kiusallinen

äitienpäivä

Onkohan muita kummajaisia kuin minä, jotka eivät tykkää äitienpäivästä. Olen kolmen hyvinkasvatetun ja fiksun lapsen äiti, edessä pian viidenkympin villitys.En koskaan, en ikinä ole pitänyt äitienpäivästä. Tunnen oloni lähinnä kiusaantuneeksi,kun minua muistetaan lahjoilla ja kukkasilla.Tuntuu, että äitienpäivää pitää juhlia vasta joskus kuuden-,seitsemänkympin korvilla.Oma äitini kuoli jo nuorena, ehkäpä silläkin on vaikutusta. En kyllä tosin tykkää mistään muistakaan juhlapäivistä, toinen yhtä kamala on isänpäivä.Inhoan kaikkia kaupallisia juhlapäiviä, paitsi en juhannusta!

5

949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samanlainen

      Työkaverien mielestä olen outo ihminen, kun en välitä moisista juhlista omalla kohdallani. En tunne itseäni niin täydelliseksi äidiksi, että lasten pitäisi kerran vuodessa tulla kumartamaan minulle ja tuoda lahjoja. En myöskään koskaan vietä synttäreitä (omiani). Joulusta kyllä pidän, mutta ilman hössötystä.

    • Orvon osa

      Tunnen aivan samoin. Tykkään käydä muiden juhlissa, mutta en halua itse olla juhlittavana. Kaupallisuus on mennyt yli. Kun joulu on juhlittu, on ystävänpäiväkrääsä tarjolla. Sen päivän jälkeen pääsiäistavarat jne. Koriste-esineitä on ylähyllyt täynnä. Mihin niiden kanssa joudun, kun iän myötä muutan pienempään. Ehkä äidittömänä eläneenä äitienpäivän hehkutus tuo aina yhä uudelleen mieleen surun ja kaipauksen vuodet, jonka tietää vain äitinsä nuorena menettänyt. Minä menetin äidin 1-vuotiaana, joten hänen kuvaansa katsoessani, on kuin katsoisin vierasta ihmistä, jonka kerrotaan olleen äitini. Mieheni sanoo, etten tiedä mitä on perhe-elämä. Miten tietäisin, kun normaalia perhe-elämää en ole lapsuudessani kokenut. Lapsellani ei ole ollut yhtään mummoa, joka on ollut suuri puute. Miten "vajavainen" perhe-elämä vaikuttaa hänen elämäänsä? Iloitkaa te, joilla on äiti yhä elossa. Sekin voi olla ihmisen rikkaus.

    • Rankaisija II

      Minusta on kiusallista sanoa äidille hyvää äitienpäivää. Meillä ei ole ollut tapana jutella tunnepuolen asioista, ainakaan positiivisista, negatiivisetkin tunteet jäävät puhumatta 99,8%:a.

      Vuoden vaikein päivä on ainakin minulle kun pitää sanoa äidille: Hyvää äitienpäivää.
      Äitini asuu USA:ssa, joten puhelimessa homma hoituu ja on luontevaa pian tuon sanottuaan lopettaa puhelu kun on kallis hinta.

      Onneksi äitini tuntuu ilahtuvan soitostani, joskus olen unohtanutkin äitienpäivän ja todellakin ihan vaan unohtanut, mutta nyt pelkään jo seuraavaa kertaa toukokuussa 2007 jo valmiiksi, kunhan nyt vaan pokkana sanoo tämän 2006 äitienpäivänä hyvää äitienpäivää.
      Ei ole tietenkään mitään syytä olla noloissani, mutta äitienpäivät ja isänpäivät saisi lopettaa. Muutenkin kaikenlaista juhlapäivää melkein kerran viikossa. Isäni makaa nurmen alla, joten siinä mielessä ihan hyvä meininki loppuvuodelle.

    • hill.@

      sama täällä, en pidä edes joulusta onneksi lapset ovat jo aikuisia ,kun olivat pieniä niin kaikki juhlat vietettiin ja jo silloin päätin että kunhan kasvavat ja lähtevät pesästä niin juhlinta loppuu

      • inka

        mieltä. Jos äitiä ei muisteta muulloin on tekopyhää muistaa äitienpäivänä.

        Aivan turha päivä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2001
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1908
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1495
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe