allergiaako?

hnna`

yskittää, nenäkurkku koko ajan kuiva.. varsinkin kun ulos lähtee, alkaa yskittämään ja sitten ollaan jo melkein oksentamassa. oksennusrefleksi on kova, mutta mitään ei ole vielä tullut. välillä tuntuu, että on tukehtumassa, kun yskii ja kurkussa on limaa eikä se lähde pois. nuhaa on alkanut parin päivän aikana tulla, pää särkee ym..
suoraan sanottuna aika vittumaista! onkohan allergiaa vai jotain muuta? mikä allergialääke olisi hyvä jos sellainen tähän auttaa?

4

1156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alegiaa nyt ensimmäistä kertaa

      Nenänielu / nielu kuiva on itsellänikin ja allergiaa tuo lienee. Yskää ei tosin juurikaan esintynyt, mutta ääni meinasi pettää välillä koska kurkussa oli voimakas kuivuuden tunne.
      Henki tuntuu olevan välillä ahtalla vaikka ilma kuitenkin kulkee.

      Oksennusrefleksiä tuo kurkun kuivuus / lievä kutina kyllä arsyttää.


      Varsinkin aamuisin on välillä todella nuhainen olo vaikka tiedän että nuha ei voi jatkua näin pitkään.

      prick - testit eivät paljastaneet v 98 mitään, mutta tänä keväänä oireet alkoivat nenän kuivuudella joka eteni kurkkuun saakka.

      Allergialäkkitys auttoi huomattavasti, mutta ei poistanut kaikkia oireita. Kurkku edelleen ajoittain kuiva.

      Nazoil nenäsumute (taitaa olla jotain pellavansiemenöljyä ?) auttoi nenän kuivuuteen -sitä saa ilman reseptiä apteekista.

    • mahdollinen

      Minulla auttaa yleensä Flixonase nenäsumute. Sumutteita on muitakin. Tänä vuonna oli niin paljon siitepölyä, että jouduin käymään ostamassa tablettejakin. Zyrteciä (Heinix on samaa ainetta) en voi käyttää. Se vie minulta melkein tajun. Kysyin apteekista ja sain Loratadin Hexal -tabletteja. Ovat sopivia varsinkin, jos kärsii silmien kutinasta, mikä ei sinänsä taida olla sinun pahin ongelmasi. Mutta joka tapauksessa nuo tabletit auttoivat, eikä niistä ollut mitään sivuoireita.

      Kannattaa varmaan jutella apteekin myyjän kanssa ja kokeilemalla löytää itselleen sopivat lääkkeet. Tänä keväänä oli tosiaan noita puiden siitepölyjä liikkeellä erittäin runsaasti verrattuna normaaleihin keväisiin. Monet sellaisetkin, jotka normaalisti eivät kärsi allergioista, ovat saaneet nyt oireita.

      Tuo oksentaminen (lähes) yskimisen yhteydessä on tyypillinen oire myös hinkuyskässä. Se nyt ei ole kovin yleistä, mutta mahdollista kuitenkin. Voisit käydä lääkärissä.

      • hnna`

        täytyypä käydä apteekissa kyselemässä ja jos ei lääkkeet auta, hankitaan aika lääkäriltä. kiitos paljon ja hyvää kesää! :)


    • jjj

      Mulla sama meininki.kävin lekurilla ja se määräs yskänlääkettä jossa oli keuhkoputkia laajentavaa ainetta seassa.ei vaikuttanut kuin hetken.onko nuo antihistamiinit reseptivapaita?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe