Viikkarin terminaalista

keskustaan

Ajattelin ostaa Tukholma-kortin, niitä myydään Tourist Centrestä ja Hotellcentralenissa. Mutta kun Viikkarin terminaaliin tulen, niin miten moisiin paikkoihin pääsee. Bussillako? Onko pitkä kävelymatka? Myös kaikki päivä Tukholmassa-vinkit otetaan vastaan.

5

1047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitä korttia!

      Jos olet Tukholmassa vain päivän risteilyllä, niin kallista Tukholma-korttia ei kannata ostaa! Suurin osa museoista on ilmaisia joka tapauksessa eikä yhdessä päivässä ehdi kovin monessa paikassa käydä, jotta kortin hinta tulisi "kuoletetuksi". Se on voimassa 24h, joten jos viivyt pari päivää, niin silloin ehkä kannattaa ostaa. Yöpyjille suosittelen tukholma a la carte-pakettia (katso: www.tukholma.com), jossa hotelliyöpymiseen sisältyy myös vastaavanlainen kortti. Hinta-laatusuhde tässä paketissa kohdallaan. Kortilla ilmaiset nähtävyydet risteilyt metrot, junat ja bussit.

      Vikingin satamasta pääset keskustaan helposti bussilla, joita lähtee terminaalin edestä n.10 min välein laivan saapumisen jälkeen. hinta jotain 30 kruunua(??). Sen päätepysäkki on Centralen, jossa onm metroasema, rautatieasema ym - ja myöskin tuo Hotellcentralen löytyy sieltä. Kävellen terminaalista on ihan kiva mennä Slussenin/Söderin kaupunginosan / Gamla Stanin tienoille, mutta ihan ydinkeskustaan esim. juuri tuonne Centraleniin, kävelymatkaa tulee aika paljon eli sinne suosittelen bussilla menoa.

    • otat viking linjan bussin

      terminaalista World Trade Centeriin. Sen pitemmälle se bussi ei kuljekkaan. Menet rullaraput alas ja sitten oletkin rautatieasemarakennuskessa. Joko siinä kerroksessa tai kerrosta ylenpänä löytyy se hotellcentralen, mistä voit ostaa Tukholma kortin. Luulisin sen olevan ylemmässä kerroksessa. Sillä tästä alemmasta kerrokesta lähtee metro ja sähköjunat.

      http://www.stockholmtown.se/templates/StockholmsCard____9989.aspx

      Tukholma kortiin kuuluu ilmainen kattava opaskirja Tukholman kartan.

      Siitä vaan siteen Vasagatanille ja menoksi. Rautatieasemalta on paras lähteä kävellen liikkeelle, sehän on keskustaa.

    • vastauksista

      molemmille!

    • tukholmasta

      Viikkarin terminaalin edessä on autojen parkkipaikka, kierrät sen yläpuolelle niin sieltä kulkevat kaupungin bussit Slussenille. Kaikki pysäkillä pysähtyvät bussit menevät samaan paikkaan, kertalippu 20kr. Slussenilta jatkat samalla lipulla tunnelbanalla keskustaan T-Centralen (tai joku muu keskustan asema).

      Tukholma kortista en tiedä kannattaako hankkia, koska lähes kaikkiin museoihin pääsee ilmaiseksi ja nuo paikallisliikenteen matkojen hinnatkin on tulleet ihan inhimillisiksi.

      Takaisin Viikkarin terminaaliin pääset samaa reittiä, ensin Slussenille ja sieltä alas sinne mistä bussit Nackaan ja Värmdöhön lähtevät. Kaikki asemalta lähtevät bussit pysähtyvät Viikkarin lähistöllä, ensimmäinen pysäkki heti lähdön jälkeen, Londonviaduten.

    • osto

      Itse ostimme viime vuonna tuon Tukholma-kortin netin kautta, maksu oli muistaakseni luottokortilla. Tuli viikossa kotiin toimitettuna yhdessä opaskirjasen kanssa. Näin saatiin kortti heti käyttöön eikä tarvinnut etsiä ostopaikkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      56
      5584
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      61
      2383
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      52
      2322
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      326
      1059
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1044
    6. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      26
      950
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      877
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      793
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      773
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      771
    Aihe