Äitienpäivänä

äiti

Sunnuntaina vietän elämäni ensimmäistä äitienpäivää, hyvin, hyvin toivottua ja odotettua. Toivoin lahjaksi jotain, josta jää pysyvä konkreettinen muisto, näin ensimmäisen äitienpäivän kunniaksi. Kerroin voivani leipoa kakun itse, jos vielä suht tuore isä niin haluaisi. Kortteja olen aina rakastanut, teen niitä itse tai jos ostan, niin valitsen harkiten. Lapsemme isälle tein syksyllä kauniin kortin uuden tulokkaan valokuvasta. Näin vaivaa. Näin vaivaa myös lahjan eteen.

Kakusta ei kuulemma tarvinnut huolehtia. Tänään illalla tiedustelin asiaa ja sain huomata, ettei lapsemme isällä mitään kakkua ollut tarkoituskaan hankkia. Noin puoli tuntia ennen kauppojen sulkemisaikaa hän lähti sitä pyynnöstäni hakemaan, huomenna me emme kauppoihin pääse. Itse etsiskelin mummi-korttiin runovärssyä ja kirjan sivu jäin sopivasti äitienpäivärunojen kohdalta auki. Hieman ennen nukkumaanmenoa vihjaisin hienovaraisesti miehelleni kauniista runoista, mutta sain huomata, ettei hän ollut aikonutkaan antaa minulle korttia.

Taidan odottaa liikoja? Enhän minä hänen äitinsä ole, joten miksipä hän minua hyvänä pitäisi. Pettymys vain valtaa mielen tässä suhteessa. Oma isäni muistaa joka äitienpäivä lastensa äitiä. Paras ja tärkein lahjani nukkuu kuitenkin suloista vauvanuntaan pienessä sängyssään. Olen onnellinen, että saan olla hänelle äiti.

1

494

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kahden aikuisen miehen äiti

      Muistan kyllä ensimmäisen lapseni syntymän. Raskausaikakin oli ihana. Mieheni ei ollut yhtään romanttinen, mutta kyllä hän äitienpäivän muisti.

      Toisen lapseni syntymä olikin sitten aivan ihmeellisen ihana, kun luulin jo, melkein seitsemän vuoden jälkeen, etten saakaan toista lasta. Toisesta lapsesta nautin vielä enemmän kuin ensimmäisestä.

      Kumpikin poikani ovat olleet rakkaita ja ovat vieläkin, vaikka ovat pitkiä, aikuisia miehiä ja elävät omaa elämäänsä vaimojensa kanssa. Lapsenlapsia ei vielä ole.

      Olen todella nauttinut äitinä olosta ja olen kirjannut ylös lasteni juttuja. Ne kaikki kannattaa kirjoittaa ylös ja lueskella niitä ihania juttuja myöhemmin. Seinillä minulla on kultaisissa kehyksissä joitakin lasteni suloisia piirustuksia ja rakkausrunoja äidille.

      Katso virsikirjasta jonkun kauniin virren sanat mummille korttiin. Sieltä löytyy paljon kauniita ajatuksia.

      Onnea ja siunausta sinulle. Ihanaa kun olet nyt äiti ja olet halunnut äidiksi. Lapsellasi on varmasti hyvä olla kun saa äidinrakkautta.

      Lapset ovat Herran lahja... (Psalmi 127:3)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe