Paras lääke

silmien kutinaan ?

Mikä on mielestänne ollut/on paras lääke silmien kutinaan (siitepölyallergiasta johtuvaan siis) ?

15

8962

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se ole silmätipat

      • vuodesta -69 astma ja paljo...

        Valitettavasti Singulair ei auttanut mulle.Siitä lääkkestä käsittääkseni ei ole vielä riittävää tutkimustulosta oikeen mihinkään.Auerius antihistamiini mulle paras,sekään eikä mikään poista kaikkia oireita,mutta lieventää,jos se on tosi paha.Antihistamiineja on paaaljon ja olen niistä kokeillut valehtelematta yli 20 erilaista.Niissä onkin hyvä vaihtaa ja tutustua uusiin tehokkaimpiin ja vähemmän väsyttäviin.Atarax on paras,mutta väsyttää liikaa,on vanhimpia ja tehokkaimpia edelleen.Antihistamiinilla ehkäisy paras,kun aloittaa jo n kk ennenkuin siitepölyä onkaan ilmassa.Itse aloitan käyttämään jo helmikuun lopussa viimeistään.


    • Raidi

      Itse sain apua (ja moni tuttunikin minun kokemukseni jälkeen!) Singulair-nimisestä astma- ja allergialääkkeestä. Se on tablettimuotoinen, 1 pilleri kerran päivässä otettava, siis suun kautta annosteltava lääke.

      Sain sitä lääkäriltä kerran useita vuosia sitten, ja silloin ei kuulemma ollut vielä tutkimuksia, joissa Singulair auttaisi myös allergisiin oireisiin: nuha, silmäoireet. Mutta lääkäri kertoi, että kuinka ollakaan hänen astmaatikko potilaansa, jotka käyttivät Singulairia olivat oireettomia myös aikaisemmin siitepölykautena kärsimistään nuha ja silmäoireista.

      Upea apua mulle, ex miehelleni sekä useille ystävilleni - suosittelen lämpimästi!

      • DrEvil

        Moi,

        Tulee vaan aika kalliiksi toi Singulairin käyttö jos ei kelakortissa ole erityiskorvaukseen oikeuttavaa tunnusta, maksaa 28 kpl jotain 50€ paikkeilla kun taas reseptillä saa 100 kpl esim. Histeciä noin 10€:llä ja vaikutus allergiaan suunnilleen sama. Jos taas sairastaa astmaa, on Singulairista mahdollisesti muutakin hyötyä.


    • -Herra huu

      Allergia tuo joka keväinen ihanuus. Tosin tää vuosi on ollut meikäläiselle todella paha joten olen joutunut syömään nappuloita Gardex 10 mg yhden päivässä (vastaava kuin Zyrtec). Sitten on nenäsuihketta Nascort. Pisteeksi i:in päälle on sit nää silmätipat jotka on tunnetaan nimellä Lomudal 40 mg/ml. Tää koko paketti maksoi jotain 30 euron kieppeillä nappuloita on 100 silmätippoja 60 kpl yksittäispakattuja tippoja. Tosin nää kaikki on resepti kamaa mutta kyllä kannatti sillä nyt elämä alkaa voittaa.

    • kärsivä

      Lecrolyn ja Lomudal. Onkohan niitä muita juuri olemassakaan? tehoavat ainakin mulle.
      Antihistamiinit on sitten asia erikseen, mikä tehoaa ja mikä ei.... Lukematon määrä tullut kokeiltua.

    • Helppo Hengittelijä

      Kestine toimii hyvin. Reseptivapaa, edullinen ja pari nappia päivässä riittää 100 kg ruholle.

      Parasta on sivuvaikutukset. Niitä ei ole.

    • Niisku

      Mulla ei ole hirveästi kokemuksia eri lääkkeistä, mutta Lomudal on auttanut tosi hyvin. Ei kutita, ei punota! Siitepölyaikaan kyllä huomaa, jos unohtaa aamulla laittaa tipat silmiin.

    • feeni

      mites tälläinen lääke kun Aerius, 5mg. Oon ottanu nyt pari vpää aamuisin, ja oireita vielä on, mutta alkaako vaikuttamaan?

      • Tii

        Olen kokeillut aika monia, Aerius on tehonnut nyt kahtena keväänä.Yleensä otan aamuisin yhden, joskus joudun ottamaan vielä illalla toisen, esim pyöräilyn jälkeen.


      • hyvä
        Tii kirjoitti:

        Olen kokeillut aika monia, Aerius on tehonnut nyt kahtena keväänä.Yleensä otan aamuisin yhden, joskus joudun ottamaan vielä illalla toisen, esim pyöräilyn jälkeen.

        Itselläni melko paha siitepölyallergia, etenkin koivun kukkiessa silmien kutina ollut aivan mahdotonta, vaikka olen aloittanut käyttämään antihistamiinia pilleri päivässa jo ennen siitepölykauden alkua, jossa vaikuttavana aineena loratadine 10mg sekä edellä mainittuja silmätippoja sekä kortisooni nenäsumutetta.

        Viime viikolla lekuri kehotti vaihtamaan paremmin silmäoireisiin tehoavaan aeriukseen 5mg, jossa vaikuttavana aineena desloratadiini. Tuntuu olevan ainakin minulle hyvä täsmälääke silmiin, kun ne ovat olleet lähes oireettomat koko viikon. Näköjään antihistamiineillakin on eroa, tämän olisi kiva ollut tietää aikaisemmin


    • Riittävästi

      Muutakin kuin ruokiksella kaksi lasiavettä, esim. laimeita mehuja. Keväällä kuivuminen voi tapahtua ihan huomaamatta, ilmankosteus on todella alhaalla noin 35-45%. Ja on lämmintä ja tuulee ja talvivaatteet ja konttorissa talvisäädöt, ja kun tulee hiki lisätään dödöä...?

    • Se Ensimmäinen

      Lähinnä tarkoitan tosiaan jotain suun kautta annosteltavaa. Täytyisi olla mahdollisimman tehokas lääke tuohon silmien kutinaan, mutta kuitenkin sellainen, joka ei aiheuttaisi sivuvaikutuksena voimakasta väsymystä! Tällä hetkellä minulla on käytössä reseptillä saatava Atarax-niminen lääke, mutta se ei juurikaan auta itse oireisiin, eli silmien kutinaan, väsyttää ainoastaan todella paljon... Mitähän kannattaisi kokeilla tilalle? Olen todella herkkä noiden sivuvaikutusten suhteen, vaikka mitä allergialääkkeitä olen kokeillut, mutta kaikki väsyttävät siinä määrin, että vaikka illalla otankin tabletin, niin koko seuraavan päivän olo on kuin olisi melkein unessa. Silmien kutinan lisäksi minulla on jonkin verran allergista nuhaa, mutta se ei ole niin paha verrattuna tuohon silmien kutinaan, mikä on jatkuvaa ja todella kiusallista - ja erittäin voimakasta.

    • Ronatic

      .. ja sillä sipuli... :D

    • suvi88

      huomasin kans ku aloin käyttämään lomudal tippoja et kirvelut silmistä loppuu ja ei kutita. ja muistutta milloin tipat pitää laitta. silloin ku niitä alkaa aina kutittamaan niin tippoja silmiin. ja punoitus häviää. väliaikaisena lääkkeenä auttaa kuuma vesi ja räpsyttele silmiä siinä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe