Vaihtaako lääkkeitä?

niisk

Mitä mieltä te olette, voiko olla niin, että toinen lääke olisi tehokkaampi kuin toinen, puhun nyt reseptillä saatavista esim. antihistamiineista?

Käytän Aerius-nimistä antihistamiinia, ja väliin vaan tuntuu ettei auta. Lääkäri kyllä sanoi että ihan hyvä lääke, itsestä ei vaan siltä tunnu. Vai onko lääkäri aina asiantuntija?

Kertokaapa te muut myös, jotka käytätte resepti allergialääkkeitä, että minkä nimisiä teillä ne on. Ja käyttääkö muut Aeriusta.

Kyseessä on koivu- ja leppäallergia.

7

954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ymmärtää

      Mulle on apteekissa sanottu, että vaikka vaikuttavana lääkeaineena ois sama aine, niin eri lääkemerkkien imeytyminen ja sitä kautta vaikutus on / voi olla erilainen johtuen tuotteiden erilaisesta koostumuksesta muulta osin.
      Yleensä sitte nää vähä kalliimmat on tehty ja todettu paremmin imeytyviksi tms. Mutta toisilla ihmisillä halvemmatki ajaa saman asian.

      • Niisku

        Mulla kans ja lapsilla Aeriusta... itellä vaan nenä ja poskiontelot sitkeesti tukossa... lapsille paremmin tehoo....


    • Aivastuksia

      Mikäli oikein ymmärsin, tuttavapiiriini kuuluva lääkäri sanoi, että Telfast olisi paras antihistamiini. Tripla-annoskaan tätä lääkettä ei kuitenkaan auta siitepölyallergian oireisiini, joten sain kokeiltavaksi Singulair-merkkistä astmalääkettä. Itselläni ei kuitenkaan ole astmaa, mutta tämä lääke oli ensimmäinen joka TODELLA TEHOSI!!! Muistaakseni se vei lähes kaikki allergiaoireeni, eikä edes aiheuttanut väsymystä. En siis ole vielä tämän vuoden puolella ottanut lääkettä, joten en tarkkaan muista vaikutuksia. Saan lääkettä kuitenkin huomenna lisää. Mielettömän hyvä lääke, joskin kallis.

      http://www.laaketietokeskus.fi/page.php?page_id=88&prodId=864
      http://www.apteekkariliitto.fi/geneerinen/geneerinen.koti

      • Aivastuksia

        Lisäisin vielä, että olen testannut pitkän liudan kaiken maailman lääkkeitä. Mm. Zyrteciä, Alzyria, Duactia jne. En edes muista niiden nimiä. Äsken mainituista tosin muistaisin Duactin olleen aika tehokas, ehkä jopa parempi kuin Telfast. Tosin Lääketietokeskuksen mukaan kuuri ei saisi kestää yli 10 pv, koska teho alkaa heiketä. Muistan Duactin olleen todella hyvä juuri silmäoireisiin. Kärsin siis kaikesta mahdollisesta siitepölyallergiasta mäntyä lukuunottamatta.


      • ihmettelee...
        Aivastuksia kirjoitti:

        Lisäisin vielä, että olen testannut pitkän liudan kaiken maailman lääkkeitä. Mm. Zyrteciä, Alzyria, Duactia jne. En edes muista niiden nimiä. Äsken mainituista tosin muistaisin Duactin olleen aika tehokas, ehkä jopa parempi kuin Telfast. Tosin Lääketietokeskuksen mukaan kuuri ei saisi kestää yli 10 pv, koska teho alkaa heiketä. Muistan Duactin olleen todella hyvä juuri silmäoireisiin. Kärsin siis kaikesta mahdollisesta siitepölyallergiasta mäntyä lukuunottamatta.

        10 päivää vain? Mä syön noita kesät läpeensä... Ei ole muita haittoja kuin jano. Johtuneet Duactin limakalvoja kuivattavasta vaikutuksesta.

        On ainut joka on mulle tehonnut yhdistettyna kortisoniin.


    • Kilpinen

      Kokeile ihmeessä muitakin lääkkeitä, jos tuntuu, ettei yksi tehoa. Ihmiset kun on yksilöitä, niin ei voi mennä sanomaan, että joku tietty lääke on se paras ja oikea. Itselläni kokeiltiin systemaattisesti eri vaihtoehdot ja todettiin, että alkuperäinen oli paras. Mutta nyt ainakin tiedän, että vaikka se ei ihan täysin autakaan, niin ne muut ei auttaisi sitäkään vertaa.

    • ei ole aina oikeassa

      allergia lääkkeen tehoavuus on henkilö kohtaista ja riippuu jokaisen omasta elimistöstä. Joillekin esim setiritsiini valmisteet sopivat ja toiset nukahtaa niillä pystyyn. Se on niin henkilö kohtaista mikä allergia lääke auuttaa ja mikä ei. Joku toinen allergia lääke voi sopia paremmin sinun allergiaasi kuin joku toinen ja jollain toisella ihmisellä se voi olla aivan toisinpäin. Aivanhenkilö kohtaista mikä tehoaa ja mikä ei.

      Itse en ole käyttänyt Aeriusta mutta olen käyttänyt xysalia ja nyt mulla on kestine. Xysalissa ei tahtonut teho riittää mun allergiaani piti käydä uudelleen lääkärillä ja se määräs sitten uutta lääkettä ja sitä saan ottaa jopa 2 tbl päivässä tarpeen vaatiessa. Lisäksi mulla on silmätippoja nimeltä opatanol ja ne helpottaa hieman silmien kutinaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe