Rakkuloita huulissa - voiko olla muu kuin herpes?

ai ai

Mulla tulee tietyin väliajoin aina pieniä rakkuloita sekä ylä- että alahuuliin. Varsinkin alahuulen keskelle tulee "iso kasa" pieniä rakkuloita. Epäilen, että se on huuliherpes, mutta se ei kutia eikä koskaan tule sellaista isoa märkivää pattia niistä. Huuliherpesvoiteetkaan eivät tunnu auttavan siihen. Voiko kyseessä olla jotain muuta kuin herpes - esim. jokin allergia?

18

28171

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mutta

      mulla on juuri päällä samainen juttu. Oireet täysin samanlaiset ja pelkään että herpes on iskenyt. Jo kuukauden ylähuulessa ollut kuvailemiasi pienen pieniä kukkalaakimaisia rykelmiä, eivätkä näytä olevan häviämässä herpeslääkityksestä huolimatta. Jos satut vielä tänne palamaan, kerrohan saitko avun vaivaasi!

      • pius

        Tämäkin tulee myöhään, mutta halusin vain kertoa että kyseessä voi todellakin olla allergia. Itse olen hoitanut "väärää herpestä" väärin vuosia, nyt vasta ihotautilääkäriin marssimisen myötä alkaa selvitä, että kyseessä on kosketus-, ruoka-aine- tai jokin säilöntaineallergia.

        Tsemppiä teille molemmille, kannattaa ihotautilääkärin kanssa käydä keskustelemassa oikean diagnoosin saamisesta.


      • hygienikko
        pius kirjoitti:

        Tämäkin tulee myöhään, mutta halusin vain kertoa että kyseessä voi todellakin olla allergia. Itse olen hoitanut "väärää herpestä" väärin vuosia, nyt vasta ihotautilääkäriin marssimisen myötä alkaa selvitä, että kyseessä on kosketus-, ruoka-aine- tai jokin säilöntaineallergia.

        Tsemppiä teille molemmille, kannattaa ihotautilääkärin kanssa käydä keskustelemassa oikean diagnoosin saamisesta.

        Tuliko vähän pussailtua satunnaisen tuttavan kanssa? Kumpiako huulia? No onhan ihotautilääkärilläkin periaatteessa yleislääkärin pätevyys, tosin ammattitaidosta ei voi koskaan tietää. Ei ne mitään jumalia ole, vain koulun käyneitä. Amatti amattien joukossa, kuka mitenkin ammattinsa tiedon omaksuu. Suht¨ hyvin palkkattua porukkaa, vaikka amattitaito ei olisikaan niin hyvä kuin voisi olettaa ja aikahelpolla pääsevät työmäärien suhteen. Tosin trendettäin aika paljon lääkitykset ja hoitosuositukset menee. Riippuu mitä lääkefirmat suosittelee tai mitä ne haluaa myydä. Lääketutkimukset tehdään niistä jutuista mistä eneiten saadaan rahaa/tuottoa/katetta... Oletko käynyt yleisissä kosteissa paikoissa tai onko teidän perheessä muilla näppylöitä ja missäkohti? Uimahallin, suihkut, vesihanat... on aika hyviä tartuttajia, jos itellä on jotenkin poikkeusesn huono vastustuskyky tai lääkitys päällä. Etenkin psyykelääkkeet herkistää tartunnoille ja monet lääkkeet madaltaa vastustuskykyä. Samoin alkoholin vaikutuksen alasena on aika helppo rasti...


    • omgomgomg

      Joooo mulla täysin sama juttu :O tää tulee tosi myöhään mutta jos joku täältä vielä äkkäisi. Iso rykelmä pieniä rakkuloita ylä ja ala huulessa, ei tosiaan mitään näkyviä, vaan erittäin pieniä. Olen pitkään luullut että herpes, mutta miettinyt kanssa kun ei ikinä ole tullut "kunnollista" märkivää isoa herpestä kuitenkaan. Nää on tosi pieniä ja ei mitenkään kaukaa huomaa mutta kun itse katon kunnolla peilistä niin näkyy. Hitsi kai se on pakko mennä lääkäriin.

    • jennnnnnh

      No mä heitän kans tänne nyt kommenttia, jos joku muukin joskus eksyisi tänne.
      Mä huomasin eilen päivällä että alahuuli on tosi kipeä, mutta en kiinnittänyt huomiota sen kummemmin. No sit illalla tunnustelin huuliani ja ylähuuli ja alahuuli, tismalleen samalta kohtaa on tosi kipeä. Peilistä katoin niin molemmissa on palovamman näköinen jälki, kuin oisin polttanut ne. Ylähuulessa on enemmän pattimaisempi kuin alahuulessa. Mulla on aikasemmin ollut huuliherpes pariinkin kertaa, mutta ei se tällanen ole ikinä ollut, ja se on tullut aina huulen ulkopuolelle, ei sisäpuolelle?

    • Allergia ??

      Jos joku tänne nyt eksyy, mulla on kokemusta myös, valitettavasti!!Mielestäni voisi olla jokin allergia, koska minulle ilmestyy aina kun syön tomaattia. (raaka tomaatti ja kirsikka tomaatti nykyään) Mutta ketsuppi tai muut tomaatti valmisteet eivät aiheuta ällöttävää märkivää herneen kokoista pattia. Vai onko kyse jostain muusta ??

    • amrma

      Sama vaiva. Todella pieniä rakkuloita huulissa...eivät kuitenkaan puhkea ja kuivu samaan tapaan kuin isot herpesrakkulat.
      Ensimmäinen n. sormenpään kokoinen alue ilmestyi pari kuukautta sitten. Alue oli myös hieman tunnottoman oloinen ja rakkuloiden jälkeen iho rohtui. Samainen alue on nyt ollut rohtunut siis pari kuukautta ja nahka lähtee melkeimpä yhtenäisenä levynä muutaman päivän välein. Eilen illalla huomasin ylähuulessa muutamia pieniä valkoisia patteja (luufinnintapaisia) ja tänään aamulla oli sitten ylähuulen toinen puoli ja alahuulen alareuna täynnä pieniä rakkuloita... Ei satu, kihelmöi, eikä kuumota. Pitääköhän mennä lääkärille näitä näyttämään.
      Joskus vuosia sitten koko kasvojen iho helähti täyteen pieniä rakkuloita, jotka hävisivät muutamassa päivässä. Tämä tapahtui muutaman kerran n. vuoden aikana. Ja pari vuotta sitten rakkuloita (rakkulan ympärillä punoitusta ihossa) ilmestyi silmäluomiin ja nenänvarteen muutaman kerran. Silloin kävin tavallisella lääkärillä ja käski kokeilla ihan tavallista antihistamiinia sisältävää allergialääkettä. En tiedä auttoiko se, kun rakkulat ovat kuitenkin joka kerta hävinneet alle viikossa. Olisi kuitenkin kiva tietää mistä nämä johtuu...

      • nortti84

        Sama homma täälläkin paraikaa. Söin toissailtana paprikamaustettuja sipsejä ja kas, muutaman tunnin päästä ylähuuleni oli ns. toispuoleisesti "palaneen" tuntuinen johon ilmestyi pikkuruisia vesikelloja. Koko ylähuuli tuntui muutenkin vähän turvonneelta joten ilmeisesti allerginen reaktio mausteelle tai lisäaineelle. Seuraavana aamuna puhkaisin vesirakkulat ja pikkuhiljaa turvotuskin laskee. Antihistamiini (Heinix) vei edellisen kerran kivuliaan aftan pois joten taidanpa kokeilla myös tähän, jos joskus vielä uusiutuu..


    • GamerGirl91

      Sama homma, mutta tuli kun söin Lidlistä ostettua jäätelöä (se vanijla/mansikka/suklaa 2L laatikko)
      Olen nyt kaksi kertaa syönyt jäätelöä ja kummallakin kerralla sama homma. Rykelmä pienenpieniä vesikelloja tai rakkuloita suupielessä. Ei ole kipeä, se alue punottaa ja on lämmin, melkein kuuma. Huomasin sen aluksi kun alue alkoi olla kutiseva.

      Aino ja Ben & Jerry's ei aiheuta tällaista eikä minulla ole muutenkaan ollut ikinä mitään allergiaoireita.

    • Tottunut uhri

      Täälätkin löytyy. Vähänväliä tulee, yleisesti kylmillä ilmoilla tai herpeksen kanssa. Tällä hetkellä alahuulesta lähtee ja leviää tuohon huulen ja leuan väliin nätti kimppu, lisäksi ylähuulen päällä ja sivussa. Pieniä vesikelloja ja "ihokuplia", isompana herpeksen tapaisena tai pieninä rykelminä. Yleensä mennyt ohi muutamasta päivästä pariin viikkoon.

      En siis tiedä mitä nämä on, mutta olen hoitanut samaan tapaan kuin herpestä; kuivausta ja rasvausta. Heti kun tuntuu, että jotain tulossa niin hammastahnaa päälle mahdollisimman nopiasti ja ainakin yöksi (kirvelee, mutta auttaa. minttuhammastahnat kuivattaa parhaiten). Sitten vielä rasvannut voidemaisella bepanthenilla tai Aqualan perusvoiteella pitkin päivää.
      Lisäksi on puhkottu ja desinfioitu, en ole huomannut että olisi pahentanut ja tuntuu paremmalta kun vähemmän möykkyjä.

      • avunetsijä

        Mulla kans on sama juttu eikä siihen auta mikään. Ei edes aloe vera tuotteet! Olen huomannut että ne "puhkeavat" jossain vaiheessa jolloin tuntuu että huulet olisivat märät. Pieniä näkymättömiä näppylöitä ja josjus suupieletkin aukeaa. Mulla näppylät tuli eka kertaa pari vuotta sitten kun sain hammasraudat. Ne nousivat tosi isoina ja punasina. Epäiltiin rauta-allergiaa mutta rakulat vain laskeutuivat eivätkä kadonneet. Nyt ilman rautoja ja näppylät vieläkin mutta näkymättöminä. Olen etsinyt jo pitkään apua tähän vaivaan koska jos huulet osuu johonkin hankaavasti niin joko rakkuloita puhkeaa tai tekee tosi kipeää.


    • bronssoni6

      Minulla myös,mies sanoi että pakkaskeli tekee herpeksen tapaista näppylää,minulla toinen kerta,eka 1.5vuotta sitten ja nyt taas...ensin luulin että finnejä tulossa alaposkeen/leukaan suun pieleen mutta nyt toinen suunpieli halki ja punoittaa ja näppyjä ilmaantunut kuin herpeksen tapaisia..

    • DertAco

      Alahuuleni alareunaan tuli ensin pienen pieniä punaisia rakkuloita. Sain ne pois Bephantenilla. Nyt alahuulessa on isompi rakkula, joka ei ole herpes. Siinä ei ole herpekselle tyypillisiä tuntemuksia kihelmöintiä, sykkimistä ja polttelua. Olen kai allerginen huulipunalle, jota käytän monta kertaa päivän aikana.

      • Qwertyuiopåas

        Mulla tuli sama, huulipunasta! Jota en ole siis aiemmin käyttänyt, muista ei ole tullut. Kauan kestää että lähtevät pois? :/


    • Rakkohuuli

      Hei! Voisi olla Fordyce spost tai todellakin allergia; ruoka-aineelle, tuoksuille tai säilöntäaineelle. Viimeisiä mm. Juurikin huulipunassa ja hammastahnassa. Tuleeko teillä ylös myös kudosnestettä?

    • Nimimerkillä123

      Aftat.

    • Anonyymi

      Hei, ihan sama juttu huuleen tulee, rakkula se on kipeä , kuumottaa, se tulee ja menee yhtä äkkiä, huomaan kun huuli, on punainen, ei kiva koskaan ollu mitään. Rakkuloita, nyt ne tulee ja häivää, kestää vaan niin kauan, ennenkuin häviää

    • Anonyymi

      Öö itellä ala huulessa on ihan pieni näppy tai rakkula ja suussa kait aftoja mutta niihin ei satu tai mitään muutakaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 189
      2306
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2124
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      173
      1939
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1702
    5. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      41
      1429
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1267
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1205
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      2
      1191
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      16
      1188
    Aihe