Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

krassit ei idä!!!

puutarhamyyrä

Missä vika, kun itse viime syksynä kuivatut krassin siemenet eivät idä? Olisiko niille pitänyt tässä keväällä tehdä jotain...pistin vaan sellasenaan multaan. Jo pari viikkoa sitten. :(

11

8169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pipsuli

      Krassit itävät aika hitaasti.. kyllä ne sieltä mullasta vielä ilmestyvät iloksesi..

      • itävät

        mutta hitaasti, samoin oli täälläkin. Minä luulin myöskin että ne eivät idä , meni vaan kauemmin kuin ennen. Oiskohan sillä viimme kesällä jotenkin syytä siihen (hmmmm).


    • odottele vain...

      Mäkin jo luulin että kaikki krassin siemenet oli jotenkin "pilalla" tai onnistuin ne jotenkin tuhoamaan, istutin ne jo kuukausi sitten ja vasta nyt on muutamia pieniä alkuja mullasta noussut...joten kyllä ne vielä kasvaa, odota vain rauhassa!!

    • kattokrassinen

      Mitä krassia laitoit?

      Itse laitoin vesikrassia ja se iti jo muutamassa päivässä ja on nyt reilussa viikossa noussut jo monen sentin mittaiseksi.

    • puutarhamyyrä

      Kiitos vastauksistanne, joissa oli kyllä jotain "taikaa", kun pikku taimet ponnahtivat kuin ponnahtivatkin eilen esille. Tosin tuossa aikaisemmassa ruukussa ehti siemenet olla melkein kolme viikkoa mullan alla. Tosi outoa, kun muistan ne kaupan siemenpussissa olleet köynnöskrassin siemenet, jotka itivät muutamassa päivässä ja kasvoivat mieletöntä vauhtia! Itse kuivattujen kanssa meinasi usko mennä...:)

      • kemin tyty

        siemeniä ja itävät tosi nopsaan kun laitan vielä kelmua kevyesti päälle ja tietysti tuuletan paivittäin eli kelmu pois ettei homehdu. Liotus toimii aika moneen isompaan siemeneen.


      • Krassinystävä
        kemin tyty kirjoitti:

        siemeniä ja itävät tosi nopsaan kun laitan vielä kelmua kevyesti päälle ja tietysti tuuletan paivittäin eli kelmu pois ettei homehdu. Liotus toimii aika moneen isompaan siemeneen.

        Joo, liotus auttaa krassiin ja moniin muihin isoihin siemeniin ja herneisiin! Olen liottanut yleensä yön yli ja sitten seuraavana päivänä kylvänyt. Taimet pukkaavat n. viikon päästä ulos, riippuen tietty hiukan valosta ja lämmöstä.

        Krassin siemeniä voi tökkiä myös suoraan maahan. Tuolla niitä on jo muutamia tulossa, mutta toki hiukan hitaammin itävät, kuin sisällä.


    • Puutarha-maija

      Mihin multaan krassisi laitoit? Minä laitoin kerran ihan vaan mustaan multaan ja itäminen kesti iät ja ajat. Tänä vuonna käytin kylvömultaa ja taimet ilmestyivät runsaassa viikossa.

    • Maaria

      voisi olla, että olet kerännyt siemenet liian vihreinä. Itselleni kävi niin toissavuonna.

      • tuli tehtyä

        itsekkin viime syksynä, siis keräsin vähän liian vihreinä ja sehän hidastutti itämistä jonkin verran. Täytyy vastedes antaa kypsyä paremmin.


    • laitoin

      krassit itämään toukokuun alussa parvekelaatikkoon, jonka nostin ikkunalaudalle ulos. Olin jo varma että ne ovat paleltuneet, mutta viime viikolla huomasin, että sieltähän ne ponnistelee ylös. Minulla oli ihan tavallista Aurinko-multaa ja liotin siemeniä yön yli vedessä.
      Ennen ne ovat kyllä itäneet viikossa sisällä, mutta kun ne vei esikasvatuksen jälkeen ulos, tuuli katkoi varret. Siksi laitoinkin ne heti ulos, että varret ovat tukevampia ja kestävät tuulta paremmin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe