kohtu kallellaan??

aatuliini84

Kävin tänään ensimmäistä kertaa gynellä ja sanoi että kohtuni on taaksepäin kallellaan. Ei kuitenkaan sanonut siitä muuta. Mitä tuo tarkoittaa? Voiko mahd. vaikuttaa raskautumiseen/raskauteen?

17

9296

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ei ole vaivannu

   mulla ja olen saanu lapset normaalisti,minuakin vaivas kun en saanu selitystä,miksi?

  • ---

   Ihan normaalia. Tavallisinta on että kohtu on kallellaan eteenpäin, se nyt vaan joillakin on taaksepäin kallistunut. Ei sen kummempaa kuin olla vaikka vihreäsilmäinen. Harvinaisempaa kuin ruskeasilmäisyys mutta ihan normaalia.

   • vddfdddd

    Joo minulle lääkäri totesi ihan samaa vuodenvaihteessa kun kävin uusimassa reseptiä, että kohtu kallellaan taaksepäin. Kysyessäni, että onko se paha asia esim.jos haluaa lapsia jne. Ei hänen mukaansa mitään vaikutusta kyseisiin asioihin...joten ollaan tässä nyt sitten hieman takakenossa loppuelämä ;)


  • eikö

   Olikohan niin että ennen synnytystä se on taaksepäin kallellaan ja synnytyksen jälkeen eteen.

  • vakavaa.

   Ihmisillä on erilainen rakenne, myös kohdun osalta. Toisilla naisilla kohtu on taaksepäin kallistunut, toisilla eteenpäin. Lasten saantiin se ei vaikuta mitenkään, lapsia saa, oli kumpi kohtu tahansa. Ainoa, mihin luulen asian vaikuttavan, on se, että joissakin yhdyntäasennoissa sattuu enemmän kuin toisissa, verrattuna sellaisiin, joilla on eteenpäin kallistunut kohtu. Varmaan myös, näin ollen, toiset asennot tuntuu nautinnollisemmilta kuin toiset, eri lailla kuin sellaisilla, joilla on eteenpäin kallistunut kohtu.

   • kysyjä...

    Niin että jos kohtu on taaksepäin kallistunut, niin missä yhdyntäasennoissa sattuu?

    Jäi vaivaamaan :/


   • kaukaa viisas?

    Niin enimmäkseen se varmaan on noin. Mutta mun ystävällä on (oli, nyt jo poistettu) tuo kohdun asento ja hänellä kesti kolme vuotta tulla raskaaksi ja myöhemmin lääkäri sanoi hänelle, että hänellä oli onnea kun ollenkaan tuli raskaaksi, hänenlaisiaan tapauksia on kuulemma lapsettomuusklinikalla paljon. Siksi sanon, että ei kannata lykätä lapsen hankkimista kauhean kauas tulevaisuuteen jos on joku juttu, joka voi vaikeuttaa asiaa. Kun aloittaa ajoissa niin on enemmän hedelmällisiä vuosia yrittää ja mahdollisuudet paremmat. Ikääntyminen ei nimittäin tee tilannetta yhtään helpommaksi.


   • oli miten oli
    kaukaa viisas? kirjoitti:

    Niin enimmäkseen se varmaan on noin. Mutta mun ystävällä on (oli, nyt jo poistettu) tuo kohdun asento ja hänellä kesti kolme vuotta tulla raskaaksi ja myöhemmin lääkäri sanoi hänelle, että hänellä oli onnea kun ollenkaan tuli raskaaksi, hänenlaisiaan tapauksia on kuulemma lapsettomuusklinikalla paljon. Siksi sanon, että ei kannata lykätä lapsen hankkimista kauhean kauas tulevaisuuteen jos on joku juttu, joka voi vaikeuttaa asiaa. Kun aloittaa ajoissa niin on enemmän hedelmällisiä vuosia yrittää ja mahdollisuudet paremmat. Ikääntyminen ei nimittäin tee tilannetta yhtään helpommaksi.

    Minä tulin raskaaksi heti ensi yrittämällä, vaikka minulla onkin taaksepäin kallistunut (kuulemma harvinaisen paljon vieläpä!) kohtu.


  • -----.

   Niin, jos kohtu on taaksepäin kallistunut, niin yleensä gyne tutkii myös peräsuolen kautta, on siis jotenkin helpompi tunnustella niin. Mutta ei siinä mitään, ei sekään nyt niin kauheaa ole.

   • Miina

    Kohtu on taaksepäin kallellaan. Usein gyne on tutkinut peräsuolen kautta myös.


   • Martdu

    Hei mietityttää kun kävin perjantaina lääkärillä lääkäri sanoi. Että mulla on kohtu kallistunut vasemmalle mitä se tarkoittaa mä oon mieheni kanssa yrittänyt vauvaa 3vuotta


  • voi vaikuttaa

   että raskausaikana voi olla vaikeaa katsoa sikiötä ultralla vatsanpeitteiden läpi; ultraääni tutkimus onnistuu siis (mahdollisesti) paremmin emättimen kautta. Näin oli itselläni, mutta eipä siinä mitään, vähän tietysti sattui vain.

  • Minniina

   Minulle kerran gyne sanoi kohtua painellessaan että "ei tämä ole ihan normaali" ja sitten samaan hengenvetoon sanoi kuitenkin että "ai, ei tässä mitään". Tuo tuli nyt tässä mieleeni. Voisikohan minullakin olla taaksepäin kallistunut kohtu?

   Älyttömän kivuliaista kuukautisista olen kärsinyt koko ikäni, nyt e-pillereillä hieman saanut helpotusta. Sitten yhdyntäasennoista: minua sattuu aivan valtavasti tuonne juuri kohdunkaulan seudulle minun ollessani miehen päällä, "ratsastaessani". Voisikohan tämäkin johtua siitä? Muissa asennoissa ei ongelmia.

   Voisikohan joku kommentoida näitä minun mietteitäni? Alkoi nyt kyllä todella häiritsemään.

  • vasemmalla

   Mulla on kohtu eteenpäin kallellaan, mutta selvästi vasemmalla puolella. Yksityisen lääkäriaseman gyne sanoi mulle, että kohdun asennolla ei oo mitään tekemistä raskaaksi tulon kanssa.

  • sama juttu

   olen synnyttänyt 2 kertaa,ja minullakin on kohtu kuulemma taakse kallellaan.eli ei haittaa,ainoa mikä oli,niin papaa oli vaikeampi ottaa kuulemma,ei huolta tuosta

  • eräs äiteliini -95...

   Minulle myös aikoinaan gyne ilmoitti että kohtuni on taakasepäin kallellaan ,ei ole raskaaksi tulon esteenä ainkaan minulla ollut.Ja mitä jatkossa tulee niin kysyt aina vaan reislusti siltä gyneltä asioista jotka sinua askarruttaa ,silloin saat juuri oikeaa tietoa sinulle.Mukavaa kesän jatkoa sinulle :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   345
   3318
  2. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   2977
  3. Taposta epäilty Mika Moring

   "Taposta epäilty Mika Moring on poliisin tutkimusten perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina." Onko samoja Moringeja, jotka m
   Maailman menoa
   54
   2617
  4. Pitäisikö metsänomistajien siirtyä tuottamaan polttopuuta?

   Metsänomistajat saavat tätä nykyä kuitupuusta niin vähäisen hinnan että verrattuna polttopuuhun he tiensivat paremmin. Onhan polttopuulla talvella jo
   Maailman menoa
   130
   1439
  5. Emännän rauhootus aika,

   Pörrö itse huuvellut tubessa hellustansa, nyt tämä resupekka vaatii että asiasta oltaisiin hiljaa, ensikerran sai tuheroa syntymänsä jälkeen ja kertoi
   Tuusniemi
   97
   1069
  6. Olen rakastunut sinuun mies

   Niin vieläkin, eikö ole hassua. Ikävä on kova!
   Ikävä
   57
   1057
  7. Nainen, kysymys

   Oletko valmis?
   Ikävä
   67
   949
  8. 1,7 % kannatuksen lasku

   https://yle.fi/a/3-12683819 Keskustalla menee nyt entistä kehnommin. Keskusta kannatus nyt 9 % ja viimeisimmät Saarikon temput ei ehtineet vielä vaik
   Maailman menoa
   268
   872
  Aihe