Turhaa!

on.

Vappu on ihan turha juhla!!!!

8

858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-vappuheila

      Kaikki juhlat ovat turhia. Ne sekoittavat työnteon ja vapaa-ajan rytmin siinä määrin, että kansa kärsii. Vappuaattonakin monilla vipattaa jo menojalka oven välissä, vaikka pitäsi ne kiireelliset työasiat hoitaa ensin huolella loppuun. Kaikenlaista kurittomuutta on ilmennyt työläisissä...ai niin, mutta tänään onkin sunnuntai...pyhäpäivä eli kristillinen kirkkopäivä. Onhan se hirveätä, että kansa ryyppää. Ehdotan vapun siirtämistä vastaisuudessa keskelle viikkoa.

    • kaaru

      vappu työväen ja ylioppilaiden juhla. Ilmeisesti merkitys osittain hävinnyt.

      Omaan vappuun lapsuudessa kuului perinteenä perunoiden kantaminen kellarista lämpimimpiin tiloihin itämään. Palkkasi sai simaa ja munkkia. Oli se tylsää.

      No kun Kemin lähellä oli koti pääsin kerran katsomaan vappumarssia isän kanssa kun mentiin äitiä katsomaan sairaalaan. Kyllä siinä pienellä tytöllä oli ihmettelemistä. Kemi oli silloin "punainen kaupunki" ja mun silmissä niitä marssijoita oli ihan kamalasti heiluttaen punaista lippua. Ihan pelotti.

      Lahdessa kävin muutaman kerran lasten kanssa kun olivat pieniä, ei sieltä enää löytynyt sitä hohtoa mitä lapsen silmin näin.Liittyi siihenkin aikaan muistoja, toinen pojista tivas multa että osta hänelle ylioppilaslakki, kun minullakin on. Toppuuttelin että sitten kun joskus kirjoitat ylioppilaaksi niin ostan. Hän oli niin sitkeä että ostatti tuttavalleni "ylioppilaslakin" jostain kojusta, kun selkäni käänsin. No jouduin myöhemmin ostamaan ne lakit molemmille pojille.

      Nykyisin vappu on menettänyt merkityksen. Oli aika jolloin naapureiden kanssa juhlittiin yhdessä tossa pihamaalla ja hauskaa oli, sekin on kuivunut. Olen kuitenkin käynyt joka vappuaamu kuuntelemassa Lahden mieskuoroa torilla. Vappumarssit ovat kuivuneet kokonaan joku pieni ryhmä kävelee elottomasti.
      Nyt on erilainen vappu, menen tänään Santanan konserttiin ja ehkä aamulla torille.

      Kaikille Hauskaa Vappua!

    • lisa

      Kaikki turhat juhlapäivät ovat turhia. Ystävänpäivä, äitienpäivä, isänpäivä, juhannus, joulu, uusi vuosi ja mitä niitä nyt onkaan! Sitä jokainen varmaan voi juhlia ilman näitä virallisia päiviä! eikö joka päivä ole juhlapäivä kun on terve, perhe, ystäviä ja mitä nyt sitten pitää arvossa omassa elämässään, ne pienet hetket. Ei se ole juhlimisen aihe jos kaupan ruuhkassa pipo kireänä keräät ostoksia että taas täytyy hankkia sitä ja tätä kun täytyy juhlia. Tälläistä pakkojuhlimista on kauhea katsella, yksi syy lisää ryypätä. Eikö ystäviä, äitiä ja isää voi muistaa aina jollain tavalla eikä vain sinä yhtenä pakkopäivänä vuodessa?

      • tööt.

        No voi turhuuksien turhuus, sanottiinko jo Holy bible nimisessä teoksessakin...?


    • TuulessaKulkijat

      Voi voi, mikäs kysymys tuo tuollainen on? Kaikki karnevaalit ja juhlat ovat ihmiselämän suola ja väriläiskä, joten miksi sitä ei juhlistaisi, vaikkapa selvinpäin. Nuorena tuli niin paljon harrastettua vappuja ja juhannuksia, jotta ikääntyessään asian osaa ottaa toiselta kannalta. Huomenna eväät mukaan ja koirien kanssa päiväredulle keväiseen luontoon, kahvit mukaan termariin ja sen vahvempaa juhlajuomaa ei tarvitsekaan. Tietenkin makuasia, kuka mistäkin tykkää.

      Ihmettelen lähinnä vapunviettoa vastustavien kantaa! Onkos nyt asia niin, että vastustajat vastustavat periaatteen vuoksi ( kateus vai yksinäisyyskö paistaa asian alta? ). Sanoisinpa, jotta ihmiset tarvitsevat mielenpiristykseksi elämäänsä juhlia ja juhlistamisia, ihan kuin uusivuosi ja joulu talvella parhaimmillaan poistavat pimeän ja kaamoksen edes hetkeksi ( toivottavasti jokaisen elämästä ), vappu ja juhannus sitten ovat omiaan omansa aikansa juhlina. Millaista elämä olisi, ellei juhlia olisi ja vietettäisi...onkohan tuo nuiva asenne evankeliskristillisen perimän ja kulttuurin tuomaa kurjistelua, jonka perinteisten oppien mukaan kurjuuden maksimointi on oikea tapa elää. Jos nyt mitään muistan kyseisestä vanhahtavasta tavasta uskotella asioita, niin joulujuhlan päivällisenkin oikea oppinen tapa "nauttia" joulun ruoista on hymy väärinpäin, syyllisyyden tunteessa rämpiminen ja kurjuuden voivottelu, jota ei edes epä Suomalaisesti ääneen saisi sanoa kuinka kurjaa on ja kauheeta ja hirveetä.

      Joopa joo, tuosta kuviosta ulos kasvaminen on paikallaan. Kansalaiset, köyhät ja rikkaat, työtätekevät ja raskautetut ovat juhlansa ansainneet ja jos joku ihan oikeasti tosissaan vastustaa vapun viettoa...pystynee ihan oikeasti perustelemaan, miksi vappua ei tulisi viettää...perustellut ja asialliset ajatukset saatan lukea, mutta periaatteelliset vastustamisetkin vaatisivat peiliin katsomisen jälkeen perusteluita, sieltä saattaa vastaan katsoa kulmat kurtussa olevat kasvot, jotka alkavat hymyilemään huomaten: Ihan kiva tuo vappukin on, ja oitis löytyy se oikea asenne suhtautua asioihin valoisemmin mielin! Hymyä jokaisen elämään ja viettäkää mukavaa vappua, näin toivon ja toivotan : )

      • kaaru

        Ja kaikki juhlat voi olla selvinpäin, ei sitä tarvi ryypätä kun toisetkin ryyppää.

        Tottakai jokainen päivä on elämässä juhlapäivä, mutta saa näitä vappuja ym. olla. Silloin kun ei tee mieli lähteä mihinkään niin pysyy sisällä.
        Maailma on kylmä ja kova, jotain harmitonta hauskaa täytyy löytyä. Antaa toisten juhlia vaikka itse ei tee mieli. Onhan noi isänpäivät, äitenpäivät, joulut ym. menneet kaupallisiksi, mutta itsehän sen valinnan saa tehdä, lähteekö mukaan.

        Vappu kun on etenkin sitä että silloin alkaa kesä. Suomessa on kaunista kesällä.


      • TuulessaKulkijat
        kaaru kirjoitti:

        Ja kaikki juhlat voi olla selvinpäin, ei sitä tarvi ryypätä kun toisetkin ryyppää.

        Tottakai jokainen päivä on elämässä juhlapäivä, mutta saa näitä vappuja ym. olla. Silloin kun ei tee mieli lähteä mihinkään niin pysyy sisällä.
        Maailma on kylmä ja kova, jotain harmitonta hauskaa täytyy löytyä. Antaa toisten juhlia vaikka itse ei tee mieli. Onhan noi isänpäivät, äitenpäivät, joulut ym. menneet kaupallisiksi, mutta itsehän sen valinnan saa tehdä, lähteekö mukaan.

        Vappu kun on etenkin sitä että silloin alkaa kesä. Suomessa on kaunista kesällä.

        joka haluaa juhlis känässä se suotakoot ja jos joku tykkää olla selvinpäin, sekin suotakoon. Muuten, Pave Maijanen on todella hyvä, tykkään myös : )


    • Suhteellista...

      ...pääsiäinen on vielä turhempi. Ystävänpäivässäkin on joku pointti mutta joo, suljin verhot ja ootan että päivä ois ohi. Huomenna vois mennä naureskeleen darrasille ihmisille ja tuntea ylemmyyttä, että onneks mä en oo tommonen. Teinien ja ylioppilaiden (sama asia?) juhla, vanhemman polven opiskelijalle yks hailee koko päivä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sähköpotkulautaonnettomuus

      Nyt sitten sattui ja pahasti! Uutisen mukaan 3 alle 15-vuotiasta olisi ollut samalla sähköpotkulaudalla liikkeellä. T
      Vantaa
      281
      3724
    2. Nainen, viime yönä ajattelin sinua ja itkin

      On vain niin ikävä, enkä tunteilleni mitään voi. Olisit minun iloni, olisit minun päiväni ja aurinkoni, mutta nyt olet p
      Ikävä
      74
      2459
    3. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      88
      1710
    4. No nainen...

      Mitkä on fiilikset nykyään?
      Ikävä
      114
      1650
    5. Skuuttikakarat itse syypäitä onnettomuuteen - Yle syytti autolijaa

      Tulokulma uutisissa oli se että – vaikkakin peitellysti – autoilija olisi ollut jotenkin yksin syypää tapahtuneeseen onn
      Maailman menoa
      325
      1552
    6. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      408
      1416
    7. Mitä asiaa tai ominaisuutta kaipaat eniten

      Ikäväsi kohteessa?
      Ikävä
      67
      1373
    8. Mitä et sietäisi kumppaniltasi

      Onko jokin asia tai asioita joista et haluaisi joustaa tai riita tulee eli haluat tehdä sen itse tai omia
      Sinkut
      78
      1310
    9. ABC Kuinka monta samaa kirjainta yhteensä

      ..yhteensä teillä on etu ja sukunimissänne? Uskallatko laittaa ne kirjaimet? Hyvä aika tunnistaa ja tavata se oma kaiva
      Ikävä
      99
      1289
    10. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      89
      1208
    Aihe