Liikunta!

Doggitar

Minkä verran ja kuinka paljon "saa" lenkkeillä aikuisen dogin kanssa.Kaverillani on doggi,ja hän väittää että doggien kanssa ei voi lenkkeillä,esim.2-3 kilsan lenkkejä. He käyttävät koiraansa kaksi kertaa kortteli lenkin,joka on pieni sekä juoksuttavat vapaana jossain aidatulla alueella.
Mua on monta kertaa tullut kotikulmilla vastaan mies dogin kanssa ja tiedän että mies asuu kaukana meistä...

13

2541

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anne-Doggi

      lenkkeillään se kaksi kertaa päivässä. Aamulenkki on pituudeltaan varmasti sellaisen 2km, mutta illalla kävellään yleensä sellaiset 2-7kilometriä. Oma doggini (nyt 14kk)on ainakin niin energinen, etten voisi kuvitella kävelyttäväni sitä vain kilometrin päivässä... Tai toki on niitäkin päiviä, jolloin lenkit ovat lyhyempiä.
      Käymme myös pari kertaa viikossa äitini luona, jossa doggi saa juosta toisen koiran kanssa vapaana, usein 5 tai 6 tuntia päivässä.
      Toki, dogginpentua ei saa lenkityttää pitkiä matkoja. Mutta tässähän olikin kyse aikuisesta doggista?

      • ...

        paljon liikuntaa ja mielummin päivittäin irti että saa päästellä kunnolla. Mikään muutaman kilometrin lenkki ei todellakaan riitä dogin kokoiselle koiralle. Tuleepa heti mieleen että tässäkö tulee nyt sitten syy siihen miksi doggien sanotaan tekevän niin paljon pahaa yksinään...Jos se syy sitten onkin se etteivät ne saa tarpeeksi liikuntaa... Itse käyn ennen töihin lähtöä tunnin metsälenkin, doggi irrallaan juosten, ja tyytyväisenä kellahtaa omalle paikalleen jo ennenkuin pääsen ovesta ulos..Sitten päivällä töistä tullessa parin kilsan pissalenkki ja illalla myöhemmin sitten päivän varsinainen lenkki, yleensä noin 8-10 kilsaa.


    • haukku24

      Tuo kaverisi väite on ihan perätön! DOgit ovat valtavia ja ytarvitsevat myös todella paljon liikuntaa. Tuo 2-3 km on vasta lämmittellyä sen kokoiselle jötikälle! Säälis käy kyllä sitä doggiA jota käytetään vaan 2 kertaa korttelin ympäri. Minun arviollani, eli todella, todella karkeasti sanoen dogit voisivat ulkoilla 6-15 km/päivä.

      ON niitä sellasiakin koiran omistajia, jotka vievät tavallisen kokoisen koiransa ulos, jopa 15 km per päivä!

      Ei liikunta koiraa tapa, päinvastoin se on hyväksi.

      Toivottavasti keskustelet uudelleen sen kaverisi kanssa tuon koiran lenkkeilystä, kamalaa kuultavaa että doggi menee 2-3 km lenkkejä kun omistajan mielestä sekin on liikaa..

      • m-li

        Samaa mieltä olisin kanssasi. En tiedä dogeista kerrassaan mitään, mutta omien keskikokoisten koirien kanssa ulkoillaan päivittäin sellainen 8-20 km. Viikonloppuisin on tietysti enempi aikaa, ja viikolla usein tulee otettua pitkä iltalenkki pyöräillen. Joskus aikaa on vähemmän, mutta silloinkin iltalenkki on kuitenkin sen 6-8 km. Aamuisin me ei varsinaisesti lenkkeillä, tallustellaan lähimetsikössä aamupisut vartin verran.

        Mutta se, että auttaako liikunta tuohon tuhoamiseen... Enpä tiedä. Itsellä kävi mielessä, että homma voi kääntyä päälaelleen: hyväkuntoinen koira jaksaa tehdä vielä enemmän tuhoa yksinollessaan.


    • Doggitar

      Kiitos vastauksista! Nyt voin todellakin mennä pätemään,meillä nimittäin välillä tulee kinaa kun yritän saada kaveriani lenkille koiransa kanssa!!!Kyseessä on parivuotias uros.Kaverini vetoaa koiran jalkoihin ettei niihin tuu jotain,mä en tiiä mitä kun en tunne doggia rotuna.Mutta sen verran tiiän ja johan sen järkikin jo sanoo että tuon kokoinen koira tarvitsee liikuntaa,varsinkin kun he asuvat pienen pienessä kaksiossa,todella pienessä.

      • ....

        ei tule enää mitään jalkoihin...Sen ikäinen koira on kasvunsa kasvanut. Alle vuotiaan kanssa täytyy olla varovainen ettei vaadi liikaa liian nopeasti ja silloin mennään vielä koiran ehdoilla. Nyt vaan hakemaan kaveriasi ja koiraa lenkille, niin koirakin on varmasti paljon onnellisempi kun pääsee liikkumaan :o)


      • haukku24

        Järkäleen kokoinen doggi-uros pienen pienessä kaksiossa? Että silleen.. olis kyllä voinut valita vähän paremman rodun sinne kaksioon.


      • ....
        haukku24 kirjoitti:

        Järkäleen kokoinen doggi-uros pienen pienessä kaksiossa? Että silleen.. olis kyllä voinut valita vähän paremman rodun sinne kaksioon.

        se on kumma kun ihmiset eivät ymmärrä etteivät koirat neliöitä laske...Doggi ei sitä liikuntaansa sisällä saa vaikka olisi 5 huonetta.. Itse asun yksiössä kolmen koiran kanssa, joista yksi on doggi-eikä mitään ongelmia...Lenkit tehdään ulkona eikä sisällä !


      • tuo
        .... kirjoitti:

        se on kumma kun ihmiset eivät ymmärrä etteivät koirat neliöitä laske...Doggi ei sitä liikuntaansa sisällä saa vaikka olisi 5 huonetta.. Itse asun yksiössä kolmen koiran kanssa, joista yksi on doggi-eikä mitään ongelmia...Lenkit tehdään ulkona eikä sisällä !

        Haukku24 on 14-vuotias tyttö jonka koiraviisaus on lähtöisin kirjoista.Ei kannata piitata.


      • ...
        .... kirjoitti:

        se on kumma kun ihmiset eivät ymmärrä etteivät koirat neliöitä laske...Doggi ei sitä liikuntaansa sisällä saa vaikka olisi 5 huonetta.. Itse asun yksiössä kolmen koiran kanssa, joista yksi on doggi-eikä mitään ongelmia...Lenkit tehdään ulkona eikä sisällä !

        Meidän asunnossa 71m2 eikä siltikään kelpaa kun se yks ainoa, television edessä, siihen asti kun lähdetään ulos. Ja pakkohan sitä on ulkona väsyttää muuten mimmi meuhkaa sisällä niin että seinät kaatuu..


    • ekan dogin onnnellinen omis...

      mulla on doggi ollut vasta vähän aikaa, aikuinen.
      3krt päivässä koirat(löytyy kaksi muutakin) käyät vain pissi/kakka lenkin, noin 1,5-2km pitkiä, mutta kerran päivässä käymme kaksi kertaa pitemmän lenkin sekä koirat pääsevät kerran päivässä vapaaksi tunniksi taikka kahdeksi riippuen koirien innosta temmeltää..
      sen jälkeen meien tyttö on rauhallisesti omalla pedillä nukkumassa..:)
      jos doggi on terve ja aikuinen en näe mitään estettä liikunnalle,sitähän koira tarvitsee..
      onhan kyllä niitäkin koiria joita ei kiinnosta yhtää tuo lenkillä ravaaminen haluaa vaan tarpeet käydä tekemäs ja sit sisälle..

      • ..............................

        Jokainen koira liikkuu luonnostaan - rodusta riippumatta - jos on terve. Omistajan laiskuutta, jos väittää, ettei koiraa kiinnosta kuin tarpeiden teko ja samantien sisälle.

        Doggipentu tarvitsee alusta lähtien sopivassa suhteessa liikuntaa. Miten ihmeessä voi lihaksisto kehittyä tukemaan luustoa, jos ei niitä lihaksia kehitetä missään vaiheessa?

        Kaksivuotiasta doggia ei enää pysty jalkojen suhteen pilaamaan liikunnalla. Oikeastaan ainoa, millä tuon ikäisen saa pilattua, on se, että jättää sen vain sohvalle makoilemaan ja turvottaa satakiloiseksi.

        Kerrostalo doggi ei ole mikään ongelma. Liikkuminen tehdään ulkona eikä sisällä.


    • dogilla

      on eturauhassyöpä ja sivuääniä kuuluu sydämestä.Syöpää ei ole voitu leikata koska sydän ei kestäisi nukutusta eikä syöpä ole levinnyt.Koira väsyy helposti mutta muuten voi hyvin. Innoissaan lähtee kävelylle ja haluaisikin pitkälle lenkille,mutta ei enää välttämättä jaksa kävellä takaisin,jos on vahingossa liian pitkälle kävelty.Koska koira voi muuten hyvin,on pirteä ja ilonen,käymme vain pienillä lenkeillä,viikonloppuisin mummolassa jossa saa olla pihalla ja toivomme että saamme nauttia parhaan ystävämme seurasta vielä pitkän aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      33
      2194
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1866
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1220
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1205
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      13
      1135
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1071
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1024
    10. 12
      997
    Aihe