Doggi 1200e??

riiataanko?

Minulla on käsitys että melkein kaikki kennel koirat olisivat 900e? Miten voi tanskandoggi maksaa 1200e?

9

1799

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parsoni

      ...mielestäni hinta ei ole kohtuuton. Oma koirani maksoi 1000€ ja on hyvin mahdollista että joku toinen koira maksaa 1200€. Hinta ei ole kohtuuton, ei sinne päinkään.

      • No....

        Niinhän se on että yleensä siitä "suvusta" maksetaan ja onhan se niinkin että esimerkiksi harlekiini-värinen doggi ei ole ihan niin yleinenkään kun esimerkiksi kultanennoutaja....


    • ~hannah~

      Pennun hinta riippuu suvusta, vanhemmille suoritetuista terveystutkimuksista (tutkimattomien vanhempien rekisteröimättömän pennun saa halvemmalla, mutta en missään nimessä suosittele sellaisen hankintaa!!), vanhempien ja suvun meriiteistä jne. ja esimerkiksi ulkomaisen/tuontiuroksen pentu saattaa olla hintavampi kuin naapurin Martin ihan kivan mutta ei niin menestyneen ja tavallisemmasta suvusta olevan koiran pennun hinta.

      Esimerkiksi rekisteröidyn tutkituista muotovaliovanhemmista syntyneen luovutusikäisen tanskandoggipennun vakuutusarvo on 1200 euroa. Miksi kukaan kasvattaja myisi pentuja niiden vakuutusarvoa halvemmalla?

      Suomessa doggipennut on vielä halpoja. Keski-Euroopassa "ihan tavallisestakin" doggipennusta saa kevyesti pulittaa 1500 euroa *plus* matkat ynnä muut tuontiin liittyvät kulut (nimim. kokemusta tuonneista on). Ja USAssa näyttelyvärisestä harlekiinista saattaa joutua maksamaan jopa 5000 dollaria.

      Ja mitä tuohon "kaikki kennelkoirat"-juttuun tulee, niin mm. napolinmastiffipennun hinta on alkaen 1500 euroa. Sillä pennun myyntihinnalla on paljon tekemistä myös kasvattajalle koituvien kulujen kanssa, laskepa paljonko imettävä dogginarttu ja doggipentue syö ja laske paljonko se maksaa... Ne kulut doggipentueen kohdalla on reippaasti eri luokkaa kuin jonkun chihuahuapentueen kulut - ja silti hyväsukuisesta chihuahuapennustakin joutuu maksamaan noin 1000-1200 euroa.

    • Anne-Doggi

      ..Kun nykypäivänä rotukoirat ovat niin hinnakkaita. Itse maksoin doggistani 1000 Euroa, enkä ole kertaakaan katunut.. :D

    • ellidoggi

      Miksi oot hankkimassa jos hinta on tärkein?
      Itse maksoin 230 euro maaliskuusa ja hain doggi Virost. matkan kulut.
      Edelline myös Virost hyvät koirat on ollut.
      katso www.ellidoggi.net kuvia

      • riiataanko?

        Siis hinnalla ei ole meille merkitystä. IHmettelin vaan kun on noinkin suuria hinta eroja kenneleitten välillä..


      • ~hannah~
        riiataanko? kirjoitti:

        Siis hinnalla ei ole meille merkitystä. IHmettelin vaan kun on noinkin suuria hinta eroja kenneleitten välillä..

        Kysele rohkeasti kasvattajilta, että mitä se hinta pitää sisällään ja mistä johtuu että pentu on kalliimpi kuin vaikka 1000 euroa. Varmasti kasvattaja osaa vastata kysymyksiisi ja perustella hinnan. Jos perustelut ovat mielestäsi ok ja hinnan korkeudella on hyvä syy, niin siitä vaan vaikka kalliimmankin pennun ostoon! Hyvää ei saa halvalla, ja pentueen kasvattaminen kunnolla kaiken taiteen sääntöjen mukaan viimeisen päälle terveystutkituista vanhemmista on erittäin hintavaa puuhaa.
        Mm. perusteelliset terveystutkimukset yhdelle koiralle maksavat noin 350-400 euroa, eli on aika luonnollista, että jos kasvattaja on pyrkinyt näkemään vaivaa pentueen vanhempien terveyden varmistamisen eteen ja kenties vielä käyttänyt ulkomaista urosta niin pennut myös maksavat himpun verran enemmän kuin pelkästään lonkkakuvattujen/täysin tutkimattomien vanhempien pennut. Lisäksi yksi ainut näyttelytulos (siis ei valionarvo vaan yksi näyttelykäynti tuloksesta riippumatta) matka- ja ilmoittautumismaksuineen maksaa helposti 60-250 euroa, ja ulkomainen tulos jopa 300-1000 euroa. Nämä kulut nyt ei suoraan tule pennunostajan maksettaviksi, mutta kertovat vähän siitä, onko kasvattajalla halua ja rahkeita paneutua asiaan varmistuakseen vanhempien ensiluokkaisuudesta, ennen kuin teettää niillä pennut. Nimittäin jalostuskoiran tulisi aina olla rodun keskitasoa selvästi paremman.


    • Marru

      Helposti voi maksaa sen 1200e saattaa olla joskus enemmänkin. Riippuu ihan kasvattajasta, koiran suvusta ja käyttötarkoituksesta!! Varmasti löydät dogin kyllä halvemmallakin!! =)

    • ellupatka

      musta/harlekiini-kasvattajien pentueita. Vaikka siellä on harlekiini/harlekiini-parituksia, niin montako puhdas pohjaväristä harlekiinipentua sinne on syntynyt? Tai harlekiini/musta tai harlekiini/mantteli-yhdistelmistä? Välillä tuntuu että ne harlekiinit ovat kiven alla, niitä ei synny, koska kasvattaja vaan haluaa niin.

      Tiedän että joku on pyytänyt jopa 1800 euroa harlekiinipennusta. Itse mielummin vaikka sijoitan puoleen hintaan tai voisin vaikka myydä hiukan halvemmalla, jos tiedän, että koira menee harrastavaan kotiin ja olisi mahdollista saada pari kertaa vuodessa näyttelyyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      936
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      830
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      727
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      709
    6. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      703
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      687
    8. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    9. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      672
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      610
    Aihe