Yksinäinen leijona

Leon

Mulla ei ole ollut koskaan oikeita kavereita. Ala-asteella olin ehkä vähän muita hyljeksitympi, mutta ylä-asteella todella olin hyljeksitty. Aamulla jännitti aina mennä kouluun kiusaamisen pelossa. Oli mulla tietysti joitain kavereita, mutta ei sellaisia ystäviä, joiden kanssa olisin viettänyt aikaa vapaa-ajaani. Kiusaajani olivat mukavia vain silloin, kun hyötyivät jotenkin minusta esim. kopsaamalla kotitehtävät. Aluksi annoin kopioida, koska oli imartelevaa, että kaikki pitivät minua luokkani älykkäämpänä(Sitä myös olin). En tiedä miksi he kiusasivat minua(henkisesti ja fyysisesti), sillä mielestäni ulkonäössäni ei ole mitään vikaa. Ehkä he olivat vain kateellisia minulle sillä olin melkein aina kaikessa paras! En kuienkaan näyttänyt heille merkkiäkään, että välittäisin heidän pilkasta, mutta fyysistä väkivaltaa en hyväksynyt vaan annoin yleensä samalla mitalla takaisin. Joskus myös menin rupattelemaan kiusaajille, kun he olivat yksin, mikä hämensi heitä sillä he luulivat, että pelkäsin heitä. Olin myös ystävällinen heitä kohtaan koko kolmen vuoden ajan ja se ärsytti heitä tosi paljon. Joskus myös unohdin muka heidän nimensä, sillä halusin antaa kuvan, että he olivat minulle melkein kuin ilmaa. Oikeasti kuitenkin vihasin heitä ja jos voodoonuket toimisivat, niin he olisivat jo kuolleita.
Yläasteen jälkeen muutin äitini kanssa toiseen kaupunkiin(vanhempani erosivat)ja menin lukioon. Silloin päätin, että yritän muuttua jotenkin, että minua ei kiusattaisi. Ajattelin, että nyt olisi hyvä tilaisuus saada kavereita, mutta aina kun joku puhui minulle vastasin jotain lyhyesti ja annoin itsestäni sen kuvan, että en halua olla hänen kanssaan tekemisissä. Jotkut jopa pyysivät minua kaupungille, mutta kieltäydyin joillain surkealla verukkeella. Minua ei enää kiusattu, mutta ajattelin, että eivät he halua olla minun ystäviäni ja he pitävät minua kuvottavana, junttina tai jonain muuna epämiellyttävänä. Olin lukion alussa kovin hiljainen, mutta nyt pystyn olemaan taas oma itseni ja puhumaan ihmisille, mutta kaveriporukat ovat jo meilestäni muodostuneet. En oikein tiedä voinko enää saada ystäviä, kun he ovat saaneet minusta jo sellaisen kuvan, että olen sisäänpäinkääntynyt ja ujo. Koulussa on myös toisia kaltaisiani, mutta en usko, että he haluavat ystäviä tai minä en halua olla joidenkin heistä ystävä, sillä he eivät ole tyyppiäni. Ehkäpä juuri myös siitä johtuu, että mulla ei ole ystäviä, että asetan heille tietyt kriteerit ja haluan juuri tietyt kiinnostavat ihmiset ystäviksini.
Kertokaa mitä kannataisi tehdä, että saan ystäviä. Pitäisikö asenteeni muuttua vai mitä? Elämä ilman ystäviä on mulle kuin helvettiä. Ne on mulle tärkein asia, muuta en kaipais. Miten saisin itselleni paremman itse tunnon(jonka kiusaajani romuttivat) ja rohkaistusin puhumaan ihmisille?

PS: Oon poika, en tyttö, jos tekstistä niin päättelite.

7

1118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paljonkin

      SUN OIS HYVÄ KATTOO PEILIN ENSINNÄKI JA MIETTII ASENNATTAS

    • blackmagictiger

      SUN KANNATTAA ENSINNÄKI LUOTTAA ITTEES. KATTOO ETEENPÄIN JA AJATELLA MENNYT ON MENNYTTÄ.TULEVAISUUS ON TEHTÄVÄ JA MAAILMA ODOTTAA MINUA

    • Nimetön

      No hei! Ihan tutulta kuulostaa,ja vaikka olet varmaan reilusti minua vanhempi-voin sanoa, että et ole yksin.Ei ystävyys ja kaveruus ole ihan yksinkertainen juttu.Eikä sinun oikeastaan tarvitse jatkuvasti miettiä itseäsi ja sitä missä vika.Toiset ihmiset vaan on ja joutuu olemaan enemmän yksikseen.Ajan myötä kyllä karttuu muutama hyvä ystävä jonka kanssa on ihan luottamikselliset välit.Minua ei oikeastaan ole kiusattu tms. mutta olen vaan huomannut,että sellaisten tunnesiteiden luomiseen toisiin ihmisiin on hankaluuksia.Mutta se onnistuu.Eikä ole sinun vika jos et "kelpuuta" kaikkia kavereiksesi.Minä olen ainakin sellainen leijonamies joka haluaa todella luotettavia ystäviä.Jos ei, niin sitten on pakko tyytyä olemaan yksikseen niin kauna kun jonkun tapaa.

    • oon itekki leijona, eikä mulla ole monia ystäviä. tarkalleen 6, joista 2 koulukavereita. 4 on tosi hyviä ystäviä.(mut muserrettiin lähes täysin yläasteella, ja nyt sen jälkeen olen löytänyt yhden ystävän. leijonilla taitaa olla ominaisuus että ystävien on oltava oikeita aitoja ihmisiä joiden kanssa synkkaa hyvin. se on vaikeaa, mutta kyllä se onnistuu. nyt vaan niitä oikeita ystäviä metsästämään ;)

    • Jousileijona

      Aika paha kierre on sinulle päässyt syntymään.
      Se on syytä katkaista niin nopeasti kuin vain pystyt.

      Se, miten se tapahtuu, onkin vaikeampi juttu.

      Jos en olisi aikuinen ja sinä olisi lapsi, kehoittaisin vetämään pään täyteen ja menemään sinne, missä muutkin nuoret pyörivät viikonloppuisin.

      Tarvitset kyllä ammattiapua.

    • usko

      Etsitkö vikoja toisista ja suhtaudutko lähimpiisi aina arvostellen?
      Itse olen elämäni aikana tuntenut paljon leijonaluonteita.
      Olen tullut siihen tulokseen, että leijonat ovat kärkkäitä etsimään vikoja toisista jopa erittäin kierolla tavalla, mutta itse he eivät siedä pienintäkään kritiikkiä itseään kohtaan. Eivätkä siedä ihmisiä, jotka ovat asioista eri mieltä. Mielestäni tässä on paha ristiriita leijonan muutoin ihan mukavassa luonteessa.
      Ajan kuluessa toinen ihminen masentuu ja lähtee pois, koska leijonan jatkuvaa kritíikkiä, joka voi olla tai muuttua usein jopa sairaalloiseksi, kukaan ei kestä kauan.

      Joten opettele tyyli, jossa et takerru jokaiseen pikkuseikkaan eli vältä olemasta pikkusieluinen, vaikka pikkutarkka ahertaja oletkin. Ihmissuhteissa pikkutarkkuuksiin takertuminen voi muuttua lopulla toiselle osapuolelle sietämättömäksi taakaksi, joten kevennä ensin sitä omaa taakkaasi, jotta et sitten tyrkytä sitä muille.
      Harrasta terveellä tavalla itsekritiikkiä, mutta älä vaadi itseltäsi liikoja, vaikka kuningas haluat ollakin. Ota huomioon, että jokainen ihminen haluaa arvon myös itselleen.
      Täytyy opetella ensin hyväksymään oma itsensä, jotta voi sitten hyväksyä muutkin.
      Vaikka vaadit itseltäsi täydellisyyttä, älä vaadi sitä muilta, sillä täydellistä ihmistä ei olekaan. Sen on vain ihmisten omia harhaluuloja itsestään.

    • MMJKLMS-84

      SELLAINEN MIES JOKA OLISI ENNEN KAIKKEA MIES JA SELLAINEN MIES JOKA KOHTELISI VAIMOANSA AIDOSTI JA SELLAINEN MIES JOKA YLLÄTTÄISI KAIKKI JA SELLAINEN MIES JOKA ENNEN KAIKKEA MENISI LOPPUUN ASTI JA EI MIKÄÄN ELÄMÄLTÄ KAIKEN SAIN MIES..JA SELLAINEN MIES JOKA ENNEN KAIKKEA YLLÄTTÄISI KAIKKI PUHTAASTI 100-0..JA SELLAINEN MIES JOKA TULISI 9-0..PUHTAASTI SEINÄN TAKAA.JA SELLAINEN JOKERI-KORTTI < JA SELLAINEN MY WAY MIES JOKA YLLÄTTÄISI KAIKKI..JA SELLAINEN SINÄ JA MINÄ MIES JOKA TULISI PUUN TAKAA YLLÄTTÄEN JA SELLAINEN MIES

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe