poskionteloleikkaus

kärsivä

Hei!


Onko kenellekään teistä tehty poskionteloleikkausta toistuvien poskiontelotulehduksien ja kierteen takia? kun antibiootit ja toistuvat punkteeraukset eivät ole auttaneet.
Millainen on ollut, esim. millaiset kustannukset yksityisellä puolella?
onko ollut kivulias jälkeenpäin kauan, sairaslomat?

Kaikki tieto olisi tarpeen!

15

14872

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaan

      valitettavasti pysyvää apua ei tullut:(
      Yksityisellä, muistaakseni siinä 600 euron luokkaa (tehtiin markka-aikana).
      Kivulias en ollut operaation jälkeen kuin muutaman päivän, sain kunnon kipulääkkeet.
      Mutta, tässä taas ollaan poskarit tukossa.Toivon mukaan operaatio tuo sulle avun!

      • alkuperäinen*

        Harmi, eikö sekään auttanut?! Mulle ei vielä olla tekemässä, mutta siitäkin mahdollisuudesta puhuttiin..en tiedä todellakaan millä tämän kierteen saisi katkaistua?!

        Miten sulla on hoidettu tuota vaivaa, onko tehty monta kertaa esim punkteerauksia? Eri antibiootit?


      • Sinulle on
        alkuperäinen* kirjoitti:

        Harmi, eikö sekään auttanut?! Mulle ei vielä olla tekemässä, mutta siitäkin mahdollisuudesta puhuttiin..en tiedä todellakaan millä tämän kierteen saisi katkaistua?!

        Miten sulla on hoidettu tuota vaivaa, onko tehty monta kertaa esim punkteerauksia? Eri antibiootit?

        kenties jo asiat selvinneetkin. Mutta kerron silti. Minulle tehtiin viime syyskuussa n.s. Fess-polyyppileikkaus yksityisessä sairaalassa, jono yleiselle n. vuosi. Maksoi vähän yli 2000 euroa, koska olin yön yli "tarkkailussa" omasta pyynnöstäni, jos olisi tullut verenvuoto tms. Minulle leikkaus tehtiin nukutuksessa, joten en tiedä siitä mitään. Verenvuotoa kesti muutaman päivän, tosin niukkaa. N.s. nenätamppoonit poistettiin n. viikon päästä ja samalla huuhdeltiin. Pari viikkoa kului aika hyvin...odotin "uutta elämää" kymmenien antibioottikuurien jälkeen. Sitten paheni ensin astma: en pystynyt kunnolla kävelemään kun hengästyin. Ja limaa eri muodoissaan tuli joulukuuhun saakka, jolloin pääsin keskussairaalaan osastolle yli viikoksi astman pahenemisen takia. Olen lykännyt nenääni kortisonia, Nazolia, Humisodea ja A-Vita-tippoja. Ja TAAS on poskiontelotulehdus päällä! Ja antibiootit ja kortisonit menossa. Eli liki vuoden jatkunut riesa leikkauksen jälkeen! Monet ovatkin kertoneet, että polyypit kasvavat uudestaan ja että leikkauksesta ei ollut sitä hyötyä, kuin oletettiin. Voi-voi, onneksi en siis ole ainoa!!Hyvää jatkoa kuitenkin, jos luet tämän. Leikkausta ei tarvitse pelätä, mutta....kierre senkun jatkuu. Perustetaanko yhdistys? P.S. Vielä tuli mieleeni, että olen käytänyt apteekista ostamaani "sarvikuonokannua" aamuin illoin ja huuhdellut merisuolavedellä nenäni...ja silti...


    • Mummu

      Olin poskionteloleikkauksessa Hyvinkään sairaalassa miltei kolme kuukautta sitten. Leikkaukseen pääsin lähetteen saatuani aika nopeasti, olin sairastanut noin kaksi vuotta kroonista poskiontelontulehdusta. Leikkaus tehtiin sairaalan LEIKO - yksikössä ( kotoa leikkaukseen ja yö sairaalassa )puudutuksessa ja vahvassa esilääkityksessä. Ei mitään kipua ennen eikä jälkeen leikkauksen. Minua peloteltiin ennen leikkausta ns tamponeilla, jotka laitetaan nenään leikkauksen jälkeen ja niitä pidetään yön yli. Aamulla leikkaava lääkäri poisti ne ja imi mahdolliset veret ym nenästä. Eivät nekään olleet mitään verrattuna jatkuvaan poskiontelosärkyyn ja paineeseen, joten turhaa puhetta ja peloittelua.
      Ikävä kyllä on saanut leikkauksesta juurikaan apua; todetiin polyyppitauti ja nyt polyypit ovat jo kasvaneet toiselle puolelle takaisin ja oireet ovat palanneet ja hoito jatkuu. Antibiootit, kortisonikuurit, nenäsuihkeet, poskiontelohuuhtelut ja tähystykset.
      Leikkaus on pikku juttu, jos nyt ei oteta huomioon leikkauksen riskejä noin yleensä.....

    • kärsä35

      Mulle tehtiin tähystyksellinen poskionteloleikkaus FESS keväällä 2000 julkisella puolella. Yksityinen korvalääkäri kirjoitti lähetteen joskus syksyllä 1999 eli puolisen vuotta piti odottaa. Yhden yön olin sairaalassa, leikkaus tehtiin paikallispuudutuksessa. 2 vkoa kirjoitettiin sairaslomaa ja sinä aikana parannuin täysin, ilman mitään komplikaatioita. Olin jo tosi hyvässä kunnossa heti seuraavana päivänä sairaalasta päästyäni. Diagnoosini oli krooninen poskiontelontulehdus ennen leikkausta, ja sillä leikkauksella mun vaivat talttuivat pitkäksi ajaksi. Eka poskiontelontulehdus taisi tulla sen jälkeen keväällä 2003 influenssan jälkitautina ja seuraava keväällä 2005. Tänä vuonna olenkin sitten joutunut syömään 3 antibioottikuuria poskiontelontulehdukseen, koska sitkeä flussakierre jälkitauteineen ei meinannut hellittää. Kysyin lääkäriltä, että voivatko ne avatut tiehyet jotenkin kasvaa umpeen leikkauksen jälkeen, mutta kuulemma eivät. Äkäinen infektio voi iskeä leikkauksesta riippumatta tietenkin jälkeenkin päin. Mulle leikkaus toi huomattavan avun, vaikka ei tietenkään vaivasta sataprosenttisesti eroon pääsemistä taannutkaan. Omat kokemukseni ovat hyviä.

    • Myttö

      Mulla on tuo tähystysleikkaus edessä muutaman kuukauden kuluttua. Sain huhtikuussa korvalääkäriltä lähetteen. Olen sairastanut viime marraskuusta asti lähes tauotta. Aiempina talvina poskiontelotulehduksia ei ole ollut, mutta nyt tauti kroonistui saman tien. Seurana myös keuhkoputkentulehdukset ja nyt keväällä puhkesi eka kertaa ristiallergiat. Antibiootit eivät auta ja punkteeraukset tuovat helpotusta vain hetkeksi. Nyt olo on kyllä parempi allergioista huolimatta, mutta sama kierre jatkuu kuulemma syksyllä, jos en leikkaukseen mene. Jono leikkaukseen on tällä hetkellä Hyvinkään sairaalassa neljä kuukautta. Onko sairasloma tosiaan kaksi viikkoa?

      • Citizen Jane

        Hei kohtalotoverit. Nenäpolyyppini poistettiin viikko sitten nukutuksessa. Onteloissa ei ollut milliäkään tyhjää vaan polyypit olivat vallanneet onteloiden perimmäisetkin sopukat. Edellisen kerran leikattiin 2002. Ensimmäinen leikkaus oli 1993. Ne siis uusivat. Minulla on allergia, astma ja jatkuvasti tulehtuneet poskiongelot. Tukkoisuuteen ja polyyppien pienentämiseen ainoa apu väliaikoina on ollut Prednisolon-kuuri, jota olen syönyt 4 kk välein. Sen avulla jopa hajuaisti on palautunut aina pariksi viikoksi. Polyyppien poiston jälkeen on tärkeä käyttää jotain polyyppisen estoa hillitsevää nenäsumutetta esim. Flixonasea. Mutta kun on taipumus tähän niin ne vaan uusivat. Ja leikkaukseen on vaikea päästä. Monet erikoislääkäritkin vähättelevät, "eihän se leikkaus ole itsetarkoitus", sanoi eräskin, mutta kun on NIIN tukossa! Tsemppiä kohtalotovereille. Vaatikaa hoitoa.


    • yhdistys... joo!

      Sitä luulee olevansa yksin, mutta kiva kuulla että on kohtalo tovereita. Sinulle: Usea on käynyt poskiontelo leikkauksissa vaikeiden tulehdusten vuoksi ja saanut todella apua. voi löytyä ahtaumia jne, joita laajentamalla tila helpottuu. ASA/astma/ ja polypoosi onkin sitten toinen juttu... onko kohtalotovereita?

      Lyhyesti: Olen 34-v. polyyppi ongelmat alkoi ensimmäisestä raskaudesta, v. 2000 Fess, vuonna 2002 : revisio fess ylähuulen kautta jolloin myös avarrukset, sekä ylimääräiset reikien teot, sekä polyyppimassan poisto ja limakalvot pois. Viimeisen vuoden olen saanut tosissani vääntää kättä lääkäreiden kanssa, eivät ole uskoneet että olisi ontelot täynnä polyyppeja. Turhat kuurit, turhat huuhtelut yms, ennen kuin lähete erikoissairaanhoitoon. Sielläkään ei uskottu, olihan nimenomainen lääkäri juuri leikannut vuonna 2002. Kun viimein sain ajan viipalekuviin, paljastui karmea totuus: Kaikki ontelot täynnä, reijät tukkeutuneet jne. Kipu olikin jo sitä luokkaa että tramalia meni... Akuutti leikkaus heti edessä. Onhan jo aivojen alla olevissa otsaonteloissa olevat polyypit painamassa niitä ja kitaonteloissa silmähermoja. Kaksi ja puoli tuntia leikattiin tietokone ohjauksella nenä reikien kautta. Luojan kiitos onnistui, ei tarvinnut avata ylähuulta eikä mennä kallon läpi otsa onteloihin. Kaikki on nyt pois... ennuste on, että tulee uusimaan. Kysymys kuuluukin kuinka pian. Nyt lääkitys tipat, joita pitää ottaa päivittäin pää alaspäin, että valuu otsaonteloihin. Pelkästään astma ja tippa lääkityksin menee kk. rahaa 70 euroa vaikka on korvauksen piirissä.

      Jos miettii positiivisia puolia: olen nyt asiantuntevan lääkärin kontrolleissa, epikriisi on lähetetty kaikille niille lääkärielle jotka eivät uskoneet, jotka antoi turhia kuureja, jotka turhaan huuhteli. Lisäksi on positiivista, että leikkaus voidaan suorittaaa nenäreikien kautta, Ei tarvi olla naama mustana viikko tolkulla ja kasvusto on kumminkin hyvänlaatuista...vielä. Mitä sitten ikuiset repimiset aiheuttaakin... Olenko yksin??

      Negatiivista... se ikuinen väsymys. Aina väsyttää. Ei meinaa jaksaa olla. Voisin nukkua ja taas nukkua.

      • Mummu

        Päätin taas pitkästä aikaa lukea vastauksia tai kirjoitteluita poskiontelontulehdus kirjoitukseeni. Nyt on tilanne muuttunut ja minulla todettiin heti tänä keväänä, kun pääsin tuon Fess leikkauksen jälkeen Hus sin Iho ja allergiasairaalan potilaaksi tuo samainen ASA- ASTMA JA POLYYPPITAUTI diagnoosi. Nyt tunnen , että olen hyvässä hoidossa. Iho - ja allergiasairaalassa varattiinkin heti minulle aika Korva-, keuhko- ja ihotautilääkärille ja Keuhkokuviin, Prig testeihin, spriometriaan ja hyperventilaatiotestaukseen.
        Väsymys ja jalkasärky on tällähetkellä pahimmat vaivat, poskiontelovaivat ovat vain hetkittäistä jomotusta. Käytän astmaan avaavaa ja hoitavaa hengitettävää suihketta ja nenään Flixonasea... käytin ennen Nasonexia, mutta se vaihdettiin heti iho - ja allergiasairaalassa, Nasonexissa on säilöntäainetta ja taidan olla sille allerginen. Uskomatonta, he lokevat minua, kun avointa kirjaa...kyllä on ihanaa kun on ammattilaist hoitamassa.
        Huomenna menen taas lääkärille ja ajattelin keskustella tuosta mielettömästä väsymyksestä. Kun ei kertakaikkiaan meinaa jaksaa rappuja nousta eikä koko päivää meinaa jaksaa olla töissä. Onneksi saa istua ja levätä välillä.....
        Niin muuten yksi uusi juttu on tuo hyperventilointi, kun en saa kunnolla henkeä, niin ilmeisesti alan haukkoa henkeä jotenkin väärin ja olen nyt saanut aivan kammottavan hyperventilaatiokohtauksen. Mielenkiintoista....


      • rapu 67
        Mummu kirjoitti:

        Päätin taas pitkästä aikaa lukea vastauksia tai kirjoitteluita poskiontelontulehdus kirjoitukseeni. Nyt on tilanne muuttunut ja minulla todettiin heti tänä keväänä, kun pääsin tuon Fess leikkauksen jälkeen Hus sin Iho ja allergiasairaalan potilaaksi tuo samainen ASA- ASTMA JA POLYYPPITAUTI diagnoosi. Nyt tunnen , että olen hyvässä hoidossa. Iho - ja allergiasairaalassa varattiinkin heti minulle aika Korva-, keuhko- ja ihotautilääkärille ja Keuhkokuviin, Prig testeihin, spriometriaan ja hyperventilaatiotestaukseen.
        Väsymys ja jalkasärky on tällähetkellä pahimmat vaivat, poskiontelovaivat ovat vain hetkittäistä jomotusta. Käytän astmaan avaavaa ja hoitavaa hengitettävää suihketta ja nenään Flixonasea... käytin ennen Nasonexia, mutta se vaihdettiin heti iho - ja allergiasairaalassa, Nasonexissa on säilöntäainetta ja taidan olla sille allerginen. Uskomatonta, he lokevat minua, kun avointa kirjaa...kyllä on ihanaa kun on ammattilaist hoitamassa.
        Huomenna menen taas lääkärille ja ajattelin keskustella tuosta mielettömästä väsymyksestä. Kun ei kertakaikkiaan meinaa jaksaa rappuja nousta eikä koko päivää meinaa jaksaa olla töissä. Onneksi saa istua ja levätä välillä.....
        Niin muuten yksi uusi juttu on tuo hyperventilointi, kun en saa kunnolla henkeä, niin ilmeisesti alan haukkoa henkeä jotenkin väärin ja olen nyt saanut aivan kammottavan hyperventilaatiokohtauksen. Mielenkiintoista....

        mulle tehtiin viikko sitten poskiontelo leikkaus tähystämällä.mua pelotti leikkaukseen meno.leikkaus oli aika karmea kokemus.ne puudutusaineet eivät tehonneet niinpä tunsin kipua leikkaussalissa.jouduin olemaan 2 yötä sairaalassa.ja kipulääkkeitä saa syödä joka päivä monta kertaa päivässä.kun on noita kipuja nenän seudulla.toivottavasti muilla leikattavilla ei ole tälläisiä kokemuksia.jos on kommentoikaa.kiitos .


      • juper
        rapu 67 kirjoitti:

        mulle tehtiin viikko sitten poskiontelo leikkaus tähystämällä.mua pelotti leikkaukseen meno.leikkaus oli aika karmea kokemus.ne puudutusaineet eivät tehonneet niinpä tunsin kipua leikkaussalissa.jouduin olemaan 2 yötä sairaalassa.ja kipulääkkeitä saa syödä joka päivä monta kertaa päivässä.kun on noita kipuja nenän seudulla.toivottavasti muilla leikattavilla ei ole tälläisiä kokemuksia.jos on kommentoikaa.kiitos .

        varmaan poskiontelon tulehdus tulossa, päähän ja silmiin koskee ja räkää tulee aivan hirveesti. Onko ennen leikkausta verikoetta tai muita ''turhia testejä ja säätöjä''? onneksia kuopiossa ainakin pääsee nopeasti :)


    • L

      Heippa!

      Mulle on tehty poskionteloiden tähystysleikkaus, mitään kammoa ei jäänyt! Menin aamulla ja sitten leikkasivat paikallispuudutuksessa, toki hyvillä esilääkityksillä. Mulle tää leikkaus antoi uskomattoman avun, melkein 3 vuotta eikä mitään ongelmaa! Nyt sitten ensviikolla aika korvalääkärille ja uusiin röntgeniin, koska taas oli poskiontelotulehdus ja 2 antibiootit ja mikään ei taas auta.. leikkaus kyllä auttaa, mutta varaudu että joudut ehkä menemään toisenkin kerran. Sinne tehtävät "tuuletusaukot" voivat kasvaa takaisin!

    • poskiontelovammainen

      Heippa! itsekkin palstaa seuranneena päätin vastata myös oman sairaskertomukseni. Sairastuin tammikuussa elämäni ensimmäiseen poskiontelotulehdukseen ylikunnon seurauksena. Punkteerauksia oli jopa pari kertaa viikossa ja yhteen soittoon napostelin 7 antibioottikuuria. Tulehdus senkun jatkui ja jatkui kunnes lähisukulaiseni ehdotti huippulääkäri Olli Tahkokalliota Dextrasta jolle päädyin kaiken tämän jälkeen. Tahkokallio on yksi ammatillisesti pätevimpiä huippulääkäreitä Suomessa ja muunmuassa opettanut eri leikkaustekniikoita. Hän on aidosti potilaan tilaan paneutuva lääkäri ja kaiken lisäksi todella mukava. Hän lähetti minut CT-kuviin jossa otettiin tarkka kuvaus onteloista ja sieltähän se syy selvisi! Ahtaat ontelot! No leikkaus oli toukokuussa ja nukutuksessa tehtiin, sillä mentiin myös otsaan asti ja avattiin molemmat poskiontelot sekä tehtiin tilaa poistamalla bullat molemmilta puolilta. Odotin uutta elämää monien kuurien jälkeen kunnes 2vk leikkauksesta pamahti tulehdus! Hienoa! (johtuen verihyytymistä onteloissa) Sain uuden ab-kuurin ja huuhtelut päälle ja tämä kyseinen tulehdus jäi sitten viimeiseksi ja voin leikkauksen käyneenä suositella sitä kaikille jotka siitä kärsivät! Olli itse sanoi että on nähnyt urallaan vain muutaman, jolla poskionteloloiden ostiumit ovat olleet niin pienet. Kuulemma nuppineulanpäätäkin pienemmät! Mutta loppuhyvin kaikkihyvin! Olen onnellinen todella vapaasti hengittävään klyyvariin, Mutta voin varoittaa että, lääkäreiden mainitsemat tukkoiset pari viikkoa eivät pidä paikkaansa. Itselläkin kesti 2kk kunnes tukkoisuus katosi ja nenä tuntui normaalilta! Suosittelen leikkausta kaikille sillä ainakin omakohtainen nenän ilmavirtaus parani noin 150% verrattuna entiseen..

    • Leena5107

      Hei!minulle tehtiin 4 päivää sitten ei kovaa kipua mutta tukkoosuuden takia ikävä olo.Keskussairaalassa. En tiedä yksìtysten hintoja.olen vaan onNELLINEN KUN KIERRE ON OHI

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe