Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

elämäni onnettomana

myski-83

Hei!
Siitä saakka kun olin lapsi minulta on tuntunut puuttvan jotain. Koskaan en osannut nimetä mitä se oli mutta suuri tyhjyyden tunne ja joukkoonkuulumattomuus on seurannut ja ikäänkuin heijastanut minua.

Ollessani 17-vuotias, tapasin nykyisen mieheni. Olen aina ollut suuri vastuunkantaja ja se joka aina pelkää että jotain pahaa tapahtuu ja siksi yritän elää mahdollisimman yksinkertaisesti ja tarkkaan suunnitellusti. Alusta sti tämä on ollut suhteemme yksi kulmakivi. Juhlimaan emme voi missään tapauksessa mennä yhdessä, sillä huonot kokemukset varjostavat liikaa, jtta voisin ihan vaan rentoutua. Mieheni juo liikaa ja tämän seurauksena tapahtuu jotain. Näin on käynyt useast.
Jos joskus saan sellaisen hyvän ja luottavan olon tunteen niin se kestää korkeintaan pari viikkoa niin jotain todella pahaa taphtuu. Esimerkkejä: Viime vuonna olin saanut juuri päättötyöni valmiiksi josta oli ollut paljon työtä koska tein sen niin hyvin kuin vain ikinä voin. Ajattelimme mennä mieheni kanssa juhlimaan ja tästä alkoi suuri epäonnen jakso, vaikeudet liitossa ja lisäksi jostain jälleen ilmaantui veljeni jota sain alkaa holhota hänen ongelmiensa varjolla. Tästäkään en saanut mieheltäni tippaakaan ymmärrystä. Minusta olisi pitänyt sillä perheenjäsenet tukevat toisiaan.
Ana kun saan yhden asian pois hoidettua, tulee automaattisesti jotain mikä saa minut taas huolehtimaan, kiristymään ja väsymään. En luota tulevaisuuteen ja onnellisuuteen kun se on aina niin pienissä pätkissä annettu.

Tiedän sisimmässäni sen että jokainen on oman onnensa seppä, mutta tuntuu että olen maailman arvottomin ja hyödyttömin ihmnen ja pelkään etten koskaan tule nauttimaan mistään ilman jatkuvaa pelkoa. Mikään ei vaan tunnu miltään ja luulen etten koskaan tule riittämään itselleni eikä kukaan riitä minulle. Avioliittoni on siinä pisteessä että moroa vaille ero. Sekin vain minun kontrolloinnistani. Pystyykö tästä pääsemään ylös.. joskus toivon että joku ajaisi liikennevaloissa päin ja pääsisi hetkeksi lepäämään...

9

1480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aino

      Kerroit, että kun miehesi juo, "jotain tapahtuu". Tarkoitatko väkivaltaa? Jos, niin ero taitaa olla ihan hyvä ratkaisu. Olen sivusta seurannut ystäväni seurustelua miehen kanssa, joka jatkuvasti mollasi ja kohteli ystävääni huonosti. Kun he erosivat, ystäväni muuttui taas omaksi iloiseksi itsekseen. Tätä ei tietenkään voi suoraan verrata sinun tapaukseesi, mutta joskus ero on parempi. Kun pääset omillesi, ehkä elämänilosi palaa. Silloin sinun tarvitsee kantaa huolta vain itsestäsi. Kun olet saanut elämäsi uuteen nousuun, etsi mies, joka kohtelee sinua hyvin.

      Lopeta ajatteleminen, että jonkun hyvän asian jälkeen tapahtuu aina jotain pahaa. Kuvaamassasi esimerkissä koet, että päättötyön valmistuminen johti ikävyyksiin. Se ei pidä paikkansa, ikävyydet olisivat voineet tapahtua, vaikka et olisi saanut päättötyötäsi valmiiksi. Ole ylpeä saavutuksistasi, niitä ei kukaan voi ottaa sinulta pois.

      Vaikutat pahasti masentuneelta. Ota yhteyttä mielenterveystoimistoon ja hanki itsellesi apua. Elämä alkaa parantua, kun opettelet hymyilemään. Voimia sinulle!

    • Erik Joku

      Kirjoitit elämän perusasioista. Sellaisista, joita itse aikanaan ramppasin läpi. Sääli, jos joudut kulkemaan saman polun.

      Kenellekään ei pitäisi tyrkytellä "hyviä neuvoja", mutta jos 61 v ukkona ja naista arvostavana jotakin kokemuksesta kuitenkin sanoisin:

      1) Ala elää omaa elämääsi. Se on kertakäyttöinen.
      Painele kampaajalle ja tuhlaa sinne muutama lantti silläkin uhalla, että se on jostakin tärkemmästä pois.

      2) Nosta vähän leukaasi, mutta älä sentään ylpeäksi ala. Ole kaunis ja viehättävä ihan omalla tavallasi.

      3) Kumppanisi varmasti huomaa tuon ja osoittaa kiintymyksensä, ehkä sillä omalla vähän jöröllä tavallaan, mutta sittenkin. Ellei huomaa, kävele ulos. Uusia löytyy niin, että pesäpallomaila vaan mukaan liiempien hätistelyyn.

      4) Ero ei ole helppo juttu. Ei se mitään helpota, päinvastoin. Mutta sitten elämä on vain oman tahtosi varassa.

      Se, minkä haluaisin Sinun todella ymmärtävän: Arvosta itse itseäsi. Sinä olet tarpeellinen ja tärkeä juuri sellaisena kuin olet. Ei haittaa, vaikka ajattelet että "minä ole meiltä, eikä muut mittään". Huomaa toki kanssaeläjät, mutta itsetunnosta tuo alkaa.

      Aurinkoista kevättä ja lämmintä kesää, kohtalotoveri. Tule onnelliseksi. Sinua tarvitaan!

      • tipu

        olipa ihanasti vastattu. totta vieköön osuit naulan kantaan. taidan tilata vapun jälkeen kampaajan vaikkei rahat nyt niin antaisikaan myöden, tuleepahan kesä ja ruoho kasvaa... tehdään perheelle ruuaksi voikukka-salaattia... :)


      • EllenIce

        uskoa
        etenkin .. >pahoina päivinä itseensä.


      • __juttu
        EllenIce kirjoitti:

        uskoa
        etenkin .. >pahoina päivinä itseensä.

        ja ihmeellisesti on joku paha henki, joka kiduttaa - vaikka olisikin kaikessa hiljaisuudessa turvassa. Joskus se näyttäytyy mielikuvissani rautalankana, joka polttaa kudoksia ja estää ajattelemesta, ei tuntemasta tyhmyyttä, tai panee mielikuvailemaan jotain sellaista jota joku toinen haluaa. Mysteeri!


    • tipu

      kuules nyt, tuuleta kotisi kesää varten, pistä miehesi kirtoon ja opettele elämään yksinäsi. kun huomaat ettei yksin olo olekkaan ahdistavaa, vaan vapauttavaa, ihanaa omaa aikaa, olet sinut itsesi kanssa ja vasta sen jälkeen olet valmis jakamaan elämäsi toisen kanssa. on ihanaa kun löytää "toisen puoliskonsa". ei tarvi edes sanoja kun toinen ymmärtää mitä ajattelet. opettele arvostamaan itseäsi virheitäsi ja epätäydellisyyttäsi, huomaat toisten arvostuksen sen jälkeen myös. hyvää kesää sinulle. ole rohkea.

      • EllenIce

        itsestään mitään luovuttamatta
        on tosi vaikeeta..


    • miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...

      tutulta kuulostaa... mä oon niin samanlainen... hyvä tietää etten oo ainoo. vaikka ei musta sulle apua ole ku en tiedä mitä tehdä minne mennä. tulis vaan se auto, et pääsis hetkeks pois....

    • "Onnella on otsatukka" sain kuulla tämän kyseisen fraasin jo edesmenneeltä ystävältäni ja vasta aikojen päästä rohkaistuin kysymään, mitä hän kyseisellä tarkoitti. Hän kertoili näin. Me elämme elämän sattumasopassa. Joku ikään kuin hämmentää sitä suurella kauhalla. Ohitsemme menee koko ajan sattumia. Monia niistä emme edes huomaa, kun emme ole virittyneet huomaamaan niitä. Nuo sattumat ovat meidän Onnemme. Onnella on otsatukka, takkaa se on ihan kalju. Kun onni tulee kohdalle on tartuttava rohkeasti otsatupsusta kiinni. Kun tilaisuus menee ohi, on turha harnmitella takaapäin Onnea ei saa kiinni kynnet vain lipsuvat kaljussa ja näinhän se on. Onni on myös lähempänä kuin monesti huomaammekaan, auringonpaisteessa, lapsissa, kauniissa luonnossa yms. Onneeen ei ole tietä - Onno on tie.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe