TODELLA paha koivuallergia

Minä

Ihan mielenkiinnosta kyselen,että onko kenelläkään yhtä pahaa koivuallergiaa kuin minulla. Oireet ovat hengenahdistus,yskä,nenän kutin,tukkoisuus ja vuoto,silmien kutina ja turvotus, nokkosrokko(jopa viikkoja putkeen) eri paikkojen turvotus. Tällä hetkellä näytän ihan sammakolta turvonneine huulineni... :) Mutta kertokaahan kokemuksia ja tuntemuksia näni keväisin. Joskus lääkärit on sanoneet että kuulemma koivuallergiani on n.100 kertaa pahempi kuin normaaleilla koivuallergikoilla...

45

34629

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • allergikko

      mutta erittäin tehokkaasti hoidettu. Medrol-niminen kortisoni astmalääkkeet silmätipat(livostin) antihistamiini-lääkityksellä kyllä oireet lieviä. Mutta väsynyt on olo...

      • turkanen olo

        Pitäisi meikäläisen päästä aina toukokuussa pakoon koivun siitepölyjä. Lähteä aina toukokuussa ulkomaille. Senhän moni tekee!

        Minullakin on kaikki mahdolliset lääkkeet, Juuri söin kortisonikuurinkin, ja turvotus tuli kova.

        Ei muuta kuin lääkkeitä niin kuin sinullakin. Asun maaseudulla,
        ja se tekeekin sen, että kun on ulkona vähän aikaa ja sitten tulet sisälle. Niin sitten se kohtaus vastaa alkaa. Tulee todella turkanen olo niin, että ei taas tee mieli mennä ulos, ja sen jälkeen taas suorastaan kidut henkesi kanssa.

        Minä ainakin odotan kunnon vesisadetta, että ilma puhdistuisi,
        ja pääsisi jonkinasteiseen normaali elämään.

        Tämä vuosi minulle pahin pitkiin aikoihin, että samassa veneessä olemme kaikki:-


      • Allergia?

        Mulla on jokin allergia nimittäin epäilen koivua. Silmäluomet ihottumalla ja sekä koko kasvot näpyillä ja ruvella.Silmät turvonneet ja eivät melkein pysy auki. mikaköhän on?


      • Anonyymi

    • mutta kohtalisen paha

      mulla on kanssa kohtalaisen vaikea koivun siitepöly allergia. Mulla silmät kutiaa aivan hirveesti a sitten hieron niitä ja sen jälkeen mä olen kuin turpiin saaneeen näkönen :/ ja sitten aivastuttaa. Aivastuksia saattaa tulla jopa 5 putkeen tämän seurauksena nenä vuotaa jatkuvasti.

      Tänä keväänä on ollu aivan hirveetä aikaa. Söin itsehoitovalmiste lääkkeita mutta en eivät auttaneet ja sit menin lääkärille ja sain jotain tapletteja ja silmätippoja ja viikon päästä menin lääkärille uudelleen ja pyysin jotain kun edellinen ei tahdo tehota... No nyt olen pärjännyt kohtalaisesti kun saa ottaa tarvittaessa 2 allergia lääkettä päivän aikana tai kerralla. Nyt tosin on ollut pikkasenhelpompaa nää muutamat päivät kun on ollut kovaa tuulta ja toivottavasti se pieni vesi sade puhdistaisi ilmaa sen verran sitten etä pärjäisi noilla lääkkeillä sittenloppu kevään.

      Mitä allergia lääkkeitä te käytätte tai olette käyttäneet? olisi kiva tietää kokemuksia miten ne on auttaneet?

      • Jees

        joo vitsi ärsyttävää ku aivastuttaa koko ajan!!


      • Minä
        Jees kirjoitti:

        joo vitsi ärsyttävää ku aivastuttaa koko ajan!!

        Tänään sitten kävin lääkärillä,ja sain viikon sairaslomaa, on urtikaria(nokkosrokko) ja muut oireet niin pahana. Sain myös lähetteen allergiasairaalaan, missä en olekaan käynyt pariin vuoteen enää kontrollikäynneillä. Kävin tuossa eräs päivä yksityislääkärillä, joka oli allergologi, ja niinpä siis pienessä mielessä ajattelin että saisin kunnon ohjeita ym. Mutta ei! Lääkäri ei edes kuunnellut keuhkojani,katsonut korvia/nenää/silmiä...ei edes kysynyt että miten olen pärjännyt nyt kevään alettua...!! Oli kyllä yhtä tyhjän kanssa...parempi olis ollu mennä jollekkin peruslääkärille näköjään. Tosi pettymys oli. Mutta tosiaan joku tossa kyseli että mitä lääkkeitä ihmiset käyttävät/ovat käyttäneet. Ikävä kyllää en muista mitä kaikkia olen syönyt/käyttänyt, kun olen 6-vuotiaasta asti kokeillut varmaan kaikki mahdolliset lääkkeet huonoin tuloksin...jopa siedätyshoito ei toiminut,sai oireet vain pahemmiksi. Mutta nyt käytössä: Singulair(lähinnä astmaan), Bricanyl ja Symbicort astmaan, Kestine Lyo urtikariaan(nokkosrokkoon), yksi kortisoonikuuri takanapäin, Otiborin korvatipat, Zaditen silmätipat, ja nenäsumute jonka nimeä en nyt muista. Eli niillä on nyt elelty :) Mitenkäs muilla?


      • perkele!!!
        Jees kirjoitti:

        joo vitsi ärsyttävää ku aivastuttaa koko ajan!!

        No sehän se pahin ongelma on varmasti että aivastuttaa.. huuhuh toiset makaa sen kuukauden tai ylikin kotona, pääsemättä mihinkään ulos. Valvoo yöt kun ei saa henkee ja jopa pelkää että tähänkö se elämä päättyy....


    • miltsu

      Itselläni poika nyt 19v.Kärsinyt 6 vuotiaasta kaikenmoista siitepölyallergioista ja niiden vastaallergeenien ongelmista.
      Pienenä käytimme homeopatiaa apuna, tosin silloin jouduttiin ostamaan lääkkeet ruotsista.Ongelmat oli silloin annokset, jotka olivat suuria ja niitä otettiin 4krt/pv:ssä.
      Vaikeaa myös löytää sopiva annos joka tehoaa, mutta apua siitä saatiin jonkun verran ainakin.

      Lapsilla allergiat yleensä helpottuu iän myöden, tosin meillä se on vaan pahentunut, eikä jää vaan koivuun, vaan lisäksi pujo, pähkinäpensas , leppä, timotei (pahimpia.)

      Hakiessamme todistusta allegiasta armeijaan menoa ajatellen, poika testattiin taas, ja huomattiin tilanteen vaan pahentuneen , jolloin ehdotettiin siedätyshoitoa.Johon luonnollisesti suostuimme heti.
      Jokainen kevät on ollut vuotavia silmiä, umpeenmuurautuneet silmät, yleensä tulehduksia silmissä johtuen hieromisesta, iho rikki nenän alueelta,suunpielet, silmien ympäriltä.Plus kutina väsymys läkkeistä ym. joka on varsin tuttua allegikoille.
      Niin välttämätöntä kuin kortisooni joskus on, aloin ajattelemaan mitä silmät ja näkö iän mukana tulee olemaankaan jatkuvasta kortisonintippojen laittamisesta.Meillä kun silmien kalvotkin pursui jo silmistä turvotuksesta johtuen.
      Joten en halunnut käyttää kortisonia kuin ihan pakosta.
      Nyt poika aloitti 3 vuoden siedätyshoito ohjelman.Meillä timotei ja koivu.Tarkoitti että alussa hän sai viikon välein näitä kahta ainetta piikkeinä ja hyvin pieneinä annoksina .
      Alussa kolme piikkiä per aine, meillä siis 6 piikkiä per viikko.Hoito on alussa hieman hidasta koska pitää odottaa puoli tuntia jokaisen piikin jälkeen, jotta seurataan oireita.

      Me valitsimme että hoidot suoritetaan lääkäriasemalla jossa lääkäri joka tietää asioista on aina paikalla.

      Alussa muistaakseni piikitetään kuusi viikkoa peräkkäin näin, ja annos suurenee joka kerta.
      Nyt poika käy enää joka kuudes viikko ja saa vaan yksi piikki per aine.Tosin viime keväänä jouduttiin keskeyttämään hoidon , koska koivu ehti kukkimaan ja hoitoa ei voitu jatkaa.Pinei takapakki siis ja jouduimme palmaan pienimpiin annoksiin koivun kukittua ja aloittamaan puolesta välistä uudestaan.Tämä johtui vain rahasta meidän kohdalla, vakuutuksesta huolimatta joutuu maksamaan lääkkeet ja kakki muutkin kulut ensin ennekuin ne saa takasin.(eikä heti löytynyt yhdestä tilistä testimaksuihin / lääkkeisiin rahaa).
      Joten en tiedä onko mahdollista saada hoitoa esim.terveyskeskusten kautta.

      Tämä kevät on ollut HUOMATTAVAN paljon helpompi.Tosin käyttää lomudaltippoja edelleenkin päivittäin ja antihistamiiniakin tarvittaessa.Päällisin puolin poika näyttää ihan suht ookoolta, eli ei kuivaa ihoa silmien ympärillä, ei ole nenä rikki, eikä ylenpalttista vuotoa silmistä tai nenästä.

      Lääkkeet on hyperkalliit, joten kiitos että otin aikoinani vakuutuksen.Vuoden satsi n.800 euroa.Siihen vielä piikitykset päälle, tosin terveyskeskuskin suorittaa ne käsitykseni mukaan.

      Sitä en tiedä onko iällä merkitystä, koska yhden miehen kohdalla ainakin oli ikä tullut vastaan (ikä.n.55v)plus että hänellä mysö niin paljon eri siitepölyallegioita.Kannattaa ainakin kysellä.

      Ja eiku uimalasit päähän ja pumpulit neniin ;)ja rohkeesti lääkärille.

    • ei ole

      mitään mutta siskollani alkoi perjantaina kutisemaan iho,mikä tuli täyteen punaisia pilkkuja ja paikat on turvoksissa:naama ja kädet.Kämmenissä on paljon pieniä vesikelloja.Iho kutiaa ja sitä kuumottaa.Hänellä on aina ollut allergiaa mutta ei koskaan näin pahaa.Juuri mietittiinkin mistä tämä reaktio mahtaisi johtua...mutta ilmeisesti siitepölyallergiaa.Kävimme eilen lääkärissä ja hän sai lääkkeet sekä sairasloman.Kovasti helpotti että muutkin kärsivät samasta vaivasta,vaikka eihän se todellakaan mukavaa varmasti ole.

    • mie...taas

      löysin www.allergiakeskus.fi, kriteerit mitä pitää olla jotta pääsee siedätyshoitoon.

    • nokkosrokkoa

      Olin tuossa vapun molemmin puolin ulkomailla ja kun tulin suomeen, oli siitepölymäärät todella korkeita. Nyt olen viisi päivää aivastellut ja köhinyt. Vasta lauantaina hain antihistamiinia, koska viikonloppuna tuli utrikariaa (nokkosrokkopatteja) ekaa kertaa elämässä. Nuorempana mulla oli pahat koivuallergiat joka kevät. Nykyisin tarvitsen henityspiippua vain joinakin keväinä.

      Viikonloppuna tuli tosiaan paukamia käsiin ja jalkoihin. Todella vittumaisia ja kutiavia, kuin hyttysenpistoja. Löysin netistä tietoa, että allergia tai siitä johtuva ristiallergia voi laukaista utrikarian. Onko muilla kokemuksia aiemmilta keväiltä. Lähteekö se heti, kun siitepölyt hellittää? Olen vain koivulle allerginen, en niiskuta koko kesää.

      • Minä

        Eli mulla tuo urtikaria tosiaan esiintyy yleensä vaan näin keväisin, ja olen sitä silloin aivan täynnä,vanhempani sanoivatkin joskus pienempänä että näytän ihan pakanamaan kartalta... :) mutta myös joskus talvisin kovalla pakkasella saan samoja oireita, eli urtikariaa runsaastikin välillä. Se johtuu jotenkin kuuman ja kylmän vaihtelusta. Ja joskus ala-aste aikoina söin vahingossa keittoa jossa oli selleriä,jolle olen pahasti allerginen, ja se aiheutti voimakkaan urtikarian ja vatsakivut. Niin, voisinkin mainita että minulla urtikariaan on n.6-vuotiaasta lähtien kuulunut myös uskomattoman kovat vatsakivut, joita lääkärit eivät vieläkään ole pystyneet selittämään muulla kuin sillä, että urtikaria menisi myös suolistooni,ja aiheuttaisi kivut. Mutta mitään tarkkaa diagnoosia en ole saanut. Nytkyisin onneksi urtikariaan ei enää liity noita vatsakipuja. Se oli hirveää, pienenä tyttönä itkin polvet leukaa vasten kivusta,eikä mikään särkylääke auttanut, ja olin viikon tai pari tiputuksessa allergiasairaalassa. Kyllä siellä tuli paikat ja hoitajat tutuiksi... :)


    • miau.

      Joo pahat on allergiat minullakin.
      Nenän vuotoa, silmiä kirvelee/kutittaa/vettä valuu,
      kuumettakin on ollut kurkku tulehtunut tai vastaavaa
      astmaa on jo epäilty näin pitkän rasituksen takia..
      Ja mikä pahinta ruoka ei maistu millekkään ja en ole syönyt paljoakaan moneen viikkoon. Koululääkäri määräsi vain Heinix nimistä lääkettä mikä ei oikeen tunnu auttavan..

    • mie..taas

      muistaakseni puhutaan sillä nimikkeellä...

      eli yleensä ihmiset jolla on allergiaa , ovat myös allegisia koivun vastakkais-allergeeneille..eli koivun on usein..porkkana herne ym...

      Sitä en tiedä onko hyvää olla syömättä niitä varmuuden vuoksi jollei ole itse havainnut mitään oireita kun syö esimerkiksi porkkanaa.

      minun poika on jo niin monelle allerginen ettei söis kuin kurkkua jos listoja katselis mille on allerginen.

      Ne mistä oireita tulee vältetään pakostakin.Herneenpalkoja ei voi ostaa , koska oireita tullut pelkästään siitä että pussi oli samassa autossa.Ja koulussa ollut pakko vaan loppujen lopuksi valkata mitä voi syödä, tosin lista hengenvaarallisista aineista on koulukeittiön tiedossa..esim.pähkinä.Josta henki salpaantuu, löytyy mm., usein valmis kalapaloista jotta tarjotaan ruokaloissa kuorrutteen joukossa.
      Ylläreitä tulee mysös häissä jossa koristeena käyettään koivua kuten myös koulun päättäjäisissä..jippaiijaajee...
      kerran mokasin itse ja lisäsin koivuhajustetta löylyveteen.
      Lomamatkallakin oppii aina uusi asioita mille on allerginen, kokemus kuopion torilta opetti ettei pidä ostaa kirsikoita, koska se johti sairaalareissuun.Joskushan ne puhkee ne allergiat.

      Allergia rajoittaa iak apaljon, koulussa et voi osallistua haravointiin, et saa aina jäätelöä vaan kulhollisen marjoja..selitä siinä sitten pienelle lapselle, ja kunneivät älynneet että mehujäätkin on olemassa..

      Lomudal tippojen anatminen oli bvaikeaa pienelle lapselle , kunnes selvis että hän luuli että siinä on piikki siinä pipetissä, vasta nyt käyttää niitä suosiolla ja tarvittaessa.

      Puhtaus ja nimenomaan kostealla pyyhintä on se joka meillä on auttanut eniten, ja pyykit kuivatetaan kuivausrummussa, ei ulkona.

      monta mutkaa ollut matkan aikna..jääkiekkoharjoitusten lämmittelyt , jossa juostiin edestakasin ulkona soralla..jolloinh siitepöly sekä pöly sai aikaan harmaan pölyisen pojan silmät vuotaen..leirit majoissa jossa pölyä tolkuttomat määrät..retket missä et ikinä tiedä mitä kukakin oppilas tuo evääksi bussiin.
      Ylläriampiaiset, sun muuta.

      Tosin poikani on sannut terveyskeskuksessa(haava ommeltavana j-k pelin seuraus) pistoksen kortisonia, koska kalpeni puudutuspiikin nähdessään..selvä allergiareaktio..hihi hii..mutta kunnen itse ollut paikalla.eikä tullut mieleeni ilmoittaa piikkikammosta etukäteen valmentajalle.

      Sen olen oppinut vuosien varrella..pitää osata vaatia hoitoa, paremmin menee jos on varaa käydä yksityisesti.tai sitten pitää tietää mitä tarvitsee itse, eli terveyskeskuksissa latelen itse listan mitä lääkkeitä tarvitaan.Tosin joskus sattuu tuuri ja saat hyvänkin lääkärin.
      (kerran sattui niin, kun oli verkko tai sidekalvo pulpahtanut osittain silmänurkasta).

      Mitä kauhukseni olin itse yrittänyt limana/rähmänä nyppiä pois..lekuri käski pitää näppini irti pojan silmistä..ja olen totellut..noloa mutta totta.Varoitukseksi muille ettei kukaan tee samaa virhettä.
      Silmään( tai sen alle) tulee niin paljon turvotusta /nestettä että silmä tavallaan uppoo kuopalle ja työntyy se "joku"kalvo pintaan.näpit irti silmistä!!!!!

      Kosteus ja vesi on yleensäkin taikasana..niin siivouksessa kun oireisiin.Kun silmät on täysin umpeenmuuratut aamulla kun herää (näyttävät pinkeiltä minitomaateilta) taluta lapsi suihkuun puoleksi tunniksi( tai mene itse sokkona ulkomuistista) plus lääkkeitä.
      Saa ainakin jonkinlaisen raon aikaan ajan myöden.
      Jotta saa edes lääkettä laitettua silmiin. Auttaa myös jos ripset liimautunut kiinni rähämästä.

      Kaiken kanssa oppii elämään, vaikka usein onkin harmittanut, kutinaan vaan ei totu ikinä.

      On uskallettava kysyä ja kyseenalaistaa asioita myös..esim.lääkkeissä.Onko vaihtoehtoja mitä itse haluaisin silmälääkkeiden suhteen.ja aina ei mieti että allergia ei ole vaan yksi kevät vaan usein monta vuotta.

      Tämä juttu oli hyvä jotta ehkä muutkin ei allergikot osaa paremmin ottaa huomioon allergisia, vaikkapa niissä häiden koristeluissa.

      • HOITO!

        Lääkärille ja pyydät päästä aloittamaan siedätyshoidon. Tepsii erityisesti koivuun todella hyvin. Ennen oli ihottumaa,silmät ummessa, jatkuva nuha. Lääkeitä oli silmätipat,nenäsuihke,pillerit=siltikin paska olo. Nyt siedätyshoidon jälkeen tarvitsee enään antihistamiinia 2-3vko vuodessa. Tällähetkellä en edes käytä niitä.


      • HOITOA
        HOITO! kirjoitti:

        Lääkärille ja pyydät päästä aloittamaan siedätyshoidon. Tepsii erityisesti koivuun todella hyvin. Ennen oli ihottumaa,silmät ummessa, jatkuva nuha. Lääkeitä oli silmätipat,nenäsuihke,pillerit=siltikin paska olo. Nyt siedätyshoidon jälkeen tarvitsee enään antihistamiinia 2-3vko vuodessa. Tällähetkellä en edes käytä niitä.

        ja ajtkoa edelliseen. Siis itselläni oli todella vaikea koivuallergia. Aamulla ei silmiä saanut auki ja eteensä ei nähnyt. Nenä verellä kokoajan. Kutitti ihoa jatkuvasti ja jos raapi niin tuli ihottumaa.

        Siedätyshoito pelasti kyllä minut täysin. Pystyy elämään normaalia elämää.


      • allergi
        HOITOA kirjoitti:

        ja ajtkoa edelliseen. Siis itselläni oli todella vaikea koivuallergia. Aamulla ei silmiä saanut auki ja eteensä ei nähnyt. Nenä verellä kokoajan. Kutitti ihoa jatkuvasti ja jos raapi niin tuli ihottumaa.

        Siedätyshoito pelasti kyllä minut täysin. Pystyy elämään normaalia elämää.

        Hei,
        itse kärsin myös leppä- ja koivuallergiasta. Kävitkö sinä hoidossa yksityisellä vai julkisella puolella`? pitikö paljon pulittaa rahaa?
        Miten siedätyshoito muuten, oliko esim mitään rajoitteita sen aikana?


      • 3,142
        HOITOA kirjoitti:

        ja ajtkoa edelliseen. Siis itselläni oli todella vaikea koivuallergia. Aamulla ei silmiä saanut auki ja eteensä ei nähnyt. Nenä verellä kokoajan. Kutitti ihoa jatkuvasti ja jos raapi niin tuli ihottumaa.

        Siedätyshoito pelasti kyllä minut täysin. Pystyy elämään normaalia elämää.

        Itseltäni koivun siedätyshoito loppui juuri helmikuussa. Tänä vuonna on silti ollut aivan kaamea olotila. Tilastojen mukaan siedätyshoidosta hyötyy edes jollain tavalla 90% hoidetuista. Allekirjoittanut tietää kolme henkilöä tuttavapiiristään, jotka ovat siedätyshoitoa saaneet (itse mukaanluettuna). Kahdella tapauksista ei ollut hoidosta mitään hyötyä, mutta kolmannella oli.


      • Koivuko kiusaa
        3,142 kirjoitti:

        Itseltäni koivun siedätyshoito loppui juuri helmikuussa. Tänä vuonna on silti ollut aivan kaamea olotila. Tilastojen mukaan siedätyshoidosta hyötyy edes jollain tavalla 90% hoidetuista. Allekirjoittanut tietää kolme henkilöä tuttavapiiristään, jotka ovat siedätyshoitoa saaneet (itse mukaanluettuna). Kahdella tapauksista ei ollut hoidosta mitään hyötyä, mutta kolmannella oli.

        Minua ei ole allergioiden takia tutkittu, mutta aina keväällä aloitan lääkkeen syönnin sen takia, kun kaikki hyönteisten pistot ovat minulle yhtä tuskaa ja paukamat sitä luokkaa. Tänä keväänä tai oikeastaan vajaa kaksi viikkoa on ollut aika tukalaa, heti kun lähden ulos niin alkaa ahdistaa, minulla on sellainen tunne päällimmäisenä, että liivit pitää saada pois ja kyllä se helpottaakin hengittämistä, nyt olen miettinyt jospa se onkin allergiaa, aamuisin on silmät tosi turvoksissa ja vähän muutkin paikat, nenä kuivuu yön aikana kovia kökköjä täyteen, mutta siihen olen saanut helpotusta aamuisella suolavesihuuhtelulla. Mitäs olette mieltä oireista?


    • tutulta

      Mutta koivun sijasta oireet tulevat pujosta :(

    • TyytyväinenAllergilainen

      Oireesi kuulostavan minun oireilta ennen. Nyt ihanan oireeton olo kun takana on 3 vuoden siedätyshoito. Vain pikkusen ahdistaa henkeä, siihen otan ventolineä. Oi tätä autuutta, olin jo luopunut toivosta että mullekin vois joskus kevät olla ihanaa aikaa.

      • zipadui

        no moi tännekkin pakko heittää kokeilkaa immolina ravintolisää mulla loppu koivuallergia ku seinään 2 päivän käytön jälkeen ;)) astmaatikko over 20v


    • KoivuAllergikko

      Kiva ainaki viime vuonna varsinkin koulussa: Tarjoiltiin omenaa ja ku menin tyhmänä syömään ja sen jälkee hieromaan silmää nii näytin niin sanotusti ku olisin just saanu turpaani joltaki. SIlmäkin tais turpoa ja kaks poikaa siin vaa nauraa ja kysyy sainko turpiini. Se oli sit et lääkkeitä syömään!

      • hemmo20

        itselläni suht paha koivuallergia, lähes kaikki lääkkeet käyty läpi eikä mikään tunnu auttavan. oon kyllä huomannu että humalassa ei paljoo oireet haittaa, kokeilkaa :D


    • jumankeuta

      täl hetkel mul o nuhaa ,silmiä kutittaa ja yskittää välillä.Enne mul oli vaa silmien kutina mut nyt katoin et uuutisis sanottii ,että siiitepölyä on nyt paljon enemmä mitä enne.. siiit johtuu mun nuha. voi JUMALAUTA SANON MINÄ!!!!Huomen laivaa reissu ja jos tää sama meno jatkuu laivassa nii voi vitti.Joutus varmaa olla hytissä koko aika....

    • Atshii!

      Olen 22-vuotias ja olen allerginen koivun ja männyn siitepölylle (kyllä, männyn!).
      Useasti en ole saanut koivusta kuin hyvin lieviä oireita tai en mitään, mutta tämä kevät on ollut kamalin koskaan! Silmät kutiaa, nenä vuotaa, aivastuttaa kurkku on kipeä ja väsyttää. Eikä porkkanaa ja omenaa voi syödä. Otrivin-silmätipat vie kutinan kyllä heti kokonaan pois. Kestine Lyo-lievittää muita oireita ja vie kurkkukivun pois, mutta ei lopeta nenän vuotamista. Pitäisi varmaan kokeilla nenäsuihketta. Nasonex on ollut joskus ja se on aika hyvä. Juuri äsken menin uhallani pihalle, kun on kesän ensimmäinen hellepäivä, ja kun tulin sisälle niin se nenän vuotaminen! Ihan uskomatonta! Tulisipa sade! Toivottavasti koivun kukinta loppuu pian... niin, ja sitten sitä vaan odotellaan männyn kukintaa... :(

      • Atshii!

        Korjaus äskeiseen vietiin, käytän Lomudal-silmätippoja.


    • marjo669

      ei tästä tule yhtään mitään, silmät turpoo päästä ja hengeä ahdistaa.. vois sataa vettä koko kevään!!

    • morrso

      Juu koivuallergiasta oon kärsinyt koko pienen ikäni. Viimeiset viisi vuotta ei ollut paljon yhtään oireita, koska kävin siedätyshoidossa monta vuotta. Nyt oireet on taas alkaneet pahempana, koska ilmesesti siedätyshoidon vaikutus alkaa lakata. Tämä kevät on muutenkin ollut pahin siitepölykevät vuosiin. Pari zyrteciä päivässä kyllä auttaa.

    • samipoikavaan

      Jep. Täällä ilmoittautuu yks pahasta koivuallergiasta kärsivä. Kyllä on kurjaa. Harkinnu, että lähtis lääkäriltä vonkumaan astmalääkitystä..Kuulemma auttaa allergiaan jonkin verran.. Milloinhan tämä sonta loppuu tältä keväältä :)

    • allergiasta kärsivä

      Itselläni on paha allergia ja sitä hoidetaan joka viikkoisella rokotuksella

    • pojan äiti

      Minulla 11v. poika jolla kauhia koivuallergia.Allergia lääkitys alotettu suun kautta tänä keväänä 2 kk sitten,Aerius-tabletteja,silmiin tänään määrättiin Lomudal-tipat,ennen oli muita,olisko ollu jotai Xylmax tai jotai Xyl...en muista mitä ne oli mutta ei auttanut yhtään.Lisäksi tänään 5 pvn kuuri Oftan-antibioottitippoja.Oireet;silmien kutina,kirvely ja polte,silmät vuotaa ja aivan punaset ja turvoksis.Aamulla rähmäs,ei saa kunnolla auki niitä.Lisäksi iho ruvennu kutisemaan ja kyynärtaipeet aivan punaset ja kuivat ja kutiaa.Lisäksi selässä iho aivan pientä näppyä täynnä.Tuskallinen olo kokoajan,pihalle ei voi mennä ja koulustakin tulee monta sairaspäivää kun ei pysty olemaan.Aivastuksia jatkuvalla syötöllä,noin 60-100 kertaa päiväs,nenä tukos mut silti vuotaa.Kauhea kevät tämä vuosi allergisille!

      • pojan äiti

        edelliseen vielä tarkennusta jotta allergia puhkesi ensimmäisen kerran 6 vuotta sitten,mutta nyt pahin kevät koskaan.


    • kärsivä

      oon 15 vuotias tyttö ja kärsin TOSI pahasta allergiasta! Oon pitäny tätä allergiaa ihan lapsesta asti. Aiemmin ei oo ollu näin pahaa allergiaa, mut nyt tää on ihan kidutusta. Mulle on todettu koivu, leppä ja pujo. Sivuoireina tähän on tullu kissat, koirat, hevoset, omena, banaani, kiivi ja ihan kaikki maholliset. Allergia-testeissä oon käyny joskus kaks vuotta sitten. Mun piti syksyllä mennä siedätys hoitoon, mutta en tajunnu et oisin tarvinnu sitä?!?
      Tällä hetkellä nyt käytän nenätippoja ( oon ihan koko ajan tukossa ettei voi syödä eikä hengittää! Toimiskohan se sarvikuono?), sitten käytän zaditenia silmiin ja onneks se auttaa!! Anihistamiineina käytän heinixiä ja ei auta yhtään! ( oisko mitään parempia tuotteita? )¨

      Toivottavasti tää nyt menis äkkiä ohi. Oon kärsiny ihan tosi paljon! Kokeet menee niin alaspäin koulussa, koska en jaksa keskittyä tai panostaa mihinkään väsymyksen takia! Joskus en voi aamuisin ees lähteä kouluun kun on niin paha olo. Aamullakin kun herää niin silmät on muurautuneet kiinni...
      On tää niin kamalaa aikaa !

    • Silmien kutinaa

      Tämän viestiketjun aloittajalta haluaisin kysyä, millaiset tulokset olet saanut allergiatestissä? Itselläni taisi olla vuosia sitten jotain 95 (viitearvo taisi olla silloin noin 0,5 eli jos sen ylittää niin on allerginen). Minulla ei ole nokkosrokkoa ja turvotusta on vain silmissä, muuten oireet samat kuin sinulla. Ulkoilua joudun välttelemään näin koivun kukinta-aikaan, sillä 2 Kestine-tablettia päivässä ei pidä oireilua poissa. Kauniiltahan se auringonpaiste näyttää näin sisältä katsottunakin... Autolla on liikuttava paikasta toiseen, sillä jo puolen tunnin ulkoilukin on tänä vuonna aiheuttanut ikävät oireet. Jos tiedän että on aivan pakko joutua ulkoilemaan, pyydän lääkäriltä Prednisonia. Se on vihonviimeinen hätävara, mutta auttaa kyllä.

    • Henna
    • Nenä ei kestä tätä

      Itselläni syntyy kova paine nieltäessä ruokaa, sylkeä ja juomia. Eli syöminen on tosi henkeenottavaa. Samoin niistäminen pahentaa oloa. Parasta on vain pitää nenässä räkä eikä niistää ulos- tai sisäänpäin. Hengittäminen tapahtuu koko toukokuun suun kautta. Maku -ja hajuaistit ovat tukossa koko toukokuun eli en maista tai haista mitään. Opiskelujeni kannalta tämä on erittäin huolestuttavaa, koska yleensä toukokuussa on raskaimmat ajat.

    • Allerginen

      Mulla kanssa todella paha siitepölyallergia, tähän päälle vielä atooppinen iho. Nenä ja silmät vuotaa ja siitepöly aiheuttaa todella pahan ihottuman. Lääkärillä jouduin käymään kun silmät turposivat,rähmivät ja olivat todella kipeät ja ihottumalla. Siitepöly siis aiheutti minulle luomitulehduksen. Ikinä ei oe iho ollut näin huonona, ei eteensä nähnyt kun silmät olivat niin turvoksissa,lääkkeeksi määrättiin antibioottisilmä tipat 6 kertaa päivässä ja antibiootti silmävoide yöksi. Ja kun ei meinnannut löytyä oikeaa rasvaa, joka kerta kun piti lisätä rasvaa silmäluomiin niin itkua väänsin kun se sattu niin paljon kun pelkkä rasvainen bebanten-salva aiheutti kirvelyä. Onneksi nyt silmät jo paremmassa kunnossa. Mutta nyt oireet ovat siirtyneet kaulaan, kaulan iho ihan rikki,punainen ja kutiseva, kortisoni rasvaa,duocortia olen käyttänyt ja perusrasvoja mutta kun ei mikään auta.Allergialääkkeenä mulla on heinix,atarax, ja flixonase. Alkaa olla jo aika epätoivonen olo kun koko ajan kutisee. Olen jopa kokeillut tähän kaulan kuivalle iholle kookosöljyä se on vähän auttanut, mutta ei se kutinaa poista..
      Onko kellään mitään neuvoja mitä kannattaisi kokeilla?

      • koivunsiitepölyoperseest

        Ohhoh. Sinulllapa pahat oireet! En osaa kyllä auttaa :/ minulla on kohtalaisen paha. Silmät koko ajan punaset ja kutisee, rähmii. Silmätippoja pitää laittaa 3 kertaa päivässä ja aivastuksia tulee lähes koko ajan noin3-5 kerralla. Rakastan kevättä mutta samaab aikaan myös vihaan. Olisikohan koivunsiitepölyyn tarkoitetusta siedätyshoidosta apua....minulle sitä ehdotettu jo pariin kertaan. Voimia sinulle!


    • anneli8

      Mulla oli muutama vuosi sitten paha siitepölyallergia, mutta siedätyshoidon myötä oireet ovat lievittyneet huomattavasti eli voin suositella!

      Mulle tehokkaimmat allergialääkkeet oli Xyzal 5 mg aamulla ja illalla, Dymista- nenäsuihke aamulla ja illalla (antihistamiini ja kortisoni samassa suihkeessa), Livostin- silmätipat 2- 3x/pvä (antihistamiinitipat) ja astmasuihkeet aamuin illoin sekä avaava astmasuihke useita kertoja päivässä. Em. lääkkeistä huolimatta olin ihan tukossa.

      Mulla loppui nyt koivun kolmen vuoden siedätyshoito.Nykyisin mulla on käytössä antihistamiini aamulla (ympäri vuoden) ja tarvitt. illalla, nenäsuihke aamuin illoin (käytän ympäri vuoden) ja astamasuihke. Silmäoireita on tosi vähän enää.

    • Nenämikko

      Aika vanha kommenttiketju, mutta täältä vinkki erittäin pahasti koivulle allergiselta:

      Pyytäkää lääkäriltä Duact-lääkettä (kapselipilleri). Se lopettaa oireet kuin seinään 8 tunnin ajaksi. Olen koittanut elämäni aikana kaikki muut lääkkeet läpi ja Duact on ainut mikä toimii. Sitä voi tosin käyttää vain n. 10 päivän verran yhtämittaa, sillä se kuivaa nenän/suun limakalvot ja nenä saattaa hieman vuotaa verta. Reseptilääke koska sisältää pseudoefedriiniä. Lääke myös jonkin verran piristää / lisää hapenottokykyä ja tulee ’terävämpi’ olo, sinänsä ihan jees sivuvaikutus.

      Nyt viime vuosina myös uusimman sukupolven allergialääkkeistä (Telfast) on ollut jonkin verran apua. Zyrtecit, Xyzalit, nenäsumutteet yms ei ole ollut mitään apua itselle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe