkoa ja roudan sulamisvaiheessa sellainen hietikko on todella petollista.
      Pahaojan ylitse vie kämppäkentältä hyvä silta ja siitä polku Kultalaan alkaakin. Kultalan kohdalla Ivalojoessa on komea riippusilta josta kannattaa ilman muuta mennä yli jos aikoo Ritakoskelle, muita siltoja ei nimittäin niillä tienoilla ole ja toukokuussa ylitys kahlaamalla on täysin mahdotonta kaikkein leveimmissäkin paikoissa. Joissakin kartoissa Ritakosken kämppä on merkitty olevan väärällä puolella jokea, siis tulorannalla. Se on kuitenkin joen takana, siis samalla puolella kuin Kultala! Em. huomioiden seutu on toukokuussa varmaan elämys (hmm)jos rakastaa tulvivien jokien katselua ja kevään heräämistä. Lunta saattaa korpiosuuksilla olla reilustikin mutta reippaana ja seikkailuhaluisena pärjäät kyllä. Jos kevät tulee sinne kuin on tänne eteläänkin tullut, varsin nopealla tahdilla kun alkuun pääsi, ja lunta ainakin Itä-Lapissa oli hieman tavallista vähemmän, voi olla paikat aika suliakin. Hyvää matkaa Ivalojoelle! Itse pääsen taas vasta kesäkuun alussa jonnekin sinne kairojen maille.

    • Nimetön

      Olisi hauskaa kuulla menitkö sitten Ivalojoelle toukokuun puolivälissä ja millaista siellä tänä keväänä oli. Kiinnostaa koska alue on yksi potentiaalinen vaelluskohde kaikkina vuodenaikoina, talvella en ole tosin vielä käynyt mutta mistäs sen tietää milloin sekin talvi tulee...
      Jos kävit, kerro jotain!
      toivoo käypäläinen

      • Tane

        Tuli käytyä. 12.5 oli nätti pilvipoutakeli, jossa oli ihan mukava kävellä Kutturan tieltä Pahaojan kautta Kultalaan. Taksi ei tosiaan päässyt kuin pienen matkan Pahaojan tietä, mutta kyllä siitä näytti joku muu ajavan vielä perjantaina ja lauantaina ihan perille saakka. Metsä oli pääosin sula ja polku hyvässä kunnossa. Vain paikoin (Björklundinvaaran ja Patatunturin välissä) oli lunta haitaksi. Ivalojoki jymisi komeasti, mutta vesi ei ollut erityisen korkealla. Esim Appisjoelle pääsi vaivatta kävelemään rantapolkua pitkin. Lauantaina ja sunnuntaina satoi uutta lunta 5-15 cm ja lämpötila putosi vähän pakkasen puolelle, yöllä alle -6 asteen. Paluu Kultalasta oli selvästi työläämpää :-) Olipa Pahaojan kämppä viileä paikka nukkua yksi yö. Mutta ei sentään tarvinnut teltassa olla. Sotajoen reunoja pääsi helposti Mobergille ja siitä tielle.

        Eli hyvä reissu, kuten vaellukset yleensä. Hienoa aluetta, suosittelen ja aion itsekin palata tuolle alueelle. Kultala on aivan luksusluokan autiotupa, muut tarkastamamme vaatimattomampia (=normaaleja), varaustuvat paremmin varusteltuja. Reittimerkinnät erinomaiset, joten sopii myös aivan aloittelijalle. Appisjoen suistossa hieno telttailupaikka. Olosuhteet olivat nyt hieman vaikeat, mutta eivät lainkaan mahdottomat. Kevät oli tosiaan aikaisessa tänä vuonna.

        Ajankohta on siis todennäköisesti normaalivuosina turhan aikainen: menomatkalla oli sulaa, takaisin olisi tullut helpommin suksilla. Samaan aikaan oli kuulemma Lemmenjoella satanut 30cm uutta lunta, mikä olisi jo vaikeuttanut jalkaisin kulkemista pahasti.

        Eläimiä nähtiin metsoja, riekkoja, jäniksiä, poroja, runsaasti ketun jälkiä, ei karhuja :-)

        Eipä muuta kuin uutta vaellusta suunnittelemaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe