Työllistä itsesi media-alalle

Guru

Ehdottomasti varmin tapa työllistää itsensä media-alalla on alkaa järjestämään alan koulutusta alalle haluaville. Kursseja voi pitää erilaisissa opistoissa ja yhteistyössä kunnan kanssa voidaan kotikaupunkiin pyykätä alan ammatillista koulutustakin. Kunta varmasti lähtee yhteistyöhön mukaan, kun valtio tukee media-alan koulutuksen järjestäjiä. Alan koulutusta antavana johtavana opettajana tai koulutusjohtajana tienestit nousevat korkeammalle kuin alalla työskentelevät. Lisäksi työn ohessa voi esim. viikonloppuisin tehdä tilaustöinä koulutuskaupungin yrityksille vaikkapa mainostuotantoja, joissa voi mukavasti käyttää apuna työharjoittelijoita omalta kurssiltaan. Pitäisin tällaisesta yhdistelmästä realistisina kuukausi-ansioina noin 7000-8000 e/kk. Lisäksi pääsee antamaan monelle nuorelle killisilmälle mahdollisuuden opiskella unelma-alaansa ja elää unelmiensa huipulla muutama vuotta nuoruudessaan.

5

1173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusi idea

      Media-alan koulutusta on nyt jo aivan liikaa. Yhä useammat ihmiset valmistuvat media-alalta suoraan kortistoon, kahviloiden kassoille tms. Koulutuspaikkoja on aivan liikaa verrattuna alan työpaikkojen määrään.

      • Guru

        Koulutuspaikkoihin on silti hakijoita enemmän kuin suurimmalle osalle maailman muista aloista. Kysyntää siis on. Näin siis mars mars joutuin perustamaan media-alan koulutuspaikkoja. Niitä voisi olla jopa 10 kertaa enemmän kuin nykyisin ja koulutuspaikkoihin voisi lisäksi määrätä ylimääräiset lukukausimaksut, jotka jaettaisiin tulospalkkana kouluttajien kesken.


      • konsultti
        Guru kirjoitti:

        Koulutuspaikkoihin on silti hakijoita enemmän kuin suurimmalle osalle maailman muista aloista. Kysyntää siis on. Näin siis mars mars joutuin perustamaan media-alan koulutuspaikkoja. Niitä voisi olla jopa 10 kertaa enemmän kuin nykyisin ja koulutuspaikkoihin voisi lisäksi määrätä ylimääräiset lukukausimaksut, jotka jaettaisiin tulospalkkana kouluttajien kesken.

        Kannattaa ehdottomasti alkaa järkätä media-alan "ajanviettokursseja", Hyviä sellaisia on esim. media-assistentin koulutus, kaikki täydennyskoulutukset alaan liittyen jne.
        Aluksi kouluttajan kannattaa mainostaa alaa kertomalla kuinka seksikäs ala mainostoimisto/muu media-alan työt ovat, ja että hyville löytyy töitä aina, palkat on hyvät jne.
        Näillä porkkanoilla moni työtön erehtyy ja osallistuu koulutukseen intoa puhkuen.
        Totuus on sitten hieman toisenlainen. Kun opiskelija ovat valmistuneet, odottaa kortisto ja jos sattuu vahingossa pääsemään alan töihin, niistä ei makseta mitään koska ilmaisia työharjottelijoita jotka opiskelevat samalle alalle on saatavissa pilvin pimein joka ovesta ja ikkunasta.
        Työnantajat ovat mielissään kun saavat puoli-ilmaista työvoimaa ja silti aina on tuoretta työintoa tarjolla.
        Hyvä bisnes kouluttajille. Kannattaa vaan säälimättä käsitellä työttömiä vain bisneksenteko-objekteina ei ihmisinä, niin koulutus on mukavaa puuhaa.


    • työllisyyskurssit

      Kannattaa perustaa koulutusfirma, joka keskittyy työllisyyskoulutukseen. Sitten voi kehitellä kaikennäköisiä "ammattitaito ajantasalle" -kursseja työttömille media-alan hemmoille ja muillekin. Eikä tarvitse tehdä mitään. Kunhan istuu luokan edessä lukemassa lehtiä, muodon vuoksi vähän tehdään muistiinpanoja ja valmisharjoituksia. Sitten riittää, kun jälkeenpäin työkkärissä haukkuu, että opiskelijat olivat passiivisia niin saa uusia kursseja vedettäväksi vaikka palaute olisikin kehnoa. Kouluttajahan saa itse olla valitsemassa kurssitettavia, niin voi ottaa mieleisensä.

    • Alan opiskelija

      Amk on jo perustettu....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2398
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1912
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1373
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1260
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1235
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1171
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1101
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe