Rinkkamatkakertomus

akj

Matkakertomus Brasilian rinkkamatkasta:

Kiersimme mieheni kanssa Brasiliassa kuukauden verran marras-joulukuussa 2005. Olimme ensin Riossa Copacabanan alueella viikon. Copacabanan alueella hotellit/hostellit tuntuu olevan aika tyyriitä. Jos lähtee esim. metron varrelle johonkin hostelliin pois turistialueelta toki löytää halvemmalla majapaikkoja ja ravintoloita. No tämähän on tietysti sanomattakin selvää.

Riossa suosittelen tutustumista paikallisiin sambakouluihin. pääset heidän kanssaan jorailemaan järjestettyihin iltamiin. Brasseissa 25% väestöstä asuu slummeissa, johon järjestetään opastettuja kierroksia joko autolla tai kävellen. Kannattaa myös selvittää etukäteen yökerhojen tyyli. Esimerkiksi suuressa ja kalliissa yökerho-Helpissä et löydä muita kuin maksullisia naisia ja varakkaampia miehiä heitä kyttäämässä.

Lapan ulkoimakonsertit on edullisia ja niitä kantsii selvitellä jos haluaa mennä bändeiä fiilistelemään. Yleisesti ottaen voisin sanoa hintatasosta että tietysti hieman edullisempi kuin suomi, miutta ei todellakaan halpa! Kampaamo-kauneus -palvelut edullisia.

Riiosata lensimme sitten Salvadoriin (Pelourinhoon). Salvador on afrikkalaishenkinen kaupunki ja aivan erilainen kuin Rio. Mustia ihmisiä, capoera-esityksiä, paljon edullisempaa kuin Riossa. Ei kannata lähteä syrjäisemmälle kujille -turisteille vaarallinen paikka. Kerjäläisiä ja kaupustelijoita kokoajan kimpussa. Hostellihuoneessamme vilisi ötököitä, mutta emme antaneet sen häiritä. Kerran viikossa isot katujuhlat/markkinat. Muutenkin eläväinen kylä, jossa historiallisia rakennuksia ja aistikkuutta. Muutama päivä täällä riitti varsin hyvin.

Salvadorista matkamme jatkui kohti Chapada Diamantinan kansallispuistoa. Kohteenamme siellä oli Lencoisin kylä, jonne bussi lähti Rodoviariasta, noin 7 km päässä Pelourinhosta. Ennen kuuden tunnin bussimatkaa kävimme katsastamassa bussiaseman vieressä olevan massiivisen ostoskeskuksen.

Chapada Diamantinassa vietimme 5 päivää asuen pienessä majapaikassa. Apinat hyppi aamupalapöydässä ja sammakot oli kissanpennun kokoisia, muita villieläimiä emme sitten juuri nähneetkään. Vuokrasimme oppaan joka vei meitä tutustumaan luonnonpuistoon (seuraavana päivänä osasimme jo ominpäin suunnistaa uimaan vesiputouksille, joita siellä riitti!). Kävimme myös oppaan kanssa ylängöillä trekkaamassa. Kävimme luolissa mm snorklaamassa. 5pv täällä oli sopiva aika kiertää paikka läpi.

Lopuksi lensimme Recifen kautta Fernando De Noronhan luonnonsuojelu-saarelle. Paikka on aivan upea ja vähän ihmisiä, mutta tyyris. Saarelle peritään erillinen tullimaksu n. 50e/hlö. Asuimme pienessä pousadassa eli majatalossa. Enkkua ei juuri kukaan osannut puhua. Muutama opas kai saarella sen taitaa. Jos tänne tulet, niin muista ottaa ajokortti mukaan ja opetella portugalin alkeet! Saari on n 10km pitkä ja pari kilsaa leveä ja siellä on tosi helppoa liikkua paikasta toiseen vuokraamalla pikku- jeepin tai sitten ihan vaan busseilla tai liftaamalla. Tämä paikka oli reissun kohokohta. Snorklasimme eksoottisten kalojen, rauskujen ja jättiläiskilpikonnien seassa melkein kaiket päivät. Suuria rantakaistaleita mistä valita. Useimmille rannoilla olimme ainoat ihmiset. Vesi turkoosia ja hiekka valkoista. Delffiinejä pystyy veneretkillä tai rannalta kiikareilla bongaamaan. Tosi romanttinen paikka, tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa:)

Vatsa oli hiukan kipeä koko reissun, varsinkin Salvadorissa. Muilta taudeilta vältyimme. Malaria lääkitystä ei tarvitse. Brasilialainen ruoka oli pettymys. Paljon kiloravintoloita, joissa punnitaan valitsemasi ruuat. Tuntuu, että söin melkein koko kuukauden papuja, riisiä ja kanaa. Erilaisia hedelmiä riittää valtavasti mitä maistella. Paikalliset tulee helposti juttelemaan. Vietimmekin suurimman osan matkasta paikallisten kanssa hengaillen. He tiesivätkin parhaat paikat mihin mennä ja mitä tehdä. Brasilialaiset kotibileet tuli kyllä muutamaan kertaan katsastettua.


Reissu oli oikein onnistunut, joskin rahaa kyllä paloi ruhtinaallisesti. Vähän harmittaa, ettei käyty Amazonin sademetsissä, se puoli jäi näkemättä. Iguassun putouksilla olin jo käynyt aikaisemmin, niitä suosittelen myös oikein lämpimästi kaikille!

2

686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .......

      Ihan vain mielenkiinnosta, ettekö käyneet Salvadorissa Pelourinhon ulkopuolella lainkaan? Jotenkin puhuit Pelôsta Salvadorin synonyymina, mitä se nyt ei aivan kuitenkaan ole, vaikkakin ehdottomasti pala kauneinta Salvadoria!(en usko, että olette kuitenkaan Pelourinhoon lentäneet :))
      Sen sijaan jos olette vain Pelourinhossa olleet, hintataso oli mielestäni aika kova, ts. Pelô on niin turisteja täynnä... Mutta tiistai-illat kannattaa ehdottomasti kokea, musiikki ja "syke" on Salvadorin parhainta antia.

    • toimistojyrsijä

      kiinnostavaa luettavaa.. sanoit, että rahaa paloi. Mitä se matkustaminen siellä Brasiliassa maksaa? ja etäisyyksistä johtuen on kai ainut vaihtoehto lentää? Oliko teillä kaikki lennot ostettuna jo ennen matkalle lähtöä? Entä nuo halvat hotellit/hostellit? oliko niitä helppo löytää

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      413
      1706
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1348
    3. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      171
      1317
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1275
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      1017
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      936
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      880
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      92
      871
    9. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      856
    10. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      108
      821
    Aihe