Kysyn kysymyksen

Unknown Soul

Kysyn kaikilta tämän new age palstan keskustelijoilta kysymyksen.

Kysymys kuuluu: Tunnetko sielusi, miksi ja miten.

Itse sanon itsestäni - Tunnen sieluni, ja tunnen sieluni siksi että muistan sen, ja se miten minä muistan sieluni on se että olen vanha sielu.

Tunnen heidät, muistan heidät, joskus unohdan heidät. Miksi tunnemme jotain jota emme ole nähneetkään. Näemme menneitä aikoja, tunnen ainakin itsessäni että pystyn jatkamaan elämää normaalisti vaikka olenkin vanha sielu. Se mikä oli silloin, ei ole nyt, esim. olit viimeksi Juha ja nyt olet Pekka. Elät siis Pekan elämää silloin, vanhoja en muistele, mutta joskus laittaa mietittyttämään kuinka sokeasti ihmiset ajattelevat. Ihmiset ajattelevat pahuuden olevan lähellämme, emmekä voi mitenkään suojautua siltä.

Elämä on peliä, siinä on selviytyjiä ja menehtyneitä tovereita, tai tuntemattomia henkilöitä. Miksi siis pelaamme vaarallista peliä, siksi että oppisimme aina jotakin uutta elämältämme. Mutta se mitä osa meistä oppii tärkeää, on hyvyys, ystävyys, rakkaus. Ei enää silloin oppineelta sielulta tule esiin mitään pahaa paljoa. Nuoret sielut yleensä yrittävät hallita maailmaa, jolloin meitä muka ei olisi. Nuoret sielut eivät ymmärrä kiusausta, että se ahdistaa toista ihmistä.

Minä ymmärrän kiusauksen, ja kiusausta on kohdistunut minuunkin, koska en osaa olla kuin he. Tämä miksi en osaa olla kuin he on se että, olen vanha sielu, oppinut sielu. Mutta miksi siis olen täällä, olen varmaan siksi että voisin oppia ja opettaa. Opettaminen on tärkeä vaihe vanhalla sielulla, meidän siis pitää opettaa nuoria sieluja olemaan hyviä eikä pahoja. Yritämme viedä nuoret sielut huumeista ja alkoholeista ja muista huumaus aineista eroon, yritämme myös että kukaan ei polta.

Pakko jonkun on olla kuitenkin utelias asialle, esimerkiksi nuoret ihmiset, jotka laahuilevat kadulla, juovat alkoholia, ja polttavat tupakkaa, eivät tiedä että heidän kehonsa kuolee aikaisemmin kuin he olisivat arvelleet. Itse en polta, juo (alkoholia), tai käytä mitään huumaus aineita, siksi koska tiedän niiden vaarat, siksi en käytä niitä. Mutta on vielä yksi homma mikä on saatava pois, on se että sokea uskoisille on näytettävä totuus maailmasta, eli kaikki pitää tulla esille.

Miksi siis olemme täällä, tietenkin siksi että oppisimme enemmän. Vaikka vanhan sielun ikä olisi mikä vain, on hänellekin loputtomasti uusia asioita, joita hänen on tultava oppimaan. Emme elä yksinäisyydessä, mutta osa meistä elää, koska ei usko itseensä, ja ei usko että pystyy siihen. Olemme täällä siksi että opeteltaisiin esimerkiksi uskomaan itseemmekin, elikkä uskomme myös itseämmeäkin, emmekä sitä mitä toiset puhuvat.

Olen ainakin itse päässyt yli siitä vaiheesta, kun minua ahdisti katseet ja toisten sanat mitkä olivat kohdistuneet minuun. Tiedättekö miksi alan olemaan erilainen, olen muuttumassa, olen muuttumassa joksikin muuksi mitä en ole ajatellutkaan. Mitä menneisyydessäni tapahtui, tulee se tulevaisuuteeni. Jokin outo voima saapuu pikkuhiljaa sisälleni, ja osaan oudon kielen, en tiedä miksi, mutta joskus hermostuneissani, päästelen outoja sanoja. Olen ollut ainakin monen rodun kanssa tekemisissä menneisyydessä.

Toiset haluavat uskoa siihen mitä toiset sanovat, no nuoret sielut ei usko aina sielun ääntään, vaan uskoo että se on vain mielikuvitusta. Joku sanoo että ei ole toista elämää, toinen sanoo että on. Toinen haukkuu toista ihmistä, toinen sanoo hänelle ei ja kävelee pois maisemista. Toisella on ystäviä, toista henkilöä kiusataan ja haukutaan. Minkälaisessa maailmassa oikein elämme, miksi se on tälläinen, voiko avaruudessa olla parempi kuin maapallolla. Avaruudessakin on jossain määrin samanlaista, mutta hyvin vähän, siellä on hiljaista, kaikki on kuin unta, mutta ei sittenkään, olenkin hereillä.

Jos tiedät sydämessäsi olevan rakkautta, älä tuhoa sitä, koska silloin sorrut kaidalle tielle, jossa kohtaat itsesi kiusaajana ja ahdistelijana. Opi elämään hyvä elämä, äläkä anna muiden pilata elämääsi. Se olet sinä, ja sinä olet vahva, sinä jaksat elää. Olemme kaikki sieluja, mutta iältään erilaisia. Emme tiedä tarkalleen mihin olemme menossa, ja mistä tulemme, ja miksi. Mutta ymmärrämme mikä on oikein, joten ei anneta pahan kasvattaa ikää, annetaan hyvän tulla esille, annetaan sille mahdollisuus, ollaan ystäviä, ja eletään yhdessä, kyllä me pystytään siihen, olemme vahvoja kaikki. Lopetetaan siis kaikki kiusaukset ja ahdistelut ja muut sellaiset, ne ovat turhia, ryhdytään elämään oikeaa elämää, olemme kaikki samanarvoisia, emme tarvitse olla muita parempia, kunhan olemme vahvoja elämään, sen tarvitsemme, siksi vahvoina elämmekin pidempään.

Anna mahdollisuus elämälle, niin se antaa elämisen mahdollisuuden sinulle, olet kuitenkin elävä olento, erikoinen sellainen, joten ryhdytään tekemään tästä maailmasta hyvää. Ole kiltti, ja kuuntele mitä toisella on sanottavana, tiedät itsekkin että elämä ei pyöri jos sillä ei ole elämän rattaita. Laita rattaat pyörimään, ja pysy sellaisena kuin itse haluat, et tarvitse olla joku muu, voit olla ihan oma itsesi. Älä anna kenenkään kaataa sinun asemaasi, sano joskus "ei" asialle joka ahdistaa sinua. Olkaamme siis ystäviä, ja eläkäämme onnellista elämää yhdessä. Eletäänhän sitä vain kerran elämässä, ja synnytään uudelleen jos haluaa.

Ole oma itsesi, ja elä elämäsi hyvin. Järki käteen, ja eikun menoksi. Itsetuntosi kertoo mikä on oikein tai väärin, mutta muista, sinä päätät mitä haluat tehdä, ja kaikesta on seuraus, on hyvä tai paha seuraus.

Tässä oli tällä kertaa kaikki, kirjoitan myöhemmin uudelleen aihetta lisää kun on aikaa, mutta nyt menen nukkumaan.

3

313

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paljon.

      tekstiä.Juu synnytäänhän sitä aina uudelleen,koska me itse niin haluamme.Onneksi emme kuitenkan koskaan ihmistä alemmaksi.
      Tosiaankin,kunpa me kaikki aina jaksaisimme muistaa,että ajatuksemme,sekä mitä teemme,on meidän itsemme vastuulla,eli joudumme ne AINA myös hyvittämään.
      Se on sitten jokaisen omalla vastuulla,että miten monta kertaa joutuu uudelleen syntymään ja miten vaikea/hankala elämä sitten on.
      Ihminenhän tosin itse saa valita,kuinka paljon hän haluaa karmaansa sovittaa,eli miten vaikean elämän hän voi "ottaa"osalleen.
      Joskushan hänelle lankeaa vaikean elämän jälkeen myös helpompi osa,eli hänellä saattaa siinä elämässä mennä kaikki hyvin ja mitään ongelmia ei ole,mutta jo seuraavassa saattaa ollakkin toinen tilanne.

      • !00 elettyä elämää

        Relatkaapa nyt vähän kun on toi kesäkin tulossa.

        Raaka totuus on se, että "pahuutta" on täysin mahdotonta vastustaa. Sielumme jostain kumman syystä suorastaan janoavat myös "pahuuden" ja "väärän" kokemista, niin "syyllisenä" kuin "uhrinakin" olemista. Tästä syystä jälleensyntymä ei ole mikään "pikkulasten"/"pikkusielujen" juttu ollenkaan vaan enemmänkin raakaa K-18 kamaa.

        Mukava puoli taas on se, että kukaan ei ole lopulta kelvollinen tästä samasta syystä tuomitsemaan toista koska on itsekkin syyllistynyt samoihin "synteihin".

        Vaikka raamatussa ei puhutakkaan suoraan jälleensyntymästä niin ajatus "synnistä" on myös reinkarnaatiossa olemassa.

        Olemme kaikki yhtä "syntisiä", joko vasta matkalla "pahan" tekoon tai sitten tulossa "pahan" teosta.

        Henkisyytemme vaatii usein paljon kärsimystä mutta kaikki kärsimys ei ole henkisyyttä lisäävää, vaan asenteemme kärsimystä kohtaan on tässä ratkaisevinta. Sielu joka valitsee helpon elämän keskeyttää hetkeksi henkisen kasvun lähes kokonaan sen elämänsä ajaksi. Aina tosin on kasvua vaikka vähäistäkin. Helppo elämä voi myös olla "lepoelämä", joka seuraa hyvinkin rankkaa elämää.

        Emme voi kuitenkaan rajattomasti "buustata" elämiämme täyteen kokemuksia ja valmistua ikäänkuin etuajassa. Emme voi noin vain hypätä tikapuidenkaan ensimmäiseltä puolalta ylimmälle.

        Tietysti osa sieluista on jo kokeneempia ihmiselämien suhteen ja ovat siksi muita "valmiimpia".

        Valitsemme koetuksemme ja kärsimyksemme ja onkin lähinnä vain asenteestamme kiinni miten hyvin niistä sitten täällä maanpäällä selviämme.

        Elämme täällä Suomessa kuitenkin etuoikeutettua elämää vaikka monista välillä tuntuu, että kaikki on täällä päin persuksia. Elämme kuitenkin valtaisan runsauden keskellä jota emme osaa oikein arvostaa. Vain puute opettaa arvostamaan runsautta ja liian moni täällä ei ole kokenut todellista puutetta mikä tekee ihmisestä usein nihilistin, turhanpäiväisyyksien mietiskelijän tai muutoin heikon yksilön. Lapset pitäisikin jo pienestä asti viedä ulos luontoon karaistumaan ja kokemaan luonnon tärkeys. Ilman yhteyttä luontoon meistä tulee vain juurettomia tyhjänvalittajia.


    • joka päivä.

      Aluksi täytyy sanoa kiitos aloittajalle kuten myös tähän mennessä vastanneille.

      Kiinnitin huomioni muutamiin asioihin tähän mennessä kirjoittaneille:
      "Outo voima"
      "Elämän ratas"
      "Vanha sielu"
      "pahuus ja hyvyys"
      "Elämä on peliä"

      Toisaalta kiinnitin huomioni tutkivaan asenteeseen alkuperäiseltä kirjoittajalta motiiveista välittämättä.

      Lähinnä halusin kertoa huomioni, mutta muutamaan kommenttiin sananen.
      "Vanha sielu" käsite on ollut omassa elämässäni merkitsevä käsite viime vuosina ja siksi takerrun tähän ensin. Tämä liittyy sekä hyvyyteen että pahuuteen määrittelyiden kautta. Minun rajoittuneella ymmärrykselläni vanha sielu tiedostaa sekä hyvyyden että pahuuden ajatellen jonkun kokonaisuuden luoneen jonkin osan itsestään josta hän ei "juuri nyt ajallisesti" tiedä äärettömistä vaihtoehdoista valitsevansa. Filosifisessa mielessä luoja on jo luonut kiven jota ei jaksa nostaa :-) Jaksaakseen. Kaikki on "outoa voimaa" riippuen tarkastelun ja tarkastelijan perspektiivistä.
      Elämä on peliä. No sitäpä tämä tosiaan tuntuu olevan. pelin laatu ja kesto on myös aina tarkastelun tai tarkastelijan perspektiivistä riippuvainen kuten myös se kuinka tarkkaan tai ylimalkaisesti elämän peliä katselee. Itse en ole edes lähellä apukoulua elämän tarkastelussa, sen tiedän. Elämän ratasta ihmettelevä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10255
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1576
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe