VESILISKOT POIS!

Piha-altaasta

Pihassamme on suihkulähdeallas, jossa on pari vesiliskoa. Kohta ajattelin laittaa suihkulähdepumpun käyntiin. Haluan päästä liskoista eroon, enkä halua nähdä niitä enää ikinä! Mitä teen? Miten poistatan ne sieltä pienestä altaasta? Ällöttää niin että oikein pahaa tekee.

30

9255

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Höpsis

      Vesilisko on hieno ja harmiton otus. Ei sen paras asuinpaikka toki ole suihkulähteenne, mutta ei ole mitään syytä pitää vesiliskoa ällöttävänä. Vesiliskon voi aivan hyvin siirtää veteen tai maalle, mieluiten seisovavetiseen lammikkoon. Löytyisikö lähistöltä sellaista? Isolla kuuppalla vain otus ämpäriin ja ämpäristä sopivaan siirtopaikkaan.

      Tuosta wikipedian artikkelista voi olla apua jos etsisitte otukselle sopivan siirtopaikan.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Vesilisko

      Olisi kohtuullista hyväksyä se tosiasia että me kaikki elämme samassa luonnossa ja me kaikki olemme osa samaa luontoa. Kaikenlaisiin otuksiin tulee tutustuttua ja mielestäni se on vain hienoa. Kaikista ei tarvitse pitää, mutta olisi hyvä kunnioittaa kaikkea elämää.

      • Juu

        Vesilisko on rauhoitettu eli sitä ei nyt ihan miten huvittaa saa lähteä siirtelemään. Eli jos siirrät pois, huolehdi että siirrät sellaiseen paikkaan, että se voi elää myös siellä.


      • rempuuds

        Olet juuri oikeassa. Vesiliskot ovat hyvin hienoja ja harmittomia otuksia. Itsellänikin on koriste suihkulähde, johon on tullut liskoja, olen tyytyväinen niihin, koska ne ovat niin mukavia ellyköitä, että ne voi ottaa käteenkin.


      • en mainitse
        Juu kirjoitti:

        Vesilisko on rauhoitettu eli sitä ei nyt ihan miten huvittaa saa lähteä siirtelemään. Eli jos siirrät pois, huolehdi että siirrät sellaiseen paikkaan, että se voi elää myös siellä.

        Meillä on sellainen koriste-allas (pienenä tosin uin siellä;D) siellä oleilee vesiliskoja haluaisin tietää mitä ne syö..


      • amphibia
        rempuuds kirjoitti:

        Olet juuri oikeassa. Vesiliskot ovat hyvin hienoja ja harmittomia otuksia. Itsellänikin on koriste suihkulähde, johon on tullut liskoja, olen tyytyväinen niihin, koska ne ovat niin mukavia ellyköitä, että ne voi ottaa käteenkin.

        vesiliskoja ei saa käsitellä paljan käsin (mielellään ei ollenkaan) koska ne ovat kuin sieniä, ja imevät ihmisen iholta kaiken epäpuhtauden ja rasvan itseensä. myös kaikki sammakkoeläimet (joihin myös vesiliskot eli pyrstösammakot lasketaan) ovat enempi tai vähempi myrkyllisiä. Kannattaisi olla vain iloinen saadessaan asuttaa moisia otuksia, niitä kun ei ihan kaikkialla ole, eikä kaikki ole luonnossa tavanneet!


      • Anonyymi
        en mainitse kirjoitti:

        Meillä on sellainen koriste-allas (pienenä tosin uin siellä;D) siellä oleilee vesiliskoja haluaisin tietää mitä ne syö..

        Syövät yhdys-sanoja.


    • Jokke

      Vesiliskot tulee sinne altaaseen kutemaan keväällä. Muutamassa viikossa iskä ja äiti lähtee jonnekin kivien ja kantojen alle jonka jälkeen niitä ei sitten näekään ihan helposti. Jos kutevat altaaseen niin jotain piipertäjiä voi nähdä syksymmällä, ellei sitten mene suihkulähteen kautta ..

    • rima

      Laita lauta tai vastaava altaasta reunalle johan kiipeävät sitä myöten jos ne ovat kuolleita homma onkin helpompi

    • ihanat vesiliskot

      vesiliskot ovat ihania

    • -Abyss

      Minullakin on vesiliskoja lammikossa ja olen iloinen niistä ;-D
      Mutta jos välttämättä niistä eroon tahdot niin ota kiinni ja vie lähimpään ojaan.

      -Abyss
      http://www.kolumbus.fi/abyss

    • vesiliski

      ota vesiliskot pois kädellä napaten tai haavilla. sitten vain viet ne kauas jollekkin matalalle ojalle. voit toki odottaa, sillä liskot häipyvät parittelun ja kutemisen jälkeen maalle, mutta silloin kutu pitää sieltä poimia.

      • amphibia

        Vesiliskojen kutua EI SAA POIMIA, eläin ja sen kutu on rauhoitettuja. Haaviakaan ei kannata näiden herkkäihoisten kanssa käyttää. Ne kyllä häipyvät itsestään sieltä kudun jälkeen.


    • vesiliskoinsinööri

      ei vesiliskoja tarvii pelätä,, ne on kivoja ja niitä voi ottaa käteenkin :) ¨
      otettiin 2 lemmikiks ja nyt ne elelee isossa saavissa lämpimässä vedessä ja otamme ne välillä kuivattelemaan. syötämme erilaisia selkärangattomia hyönteisiä, matojakin ne syövät. makkarakin näyttää kelpaavan, tosin pieninä annoksina :D
      ne teki munanjkin tänään ja nyt altaassa on sitte muna :) sen tunnistaa siitä että se on hyytelömäinen läpinäkyvä jonka sisässä on ns harmaa - valkoinen pieni otus. joka EI näytä liskolle,, vaan pallolle. :D vesilisko elää n 8 vuotiaaksi. mutta on tapaus, jolloin vesilisko on elänyt 20 vuotiaaksi! :) VESILISKOT OVAT KIVOJA!!! kysykää lisää jos haluatte lisätietoja ;)

      • amphibian

        jos vesiliskoinsinööri vielä täällä lukee, niin älähän anna lisää eläinsuojelulain vastaisia "lisätietoja" vaan opiskele itse ensin lajista. Jos jokin laji on rauhoitettu, sitä EI SAA tappaa, ottaa lemmikiksi, edes hetkeksi, eikä sen kutuun saa koskea! Siihen ei pidä myöskään mennä koskemaan ja päättämään itse milloin lisko pääsee maalle "kuivattelemaan". Vesiliskot talvehtivat usein lampien pohjalla, ja ne tarvitsevat kutuun vettä, muutoin aikuiset yksilöt asuvat maalla kosteissa paikoissa. MAKKARA EI OLE VESILISKON RUOKAA!

        Kaikki suomen matelija-ja sammakkoeläimet (joihin myös vesi- ja rupilisko lasketaan) ovat kyytä lukuun ottamatta rauhoitettuja.


    • Vesiliskolover

      Vesiliskot on tosiaan ihan parhaita! Sen jälkeen kun hoksasin, että noin 500m talostamme olevassa lammessa on aina keväisin vesiliskoja. Olen käynyt katsomassa niitä joka keväänä. Niitä on kiva katsella kun ne vain uivat ympäriinsä. On niitä pari tullut napattua haavilla ja sen jälkeen silitellä niitä ja laskea takaisin veteen. En tajua mitä kamalaa niissä voi olla.

      • berolipbhh

        isoniitun koululta löytyy vesiliskoja löyettii 8 tänää:)


    • ella8

      ihanat vesiliskot

      • inhokit

        Kun olis vaan vesiliskoja !!! Meillä julmetut määrät iilimatoja. Ollaan haavilla pyydystetty ja tapettu ja siirretty jokeen ja syötetty harakoille (huonolla menestyksellä). Eivät yhtään vähene. Kukaan ei saata mennä niiden käärmeiden sekaan uimaan. Ostin klooria ja ajattelin tappaa ne tyystin,mutta en tiedä,miten veden kanssa sitten menettelen,jos siellä lilluu miljoonia iilejä. Keneltä kysyisin?


    • M.S.T

      Hei! Olemme joka keväänä ja kesänä tekemisissä sammakoiden, rupikonnien, vesiliskojen kuin sisiliskojenkin kanssa. Haluamme varmistaa että kaikki ns. matelijat saavat hyvän ja turvallisen elämän. Joka päivä käymme ( meitä on 4 tiimiläistä ) ''vartiokierroksella'' n. kilometrin mittaisen lenkin ja siirrämme tiellä liikkuvat matelijat lähimpään ojaan jossa ne ovat turvassa ja kaikki varmistuu ettei ne jää auton alle. Myös katsomme T ojalla ( ite nimettiin ) kudut ja puhdistamme ne tarpeen mukaan hellävaraisesti. Olemme aina onnelisia kun näemme terveitä nuijapäita tai pikku sammakoita. ÄLÄ siis '' vihaa'' liskojasi, kun ne ovat tulleet luoksesi asumaan. Niitä voi ottaa myös käteen. Ne EI ole ällöttäviä, vaan suorastaan suloisia kun tutustut niihin. Yritä kaikkesi niiden pelastamiseksi. Mutta jos tämänkin ( 10v:n pojan, 11v tytön, 12 v tytön ja toisen 12 v:n tytön kirjoittama TOSI teksti ei vaihtanut mielipidettä niistä, siirrä suloisuudet lähimpään kirkasvetiseen ja laajaan, sekä syvään ojaan jossa on vähän myöskin vesikasveja!

      Terveisin Matelijoiden Suojelu Tiimin ( M.S.T ): Kiitäjä, Lihas, Peloton & Tarkka :3

      Ps. olemme pitäneet M.S.T:tä jo 2 vuotta joten tämä ei ole leikkiä eikä keksittyä!

      • M.S.T

        Ja käymme myöskin S ja M ojilla :3


      • amphibian

        M.S.T. hienoa että matelijat ja sammakkoeläimet kiinnostaa, ja ne voi toki siirtää tieltä pois, mutta todennäköisesti ne ovat siellä kohta taas, koska autotiet ovat tulleet niiden kulkureiteille kutupaikoille ja talvehtimispaikoille. Jättäkää mieluummin eläimet koskematta, ja ÄLKÄÄ PUHDISTAKO KUTUA!!! ÄLKÄÄ ottako vesiliskoja käteen! Tarkkailkaa mieluummin vaikka valokuvaamalla ja tekemällä merkintöjä milloin näette niitä, minkälainen sää jne.


    • M.S.T (Jäsen) Tarkka

      Olen siis M.S.T tiimissä. Käymme joka päivä partiokierroksen kolmella "ojalla". Olemme tekemisissä vesiliskojen, sisiliskojen, mutta eniten rupikonnien ja sammakoiden kanssa. Pelastamme kaikki matelijat, jotka vaan näemme. Emme ole M.H.T (Matelijoiden hamstraus tiimi) olemme M.S.T Matelijoiden PELASTUS tiimi! Olemme pitäneet siis tätä jo 2 vuotta! Tämä ei ole mikään leikki, vaan kokoonnumme n. joka päivä "pää paikkaamme" ja lähdemme kierrokselle. Se on n. 1km mittainen.

      M.S.T:llä on myös pelastuspakit. Se sisältää mm. Pumpulia, pinsetit, paperia, kalanruokaa, siteitä, laastareita jne. Kaikki ei ole matelijoille, vaan ihmisiäkin varten on kaikkea.

      Terveisin M.S.T: Tarkka, Kiitäjä, Peloton & Lihas =3

      • M.S.T Kiitäjä

        Khröhöm, Tarkka, sun pitäis olla tarkka ja me ollaan SUOJELU tiimi ei PELASTUS xDDDD


    • M.S.T (Jäsen) Tarkka

      Nii, sori en osaa kirjottaa

    • Tarkka

      Sen lisäks, en osaa olla Tarkka

    • Eropäätös

      Hvä tieto! Kaloja uimalampeen. Niitä hankitaan.

    • Kettusyököön

      Ihan sama kuinka haluatte suojella...mielummin omalla tontillanne.
      Meillä saavat liskot kyytiä, lähdön kauaksi uimalammesta. Ja ahvenia hankitaan kiihdyttämään hävikkiä.
      Onnse hvetti! Monet haluavat liskoista eroon, eikä uskalla kysyä, kun pillipiipariset luontomogulit kusevat nilkoille.
      Viherpiiperot voisivat käyttää energiansa muovittomaan elämäntapaan ja ratsata todellisia luonnolle vaaraksi olevia ilmiöitä.. mm. teollisuus, ilmasto-ongelmat.....
      ...pitäiskö kartoittaa jopa hyttysten elintilat ja suojella hirvetkin.

      Tervemenoa kiertämään maailmaan. Kokekaa ja nähkää maapallomme todelliset luoonontuhoajat.
      Pikkupiipertäjät, maailma on,paljon laajempi kuin suojelemanne lintualtaat.

      • jusstussss

        Sitä suojelua voi tehdä monella tasolla. Ihan omassa lähipiirissä ja sitten toimimala suuria luonnontuhoajia vastaan, ja kaikkea siltä väliltä. Onneksi moni ihminen ei ajattele kuin sinä.


    • Anonyymi

      Vesilisko eli Manteri on RAUHOITETTU !!!
      Sitä ei saa hävittää, vaan siirrä se nätisti pois sieltä suihkulähteestä.
      Onneksi altaaseesi ei ole tullut krokotiili, kun näin paljon kauhistut vaarattomasta pikku sammakkoeläimestä.

    • Anonyymi

      Myrkkyä reilusti niin toi inhokki häviää. Aloita laittamalla 5 litraa viemärinaukaisuainetta. Tai jos saat vielä karkeaa tiesuolaa niin 20 kg säkillinen toiminee myös.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      71
      3319
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3150
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      39
      2634
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2042
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      311
      1853
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1835
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1745
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      127
      1407
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1251
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1238
    Aihe