Hei Kaikille !

Etsijä

Totean aluksi muutaman tosiasian; En ollut paikalla makasiineilla, enkä tunne prekariaattien toimintaa, lisäksi tänään illalla Ylen keskusteluohjelmassa A-talkissa puhutaan varmasti asiallisesti tästä asiasta, mutta sitten...

Luin viestiketjuja koskien näitä vapun mellakoita. Luin esim. viestiketjun joka on esitetty suomi 24:en etusivulla, olen positiivisesti yllättynyt keskustelun paljoudesta, aina myös yllättää se miten paljon ihmiset reagoivat välittömään toimintaan. Vaikka tuloerot ovat olleet pitkään todella epäsuhtaiset ja valta jakaantunut epätasaisesti niin ihmiset ovat tyytyväisiä, sitten kun vappuna sytytetään tulet ja riehutaan niin ollaan tuomitsemassa vaihtoehtoliikkeitä sankoin joukoin. Ettekö ihmiset ymmärrä, että kyse on paljon suuremmasta asiasta kuin vain siitä, että poliisien yms. kimppuun hyökättiin. Se on väärin ja lain vastaista, eikä niin saa tehdä, eikä mikään asia anna oikeutusta sille, mutta kyllä ollaan pahasti unessa ja "ihmiskoneina" toimmitaan kun vain tällaiset konkreettiset tapahtumat saavat keskustelua aikaan.

"Piilevät" epäkohdat saavat nakertaa rauhassa, mutta kun vastavoimat ottavat oikeuden omaan käteensä niin sitä ollaan tuomitsemassa heti, ehdottomasti ja välittömästi. Muutos on käynnissä, kehitys etenee ja siihen on kaikkien tyytyminen, myös näiden kaksinaismoraalisten "unikekojen". Vastavoimia on turha lietsoa roskajoukoksi ja vaihtoehtoisia polittisia liikeitä mollata, tämän päivän vaihtoehtoisuus on huomisen arkipäivää, prosessi vielä nopeutuu kun annamme sille kaikki mahdollisuuden ja "vanha" valta alkaa vaihtumaan. Uskokaa vain.

10

385

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekstiä!

      Mikäs sinä olet tuomitsemaan (tai arvostelemaan) kenenkään kommentteja? Luulis sun olevan tyytyväinen kun edes jossain tilanteessa herää keskustelua. Mut ei, pitäisi kaikki olla valmiina.

      Minä olen sitä mieltä, että vaikka kuinka pännisi jokin asia (sinun? ja mellakoitsijoiden tapauksessa tuloerot) ei asiaa kuitenkaan noin aleta hoitamaan!! Jos itsestä ei ole järkevään keskusteluun asioista päättävien kanssa, pitää etsiä vaikka kivenkolosta sellainen henkilö kuka osaa ja jolla on aikaa sekä kiinnostusta. Olen sitä mieltä, että typerykset hoitavat asiat mellakoiden. Oikeutta _ei_ pidä ottaa omaan käteen, muutoin 98%:sti joutuu siitä kärsimään koko loppuelämänsä. Monen unelmatyö on kariutunut nuoruuden "fiksuuteen". Merkintä rikosrekisterissä ja se huomioidaan jokaisessa työpaikassa.

      Minusta ja monesta muustakin on huolestuttavaa, että käydään työtään tekevien ihmisten kimppuun, he eivät ole ansainneet sellaista. Nostan jokaiselle Poliisille hattua ja kumarran syvään että jaksatte tehdä työtänne!!! Olen todella kiitollinen!!

    • Eri aseet

      Ja siinä touhussa kuolee väkeä kun valtio käy kimppuun. Ja paljon. Joka vuosi suomalaisia on ajettu nurkkaan ja tekevät itsarin rahanpuutteessa.

      • Ei kuolla rahanpuutteeseen

        JOs joku päättää päivänsä siitä syystä, ettei ole rahaa, niin ei hyvin mene. Rahako tekee nämä itsemurhakandit onnelliseksi? Miten valtio ajaa ketään nurkkaan?

        Yrittäjät, jotka ajautuvat taloudelliseen ahdinkoon suurien lainojen takia, ovat ainoa, joka tässä tulee mieleen. Monet näistäkin ovat sen verran sitkeitä, etteivät periksi anna.


      • Pirjok.

        ...omien poliittisten toteutuksien seurauksilta ja yrittäjät irvailevat sekä pilkkaavat työntekijäraukkoja, jotka raatavat ylipitkiä päiviä, saaden lopulla osakseen ennemmin tai myöhemmin lopputilin ja lomakorvauksen sekä ivanaurun saatteeksi poispotkittuna.
        Onneksi kaikki yrittäjät eivä ole yhtä Stalinistista porukkaa. Karjalaisillahan se taito on verissä ja "äidinmaidosta imettyä" ja opittua tapaa ajatella sekä toimia - kuitenkaan yleistämättä kaikkia karjalaisia ja ymmärtäen omien juurien kaipuun synnyinseuduille.


      • Pirjok.
        Ei kuolla rahanpuutteeseen kirjoitti:

        JOs joku päättää päivänsä siitä syystä, ettei ole rahaa, niin ei hyvin mene. Rahako tekee nämä itsemurhakandit onnelliseksi? Miten valtio ajaa ketään nurkkaan?

        Yrittäjät, jotka ajautuvat taloudelliseen ahdinkoon suurien lainojen takia, ovat ainoa, joka tässä tulee mieleen. Monet näistäkin ovat sen verran sitkeitä, etteivät periksi anna.

        Kokemuksesta tiedän, miten ihmisarvottomasti meitä työttömiä on kohdeltu ja vieläpä oikein lakisääteisesti!
        Lisäksi pakotetaan tekemään työtä pilkkahinnalla kun ei haluta toteuttaa sitä työn arvon mitätöintiä joka sektorilla!

        Työn arvo mitataan rahassa. Jos sille ei anneta arvoa, miksi säätää näitä toisen ihmisen työn arvon tuhoavia lakeja? Miksi tehdä niin arvotonta työtä ja vieläpä sellaisilla työelämän pelisäännöillä, jota kautta perhe ja lapset joutuvat kärsimään siitä kaikkein eniten isän tai äidin sairastuttua ylisuuren kuorman alla.

        Työttömyyttä pidetään keinotekoisesti yllä, koska siten voi uhkailla työntekijöitä potkuilla - onhan niitä uusia uhreja tarjolla.

        Heikkoja ja avuttomia käytetään nykySuomessa hyväksi. Tyhmyyttä suositaan, koska he ovat luonteeltaan helposti alistuvia ennen sen sisäisen pahan olon purkautumista.

        Saisitte itse hävetä, kun myitte isänmaamme Suomen pilkkahinnasta ja sen päälle suomalaisten on raadettava entistä enemmän työtä jotta rahaa riittäisi oman eliitin hyvinvoinnin lisäämikseksi ja muiden maiden "köyhille". Sekä myös byrokratian kasvattamiseksi, joka sekin on tullut aina vain kalliimmaksi "alemman tason" työntekijöille (tätäkin kautta ihmisten arvoa mitätöity).
        Sen lisäksi kun hintoja on alennettu huimasti, tämä kaikki aiheuttaa sen että työntekijältä vaaditaan entistä enemmän tehokkuutta ja työaikoja on pidennettävä. Halpuuden hinnan maksajat löytyvät työntekijäin tasolta.

        Näiden hirvittävien ongelmien syntyjuuret eivät ole työntekijöiden aiheuttamia. Syylliset syyttävät työntekijöitä itsensa toteuttamasta politiikasta ja kunnalliset päättäjät omista vääristä tulkinnoistaan.
        Tyhmää ja lyhytnäköistä politiikkaa, vaikkakin he itse melkoisella varmuulla pitävät politiikkaansa ns. tulevaisuuden politiikkana. Entä kun elätte sitä aikaa, vieläkö silloinkin suunnitellaan uutta tulevaisuutta?
        Onhan se hyvä konsti paeta vastuuta.

        Kiristys ja uhkailu suututtaa. Eli nämä keppi- ja porkkanalait. Näin alas Suomen arvon ovat vieneet ne, jotka pitävät itseään viisaina.


    • Löytäjä

      Kirjoitit:" Vaikka tuloerot ovat olleet pitkään todella epäsuhtaiset ja valta jakaantunut epätasaisesti niin ihmiset ovat tyytyväisiä, sitten kun vappuna sytytetään tulet ja riehutaan niin ollaan tuomitsemassa vaihtoehtoliikkeitä sankoin joukoin."
      Mietitkö yhtään, miksi näitä toimia ollaan tuomitsemassa sankoin joukoin?

      Keskustelunavauksesi taitaa olla fiksuimasta päästä tällä palstalla. Hyvä, että olet säilyttänyt uskosi asiaan, mutta älä tuomitse muita ihmisiä "ihmiskoneiksi" tai "kaksinaismoralistisiksi unikeoiksi", kaksinaismoralistejahan näiden kriteerien mukaan löytyy myös "toiselta puolelta", esim P Arhinmäki, joka ensin vastustaa Itsenäisyyspäivän juhlia ja seuraavana vuonna siellä itse valtaeliitin edustajana keikistelee.

    • humanrespect

      oppeja. monet niistä pitävät paikkansa vielä tämän päivän sotataktiikan opetuksessa...

      esim. jätä aina vastustajalle kunniallinen mahdollisuus vetäytyä taistelutta...tai taistelussa jätä vastustajalle mahdollisuus perääntyä...

    • ¤¤¤¤¤

      pysyy tyytyväisenä niin kauan kuin rahat riittää kahviin ja keskikaljaan. Bonusta on jos kerran vuodessa pääsee Tallinnaan panemaan virolaista huoraa. Kaikki mikä uhkaa edellä mainittua on pahasta ja sosialismia.

      Suurella ikäluokalla on paniikki päällä. Pitää kahmia varallisuutta ja oikeuksia ennen kuin eläkeikä iskee. Eläkeikää nostetaan pelkästään sen takia, että suuri ikäluokka voi varmistaa pysymisensä viroissa ja varmistaa hyvinvointinsa tappiin asti.

    • Pirjok.

      Ilmaisit asian lievästi. Suomessa on toteutettu viimeisten 15 vuoden aikana hirvittävän henkistä sadismia uhkuvaa politiikkaa ja yritystoimintaa. Kun esim. itse lopulla epätoivoisena valitin Kuopion Hallinto-oikeuteen, sain vastauksen; "Asiaani ei käsitellä".

      Eli aidolta suomalaiselta ja Suomen kansavietiin oikeus saada myös oikeutta. Ennen EU:ta ei ihan näin ihmisarvottomalla tavalla Suomessa asioita hoidettu. Tai sitten suomut silmiltäni putosivat vasta työttömyyden myötä, Suomen liityttyä EU:hun.

      Oli ilman muuta selvää, että joskus tämä pitkäkestoiset henkiset patoumat purkautuvat niillä, jotka eivät vielä ole sairastuneet, alkoholisoituneet tai kuolleet pois. Vai eikö "suomettuneessa Suomessa" eli Stalinistisessa Suomessa ihmisellä ole oikeutta puolustautua millään tavoin - kun SANALLISEEN, ASIALLISESTI ILMAISTUIHIN VIESTEIHIN ONGELMISTA JA NIIDEN SEURAUKSISTA EI OLE HALUTTU REAGOIDA. Kansalaisilta ei haluta kysyä mitään mielipiteitä. Sehän on totuus EU-Suomen politiikasta.
      Oli hyvä että tämä trauma puhkesi näin lievästi ilmaistuna, mutta jos ihmisten elämän turvattomuutta ja eriarvoisuutta ei haluta poistaa, älkää sitten itkekö seurauksia. Itse te petoja olette loatessanne totuudenvastaisesti toisten ihmisten maineen, kunnian ja ihmisarvon valheellisilla keinoilla ja tavoilla.

      Järjestäkää vain lisää työttömyyttä ja muuta kärsimystä näiden "keppi- ja porkkanalakien" avulla (jotka on poistettu jopa Kuubasta!!!), niin älkää ihmetelkö jos ihmiset suuttuvat. Sillä jos ihmiset eivät SUUTTUISI, VASTA SE OLISI EPÄTERVETTÄ JA SAIRASTA.

      • humanrespect

        ja viiltele vaikka ranteesi samalla.
        kyllä hoitaja kuuntelee JUURI SINUA, vaikka kuopion hallinto-oikeudessa asiaasi käsitelleet...
        voi poloista...ja yheiskunnan syytä kaikki..sniff


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe