Aihe

VESILISKOT POIS!

Piha-altaasta

Pihassamme on suihkulähdeallas, jossa on pari vesiliskoa. Kohta ajattelin laittaa suihkulähdepumpun käyntiin. Haluan päästä liskoista eroon, enkä halua nähdä niitä enää ikinä! Mitä teen? Miten poistatan ne sieltä pienestä altaasta? Ällöttää niin että oikein pahaa tekee.

27

5453

  Vastaukset

  • Vesilisko on hieno ja harmiton otus. Ei sen paras asuinpaikka toki ole suihkulähteenne, mutta ei ole mitään syytä pitää vesiliskoa ällöttävänä. Vesiliskon voi aivan hyvin siirtää veteen tai maalle, mieluiten seisovavetiseen lammikkoon. Löytyisikö lähistöltä sellaista? Isolla kuuppalla vain otus ämpäriin ja ämpäristä sopivaan siirtopaikkaan.

   Tuosta wikipedian artikkelista voi olla apua jos etsisitte otukselle sopivan siirtopaikan.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesilisko

   Olisi kohtuullista hyväksyä se tosiasia että me kaikki elämme samassa luonnossa ja me kaikki olemme osa samaa luontoa. Kaikenlaisiin otuksiin tulee tutustuttua ja mielestäni se on vain hienoa. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta olisi hyvä kunnioittaa kaikkea elämää.

   • Vesilisko on rauhoitettu eli sitä ei nyt ihan miten huvittaa saa lähteä siirtelemään. Eli jos siirrät pois, huolehdi että siirrät sellaiseen paikkaan, että se voi elää myös siellä.


   • Olet juuri oikeassa. Vesiliskot ovat hyvin hienoja ja harmittomia otuksia. Itsellänikin on koriste suihkulähde, johon on tullut liskoja, olen tyytyväinen niihin, koska ne ovat niin mukavia ellyköitä, että ne voi ottaa käteenkin.


   • Juu kirjoitti:

    Vesilisko on rauhoitettu eli sitä ei nyt ihan miten huvittaa saa lähteä siirtelemään. Eli jos siirrät pois, huolehdi että siirrät sellaiseen paikkaan, että se voi elää myös siellä.

    Meillä on sellainen koriste-allas (pienenä tosin uin siellä;D) siellä oleilee vesiliskoja haluaisin tietää mitä ne syö..


   • rempuuds kirjoitti:

    Olet juuri oikeassa. Vesiliskot ovat hyvin hienoja ja harmittomia otuksia. Itsellänikin on koriste suihkulähde, johon on tullut liskoja, olen tyytyväinen niihin, koska ne ovat niin mukavia ellyköitä, että ne voi ottaa käteenkin.

    vesiliskoja ei saa käsitellä paljan käsin (mielellään ei ollenkaan) koska ne ovat kuin sieniä, ja imevät ihmisen iholta kaiken epäpuhtauden ja rasvan itseensä. myös kaikki sammakkoeläimet (joihin myös vesiliskot eli pyrstösammakot lasketaan) ovat enempi tai vähempi myrkyllisiä. Kannattaisi olla vain iloinen saadessaan asuttaa moisia otuksia, niitä kun ei ihan kaikkialla ole, eikä kaikki ole luonnossa tavanneet!


  • Vesiliskot tulee sinne altaaseen kutemaan keväällä. Muutamassa viikossa iskä ja äiti lähtee jonnekin kivien ja kantojen alle jonka jälkeen niitä ei sitten näekään ihan helposti. Jos kutevat altaaseen niin jotain piipertäjiä voi nähdä syksymmällä, ellei sitten mene suihkulähteen kautta ..

  • Laita lauta tai vastaava altaasta reunalle johan kiipeävät sitä myöten jos ne ovat kuolleita homma onkin helpompi

  • vesiliskot ovat ihania

  • Minullakin on vesiliskoja lammikossa ja olen iloinen niistä ;-D
   Mutta jos välttämättä niistä eroon tahdot niin ota kiinni ja vie lähimpään ojaan.

   -Abyss
   http://www.kolumbus.fi/abyss

  • ota vesiliskot pois kädellä napaten tai haavilla. sitten vain viet ne kauas jollekkin matalalle ojalle. voit toki odottaa, sillä liskot häipyvät parittelun ja kutemisen jälkeen maalle, mutta silloin kutu pitää sieltä poimia.

   • Vesiliskojen kutua EI SAA POIMIA, eläin ja sen kutu on rauhoitettuja. Haaviakaan ei kannata näiden herkkäihoisten kanssa käyttää. Ne kyllä häipyvät itsestään sieltä kudun jälkeen.


  • ei vesiliskoja tarvii pelätä,, ne on kivoja ja niitä voi ottaa käteenkin :) ¨
   otettiin 2 lemmikiks ja nyt ne elelee isossa saavissa lämpimässä vedessä ja otamme ne välillä kuivattelemaan. syötämme erilaisia selkärangattomia hyönteisiä, matojakin ne syövät. makkarakin näyttää kelpaavan, tosin pieninä annoksina :D
   ne teki munanjkin tänään ja nyt altaassa on sitte muna :) sen tunnistaa siitä että se on hyytelömäinen läpinäkyvä jonka sisässä on ns harmaa - valkoinen pieni otus. joka EI näytä liskolle,, vaan pallolle. :D vesilisko elää n 8 vuotiaaksi. mutta on tapaus, jolloin vesilisko on elänyt 20 vuotiaaksi! :) VESILISKOT OVAT KIVOJA!!! kysykää lisää jos haluatte lisätietoja ;)

   • jos vesiliskoinsinööri vielä täällä lukee, niin älähän anna lisää eläinsuojelulain vastaisia "lisätietoja" vaan opiskele itse ensin lajista. Jos jokin laji on rauhoitettu, sitä EI SAA tappaa, ottaa lemmikiksi, edes hetkeksi, eikä sen kutuun saa koskea! Siihen ei pidä myöskään mennä koskemaan ja päättämään itse milloin lisko pääsee maalle "kuivattelemaan". Vesiliskot talvehtivat usein lampien pohjalla, ja ne tarvitsevat kutuun vettä, muutoin aikuiset yksilöt asuvat maalla kosteissa paikoissa. MAKKARA EI OLE VESILISKON RUOKAA!

    Kaikki suomen matelija-ja sammakkoeläimet (joihin myös vesi- ja rupilisko lasketaan) ovat kyytä lukuun ottamatta rauhoitettuja.


  • Vesiliskot on tosiaan ihan parhaita! Sen jälkeen kun hoksasin, että noin 500m talostamme olevassa lammessa on aina keväisin vesiliskoja. Olen käynyt katsomassa niitä joka keväänä. Niitä on kiva katsella kun ne vain uivat ympäriinsä. On niitä pari tullut napattua haavilla ja sen jälkeen silitellä niitä ja laskea takaisin veteen. En tajua mitä kamalaa niissä voi olla.

   • isoniitun koululta löytyy vesiliskoja löyettii 8 tänää:)


  • ihanat vesiliskot

   • Kun olis vaan vesiliskoja !!! Meillä julmetut määrät iilimatoja. Ollaan haavilla pyydystetty ja tapettu ja siirretty jokeen ja syötetty harakoille (huonolla menestyksellä). Eivät yhtään vähene. Kukaan ei saata mennä niiden käärmeiden sekaan uimaan. Ostin klooria ja ajattelin tappaa ne tyystin,mutta en tiedä,miten veden kanssa sitten menettelen,jos siellä lilluu miljoonia iilejä. Keneltä kysyisin?


  • Hei! Olemme joka keväänä ja kesänä tekemisissä sammakoiden, rupikonnien, vesiliskojen kuin sisiliskojenkin kanssa. Haluamme varmistaa että kaikki ns. matelijat saavat hyvän ja turvallisen elämän. Joka päivä käymme ( meitä on 4 tiimiläistä ) ''vartiokierroksella'' n. kilometrin mittaisen lenkin ja siirrämme tiellä liikkuvat matelijat lähimpään ojaan jossa ne ovat turvassa ja kaikki varmistuu ettei ne jää auton alle. Myös katsomme T ojalla ( ite nimettiin ) kudut ja puhdistamme ne tarpeen mukaan hellävaraisesti. Olemme aina onnelisia kun näemme terveitä nuijapäita tai pikku sammakoita. ÄLÄ siis '' vihaa'' liskojasi, kun ne ovat tulleet luoksesi asumaan. Niitä voi ottaa myös käteen. Ne EI ole ällöttäviä, vaan suorastaan suloisia kun tutustut niihin. Yritä kaikkesi niiden pelastamiseksi. Mutta jos tämänkin ( 10v:n pojan, 11v tytön, 12 v tytön ja toisen 12 v:n tytön kirjoittama TOSI teksti ei vaihtanut mielipidettä niistä, siirrä suloisuudet lähimpään kirkasvetiseen ja laajaan, sekä syvään ojaan jossa on vähän myöskin vesikasveja!

   Terveisin Matelijoiden Suojelu Tiimin ( M.S.T ): Kiitäjä, Lihas, Peloton & Tarkka :3

   Ps. olemme pitäneet M.S.T:tä jo 2 vuotta joten tämä ei ole leikkiä eikä keksittyä!

   • Ja käymme myöskin S ja M ojilla :3


   • M.S.T. hienoa että matelijat ja sammakkoeläimet kiinnostaa, ja ne voi toki siirtää tieltä pois, mutta todennäköisesti ne ovat siellä kohta taas, koska autotiet ovat tulleet niiden kulkureiteille kutupaikoille ja talvehtimispaikoille. Jättäkää mieluummin eläimet koskematta, ja ÄLKÄÄ PUHDISTAKO KUTUA!!! ÄLKÄÄ ottako vesiliskoja käteen! Tarkkailkaa mieluummin vaikka valokuvaamalla ja tekemällä merkintöjä milloin näette niitä, minkälainen sää jne.


  • Olen siis M.S.T tiimissä. Käymme joka päivä partiokierroksen kolmella "ojalla". Olemme tekemisissä vesiliskojen, sisiliskojen, mutta eniten rupikonnien ja sammakoiden kanssa. Pelastamme kaikki matelijat, jotka vaan näemme. Emme ole M.H.T (Matelijoiden hamstraus tiimi) olemme M.S.T Matelijoiden PELASTUS tiimi! Olemme pitäneet siis tätä jo 2 vuotta! Tämä ei ole mikään leikki, vaan kokoonnumme n. joka päivä "pää paikkaamme" ja lähdemme kierrokselle. Se on n. 1km mittainen.

   M.S.T:llä on myös pelastuspakit. Se sisältää mm. Pumpulia, pinsetit, paperia, kalanruokaa, siteitä, laastareita jne. Kaikki ei ole matelijoille, vaan ihmisiäkin varten on kaikkea.

   Terveisin M.S.T: Tarkka, Kiitäjä, Peloton & Lihas =3

   • Khröhöm, Tarkka, sun pitäis olla tarkka ja me ollaan SUOJELU tiimi ei PELASTUS xDDDD


  • Nii, sori en osaa kirjottaa

  • Sen lisäks, en osaa olla Tarkka

  • Hvä tieto! Kaloja uimalampeen. Niitä hankitaan.

  • Ihan sama kuinka haluatte suojella...mielummin omalla tontillanne.
   Meillä saavat liskot kyytiä, lähdön kauaksi uimalammesta. Ja ahvenia hankitaan kiihdyttämään hävikkiä.
   Onnse hvetti! Monet haluavat liskoista eroon, eikä uskalla kysyä, kun pillipiipariset luontomogulit kusevat nilkoille.
   Viherpiiperot voisivat käyttää energiansa muovittomaan elämäntapaan ja ratsata todellisia luonnolle vaaraksi olevia ilmiöitä.. mm. teollisuus, ilmasto-ongelmat.....
   ...pitäiskö kartoittaa jopa hyttysten elintilat ja suojella hirvetkin.

   Tervemenoa kiertämään maailmaan. Kokekaa ja nähkää maapallomme todelliset luoonontuhoajat.
   Pikkupiipertäjät, maailma on,paljon laajempi kuin suojelemanne lintualtaat.

   • Sitä suojelua voi tehdä monella tasolla. Ihan omassa lähipiirissä ja sitten toimimala suuria luonnontuhoajia vastaan, ja kaikkea siltä väliltä. Onneksi moni ihminen ei ajattele kuin sinä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13395
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6251
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   98
   5046
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3396
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2633