keskustelu täynnä

TuulessaKulkijat

eikä @osoitetta humanrespect, joten vastaan näin esittämäänne kysymykseen: Ei tietenkään! Vastnnette, mistä saitte sellaisen käsityksen, että kysymyksen esittämiseen tuli aihetta? Pyrin ymmärtämään kaikkia ja kaikenlaisia motiiveja, mutta se ei tarkoita että yrittäisin hyväksyä kaikkia. Oivaltamisen suurin pieni siemen on se, että kuuntelee muiden mielipiteitä, mutta ei hyväksy niitä jotka ovat vääriä tai kohtuuttomia. Silti niitä tulee yrittää ymmärtää, niitä omaksumatta tai hyväksymättä.

Vastannette, luittekos kaikki kirjoitukseni, vai takerruitteko vain yhteen josta ilmeisen väärään päätelmäänne, jonka vuoksi kysymyksen esititte.

3

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TuulessaKulkijat

      Mitä vanhemmat edellä, sitä nuoremmat perässä.

      Näinhän itseäni vanhemmat ylvästelevät, kuinka vanha vallattiin ja plaa-plaa-plaa...moni heistä istuu nyt politiikassa jonkinlaisesti valanharjalla...eikö totta.

      Näinkös politikkoja siis tulee joistakin, tapahtuneen johdosta tai ansiostako.

      Kuka kivittäisi vanhanvaltaajat tänään? Ei kukaan, siis vaikka en ollut kai silloin vielä olemassakaa kun se tapahtui, ilokseni en ollut mukana kun tämä nyt vappuinen mopo taisi karata käsistänne tapahtui... Mikä todellakin oli motiivi? Oliko sellaista vai keksitäänkö se vasta jälkeenpäin???

      • Pirjok.

        ...olivat Tarja Halonen, Erkki Tuomioja ja muut Helsingin itseään viisaina pitävä sen aikaiset nuoret. Itse olin muuttanut urakkatyöhön Ruotsiin 1970 vuoden tammikuussa, joten en tiennyt näistä jupakoista. Luin vasta paljon jälkeenpäin näistäkin asioista.


    • Pirjok.

      Kun tuetaan vain suuryrittäjiä, mutta pienelle ammatinharjoittajalle sanotaan; niin pienistä rahoista yrittäjän on selvittävä itse. Onko oikein sanottu?
      Onko toimittu oikein, kuten silloinen sos-johtaja sanoi, kun peräänkuulutin pienten pätkätyötulojeni jaksottamisesta jälkikäteen monelle tulevalle työttömyyskuukausille siten, ettei työajan todelliksi palkasi jäänyt edes perusturvan suuruista summaa. Onko tämäkin mielestäsi oikeudenmukaista ja kohtuullista viranomaispäätäntävaltaa? Itsestäni se tuntui pelkältä mielivallalta, jonka avulla köyhästä tehtään vielä köyhempi ja kurjempi.

      Entä kun yritystoiminta oli pakko lopettaa, niin sitten alettiin simputtaa eri tavoin, syyttäen suoraan rikolliseksi ilman todellista näyttöä - luulotellen ja uskotellen, mitä tahansa -?

      Tiliotenäyttöpakko on ihmisten nöyryyttämistä ja asettamista eri arvoiseen asemaan suhteessa muihin, vielä säännöllistä kuukausityötä tekeviin.
      Jokaisen työttömäksi joutuneen tuloja syynätään, jotta varmasti et ole hankkinut yhtään euroa, sillä se otetaan pois sos-velkoihin vedoten - vailla laskuja tai asianmukaisia kuitteja. Onko tämä mielestäsi oikein? Onko se oikeudenmukaista viranomaistoimintaa?

      Entä opiskelut. Jos opiskelee vuosikausia, heti seuraavana vuonna koko uurastuksesi osoittautuukin turhaksi työksi. Jos et nöyrry ja opiskele näitä heti vanhaksi meneviä opintoja jatkuvasti ja ole samalla hyväosainen sekä tehokas työntekijä, joudut työttömäksi, jota epäillään jatkuvasti rikoksista. Onko tämä oikein? Onko tämä hyvä kehityksen suunta?

      Sitä se globaali tietotekninen kehityksen pakkosuuntaus teettää. Kaikki entinen opittu on vanhaa jo sitä opiskeleville, koska odottamassa ovat jo uudet ideat ja laitteet. Rahaa kuluu turhiin töihin ja vaivannäköihin pelkän mielihyvän ja "helpon elämän" mainoksen uhreille. Onko tämäkin oikein? Onko se hyvä kehityksemme suunta?

      Entä kun neljän vuoden jälkeen, koska normaaliin työhön en enää ikärasismin vuoksi satojen tuhansien muiden tapaan kelvannut (opiskeluistani huolimatta), vaikka nimenomaan olin opiskellut kevyempään työhön, jotta ei tarvitsisi jäädä ennenkaikaiselle eläkkeelle, en ollut oikeutettu normaaleihin jatko-opiskelupaikkoihin. Tämä evättiin sanoin; et ole oikeutettu minkäänlaiseen päivärahaan normaalien opiskelujen osalta ja ajalta.
      Toisaalla kiivaasti syyllistettiin siitä, miten osaamaton, laiska, työhaluton, alkoholisti jne. olen - luulotellen - uskotellen mitä mielivaltaisempia ajatuksia. Loppuunpalamiseni eli elämältä pohjan putoaminen pois oli vain omaa huonouttani ihmisenä, työnhakijana ja työntekijänä. Oliko tai onko tämä oikein ja oikeudenmukaista toimintaa Suomen päättäjiltä ja viranomaisilta sekä muilta kansalaisilta?

      Entä kun olisi pitänyt tehdä tukityöntekijänä tukityötä pienellä palkalla´. Vaadittiin kehittymistä. Toisaalla tukityölaissa kiellettiin tekemästä vastuullisia ja kehittäviä tehtäviä.
      Ihmettelin, mitä minun ja muiden kaltaisteni on oikein tehtävä, kun aina toisaalla kiellettiin nimenomaan se, jota toisaalta vaadittiin.
      Terveydenkin osalta olin silloin terve, kun muiden etu sitä vaati. Mutta jos olisin tarvinnut etuja myös itselleni, olinkin ehkä jotenkin epäsopiva tai muuta epänormaalia.
      Kyllä vähemmästäkin ihmisten päät saadaan sekaisin. Onko nämä Stalinin tavat hoitaa asioita oikein?

      Yhteiskuntamme päättäjät ja virkamiehet ovat tehneet kaikkensa, jotta emme työllistyisi. Meidät haluttiin ohjata uhkaillen ja sanktioita jaellen näille eurokommunistisiin pilipalityökursseille, joissa ensin sai tehdä mitä halusi, mutta toisaalla jokainen sana raportoitiin liioitellen ja mitä mielivaltaisimmalla tavalla asioita tulkiten näissä työkurssipaikoikkojen todistuksissa. Eli haluttiin tuhota ihmisen lopullinen mahdollisuus selviytyä ja päästä edistämään omaa toimeentuloaan. Onko tämä oikeaa ja oikeudenmukaista kehitystä tai viranomaistoimintaa?

      Onko oikein että meidän ikääntyvien pitäisi kokopäiväaikaisesti hoitaa vanhuksemme, mutta samalla meidän pitäisi olla tehokkaita ja edustavan näköisiä työntekijöitä, joiden kasvoilta kärsimykset eivät saa näkyä eikä niistä saa puhua?

      Lista jatkuisi vaikka kuinka, mutta on vaikea muistella näitä aikoja, jolloin elämältä tuntui pohja olevan pois elämän siinä vaiheessa, kun oma äitini dementoituneena olisi tarvinnut vierelleen psyykkisesti jaksavan omaisen. Kun lapsi olisi tarvinnut kipeästi apua omaan toimeentuloonsa monivuotisten opiskelujen ajaksi. Kun itse olisin tarvinnut apua yrittäjyyteeni, jaksamiseeni jne. Mutta ei.

      Silloin kun olin joutunut jo muutenkin elämän raskaimpaan tilanteeseen, silloin alettiin lyödä joka taholta. Tavalliset, vielä työssä käyvät ihmiset olivat rinta rinnan tukemassa viranomaisten mielivaltaista tapaa hoitaa tehtäviään. He tuntuivat olevan elämänsä onnen kukkuloilla, kun oli löytynyt julkinen kohde, jota sai lyödä ja jonka arvon ihmisenä sai mitätöidä. Olivathan Arkadiankadun päättäjät itse etunenässä ohjaamassa tätä kehityksen suuntaa julkisuudessa monin tavoin.

      Niinpä suomut silmiltäni katosivat. Nään nyt Suomen ja suomalaisuuden aivan eri tavlla.
      Aivan liian monen suomalaisen arvo alkoi silmissäni näyttää todella surkealta. Suomalainen uskaltaa lyödä vasta jo lyötyä ihmistä. Tämä on monen todellisen suomalaisen todellista rohkeutta. Onko tämä oikein?

      Mutta onko heidän ymmärtämättömyytensä tai kenties tahallinen ilkeytensä anteeksi annettavaa vai tuomittavaa, mietiskelin tuhannet kerrat tuskaisena, henkisesti lyötynä ja ahdistettuna itseltäni. Siihen en vieläkään osaa vastata, mutta sen tiedän, että jokaisella on oikeus saada oikeutta tasavertaisella tavalla ihmisenä. Minulle ja sadoille tuhansille eurokelvottomille ei sitäkään oikeutta annettu. Ei edes ohjattu toimimaan oikealla tavalla, vaikka se kuuluu suomalaisen viranomaisten työnkuvan velvoitteisiin. Mutta suomalaisethan äänestivätkin jonkun uuden ihanuuden puolesta. Sen puolesta, jossa kenties pääsee vielä isomman joukon herraksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe