poikani (24v.)on juoppo?

onneton isä

onko mitään tehtävissä?rahaa =tilin saatuaan juo niin kauan kuin senttikään jäljellä ja "yhtä soittoa".Sen jälkeen turvautuu kotiin niin ruuan kuin puhtauden merkeissä ja äiti auttaa enkä minäkään voi kuin sääliä tuntea tätä onnetonta olentoa kohtaan.Tyttökaveri jahkailee erosta mutta ei osaa päättää ja tätä jatkunut jo 7 vuotta.Asunto meiltä vuokralla ja on kuin "menneiden maja".Olemme itse jo iäkkäitä lähes 60-vuotiata,niin ei tahdo enää voimat riittää ja tuntuu että haluaisi pois kaikesta.Onko mitään vastaavaa ja mikä neuvoksi, kertokaa hyvät ihmiset!!!

29

4037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Örvelö. (rauhoittunut)

      Jos tilanne on kuvaamasi, niin sinun on keskityttävä itseesi ja vaimoosi, sekä pirauta tuonne, niin saat vinkkejä:

      http://www.al-anon.fi/

      • onneton isä

        olin joku aika sitten tällaisessa istunnossa ja jäi käteen tunne,että tässä on jollain uskonnollisella yhteisöllä kätensä pelissä.Ja kun minulla on sellainen tunne, että tässä ei edes korkeimmat voimat auta.Ja mitä auttaa onnetonta,jos itse saa mielensä tyyntymään.


    • calmato

      Tuntuu siltä, että te vanhemmat olette huolestuneita ja ahdistuneita poikanne tilanteesta. Ei tuo Al-Anon mikään uskonnollinen systeemi ole ja nimenomaan poikaanne voisi auttaa, jos te itse saisitte mielentyyneyttä ja harkintakykyä ja sen myötä myös toimintakykyä vaikeassa tilanteessa.
      Se ainakin on varmaan, että jos ei mikään muutu, ei mikään muutu. Poikaanne ette voi saada muuttumaan. Mitä tapahtuisi, jos itse muuttaisitte jotain omia toimintatapojanne hänen suhteensa. Jos toimitte kuten ennenkin, mahdollistatte poikanne elämäntavan. Kaikesta päättäen se on koitumassa hänen tuhokseen ja edessä on ennenaikainen kuolema.

    • vee-e

      hyysääminen pitää lopettaa ja katkaista lopultakin napanuora iältään aikuiseen mieheen. rahan antaminen, pyykin peseminen ja ruokkiminen seis.
      onko vuokran suuruus kohdallaan ja maksetaanko se jämptisti ? jos maksut jää hoitamatta nii ulos koko kämpästä opettelemaan elämän tosiasioita.

      miltä tuntuu nämä ihan normaalit toimenpiteet, jotka ovat myös lapsukaisen parhaaksi? näin hän joutuu ottamaan ihan itse vastuuta ja kenties kasvamaan ikäisekseen.

      • Kaikkiloppuuaikanaan

        vee-e: Miten itse toimisit jos poikasi tulee sekaisin, agressiivisena kotiin puukot kourassa uhkaen polttaa talon (sytyttää nuotiota) ja tappaa vanhempasi…tietäen siskona, että hän 20 vuotiaana kuristi isää niin että minun siskon piti tulla apuun…? Ei auttanut selitys…siskona olin kauhistunut mutta jostain ihmeen syystä sain voimaa sanoa veljelle "mennäänkö kuuntelemaan musaa" ja hän otti irti isästä. Se oli elämäni yksi kauheimmista tilanteista siskona.
        Äiti vain jaksoi jotenkin ymmärtää. Isä ja minä en.


    • aahoohoo

      hyysääminen ja antakaa pojan ottaa vastuu tekemisistään.

      Itse toimin yhteenaikaan poikasi tavalla ja aina se toimi. Juopotellessa oli täysin selvää ettei tässä mitään hätää ole koska iskä ja äippä kyllä sitten pistää lapsensa kondikseen ja antaa rahaa ruokiin ja menin vielä niinkin pitkälle että vollotin rahaa korjaussarjoihin.

      Tietysti haluat auttaa lastasi mutta voi olla että autat häntä kaikkein parhaiten ja tehokkaimmin tekemällä hänelle selväksi ettei tästä lähtien viinahommiin apuja tule. Vaimosi täytyy se myös ymmärtää että valitettavasti hyvän hyvyyttänne teette pojallenne karhunpalvelusta.

      • aahoohoo

        vastasin mutta viesti jäi pyörimään jonnekkin kuin pieru pöksyssä.


    • taisto

      Tunnen suurta myötätuntoa sinua ja vaimoasi kohtaan. Ette ole yksin, samassa ahdingossa ollaan täälläkin, 23 vuotias poikamme on rappiotilassa, eikä toivoa paremmasta näy.
      En osaa neuvoa, kun itsekin olen täysin lopussa,
      tässä taistossa sääli on sarkastisesti ajatellen se sairaus, joka meidät alkoholistien vanhemmat tuhoaa! Kunpa olisikin mahdollista päästä pois tästä kaikesta! Toivon vaan, että poikani elämä päättyisi ennen omaa lähtöäni, ilman meitä hän ei tule selviytymään mitenkään. Alkoholismiin ei hoitoa tarjota, eikä alkoholisti itse tilaansa
      ja avuntarvettaan kykene tiedostamaan.
      Voimia !!!

      • onneton isä

        päättymisessä jokin toivon välähdys.Poikani tyttöystävän vanhemmat eivät pysty tai halua tukea mitenkään yhteiselämän kohentumista koska ovat itsekkin täysin alkoholiriippuvaisia.Heidän puoleltaan paremminkin annetaan ymmärtää, että poikani elämäntyyli on ok.Yhdessä ryypätään, niin kuin viime yökin.Ja jos yrität lähestyä heitä,sieltä tulee haistattelua ja noitumista(aggressiivista käytöstä).Tuntuu kuin mafian kanssa olisi tekemisissä.Tässä vähän taustoja.


      • Anonyymi

        Alkoholisti saa apua,kun itse sitä hakee. Juomalla sitä apua ei saa.
        On itselleni kun selvinnyt,että oma aikuinen lapseni juo,ja runsaasti. Asia tuli ilmi vähitellen,kun pyyteli rahaa. Sitten eräs hänen tuttavansa valaisi minua asia laidasta. Tänään puhuin puhelimessa pahoin juopuneena lapseni kanssa,ja laitoin merkille ne juopon kliseet: hänen toimintaansa ei saa moralisoida. Vaikka puhuin ihan muusta,eli pelkäsi että puutun asiaan. Onneksi elää muulla paikkakunnalla-
        Laitoin vitsin sitten,mistä juopon tunnistaa. Kun kevät saa,ilmestyy julkijuomaan.
        Purkaa,katkoa,juomaan.
        Ehdotin että hakisi apua selvin päin.
        Muuta ei voi tehdä. Jos pyydän kotiini,alkopiru vie minunkin pienen tilini,kämpän minultakin.
        Sitä en halua.


    • aa:ton ajatus

      Kukaan muu ei voine ymmärtää tuskaasi kuin samaa kokenut. Olen todella pahoillani puolestasi, mutta en voi auttaa minäkään. On niin helppo sanoa: "Älä ruoki, älä lääki, älä pue!" Alkoholisti on usein kylmä ja tunteeton ihminen raittiinakin, ja neuvot ovat sen mukaisia. Mitä ei isä saati varsinkaan äiti tekisi oman lapsensa eteen? Lapsiahan omat jälkeläiset ovat partasuiksi ukoiksi asti. On sanottu, että ydinkastrofista selviää vain torakka, mutta luulenpa, että torakan lisäksi tänne jää äidinrakkaus. Sitä ei tapa mikään.

      Sääli voi olla sairautta mutta rakkaus ei koskaan. Mikä sitten olisi paras tapa osoittaa rakkautta päihdehelvettiin ajautuneelle omalle lapselle? Kohdella häntä ihmisenä, ja niinhän te teettekin, mutta myös toimia niin, että poika itse löytäisi oman ihmisyytensä. Ehkäpä rakkaudelle voisi panna rajoja - sellaisia, jotka eivät ainakaan teidän taholtanne mahdollista juopottelua. Sitä ei siis tule tukea taloudellisesti. Jos poika pyytää rahaa ruokaan, sanokaa, että ruoka on katettu pöytäänne. Jos poika pyytää rahaa vaatteisiin, lähtekää mukaan ostoksille ja maksakaa vaatteet. Käteinen menee vain kurkusta alas.

      Saarnaaminen ei auta mitään. Usein vasta totaalinen romahdus auttaa, niin julmaa kuin se onkin. Itselleni romahdus tuli viimeisen putken toisena vuonna tavalla, jota en tässä halua enempää julkisesti kertoa. Kuitenkin vasta se pysäytti; työn ja perheen menettämisen uhkat eivät hillinneet päivittäistä alkoholin, lääkkeiden ja muiden päihteiden käyttöä ollenkaan. Eivät toki kun eivät edes rasvamaksa, haimatulehdus, hengenvaarallisen korkea verenpaine, rytmihäiriöt, sekaisin mennyt umpieritysjärjestelmä tai tajuttomuuskohtauksetkaan. Vasta totaalinen nöyryytys pani miettimään, mikä on se Jumalan kuva itsessäni (heittäytymättä mitenkään uskonnolliseksi), jota minä itselleni ja läheisilleni heijastan.

      Tuskan keskellä on tärkeä pitää huoli itsestä. Niin vaimonikin aikoinaan teki, vaikka koinkin sen hylkäämiseksi. Tuskan ja toivon jakaminen vertaisten kesken auttaa jaksamaan. En tiedä onko a-klinikalla keskusteluryhmiä alkoholistien läheisille, mutta sieltä voi kysyä neuvoa. Terveyskeksuksen omaääkäri tai -sairaanhoitajakin voinee auttaa ohjaamalla eteenpäin. Itse en al-anon-ryhmiin lähtisi. Miksi syyllistää itseään pojan juopottelusta ja ahdistua entistä enemmän? Al-anonissa on käytössä sama ohjelma kuin aa:ssakin. Pahimmassa tapauksessa se vain lisää syyllisyyttä ja ahdistusta ja todellisen toivon tarjoamisen sijasta tekee teistäkin riippuvaisia: läheisriippuvaisia ryhmästä.

      • calmato

        Tarvitsette paljon sekä voimia että rakkautta. Tiedän itse alkoholistin läheisenä, miten vaikea on olla pelaastamatta alkoholistia pulasta kerran toisensa jälkeen. Peli kovenee, itsemurhauhkaukset ja lepyttelyt, vihamielisyys, valehtelu, syyttely, itkeminen ja anelu, kaikki on nähty. Vielä pahemmasta kuultu, sillä olen ollut Al-Anonryhmissä mukan tänä kesänä kymmenen vuotta. Varmasti vaikeinta on juuri alkoholistien vanhemmilla. Olen nähnyt äidin murtuvan ja joutuvan sairaslomalle, kun hänen kuvankaunis nuori tyttärensä joi, joutui tavan takaa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi, pahopinpidellyksi, viilteli itseään, oli rahaton, omiin eritteisiinsä tahriutunut ja päätyi lopulta psykoosissa mielisairaalan suljetulle osastolle.

        Tänään tuo nuori nainen on raitis, kihloissa, opiskelee ja valmistuu pian haluamaansa ammattiin. Raittiutta on kertynyt päivä kerrallaan jo muutaman vuoden ajan AA:ryhmässä. Ihmeitä tapahtuu. Toivoa on niin kauan, kuin on elämää.

        Rukous ei ole koskaan vahingoittanut ketään. Ei tarvitse olla mikään kirkkouskovainen, ennen kuin voi lähettää hiljaisen kysymyksen Korkeimmalle Voimalle, kaiken elämän ylläpitäjälle, Jumalalle, tai jos niin haluatte sanoa, vaikka Elämälle itselleen. Sille samalle, joka kerran kutsui teidän poikanne elämään ja auttoi häntä oppimaan ensiaskeleet.

        Jos ette halua käydä Al-Anonryhmissä, niin alkoholismista saa tietoa myös muita teitä. Tässä on minun mielestäni yksi hyvä sivusto. Olen ajatuksissa kanssanne.

        http://www.juwanet.org/sosterv/alkoholi/kielto.htm


      • käsittävät alkoholismin

        sairaudeksi. Kun läheinen tajuaa olevansa syytön toisen sairauteen, seurauksena on tietenkin vapautuminen syyllisyydestä.


    • 9mmburana

      Nappi ohtaan juopoille..

      • fkönfdkngfdg

        oot ymmärtänyt väärin. nappi kielen alle ja eikun lisää viinaa.
        muija jos alkaa vittuilee niin antaa nyrkin laulaa.


    • Hoitoala

      Juopoille sopiva nappi on neurolepti.
      Rauhoittaa 150 kg painavan bodarin deliriumissa.
      Itse raittiina voin napata saunakaljan kera bentson. Jonkun juopon iltalääkkeet mikä tekee siitä paljon paremman.

    • 9in3hrh

      joo..ostat sille lisää viinaa jos loppuu kesken!!

    • Mitenköhän menee kahdentoista vuoden jälkeen? Veikkaan, ettei kovin hyvin.

    • aapeelle

      Vieläkö poikasi juo?

    • Saunottaja

      Kylmis järjestää myllyhoitoa Puohitien klinikallaan. Hoitoon tullessa potilaan tuotava sekä omat rauhoittavat että unilääkkeet, lisäksi käteismaksu 15 päivän hoidosta. Promilleissa hoitoon voi tulla ja suositellaan, kunhan lääkket ja käteismaksu mukana.

    • asdfh43

      Aivan tajuttomien korahdusten säestämänä vetelät tangot syöksyvät kohti posliinia, väkevien hajujen leijaillessa kohti vieressä olevan konttorin naistyöntekijöiden sieviä neniä. Ajatus saa joponi keulimaan.

    • John__

      Alkoholi iskee takavasemmalta monia, itseni mukaan lukien. Olen töissäni menestyvä ihminen jonka elämää varjostaa alkoholin käyttöön liittyvät ongelmat. Viikonloppukäyttö niin että kärsii krapulat ja menee viikon ilman alkoholia on keino pitää kroppa jossain määrin tasapainossa ettei lipsu suuntaan joka ajaa hautaan viisaimmatkin.
      Itselleni viikonloppu juomisesta se alkoi ja sittemmin lipsunut arkikäyttöön.
      Nyt tulee termejä ja tekstiä joka saattaa puuduttaa joitain, mutta kannattaa lukea. Täytyy tuntea päihde jota käyttää.
      Krapulalla ja alkoholin vieroitusoireilla yhteinen tekijä, ei todellakaan nestehukka.
      Alkoholi hidastaa keskushermostoa ja vaikuttaa keskushermoston kahden elintärkeän aineen tasapainoon, GABA:n ja glutamaattin (ensimmäinen keskushermostoa hidastava, jälkimmäinen nopeuttava). Alkoholi on soraa keskushermostolle. Brenkkua ottaessa keho taistelee keskushermoston hidastumista vastaan vähentämällä GABAa ja puskemalla lisää glutamaattia. Samaan aikaan maksa tekee kovaa työtä saadakseen ylimääräisen hidasteen (alkoholin) ulos ja lopputulemana krapula, joka ei johdu nestehukasta vaan laskeneen GABAn ja kohonneen glutamaatin aiheuttamasta keskushermoston ylivireystilasta. Sydämen tykytys, tärinä, hikoilu jne. Pitkän putken jälkeen nuo niin vakavia että tuloksena kohtaukset, delirium tremens, kuolema.
      Itselläni se tilanne että olen juonut tappiin asti reilusti yli puolet viimeisestä kolmesta kuukaudesta. Kukaan läheisistäni ei tiedä. Teen työt etänä tai juoden hilliten etten haise viinalta aamulla toimistolla. Jo tuolla aikamittarilla saa vakavia vieroitusoireita aikaan, täristen ja ylitsepääsemättömässä ahdistuksessa juostu kaksi päivää lopettamisen jälkeen hakemaan olutta. Kolmatta päivää kohden pahenee huomattavasti ja mukaan tulee hämmennystä ja huoli että laukeaa delirium tremensiin asti.
      Alkoholin liikakäytön myötä elämään hiljalleen laskeutuu filtteri joka varjostaa kaikkea tekemistä, työstä ihmissuhteisiin jne. Suosittelen että vilkaiset tämän alkoholismin kehittymistä kuvaavan kaavion läpi ja pohdit missä kohden poikasi on menossa. http://sivustot.net/jellinek/ Alkoholiongelmaa hävetään loppuun asti, eikä hän tule välttämättä sinulle koskaan siitä kertomaan. Tulevaisuudessa hän kuitenkin tulee kiittämään jos pelastat hänet syvistä vesistä joista edes itse ei pääse pois.

    • Kaikkiloppuuaikanaan

      Hei, haluan ensiksi sanoa sinulle, Äiti että älä ikinä syylistä itseäsi.
      Minun veljeni aloitti tuon tien jo nuorena poikana, siirtyen huumeisiin ja vankiloihin mm.taposta.
      Minun äitini yritti KAIKKI mitä voi lapsensa eteen tehdä. Aina yritti nähdä veljessäni hyvää ja niin hänessä olikin, kun oli selvä, mitä herkin, ihanin veli maailmassa.
      Päihteet kuitenkin veivät hänet.
      Valitettavasti yksi päivä 51 vuotiaana hänet löydettiin elottomana kotinsa lattialta.
      Äidille tämä on vieläkin kova paikka- hän miettii olisiko voinut tehdä enemmän poikansa suhteen.
      Olen sanonut että ei voi enempää tehdä- maksoi sakkoja, majotti kotiin kun oli ihan sekaisin jne.jo ihan lapsesta saakka kun veljeni oli.
      Tässä vain meidän perheen tarina ja miten se päättyi. Äiti itkee vieläkin, hän kohta 70 v.

    • Kaikkiloppuuaikanaan

      Ja sama päteen Sinulle, Isä. Älä ikinä syyllistä itseäsi. Yritätte parhaanne. Mutta lopettakaa ns. hyysääminen ja antakaa pojan (hän on kuitenkin suht nuori) ottaa vastuu tekemisistään.
      Toinen asia on, jos poika uhkailee jne. vanhempiaan ja pitää pelätä…toivottavasti teillä ei ole sitä.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Poika on tainnut juoda jo perinnön.

      • Anonyymi

        Poikasihan ovat kunnollisia ja perheellisiä työssäkäyviä miehiä. Miten kumpaakaan poikaasi voit juopoksi moittia?


    • Anonyymi

      aaaaaaaaaa olen juoppo aaaaaaaaaaaa

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe